היי, אני מאזור הצפון, בן 29, ויש לי קושי לנהל את עצמי כלכלית.
תמיד היו לי בעיות בעמידה בפיתויים ובדחיות סיפוקים.
הייתי הומלס במשך כ4 שנים, מכור לסמים, ועברתי תהליך גמילה מגיל 22-23.
בגיל 23 התחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית שלי, ואני עובד בה עד היום.
השכר הממוצע שלי עומד על כ10.5 אלף שקל נטו בחודש, ומתוכם.... אני רק מאבד.
אני גר עם הבת זוג שלי, אנחנו ביחד בערך 5 שנים, היא מרוויחה כ5000 שקל בחודש בערך, סה"כ ההכנסה שלנו עומדת על כ15 אלף בחודש בממוצע, כמובן שיש חודשים פחות טובים וחודשים יותר טובים.
העבודה שלי היא כל יום מ7 ורבע עד 17:00, ואם יש שעות נוספות אז עד 19:00.
ימי שישי אני עובד עד שעה 13, ימי שבת חופש.
למרות כל הזמן שאני עובד (לא אמור להיות כל כך הרבה זמן לבזבז), וההכנסה שאמורה להספיק לזוג צעיר, אנחנו תמיד בבעיות.
ההלוואות שלי ושלה ביחד עומדים על 84 אלף שקל, מתוכם 59 אלף שקל בערך זה 2 הלוואות שלי, והשאר זה 5 הלוואות שלה.
ההורדה החודשית בחודש על ההלוואות שלנו עומדת על 2210 שקל.
הבעיה שלא משנה מה קורה, אני לא מצליח לעמוד בפיתויים, ברגע שיש קצת כסף, אני ישר מבזבז.
יש לנו 4 כלבים שמפרקים 1200 שקל רק על אוכל לכלבים.
על הדירה מוציאים 2500 שקל
חשמל+ארנונה יוצא בערך 700 שקל
אינטרנט בערך 140 שקל
אוכל בערך 1500 שקל
על פניו, בערך 8250 שקל הולך ישר אחרי משכורת ואמור להשאר בערך 7 אלף שקל לפחות.
אבל זה לא המצב.
ספיציפית המשכורת האחרונה שלנו עמדה על 15.4 אלף שקל אצלי, 4.7 אלף אצלה, אז הכנסנו כ20 אלף שקל.
היה לי 700 שקל בעובר ושב שהצלחתי איך שהוא להצליח לגרד חודש שעבר.
החודש, נשארו 300 שקל, המשכורת הקרובה תהיה רק עוד כמה ימים.
שתבינו כמה אני פזיז:
קניתי מצנן אוויר לשים לכלבים בחצר בשביל שלא יקבלו מכת חום כשאנחנו בעבודה ב1390 שקל.
לחברה שלי היה יום הולדת, קניתי לה פלטת סושים וקינוחים מג'פניקה ב533 שקל וזר פרחים ב300.
קניתי רתכת ודיסק, לא כי אני צריך, כי רציתי ללמוד לרתך, פה הלך עוד 1310 שקל.
קניתי ראוטר ב500 שקל ועוד כל מיני כבלים לבנות תשתית אינטרנט בבית כי האינטרנט חרא בכמה מקומות, 1075 שקל.
הוצאתי לפחות כ3000 שקל על משחקים בפלאפון ובמחשב.
וזה ככה כל חודש, מקבלים משכורת, משלמים את מה שצריך, ואני מבזבז ללא הכרה, ומתחרט בסוף החודש.
האם יש מישהו שהיה בנעליים שלי, שגם לו יש קושי בלא לבזבז? שברגע שרואה איזה משהו באיביי ישר קונה?
באותו רגע אני יודע שזה טעות אבל הפיתוי חזק, אפילו אם אני אצא מזה מהר, אני יודע שאני כנראה אכנס בהמשך ובכל זאת יזמין את מה שראיתי.
איך יוצאים מהמצב הזה? איך משנים את הראש ממצב של לנסות להשיג המון דברים חומריים למצב של לחסוך ולא לבזבז?
תמיד היו לי בעיות בעמידה בפיתויים ובדחיות סיפוקים.
הייתי הומלס במשך כ4 שנים, מכור לסמים, ועברתי תהליך גמילה מגיל 22-23.
בגיל 23 התחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית שלי, ואני עובד בה עד היום.
השכר הממוצע שלי עומד על כ10.5 אלף שקל נטו בחודש, ומתוכם.... אני רק מאבד.
אני גר עם הבת זוג שלי, אנחנו ביחד בערך 5 שנים, היא מרוויחה כ5000 שקל בחודש בערך, סה"כ ההכנסה שלנו עומדת על כ15 אלף בחודש בממוצע, כמובן שיש חודשים פחות טובים וחודשים יותר טובים.
העבודה שלי היא כל יום מ7 ורבע עד 17:00, ואם יש שעות נוספות אז עד 19:00.
ימי שישי אני עובד עד שעה 13, ימי שבת חופש.
למרות כל הזמן שאני עובד (לא אמור להיות כל כך הרבה זמן לבזבז), וההכנסה שאמורה להספיק לזוג צעיר, אנחנו תמיד בבעיות.
ההלוואות שלי ושלה ביחד עומדים על 84 אלף שקל, מתוכם 59 אלף שקל בערך זה 2 הלוואות שלי, והשאר זה 5 הלוואות שלה.
ההורדה החודשית בחודש על ההלוואות שלנו עומדת על 2210 שקל.
הבעיה שלא משנה מה קורה, אני לא מצליח לעמוד בפיתויים, ברגע שיש קצת כסף, אני ישר מבזבז.
יש לנו 4 כלבים שמפרקים 1200 שקל רק על אוכל לכלבים.
על הדירה מוציאים 2500 שקל
חשמל+ארנונה יוצא בערך 700 שקל
אינטרנט בערך 140 שקל
אוכל בערך 1500 שקל
על פניו, בערך 8250 שקל הולך ישר אחרי משכורת ואמור להשאר בערך 7 אלף שקל לפחות.
אבל זה לא המצב.
ספיציפית המשכורת האחרונה שלנו עמדה על 15.4 אלף שקל אצלי, 4.7 אלף אצלה, אז הכנסנו כ20 אלף שקל.
היה לי 700 שקל בעובר ושב שהצלחתי איך שהוא להצליח לגרד חודש שעבר.
החודש, נשארו 300 שקל, המשכורת הקרובה תהיה רק עוד כמה ימים.
שתבינו כמה אני פזיז:
קניתי מצנן אוויר לשים לכלבים בחצר בשביל שלא יקבלו מכת חום כשאנחנו בעבודה ב1390 שקל.
לחברה שלי היה יום הולדת, קניתי לה פלטת סושים וקינוחים מג'פניקה ב533 שקל וזר פרחים ב300.
קניתי רתכת ודיסק, לא כי אני צריך, כי רציתי ללמוד לרתך, פה הלך עוד 1310 שקל.
קניתי ראוטר ב500 שקל ועוד כל מיני כבלים לבנות תשתית אינטרנט בבית כי האינטרנט חרא בכמה מקומות, 1075 שקל.
הוצאתי לפחות כ3000 שקל על משחקים בפלאפון ובמחשב.
וזה ככה כל חודש, מקבלים משכורת, משלמים את מה שצריך, ואני מבזבז ללא הכרה, ומתחרט בסוף החודש.
האם יש מישהו שהיה בנעליים שלי, שגם לו יש קושי בלא לבזבז? שברגע שרואה איזה משהו באיביי ישר קונה?
באותו רגע אני יודע שזה טעות אבל הפיתוי חזק, אפילו אם אני אצא מזה מהר, אני יודע שאני כנראה אכנס בהמשך ובכל זאת יזמין את מה שראיתי.
איך יוצאים מהמצב הזה? איך משנים את הראש ממצב של לנסות להשיג המון דברים חומריים למצב של לחסוך ולא לבזבז?