• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לא מצליח למצוא עבודה ראשונה בהייטק

• פותח הנושא פותח הנושא aloha
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
היי, השרשור גרם לי להירשם סוף סוף אחרי תקופת שיטוט ארוכה

לפי התגובות נראה שיש כאן הרבה חבר'ה שעובדים בתחום, הייתי שמח לשאול אתכם האם יש לכם טיפים לבחור שמנסה להיכנס לתחום הפיתוח(front end) ללא תואר, ללא בוטקאמפ או קורס וללא רקע צבאי, נטו מלמידה עצמית?

מתי להתחיל לשלוח קורות חיים? איך אני אדע שהידע שיש לי הוא מספיק כדי להיכנס למשרה כלשהי בתחום? לומד בעיקר דרך freeCodeCamp וקורסים מUdemy, אני שם לב שרוב האפליקציות שאני בונה בין אם הם בונילה JS או React הן מאוד פשוטות(todo וכו') ולכן נראה לי קצת מביך לפרסם אותן בגיטהאב שלי או בפורטפוליו.

בקיצור קצת איבדתי את הכיוון בתגובה אבל אני מאוד רוצה לעבוד בפיתוח ואשמח לכל כיוון אליו תוכלו לכוון אותי

@Drizzy ברוך הבא לפורום!

בעיני לפחות, אמיניות זה משהו דיי קריטי כזה....

לא עניין שמוחלים עליו.

יפור קורס גדול מ 60 ל 90 למשל, הממוצע שלך יעלה ברבע נקודה...
יש מקומות שמאפשרים 16 או 24 נ"ז.
ואז אפשר לשפר את כל האלגברות של 5 נ"ז מ58 ל100 ולגרד כמה נקודות שלמות לממוצע.
כמובן מ75 לא נגיע ל80.
אבל יש כאלה שיש להם 78.9 והם צריכים 80...

יש מקומות שמאפשרים 16 או 24 נ"ז.
ואז אפשר לשפר את כל האלגברות של 5 נ"ז מ58 ל100 ולגרד כמה נקודות שלמות לממוצע.
כמובן מ75 לא נגיע ל80.
אבל יש כאלה שיש להם 78.9 והם צריכים 80...
אריתמטית אתה כנראה צודק. מעשית, נראה לי שלעבוד כמנקה במשרדים של גוגל ולקוןת שאחד המתכנתים ישאל אותו שאלה וכך הוא יתגלה, יתן סיכוי גדול יותר.

היי, השרשור גרם לי להירשם סוף סוף אחרי תקופת שיטוט ארוכה

לפי התגובות נראה שיש כאן הרבה חבר'ה שעובדים בתחום, הייתי שמח לשאול אתכם האם יש לכם טיפים לבחור שמנסה להיכנס לתחום הפיתוח(front end) ללא תואר, ללא בוטקאמפ או קורס וללא רקע צבאי, נטו מלמידה עצמית?
הנושא שהועלה בתחילת השרשור חדש בפורום.
ואילו הנושא שאתה שואל כעת נידון פעמים רבות, מציע לך לחפש ולהמשיך שם במידה ויש שאלות נוספות.
כמובן שחודשיים הם זמן קצר, אבל לטווח הארוך יש את נשק יום הדין: תואר ראשון נוסף.
אם כבר, יהיה יותר יעיל ומהיר לעבור למסלול חיפוש של "נטול תואר" על ידי צבירת ניסיון באופן עצמאי (קוד פתוח, פרויקט פרטי וכו').

תודה רבה.
סיפור מעורר השראה.
אם כי המצב היום טוב בהרבה מאשר לפני עשור וחצי...
מעורר השראה?
פעם עשירית שאני רואה ששמים אותו במקומות שונים לאורך השנים והוא בכל פעם מעצבן אותי מחדש.
1. הבחור "עשה *מלא* כסף" בארה"ב אבל אחרי חצי שנה שבה גר אצל הוריו הגיע ללחצים כלכליים.
2. עבד הרבה שנים לא בתפקידי תכנות ואז מתפלא שלא מוצא עבודה כמתכנת.
3. מיזוגן(כל הדיבורי סיגי הם מבחילים).
4. מזלזל בצורה ילדותית ומטופשת בתיאוריה של מדמח היות ואין לו תואר.

לסיכום, הבחור בעיקר טיפוס שמאשים את כל העולם ואשתו בכשלונות שלו במקום להסתכל על עצמו, מוזר שדווקא בפורום של הסולידית הוא זוכה להערכה.

@אשר35
אסייג את "מעורר השראה" רק לחוויה שעבר בששת החודשים חיפוש העבודה.

מעבר לכך, אני מסכים חלקית עם הנקודות שהעלית
1. הבחור "עשה *מלא* כסף" בארה"ב אבל אחרי חצי שנה שבה גר אצל הוריו הגיע ללחצים כלכליים.
סימן שאלה שגם לי הפריע - אם כי, טיפוס לא חסכן יכול בקלות לחסל את החסכונות שלו בכמה חודשים, ולהזכירך גם בארה"ב המיינסטים לא חוסך בשיעורים גבוהים, MMM ובוגלהדס, הם מיעוט זניח.
2. עבד הרבה שנים לא בתפקידי תכנות ואז מתפלא שלא מוצא עבודה כמתכנת.
להבנתי הוא חיפש עבודה באותו תחום ועיסוק ולא הסבת תפקידים אבל אולי פספסתי משהו. (וגם, לטענתך איך בארה"ב מצא עבודה בקלות?)
3. מיזוגן(כל הדיבורי סיגי הם מבחילים).
אני לקחתי את זה לכיוון של אופי המאיישות את סוג המשרה ההיא ולאו דוקא לפן המגדרי, (הוא גם התייחס בזלזול לגברים: "כאוס", "טייס הקרב" וכו'), אבל בהחלט מבין אותך.
4. מזלזל בצורה ילדותית ומטופשת בתיאוריה של מדמח היות ואין לו תואר.
לא שמתי לב בכלל לזלזול במדמ"ח ולא להעדר התואר
הבחור בעיקר טיפוס שמאשים את כל העולם ואשתו בכשלונות שלו במקום להסתכל על עצמו,
התשובה שלו לזה היא שבארה"ב מצא עבודה בקלות מיד כשחזר.

סימן שאלה שגם לי הפריע - אם כי, טיפוס לא חסכן יכול בקלות לחסל את החסכונות שלו בכמה חודשים, ולהזכירך גם בארה"ב המיינסטים לא חוסך בשיעורים גבוהים, MMM ובוגלהדס, הם מיעוט זניח.
שני מוטיבים שחוזרים בסיפור שלו הם כמה כסף הוא הרוויח בארה"ב וכמה זול שם יחסית לישראל (וגם מיסים נמוכים וכו).
עם כל זאת, לאחר 16 שנות עבודה בהייטק, מתוכן 6 שנים בארה"ב הבחור שלנו (שהוא רווק ללא אשה וילדים) מגיע ללחצים כספיים לאחר חצי שנה של מגורים עם ההורים.
אני מכיר הרבה אנשים לא סולידיים, בתופעה כזו לא נתקלתי.

להבנתי הוא חיפש עבודה באותו תחום ועיסוק ולא הסבת תפקידים אבל אולי פספסתי משהו. (וגם, לטענתך איך בארה"ב מצא עבודה בקלות?)
בארהב העבודה כללה המון נסיעות ופגישות עסקיות, קרי, לא מתכנת. בישראל הוא מתאר בבירור נסיונות להתקבל למשרת מתכנת.
"מצא בקלות בארהב?" - בובע מייסעס? אולי באמת יותר קל למצוא בארהב כי יש יותר מבחר, לא יודע, לא עבדתי שם.

אני לקחתי את זה לכיוון של אופי המאיישות את סוג המשרה ההיא ולאו דוקא לפן המגדרי,
אני בהייטק קרוב ל12 שנה ומכיר גם כמה מגייסות בכירות.
הסיבה העיקרית שמישהו חזק מקצועית ייפסל על ידי המגייסת זה אם יש לו אישיות בעייתית.
מקריאת המניפסט שלו נשמע שהוא גם חלש מקצועית וגם עם אישיות בעייתית.

לא שמתי לב בכלל לזלזול במדמ"ח ולא להעדר התואר
"הדיפרנציאל והאינטגרל" - בחיים לא שאלו אותי או אף חבר שלי על אינטגרלים בראיונות.
"משוואות ריבועיות בגיל 22" - משוואות ריבועיות?wtf?
ההנחה שלי זה שביקשו ממנו לחשב גובה של עץ בינארי או להסביר dfs או איזה משהו בסגנון והוא לא הבין מה רוצים ממנו.
לגבי חידות הגיון - בתור מישהו שגם מראיין אני מסכים שזה אינדיקטור בעייתי והיום משתדלים לעשות את זה פחות.

נערך לאחרונה ב:
שני מוטיבים שחוזרים בסיפור שלו הם כמה כסף הוא הרוויח בארה"ב וכמה זול שם יחסית לישראל (וגם מיסים נמוכים וכו).
מרוב סלידה לבכיינויות מסוג הזה המוח שלי הסתגל לדלג על זה...
אני בהייטק קרוב ל12 שנה ומכיר גם כמה מגייסות בכירות.
הסיפור שלו התרחש בשנת 2006 ~ כשהתחלת בהייטק.
בתור מי שהתראיין לא מעט אוכל לומר לך שרוב מה שהוא מתאר לא קיים היום או לפחות לא נתקלתי, אז אני לא יודע אם בזמנו זה היה יותר נפוץ או שהוא סתם סטיה סטטיסטית.
מה שכן, הזדהיתי איתו כי בעצמי עברתי פעם-פעמיים תהליך גיוס מביש.

בחזרה לפותח השרשור. אספתי כמה ציטוטים, באופן מגמתי כמובן, אבל במטרה להראות מה אולי מפריע למראיינים.

הבעיה היא הממוצע שלי- 75. לא כולם יוצאים מצטיינים בטכניון, ובכלל מראש לא ניסיתי למקסם את הציון ולהילחם על כל נקודה. ... לא התאמצתי יותר. ... אני דווקא שמח מאוד עם הציונים שלי. את שאר הזמן השקעתי בלקרוא ...
נתנו לי מבחן של כמה שעות מול מחשב, והמסך היה פגום. מבחן בית ... התאריך נפל לי בדיוק על משהו חשוב אחר , אז לא הגעתי. המבחן בית השני היה בגדול סביר. לא ידעתי מראש לבצע את כולו, הייתי צריך ללמוד משהו ... העבודת בית הגיעה בדיוק בשבוע שהיו לי בו 2 ראיונות, אז זה נדחק לצד, ובסוף לא עשיתי אותה.
.

אני מנסה להראות לך מה המעסיק רואה כשהוא רואה ציון ממוצע של 75. חוסר איכפתיות.
חברות הייטק מחפשות אנשים שיכולים לנהל את עצמם. המעסיק שואל את עצמו: אם לא היתה לך מספיק מוטיבציה להשיג ציוניים סבירים שיקבעו את העתיד שלך, למה שיהיה לך מספיק מוטיבציה להתאמץ בפרוייקט שלי?

אתה צריך למצוא דרך לבצע פרוייקט מרשים, שידגים שאתה יכול "לספק את הסחורה". פרוייקט קוד פתוח יכול להיות פתרון. נראה לי אבל שאתה צריך למצוא עבודה שאתה באמת תרצה להתאמץ בשבילה.

אני רק אציין שלהרבה חברות יש נסיון רע עם מתכנתים בינוניים ומטה (ככל שהחברה יותר קטנה, כך הנזק שעובד כזה יכול לעשות) ולכן מעדיפים לגייס רק מועמדים שנראים להם מעל הממוצע/מצטיינים. הרבה יעדיפו תהליכי גיוס ארוכים מאשר להעסיק כזה עובד.

אני חושב שהדבר הכי חשוב שאפשר לעשות כשאין נסיון זה פרוייקט גדול שכתוב טוב (לפי best practices, טסטד, מתועד, קל לתחזוקה, קוד נקי וכו׳), לעלות אותו לגיטהאב (על הדרך להראות שיודעים עבודה בסיסית עם גיט) ולצרף אותו לקו״ח. אני הגעתי בלי נסיון תעסוקתי או תואר וזה הספיק לי כדי לקבל כמה הצעות. אני חושב שהפחד הכי גדול של המעסיק זה שהוא לא באמת יודע איך תראה העבודה שלך, וזה מאוד עוזר לו להבין למה אתה מסוגל.

אני רק אציין שלהרבה חברות יש נסיון רע עם מתכנתים בינוניים ומטה (ככל שהחברה יותר קטנה, כך הנזק שעובד כזה יכול לעשות) ולכן מעדיפים לגייס רק מועמדים שנראים להם מעל הממוצע/מצטיינים. הרבה יעדיפו תהליכי גיוס ארוכים מאשר להעסיק כזה עובד.
והסינון הקפדני נובע מכך שיש עלות גבוהה מאוד לגיוס מועמד שאינו מתאים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
2 הסנטים שלי כמפתח תוכנה ומנהל מגייס בעבר - ראשית בנוגע לסיבות לאי קבלתך - כפי שנאמר, האינדיקציה היחידה שיש למעסיק לגבי מועמד היא מה שהוא קיבל ממנו בראיון ובשביל להגיע לראיון ה״איתותים״ מתוך קורות החיים שלו (מקומות עבודה נחשקים או שיש לו מכרים בהם ולכן יש לו הטיה לגביהם, תפקידים בכירים וכו׳. בהנחה שאין נסיון אז גיליון הציונים ו״תחביבים״ - במיוחד אם הם התנדבות בפרוייקטי קוד פתוח).

גיוס זה תהליך יקר (!) לחברה.
גיוס כושל יקר פי כמה ולכן חברות מאוד שמרניות בנושא הזה.

שנית - לגבי איך לשפר סיכויים להבא -
ל3 המשרות שלי כמתכנת הגעתי דרך חברים בצורה כזו או אחרת.
בפעם האחרונה שהחלפתי עבודה התראיינתי ב5 חברות מתוכן ב2 הכרתי מישהי שעובדת שם וזה הבדל גדול גם באיך שמתייחסים אליך וגם בעובדה שיש לך מישהו לשאול על מתודולוגיות עבודה ו... כל מה שמעניין אותך בעצם.

1) תוכל לנסות דרך קבוצות בפייסבוק (למשל ׳צרות בהייטק׳) או פורומים כאלה ואחרים להגיע ״דרך מישהו״.
2) כפי ששאר המכובדים בדיון אמרו - אם אין נסיון אז פרוייקטי קוד פתוח (יש גם את הסדנא לידע ציבורי שתוכל להתנדב בה).
3) ללמוד משהו שיתן לך עליונות מסויימת על המתחרים הישירים שלך (אלה ללא נסיון עם ציונים לא גבוהים) - לדעתי מה שחסר היום מאוד (!) בשוק ואצלי (אישית) זה בעדיפות גבוהה - זה תחזוקתיות קלה של קוד והבנה של עקרונות הנדסת תוכנה שמקלים על כל מי שבא במגע עם הקוד. הספר הראשון שאמליץ לך עליו יתן לך הרבה בעתיד והוא קל לקריאה יחסית אבל דורש תרגול במקביל - זה clean code של ״הדוד בוב״ (robert c martin). בכל מקרה זו דעתי האישית - אם תמצא משהו אחר שיתן לך את היד העליונה לך על זה.

יש גם כמה קונספטים פשוטים יחסית שהוא טבע כ״solid״ ותוכל לשמוע עליהם פה (ההרצאה כולה מצויינת, שמתי לך לינק לחלק היותר חשוב אם אין לך זמן להכל )
https://www.youtube.com/watch?v=TMuno5RZNeE&feature=youtu.be&t=3127

חודשיים זה באמת לא המון זמן. אני מאמין שתמצא את המשרה הבאה שלך בקרוב :)
שיהיה בהצלחה !

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
א לא מצליח למצוא עבודה, האם זה בגלל שאני כבד שמיעה? התפתחות אישית 10
C לא מצליח למצוא עבודה התפתחות אישית 33
א לא מצליח למצוא משרה ראשונה כמפתח כבר קרוב לשנה ומרגיש כמו כישלון מוחלט התפתחות אישית 33
S שאלת מס שבח (לא מצליח למצוא תשובה) נדל"ן 10
R לא מצליח למצוא יועץ פיננסי בלתי תלוי שוק ההון 29
klayhamn לא מצליח למצוא המלצה על יועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ה לא מצליח למצוא אם יש חפיפה ב VTI/SPLV/IWM שוק ההון 0
G לא מצליח למצוא קרנות סל באפליקציה שוק ההון 3
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
נ קופת גמל מ1993 - לא מצליח להבין מה זה המוצר הזה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D ממורמר ולא מצליח לצאת מזה נדל"ן 40
T מכרתי מניות *** ולא מצליח לקנות חדשות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
RL132 מיואש מהבנק שלא מצליח לעשות ניוד לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
T לא מצליח להתחבר לחשבון באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
א לא מצליח למכור כבר מעל חודש - אין היענות נדל"ן 33
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 39
ס לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל התפתחות אישית 6
R לא מצליח לראות הבדל בין קרנות כספיות של אותה החברה שוק ההון 3
A לא מצליח להבין לגבי קרנות סל חוץ שנסחרות בארץ שוק ההון 46
א לא מצליח להבין איגרות חוב ממשלתיות, איך החישוב הזה עובד ? שוק ההון 6
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
R הייטק -חברה בינונית מול סטארט אפ? לא מצליח לבחור אוף טופיק 8
N מצליח בהכול, במתמטיקה אאוט סיידר התפתחות אישית 32
ת לא מצליח להזמין כ.אשראי לאימי. ספציפית אשראי "שופרסל" צרכנות פיננסית 18
M מה קורה אם קונה דירה לא מצליח לשלם אחרי חתימת חוזה ורישום הערת אזהרה? נדל"ן 7
aminadav מישהו מצליח להבין למה נדל"ן בנייה ומניב יורדים כל כך הרבה בחודשים האחרונים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
כ לא מצליח להחליט במה להשקיע יומני מסע אישיים 7
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
A לא מצליח להבין איך אין עדיין אינפלציה שוק ההון 22
A לא מצליח להבין איך נגרם ההפסד שוק ההון 2
Y איני מצליח להבין איך בקרנות סל יש פער בין מה שהמדד עשה למה שהקרן עשתה שוק ההון 5
L לא מצליח להמיר שקלים לדולר בIB שוק ההון 5
י לא מצליח להפסיק לבזבז כסף. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 68
ד לא מצליח לצאת מהבית של ההורים אוף טופיק 232
E לא מצליח לחשב ולהבין את עמלות הניהול שלי בבנק צרכנות פיננסית 6
M עזרה בספארק, לא מצליח לרכוש קרן מחקה שוק ההון 3
F בנק לאומי IRA - לא מצליח להתחיל לסחור ברוקרים ופלטפורמות מסחר 142
T לא מצליח לעשות העברה בין שלקים לדולרים בIB שוק ההון 9
jenglender לא מצליח להשיג ITIN אמריקאי שוק ההון 8
מ לא מצליח להבין את נתוני הקרנות הנאמנות שוק ההון 0
tomer111 מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה? אוף טופיק 3
yossik לבדוק חשבוניות חברים, שיטת מצליח על ימין ושמאל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 25
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
M איך למצוא ניירות ערך שמתאימים לי? (השלמה ל s&p500) שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה