• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

להתחסן לקורונה - כן או לא

מצב
הנושא נעול.
גם הנגיף מכניס RNA לתא וגורם לתא לייצר עוד נגיפים. כאן מכניסים בסה"כ RNA של חלק קטן של הנגיף, שגורם לתא לייצר רק חלבון אחד קטן. החיסון לא משתכפל ונעלם מהגוף.

להבנתי (הדלה עד מאוד) רוב הנגיפים משתכפלים בתוך התא עד שהוא מתפוצץ והם נשפכים החוצה.
החיסון הזה גורם לחלבונים של הנגיף להציג את עצמם על מעטפת התא ולסמן למערכת החיסון "הנה מטרה!"
מדאיג אותי שאולי מערכת החיסון יותר חכמה והיא תלמד להכליל שגם אספקטים אחרים בתא הזה הם עויינים.

אני מתכוון לחכות עוד כמה חודשים עד שיאספו יותר עדויות לגבי הטווח הבינוני.

ניסיתי עכשיו בשיבא חצי שעה לפני הסיום לקבל חיסון מעודפים, לא ידעו בכלל על מה אני מדבר ואמרו שחייבים זימון ואין דבר כזה עודפים....

נערך לאחרונה ב:
מדאיג אותי שאולי מערכת החיסון יותר חכמה והיא תלמד להכליל שגם אספקטים אחרים בתא הזה הם עויינים.
אין סיבה ממשית לחשוב שזה נכון.

זו התיאוריה שמקדמת הד"ר לאונקולגיה שכתבה מאמר בנושא אבל הסיבה שבכלל היא חושבת שזה נכון היא שכאשר לימדו את הגוף באופן דומה לתקוף תאי סרטן (כלומר תאים דומים מאד לתאים רגילים אבל עם מספר פגמים שגורם להם להשתכפל בטירוף ולעקוף את מערכת החיסון שאמורה למנוע את זה) אז לעתים זה קרה.

לדאוג זה טוב וגם האסטרטגיה של
לחכות עוד כמה חודשים עד שיאספו יותר עדויות לגבי הטווח הבינוני
היא סה"כ בריאה ולא מזיקה - כל עוד יש אנשים בתור לפניך.
אבל עד עכשיו חוסנו לפני חצי שנה ויותר סד"ג של 100K אנשים ואף אחד מהם לא הציג בעיה כנ"ל מה שלי מפיג את כל החששות הרציונליים
נשארתי רק עם חששות לא רציונליים ואיתם אני מתמודד ע"י תזכורת לעצמי:
תבחר באיזה ניסוי להשתתף:
ניסוי הקורונה בו גם אם אינך בקבוצות סיכון אתה מהוה סכנה פוטנציאלית לקרוביך וקרוביהם וכו' וכו'
ניסוי החיסון - לפי מה שקראתי הרבה יותר בטוח והרבה פחות תופעות לואי

שוב - אני לא אומר שהחיסון בטוח ב100% אבל ככל הנראה הוא בטוח יותר מלאכול במבה.

ניסיתי עכשיו בשיבא חצי שעה לפני הסיום לקבל חיסון מעודפים, לא ידעו בכלל על מה אני מדבר ואמרו שחייבים זימון ואין דבר כזה עודפים....

כנראה שהניהול שלהם טוב. לא אמורים להיות עודפים.

כנראה שהניהול שלהם טוב. לא אמורים להיות עודפים.
מה שמוזר, שראיתי בדרך מרחוק מישהו מבוגר שהתחסן, שאלתי אותו אם הוא יודע לגביי עודפים והוא ענה שמחסנים שמה המון צעירים (התעצבן בצדק), כנראה שהם בקבוצת סיכון ואישרו להם להזמין תור

אם החיסון הזה יוכח כיעיל על עשרות מליוני אנשים , מדובר בעצם בפריצת דרך רפואית?

מה שמוזר, שראיתי בדרך מרחוק מישהו מבוגר שהתחסן, שאלתי אותו אם הוא יודע לגביי עודפים והוא ענה שמחסנים שמה המון צעירים (התעצבן בצדק), כנראה שהם בקבוצת סיכון ואישרו להם להזמין תור

כן, לא חסרים צעירים בקבוצות סיכון (גם "צעיר" זה יחסי). בכל מקרה ראיתי ששאלת מוקדם יותר בשרשור, ואני אישית לא הייתי מנסה למצוא מקום עם עודפים. במילא עוד מעט יחסנו את כולם, וזה נראה לי חסר תועלת לעמוד בתור עם אנשים שאולי באמת כבר חולים.

בהתאם לידיעתי המוגבלת, לא. הטכנולוגיה כבר הייתה קיימת, פשוט לא היה תמריץ ומימון להשתמש בה לחיסון הזה ובכזו מהירות לפני המגפה.

כן, לא חסרים צעירים בקבוצות סיכון (גם "צעיר" זה יחסי). בכל מקרה ראיתי ששאלת מוקדם יותר בשרשור, ואני אישית לא הייתי מנסה למצוא מקום עם עודפים. במילא עוד מעט יחסנו את כולם, וזה נראה לי חסר תועלת לעמוד בתור עם אנשים שאולי באמת כבר חולים.
אני נוטה מאוד להסכים איתך. בשיבא אפילו ב22:30 בלילה, חצי שעה לפני הסוף היה תור גדול.
אתמול כמעט ולא הלכתי מהסיבה הזו, אבל אז ראיתי כתבה על כך שמבצע החיסונים יוקפא בינואר לשבועיים, ושהחיסון לכלל האוכלוסיה כנראה יחל בפברואר..שזה אומר שאהיה מחוסן לכל הפחות בעוד 3 חודשים (החודש+ מהחיסון הראשון ועד השני משפיע, לא כולל ההסתערות של כולם על התורים שתגרום לתורים ארוכים מאוד שיכולים להאריך את זה מעבר ל3 חודשים).
אני מקווה שבסוף יתנו לנו להתחסן לפני פברואר...אחרת ללכת לנסות לתפוס עודפים יכול להיות "שווה" קצת את הסיכון אם עושים את זה נניח רק פעמיים...אבל יש מצב שלא אלך שוב באמת..כי אני רואה איזה התקהלויות יש.

אני מקווה שבסוף יתנו לנו להתחסן לפני פברואר...אחרת ללכת לנסות לתפוס עודפים יכול להיות "שווה" קצת את הסיכון אם עושים את זה נניח רק פעמיים...אבל יש מצב שלא אלך שוב באמת..כי אני רואה איזה התקהלויות יש.

טוב, אני לא יודעת במה אתה עובד וכמה אתה בא במגע עם אנשים. אני פחות או יותר בבידוד עצמי מאז מרץ, כך שאני לא הולכת לסכן את עצמי עכשיו כשכבר הסוף נראה באופק.

אני פחות או יותר בבידוד עצמי מאז מרץ, כך שאני לא הולכת לסכן את עצמי עכשיו כשכבר הסוף נראה באופק.
אני בדיוק כמוך (חשבתי שאני היחיד :) ).
אני בכלל מובטל כרגע, אז לא יוצא מהבית, חוץ מפעם בשבוע לעזור להורים קצת.

אני בדיוק כמוך (חשבתי שאני היחיד :) ).
אני בכלל מובטל כרגע, אז לא יוצא מהבית, חוץ מפעם בשבוע לעזור להורים קצת.

כמו שסיפרתי במקום אחר, הקורונה גרם לי להבין שוואלה, אני צריכה לבקש הכרה בנכות שלי (לא נחשבת כמחלת רקע לקורונה), ואכן קיבלתי. אז כרגע אני בבית.

ואכן קיבלתי. אז כרגע אני בבית.
אני חושב שאנשים כמונו שיש להם את הפריוולגיה ל"התקע" בבית בכל התקופה הזו, הם מיעוט, וזה מגדיל את החרדה אצלינו בגלל שהשקענו כ"כ הרבה לשמור על עצמנו...למשל יש מצבים שצריך להפגש בחדר סגור עם כמה אנשים, ואני מרגיש שאני צריך אשכרה להסביר למה אני לא רוצה לעשות את זה, כאילו זה לא מובן מאליו...מצב הזוי.

אני חושב שאנשים כמונו שיש להם את הפריוולגיה ל"התקע" בבית בכל התקופה הזו, הם מיעוט, וזה מגדיל את החרדה אצלינו בגלל שהשקענו כ"כ הרבה לשמור על עצמנו...למשל יש מצבים שצריך להפגש בחדר סגור עם כמה אנשים, ואני מרגיש שאני צריך אשכרה להסביר למה אני לא רוצה לעשות את זה, כאילו זה לא מובן מאליו...מצב הזוי.

למזלי בסביבה הקרובה שלי מבינים את החרדה ושומרים על הכללים, אבל זה אכן מלחיץ כשיש כאלו שלא (נניח הולכת לדואר והפקידה עם מסיכה רק על הפה).

לגביי זה - הצעירים שמתחסנים הם לא רק קבוצות סיכון, אלא גם עובדי בתי חולים, קופות חולים ועובדי מקצועות הבריאות (רופאים, אחים, דיאטנים, פיזיוטרפיסטים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק ואולי גם פסיכולוגים בבתי חולים). קודם כל כדי שיוכלו להמשיך לטפל ומערך הבריאות לא יקרוס, ושנית מכיוון שמן הסתם מרבית המטופלים שלהם הינם מבוגרים ואוכלוסיות בקבוצות סיכון.
זו גם הסיבה שהתקבלה הנחיה לחסן עובדים זרים יחד עם המטופל שלהם.

אני לא סופר חברתי אבל אם הייתי בבידוד עצמי ממרץ הייתי מתאבד (לא באמת).
הבידוד היחסי במרץ - אפריל היה קשה מספיק.

יותר עסקית. הטכנולוגיה והידע הרפואי קיימים כבר כמעט 20 שנה ויש חברות שכבר יותר מעשר שנים עוסקות בניסויים בתחום (ביונ-טק, לדוגמא).
מפתיע ככל שזה ישמע, מה שמנע מביונטק עד עתה להגיע לשלב של טיפול בשל וניסוי בקנה מידה גדול הוא חוסר נכונות של קרנות הון סיכון להשקיע סכומי כסף אדירים בטכנולוגיה הנ"ל.
ניתן להניח שעכשיו המצב ישתנה ולכן- כן, פריצת דרך ענקית.

החיסון של מודרנה בטוח באותה מידה כמו החיסון של פייזר?
מה היתרונות ומה החסרונות?
פרסמו עכשיו שעוד מליון חיסונים של מודרנה יגיעו בקרוב לארץ.

לגבי עודפים של חיסונים - במידה ואני באמת מצליח לקבל חיסון ראשון מזה שאני מגיע לאחד ממתחמי החיסונים בערב. האם זה אומר שאני בהכרח אקבל תור לחיסון שני כעבור 21 יום? יש סיכוי שאדפק עם חיסון אחד בלבד?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@Harpagon אתה לא יכול פשוט לעשות קופי פייסט למאמר שלם ולהדביק אותו אצלי בפורום. האחריות על הפרת זכויות היוצרים תהיה עליך. ראה זאת כאזהרה לפני חסימה גלובלית.

@לכולם - אני לא רוצה שהפורום יהיה במה לדיוני חיסונים כן/לא, בין היתר כי זה מושך לאתר טיפוס של אנשים שאני מאד לא רוצה כאן. זה אחד המקרים הנדירים שאני משתמשת בפררוגטיבה שלי. אתם מוזמנים לדון בנושא בפלטפורמות אחרות.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 עקב התפרצות/יות חצבת באירופה - הנחיה ליוצאים לחו"ל להתחסן אוף טופיק 8
S מניות חיסונים לקורונה מול תאוריית השווקים היעילים שוק ההון 4
ס הצביעות העולמית ביחס לקורונה אוף טופיק 3
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
א אתם עובדים שעתיים או חודשיים? פוסטים מאיכות נמוכה 28
מ קופל גמל להשקעה - כן או לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ק זה עכשיו או לעולם לא יומני מסע אישיים 17
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
R החלטה לגבי ESPP QuickSale - כן או לא? פוסטים מאיכות נמוכה 26
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 28
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
AsherV פתק חצי פתוח או פריימריז? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
A אחריות קבלן מיום מסירה או מיום עזיבת הפרויקט? נדל"ן 9
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
ח האם במצב שלי שווה לקחת מייצג או לנסות לבד? מיסים 11
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
H נ״י טיימס בכתבת פרופיל: מייקל סיילור, נוכל או גאון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 53
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה