• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לא מצליח להפסיק לבזבז כסף.

• פותח הנושא פותח הנושא יוסי ס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יוסי ס

משתמש רגיל
דירוג
83
היי, אני מאזור הצפון, בן 29, ויש לי קושי לנהל את עצמי כלכלית.
תמיד היו לי בעיות בעמידה בפיתויים ובדחיות סיפוקים.
הייתי הומלס במשך כ4 שנים, מכור לסמים, ועברתי תהליך גמילה מגיל 22-23.
בגיל 23 התחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית שלי, ואני עובד בה עד היום.
השכר הממוצע שלי עומד על כ10.5 אלף שקל נטו בחודש, ומתוכם.... אני רק מאבד.
אני גר עם הבת זוג שלי, אנחנו ביחד בערך 5 שנים, היא מרוויחה כ5000 שקל בחודש בערך, סה"כ ההכנסה שלנו עומדת על כ15 אלף בחודש בממוצע, כמובן שיש חודשים פחות טובים וחודשים יותר טובים.
העבודה שלי היא כל יום מ7 ורבע עד 17:00, ואם יש שעות נוספות אז עד 19:00.
ימי שישי אני עובד עד שעה 13, ימי שבת חופש.

למרות כל הזמן שאני עובד (לא אמור להיות כל כך הרבה זמן לבזבז), וההכנסה שאמורה להספיק לזוג צעיר, אנחנו תמיד בבעיות.
ההלוואות שלי ושלה ביחד עומדים על 84 אלף שקל, מתוכם 59 אלף שקל בערך זה 2 הלוואות שלי, והשאר זה 5 הלוואות שלה.
ההורדה החודשית בחודש על ההלוואות שלנו עומדת על 2210 שקל.

הבעיה שלא משנה מה קורה, אני לא מצליח לעמוד בפיתויים, ברגע שיש קצת כסף, אני ישר מבזבז.
יש לנו 4 כלבים שמפרקים 1200 שקל רק על אוכל לכלבים.
על הדירה מוציאים 2500 שקל
חשמל+ארנונה יוצא בערך 700 שקל
אינטרנט בערך 140 שקל
אוכל בערך 1500 שקל

על פניו, בערך 8250 שקל הולך ישר אחרי משכורת ואמור להשאר בערך 7 אלף שקל לפחות.
אבל זה לא המצב.
ספיציפית המשכורת האחרונה שלנו עמדה על 15.4 אלף שקל אצלי, 4.7 אלף אצלה, אז הכנסנו כ20 אלף שקל.
היה לי 700 שקל בעובר ושב שהצלחתי איך שהוא להצליח לגרד חודש שעבר.
החודש, נשארו 300 שקל, המשכורת הקרובה תהיה רק עוד כמה ימים.

שתבינו כמה אני פזיז:
קניתי מצנן אוויר לשים לכלבים בחצר בשביל שלא יקבלו מכת חום כשאנחנו בעבודה ב1390 שקל.
לחברה שלי היה יום הולדת, קניתי לה פלטת סושים וקינוחים מג'פניקה ב533 שקל וזר פרחים ב300.
קניתי רתכת ודיסק, לא כי אני צריך, כי רציתי ללמוד לרתך, פה הלך עוד 1310 שקל.
קניתי ראוטר ב500 שקל ועוד כל מיני כבלים לבנות תשתית אינטרנט בבית כי האינטרנט חרא בכמה מקומות, 1075 שקל.
הוצאתי לפחות כ3000 שקל על משחקים בפלאפון ובמחשב.
וזה ככה כל חודש, מקבלים משכורת, משלמים את מה שצריך, ואני מבזבז ללא הכרה, ומתחרט בסוף החודש.

האם יש מישהו שהיה בנעליים שלי, שגם לו יש קושי בלא לבזבז? שברגע שרואה איזה משהו באיביי ישר קונה?
באותו רגע אני יודע שזה טעות אבל הפיתוי חזק, אפילו אם אני אצא מזה מהר, אני יודע שאני כנראה אכנס בהמשך ובכל זאת יזמין את מה שראיתי.
איך יוצאים מהמצב הזה? איך משנים את הראש ממצב של לנסות להשיג המון דברים חומריים למצב של לחסוך ולא לבזבז?

הוצאתי לפחות כ3000 שקל על משחקים בפלאפון ובמחשב.
פה טמון הכלב.
לא נגמלת מסמים כלל, המרת סם אחד לסם שני.
ואני מדבר בתור גיימר לא קטן...

אתה צריך טיפול, אולי פעמונים יוכלו לעזור.

פה טמון הכלב.
לא נגמלת מסמים כלל, המרת סם אחד לסם שני.
ואני מדבר בתור גיימר לא קטן...

אתה צריך טיפול, אולי פעמונים יוכלו לעזור.
זה בדיוק מה שהרגשתי..
אבל אני לא מסוגל עכשיו לחתוך את זה מהחיים ולעבור עוד גמילה, נפשית אני לא אהיה מסוגל להתמודד עם זה.

ברוך הבא!
איך יוצאים מהמצב הזה? איך משנים את הראש ממצב של לנסות להשיג המון דברים חומריים למצב של לחסוך ולא לבזבז?
הגעת לכאן ופתחת שרשור וכתבת על המצב - זה הצעד הראשון והחשוב ביותר, להכיר בבעיה.
מכאן אתה צריך לשבת עם בת הזוג ולהחליט ביחד שאתם הולכים לעשות שינוי בחיים שלכם ובכל ההתנהלות הפיננסית.
עדיף שתעשו את התהליך ביחד, תתמכו אחד בשני וגם תעמידו אחד/ת את השני/ה במקום כשצריך.
איך להתחיל? קודם כל להתחיל לרשום כל הוצאה והוצאה. גם אם קנית בקבוק מים ב-7 שקל בחנות הקרובה - לרשום.
אפשר לעשות את זה באקסל משותף לשניכם שכבר מסכם את מה שתזינו בשוטף ברמה חודשית, או לעדכן בסוף כל יום ממה שרשמתם בנפרד.
בסוף כל יום לשבת ביחד כמה דקות ולעבור ולחשוב מה הכרחי ומה מיותר ומה היה אפשר לקנות בזול יותר. למשל להכין אוכל בבית הרבה יותר זול מאוכל מוכן בחוץ, וגם בריא יותר.
תחליטו ביחד שאם אחד מכם חושב להוציא סכום שגדול מרף שתגדירו (למשל 100, 200 או 500 שקל), חייב לדבר קודם עם הצד השני ולהסכים.
תרגילו את עצמכם לעקוב אחרי כל הוצאה והוצאה, מהקטנה ביותר, בסוף זה ייכנס עמוק לתודעה שלכם, יכין אתכם לשלבים הבאים של ניהול תקציב שנתי והגדרת יעדים ויראה לכם את הדרך לעתיד.
בהצלחה!

אבל אני לא מסוגל עכשיו לחתוך את זה מהחיים ולעבור עוד גמילה, נפשית אני לא אהיה מסוגל להתמודד עם זה.
שאלה:
באיזה משחקים אתה משחק? על מה מבזבזים שם כספים?

@kha
את ההתחלה של הפתרון הראשון לבעיה שלך כבר התחלת.
דבר ראשון אתה מודה ומבין שיש בעיה, בנוסף לכך השכלת ומצאת את מקור הבעיה
עכשיו כל מה שנשאר לך לעשות זה להגדיר לעצמך מטרה ולעמוד בה.

תכניס את זה לעצמך לראש, אתה עכשיו עוד צעיר ויכול לעבוד וללמוד ולהתקדם
אבל באיזשהו שלב בחיים אתה תרצה (או תיהיה מוכרח) לפרוש.
שהשלב הזה בחיים שלך יגיע אתה תיהיה מאוד שמח עם יהיה לך את המשאבים לעשות את זה.

אני בטוח שלבן אדם כמוך שהתגבר על התמכרות קשה לסמים לעשות את השינוי התפיסתי הזה קטן עליו.
תבין שבני האדם תמיד רוצים יותר, כל הבזבוזים הרגעיים האלה בסופו של דבר לא ייתנו לך אושר ועושר לטווח ארוך

לפי איך שהעניינים הפיננסים שלכם מתנהגים אתם כרגע לא הולכים לכיוון חיובי.
תאר לך בכמה יגדלו ההוצאות במידה ותרצו לגדל ילדים, או אם חס וחלילה תגיע לכם הוצאה בלתי צפויה.
אם אתם שואפים לגדול ולשגשג אתם חייבים לעבור את השינוי הזה.

או שתגדילו את המשכורת משמעותית או שתתחילו להוריד הוצאות.
אני באמת לא מבין איך זוג שגר בצפון שמכניס 15K שקל לא נשאר עם עודף בסוף החודש
בעיקר שאתה אומר שאתה עובד 120% משרה.
תתחיל לעקוב אחרי המספרים
תשקול קיצוצים מיותרים
סתם לדוגמא אתה אומר שאתם מחזיקים 4 כלבים אני מאוד אוהב כלבים
אבל לדעתי בן אדם שמחליט להחזיק 4 צריך שתיהיה לו היכולת(הכללית) להחזיק אותם
כל הבחירות (חוסר ויתור) הקטנות האלה מצטברות ומהר מאוד אתה מגלה שאתה דורך במקום
תחשוב על זה גם אתה עובד כמו חמור ומסיים את החודש באותו מצב שהתחלת...
ככה אתה רוצה שיראו חייך עד סופם?

ברוך הבא!

הגעת לכאן ופתחת שרשור וכתבת על המצב - זה הצעד הראשון והחשוב ביותר, להכיר בבעיה.
מכאן אתה צריך לשבת עם בת הזוג ולהחליט ביחד שאתם הולכים לעשות שינוי בחיים שלכם ובכל ההתנהלות הפיננסית.
עדיף שתעשו את התהליך ביחד, תתמכו אחד בשני וגם תעמידו אחד/ת את השני/ה במקום כשצריך.
איך להתחיל? קודם כל להתחיל לרשום כל הוצאה והוצאה. גם אם קנית בקבוק מים ב-7 שקל בחנות הקרובה - לרשום.
אפשר לעשות את זה באקסל משותף לשניכם שכבר מסכם את מה שתזינו בשוטף ברמה חודשית, או לעדכן בסוף כל יום ממה שרשמתם בנפרד.
בסוף כל יום לשבת ביחד כמה דקות ולעבור ולחשוב מה הכרחי ומה מיותר ומה היה אפשר לקנות בזול יותר. למשל להכין אוכל בבית הרבה יותר זול מאוכל מוכן בחוץ, וגם בריא יותר.
תחליטו ביחד שאם אחד מכם חושב להוציא סכום שגדול מרף שתגדירו (למשל 100, 200 או 500 שקל), חייב לדבר קודם עם הצד השני ולהסכים.
תרגילו את עצמכם לעקוב אחרי כל הוצאה והוצאה, מהקטנה ביותר, בסוף זה ייכנס עמוק לתודעה שלכם, יכין אתכם לשלבים הבאים של ניהול תקציב שנתי והגדרת יעדים ויראה לכם את הדרך לעתיד.
בהצלחה!

אנחנו עושים קובץ כזה אבל קצת מסתבכים עם כל הדירקט מצטבר וכל מיני תנועות שלא תופסים בזמן >.>
ועכשיו אני קצת נלחץ גם להגיד לה על כל ההוצאות שהיא לא יודעת עליהם אחרי שדירבנתי אותה לבזבז פחות ולחסוך יותר..

שאלה:
באיזה משחקים אתה משחק? על מה מבזבזים שם כספים?
pokemon go - קונה כרטיסים בשביל לעשות יותר מRAID אחד ביום, גם קונה פוקדורים, וקונה incence בשביל שיופיעו יותר פוקימונים.
maplestory - קונה קיובס בשביל לשדרג חפצים ולהתחזק
runescape 3 - קונה מפתחות לתיבות ומנוי חודשי
world of warcraft - מנוי חודשי
dofus - מנוי חודשי
elder scrolls online - מנוי חודשי ותיבות כשיש event טוב
AFK ARENA - מנוי חודשי + יהלומים בשביל לקנות כרטיסים ולחזק את הקבוצה שלי
war of dragons - מכניס קצת כסף בשביל להשיג יתרון כל חודש מול אחרים (יותר מקומות בתיק, פחות חפצים נשברים אם מתים וכו')

זה ממה שאני זוכר >.>

@kha
את ההתחלה של הפתרון הראשון לבעיה שלך כבר התחלת.
דבר ראשון אתה מודה ומבין שיש בעיה, בנוסף לכך השכלת ומצאת את מקור הבעיה
עכשיו כל מה שנשאר לך לעשות זה להגדיר לעצמך מטרה ולעמוד בה.

תכניס את זה לעצמך לראש, אתה עכשיו עוד צעיר ויכול לעבוד וללמוד ולהתקדם
אבל באיזשהו שלב בחיים אתה תרצה (או תיהיה מוכרח) לפרוש.
שהשלב הזה בחיים שלך יגיע אתה תיהיה מאוד שמח עם יהיה לך את המשאבים לעשות את זה.

אני בטוח שלבן אדם כמוך שהתגבר על התמכרות קשה לסמים לעשות את השינוי התפיסתי הזה קטן עליו.
תבין שבני האדם תמיד רוצים יותר, כל הבזבוזים הרגעיים האלה בסופו של דבר לא ייתנו לך אושר ועושר לטווח ארוך

לפי איך שהעניינים הפיננסים שלכם מתנהגים אתם כרגע לא הולכים לכיוון חיובי.
תאר לך בכמה יגדלו ההוצאות במידה ותרצו לגדל ילדים, או אם חס וחלילה תגיע לכם הוצאה בלתי צפויה.
אם אתם שואפים לגדול ולשגשג אתם חייבים לעבור את השינוי הזה.

או שתגדילו את המשכורת משמעותית או שתתחילו להוריד הוצאות.
אני באמת לא מבין איך זוג שגר בצפון שמכניס 15K שקל לא נשאר עם עודף בסוף החודש
בעיקר שאתה אומר שאתה עובד 120% משרה.
תתחיל לעקוב אחרי המספרים
תשקול קיצוצים מיותרים
סתם לדוגמא אתה אומר שאתם מחזיקים 4 כלבים אני מאוד אוהב כלבים
אבל לדעתי בן אדם שמחליט להחזיק 4 צריך שתיהיה לו היכולת(הכללית) להחזיק אותם
כל הבחירות (חוסר ויתור) הקטנות האלה מצטברות ומהר מאוד אתה מגלה שאתה דורך במקום
תחשוב על זה גם אתה עובד כמו חמור ומסיים את החודש באותו מצב שהתחלת...
ככה אתה רוצה שיראו חייך עד סופם?

אני ממש לא רוצה שהחיים שלי יראו ככה, אבל דווקא השינוי תפיסה הוא נראה לי יותר קשה, פעם לא היה לי כלום, ועכשיו כשיצאתי מזה אני רוצה הכל

world of warcraft - מנוי חודשי
אני מכיר אנשים שהמשחק הזה הרס להם את החיים.
בגוגל יש שלוש מליון התייחסויות ל- world of warcraft addiction
זו התמכרות.

תראה, גם אני אוהב משחקי מחשב, אבל בעיקרון אני לא מוכן לשלם על משחק מעבר למחיר הקנייה שלו.
ב- steam, GOG יש אחלה מבצעים. זה מרגש כמעט באותה מידה לחכות למבצע כזה.

אני ממש לא רוצה שהחיים שלי יראו ככה, אבל דווקא השינוי תפיסה הוא נראה לי יותר קשה, פעם לא היה לי כלום, ועכשיו כשיצאתי מזה אני רוצה הכל
כמה משמח עושה אותך לעשות עוד raid בפוקימון גו לעומת כמה ישמח אותך לסגור את ההלוואות הארורות שלקחתם?

כמה משמח עושה אותך לעשות עוד raid בפוקימון גו לעומת כמה ישמח אותך לסגור את ההלוואות הארורות שלקחתם?
הלוואי והיינו יכולים לסיים אותם... אבל זה לא בהכרח רק המשחקים, זה גם כל מה שמעבר לזה..
נהרס לי המחשב לפני כ4 חודשים, קניתי מחשב ב21 אלף שקל, יש לי אוזניות של רייזר שעלו לי 1100 שקל, עכבר ב1200 ומקלדת ב800 שקל.
יש לי אקסבוקס, אקסבוקס One, ואקסבוקס one x, יש לי כ100 משחקים לאקסבוקס, מי יודע כמה משחקים בsteam, וכרגע אני משלם גם לבזק וגם לHOT כי החדר מחשב הוא בממד, ושם אפשר לגלוש רק עם בזק, אבל המהירות של בזק בדירה שלי עומדת על 23 מגה, אז אני גם מחובר לHOT עם אינטרנט של 200 מגה למקרה שאני בסלון או בחצר.

זה כבר נהיה מחלה, העניין הוא שרמת ההנאה שאני חוטף מזה זה אסטרונומי..
מצד אחד אני מרגיש איך זה מפרק לי את החיים לאט לאט, ואני לא יכול להתפתח למרות הפוטנציאל שלי.
מצד שני אני לא מוכן לוותר על זה, אבל גם לא מצליח לשלוט על זה.

הלוואי והיינו יכולים לסיים אותם... אבל זה לא בהכרח רק המשחקים, זה גם כל מה שמעבר לזה..
נהרס לי המחשב לפני כ4 חודשים, קניתי מחשב ב21 אלף שקל, יש לי אוזניות של רייזר שעלו לי 1100 שקל, עכבר ב1200 ומקלדת ב800 שקל.
יש לי אקסבוקס, אקסבוקס One, ואקסבוקס one x, יש לי כ100 משחקים לאקסבוקס, מי יודע כמה משחקים בsteam, וכרגע אני משלם גם לבזק וגם לHOT כי החדר מחשב הוא בממד, ושם אפשר לגלוש רק עם בזק, אבל המהירות של בזק בדירה שלי עומדת על 23 מגה, אז אני גם מחובר לHOT עם אינטרנט של 200 מגה למקרה שאני בסלון או בחצר.

זה כבר נהיה מחלה, העניין הוא שרמת ההנאה שאני חוטף מזה זה אסטרונומי..
מצד אחד אני מרגיש איך זה מפרק לי את החיים לאט לאט, ואני לא יכול להתפתח למרות הפוטנציאל שלי.
מצד שני אני לא מוכן לוותר על זה, אבל גם לא מצליח לשלוט על זה.
אח יקר במקרה הזה כנראה ש @אורי ג. צודק, נשמע שאתה מכור.
לא יודע איך התגברת על סמים קשים ולהיות הומלס אבל תעשה את אותו הקסם שעשית אז.
או שתחזור שוב לרחוב שתיהיה בן 75

אנחנו עושים קובץ כזה אבל קצת מסתבכים עם כל הדירקט מצטבר וכל מיני תנועות שלא תופסים בזמן >.>
ועכשיו אני קצת נלחץ גם להגיד לה על כל ההוצאות שהיא לא יודעת עליהם אחרי שדירבנתי אותה לבזבז פחות ולחסוך יותר..
יפה. אם זה לא חדש לכם אז הרבה יותר קל להשתפר במשימה הזאת ולעשות אותה נכון. זאת משימה חשובה מאוד בדרך לשינוי המצב ואסור לכם לזלזל בה.
גם לא צריך להסתבך יותר מדי: קניתם משהו? רושמים מיד. בקובץ ישירות, בהערה בטלפון, או אפילו על דף נייר ועט שיש בכיס. לא משנה מתי החיוב או איך מבוצע החיוב. קנית עכשיו - רושם עכשיו. אתם צריכים לשאוף לכמה שפחות תשלומים (הכוונה להגיע ל-1) ולהתרגל לא לדחות תשלומים, כדי שתרגישו כמה שיותר מהר על בשרכם את המחיר ולהתרגל שלא לחיות על הלוואות וכסף שאין לכם.
לגבי מה שקנית ואתה נלחץ לספר לה - מצויין, זאת בדיוק המטרה. תאזור את האומץ לבוא ולספר לה. תדברו על זה, תריבו על זה, זה חלק מהתהליך. אבל לא להרים ידיים ושצד אחד יתמוך בצד השני לכל אורך הדרך.

אח יקר במקרה הזה כנראה ש @אורי ג. צודק, נשמע שאתה מכור.
לא יודע איך התגברת על סמים קשים ולהיות הומלס אבל תעשה את אותו הקסם שעשית אז.
או שתחזור שוב לרחוב שתיהיה בן 75
אני אמצא לזה פתרון.
תודה רבה לכולם, קיוויתי שאפגוש מישהו שהצליח לצאת מזה בכוחות עצמו, לעזור לי להתחזק ולהלחם עם זה, אבל אני אמשיך לגלוש פה ולקרוא, הדברים שאמרתם פה עזרו קצת, אני רק צריך להלחם קצת בשדים שלי חח

אני אמצא לזה פתרון.
תודה רבה לכולם, קיוויתי שאפגוש מישהו שהצליח לצאת מזה בכוחות עצמו, לעזור לי להתחזק ולהלחם עם זה, אבל אני אמשיך לגלוש פה ולקרוא, הדברים שאמרתם פה עזרו קצת, אני רק צריך להלחם קצת בשדים שלי חח
שתידע לך, אף אחד לא יוצא מזה בכוחות עצמו
אנחנו יצורים חלשים שבסך הכל מנסים להשתלב
אבל מחלת הצרכנות היא מחלה קלה להתגברות, תמיד אפשר למתן את הכפייתיות שלה

אני רק צריך להלחם קצת בשדים שלי חח
אתה בתחילתה של דרך ארוכה אבל אתה בדרך הנכונה. אל תתייאש גם אם יהיו מהמורות בדרך, ויהיו.
אבל בכל רגע אל תשכח שאתה דואג לעתיד שלך, של בת הזוג ושל המשפחה העתידית שלך.
בניגוד להנאות וההתמכרויות המהירות שאתה רגיל אליהן, התהליך הזה שונה לגמרי. אתם אולי תרגישו שאתם מקריבים, שקשה, שזה מייגע ומתיש, אבל ההנאה תגיע בסוף ותהיו גאים בעצמכם ובמה שהצלחתם. זה תהליך לחיים, אל תשכח.

צר לי, לא הייתי במקום הזה. רוצה לציין שזה שאתה מנסה ונעזר מעורר הערצה. נראה לי שאתה בכיוון, ואתה רק צריך להתמיד ולהתקדם, גם כשיש נפילות.
אם זה נראה גדול עליך, תתחיל במשהו קטן - תנסה לא להוציא על משחקים מסוימים, או אחרי שעה מסוימת, או מעל לסכום מסוים.
כתבת שאתה מבזבז כשיש כסף בעו"ש, אז אולי תברר אם ניתן להעלות את גובה ההחזר או שתעשה הוראת קבע להפקדה לפקדון בתחילת החודש, כדי שלא ישאר בעו"ש.

עוד משהו, תכניס את הכלבים הביתה. יש תופעת גניבות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T לא מצליח להתחבר לחשבון באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שאלת מס שבח (לא מצליח למצוא תשובה) נדל"ן 10
R לא מצליח למצוא יועץ פיננסי בלתי תלוי שוק ההון 27
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
א לא מצליח למכור כבר מעל חודש - אין היענות נדל"ן 33
א לא מצליח למצוא עבודה, האם זה בגלל שאני כבד שמיעה? התפתחות אישית 10
Y בן 40, לא מצליח לצאת מבית ההורים. אוף טופיק 38
סטס לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל התפתחות אישית 6
R לא מצליח לראות הבדל בין קרנות כספיות של אותה החברה שוק ההון 3
C לא מצליח למצוא עבודה התפתחות אישית 33
A לא מצליח להבין לגבי קרנות סל חוץ שנסחרות בארץ שוק ההון 46
א לא מצליח להבין איגרות חוב ממשלתיות, איך החישוב הזה עובד ? שוק ההון 6
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
R הייטק -חברה בינונית מול סטארט אפ? לא מצליח לבחור אוף טופיק 8
N מצליח בהכול, במתמטיקה אאוט סיידר התפתחות אישית 32
ת לא מצליח להזמין כ.אשראי לאימי. ספציפית אשראי "שופרסל" צרכנות פיננסית 18
M מה קורה אם קונה דירה לא מצליח לשלם אחרי חתימת חוזה ורישום הערת אזהרה? נדל"ן 7
aminadav מישהו מצליח להבין למה נדל"ן בנייה ומניב יורדים כל כך הרבה בחודשים האחרונים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
klayhamn לא מצליח למצוא המלצה על יועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
כ לא מצליח להחליט במה להשקיע יומני מסע אישיים 7
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
A לא מצליח להבין איך אין עדיין אינפלציה שוק ההון 22
A לא מצליח להבין איך נגרם ההפסד שוק ההון 2
Y איני מצליח להבין איך בקרנות סל יש פער בין מה שהמדד עשה למה שהקרן עשתה שוק ההון 5
L לא מצליח להמיר שקלים לדולר בIB שוק ההון 5
ד לא מצליח לצאת מהבית של ההורים אוף טופיק 232
E לא מצליח לחשב ולהבין את עמלות הניהול שלי בבנק צרכנות פיננסית 6
ה לא מצליח למצוא אם יש חפיפה ב VTI/SPLV/IWM שוק ההון 0
G לא מצליח למצוא קרנות סל באפליקציה שוק ההון 3
M עזרה בספארק, לא מצליח לרכוש קרן מחקה שוק ההון 3
F בנק לאומי IRA - לא מצליח להתחיל לסחור ברוקרים ופלטפורמות מסחר 142
T לא מצליח לעשות העברה בין שלקים לדולרים בIB שוק ההון 9
A לא מצליח למצוא עבודה ראשונה בהייטק אוף טופיק 38
jenglender לא מצליח להשיג ITIN אמריקאי שוק ההון 8
מ לא מצליח להבין את נתוני הקרנות הנאמנות שוק ההון 0
tomer111 מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה? אוף טופיק 3
yossik לבדוק חשבוניות חברים, שיטת מצליח על ימין ושמאל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
Sagi313 האם אני יכול להפסיק לעבוד לכמה חודשים? מיסים 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
Roi אם לא קראתם אז בבקשה: 6 סיבות להפסיק לחסוך ולהתחיל לבזבז כסף ! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
ת ויכוח עם האישה - כמה סביר לבזבז לזוג עם הכנסה גבוהה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
M איך לא לבזבז על הוצאות גדולות שיכלו ללכת לחיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M מה דעתכם\ן הקורונה גורם לבזבז יותר כסף או פחות אוף טופיק 12
c881 עוד הוכחה... כשזה לא הכסף שלך, לא באמת אכפת לך לבזבז אותו אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה