• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כתיבת אופציות: איך לייצר הכנסה ממניות מבלי למכור אותן

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ממש לא, עדיף לו פשוט למכור.
הוא יכול למכור, זה לא במקום.
זה יכול לרפד לו קצת את הירידות החדות במידה ויהיו, ומצד שני, את העליה החדה שהוא עלול לפספס הוא כבר לא כל כך צריך ממילא.

זה יכול לרפד לו קצת את הירידות החדות במידה ויהיו, ומצד שני, את העליה החדה שהוא עלול לפספס הוא כבר לא כל כך צריך ממילא.
אז עדיף לו פשוט למכור...

ערכתי השוואה בין התשואה השנתית הכוללת של שני ETF-ים שפועלים באסטרטגית covered calls על ה-S&P 500, לעומת ETF רגיל של S&P 500, מינואר 2021 ועד היום:
SPY: 13.9%
XYLD : 7.4%
JEPI: 8.2%

בעוד ש-SPY הניב תשואה גבוהה יותר, ה-ETF-ים באסטרטגית covered calls היו תנודתיים פחות. כך למשל השנה הגרועה ביותר של JEPI בתקופה הזו היא 3.5%- בלבד.

אז @Neo , אם אתה רוצה תשואה נמוכה יותר בתמורה לתנודתיות נמוכה יותר - covered calls זו אופציה (משחק המילים מכוון). בנוסף, אני לא מבין את הפוסט שלך. כתבת שאתה רוצה למכור את האופציות בעצמך, בעוד שהוידאו של בן מתייחס לקרנות שעושות את זה בשבילך. איך הטיעון של דמי ניהול גבוהים רלוונטי עבורך? כמו כן, לא כל ה-covered calls אותו הדבר. אתה יכול לשחק עם כמה מרחק מהכסף אתה מוכר את האופציות, והאם להשתמש ב-stop loss ובאיזה מחיר. שילובים שונים של ערכים יניבו תשואות שונות, חלק מעל וחלק מתחת ל-S&P 500.

הנ"ל מתנגד עיקש, קוואזי-דתי, לכל אסטרטגיה שחורגת מהמנטרה הקבועה של השקעה פסיבית בקרנות עוקבות מדדי מניות.
הסולידית, אני מכבד אותך, אבל זה לא נכון להגיד על בן שהוא עיקש וקוואזי-דתי. הוא מביא תימוכין לטענות שלו באמצעות מאמרים מהאקדמיה. כמו כן, הוא גם מעמיד למבחן כל פעם מחדש את דרכי ההשקעה שלו, בכך שהוא מביא מאמרים ומרואיינים שנוגדים את האסטרטגיה הנוכחית שלו. כך היה עם ביטקוין ועם הנושא של small cap value ETFs.

אם אתה רוצה תשואה נמוכה יותר בתמורה לתנודתיות נמוכה יותר - covered calls זו אופציה (משחק המילים מכוון). בנוסף, אני לא מבין את הפוסט שלך. כתבת שאתה רוצה למכור את האופציות בעצמך, בעוד שהוידאו של בן מתייחס לקרנות שעושות את זה בשבילך. איך הטיעון של דמי ניהול גבוהים רלוונטי עבורך?
הפוסט התייחס לסרטון, אתה צודק שדמי הניהול הגבוהים אינם רלוונטיים עבורי פשוט ניסיתי לסכם את הטיעונים שעלו בסרטון. עד הצפייה בסרטון פיספסתי בהבנה שלי (למרות שזה הופיע בפוסט של בעלת הבית) את ההשפעה של האסטרטגיה על התשואה. בעקבות הסרטון והדיון כאן אני אחשוב שוב פעם האם האסטרטגיה הזאת מתאימה למטרות שלי בטווח הארוך.

כאמור covered calls זה לא אסטרטגיה אחת אלא יותר משפחה של אסטרטגיות - אתה צריך לקבוע כמה זמן צריך להיות עד הפקיעה, כמה רחוקה מהכסף האופציה הנכתבת, האם היא פוקעת בסגנון אמריקאי או אירופאי, האם להשתמש בפקודות stop-loss לצורך הגנה, או לחילופין לקנות אופצית call עוד יותר רחוקה מהכסף שתגן עליך... אני באופן אישי פועל לפי השיטה של Big ERN, מוזמן לחפש אותו בגוגל.

• אהבתי
Reactions: Neo
אני יכול לתת דוגמא שבה covered call שימושית.

יש לי נייר ספציפי (לא מדד) שאני רוצה לסגור בו את הפוזיציה. אני מרשה לעצמי 1% מהתיק להחזיק נייר ספיציפי שאינו מדד.
הסיבה שהשקעתי בנייר היא שאני מעריך שיש שם אפסייד יפה בפרק זמן לא ידוע אבל לא ארוך מידי.

כיום אני עם הוראת GTC על עוד 20% מהערך הנוכחי. מכלתחילה שקניתי את הנייר הזה לפני כשנה כיוונתי למחיר הזה. המניה ירדה 50% שריבית עלתה, וציפיתי שתחזור תוך זמן לא מאד ארוך למה שהיא הייתה, אפילו קצת פחות אם להיות שמרן וחסר לי עוד 20% ליעד ששמתי.

היה יכול להיות קצת יותר טוב למכור covered call ולקבל קצת פרמיה במקום GTC.

יש עוד דוגמה למתי זה שימושי.
נניח שאתה צריך 1,000,000 ש"ח לפרישה מוקדמת. כל מה שמעל 1,000,000 יהיה נחמד אבל לא הכרחי.
יש לך כרגע רק 900,000. לא מספיק.
אתה מוכר covered call על המדד על מחיר שבדיוק משקף סכום 1,000,000 בסוף התקופה.
אם הפרמיה שקיבלת היא לפחות 100,000 אז מזל טוב אתה יכול לפרוש כבר עכשיו לפני שהגעת באמת ל1,000,000.

עוד דוגמא שאני חושב עליה (אשמח לתגובות).
פורש מגיע לשלב המשיכה וצריך כסף. הסטנדרט הוא למכור חלקים מהתיק כדי לממן את הפרישה.
הוא יכול למכור covered calls במקום ולהשתמש בפרמיה.
יש שתי תוצאות אפשריות - האופציה תבקע מחוץ לכסף והוא ישאר עם הניירות ערך פלוס הפרמיה פחות מס או שהאופציה תממוש והמניה תמכר - לא שונה מהאפשרות המקורית.
בעיות עם הגישה הזאת - כמה אופציות צריך למכור כדי שהפרמיה תהווה תחליף. מה קורה אם האופציה מופעלת ויותר מדי מניות נמכרות...

עוד דוגמא שאני חושב עליה (אשמח לתגובות).
פורש מגיע לשלב המשיכה וצריך כסף. הסטנדרט הוא למכור חלקים מהתיק כדי לממן את הפרישה.
הוא יכול למכור covered calls במקום ולהשתמש בפרמיה.
יש שתי תוצאות אפשריות - האופציה תבקע מחוץ לכסף והוא ישאר עם הניירות ערך פלוס הפרמיה פחות מס או שהאופציה תממוש והמניה תמכר - לא שונה מהאפשרות המקורית.
בעיות עם הגישה הזאת - כמה אופציות צריך למכור כדי שהפרמיה תהווה תחליף. מה קורה אם האופציה מופעלת ויותר מדי מניות נמכרות...
כן זה כבר מסובך/סיכון שמימשת יותר מידי.
אני חושב על זה בצורה פשוטה יותר:

נניח תיכננתי למכור X מניות לפי הערך של היום. נמכור עליהם covered call על ערך שלהם או + איזה אחוז קטן, שבר אחוז כלפי מטה. קיבלתי קופון, אם הערך ירד חד מעבר למחיר הסטרייק, הקופון נשאר אצלי,קצת מיתן את הירידה כי קיבלתי קופון. אם התממש, בכל מקרה תיכננתי שיתממש ולכן זה קצת מגן עליי מירידות חדות.

נערך לאחרונה ב:
כן זה כבר מסובך/סיכון שמימשת יותר מידי.
אני חושב על זה בצורה פשוטה יותר:

נניח תיכננתי למכור X מניות לפי הערך של היום. נמכור עליהם covered call על ערך שלהם או + איזה אחוז קטן, שבר אחוז כלפי מטה. קיבלתי קופון, אם הערך ירד חד מעבר למחיר הסטרייק, הקופון נשאר אצלי,קצת מיתן את הירידה כי קיבלתי קופון. אם התממש, בכל מקרה תיכננתי שיתממש ולכן זה קצת מגן עליי מירידות חדות.
אם אתה עדיין מרוויח יותר מלמכור את המנייה - אחלה.
אני מכוון לערך גבוהה מהערך הנוכחי שישאיר את המניה אצלי בסבירות טובה. אני יודע שזה ישפיע על הפרמיה, עוד לא מידלתי אם זה כמה האסטרטגיה רלוונטית

הנ"ל מתנגד עיקש, קוואזי-דתי, לכל אסטרטגיה שחורגת מהמנטרה הקבועה של השקעה פסיבית בקרנות עוקבות מדדי מניות. מבחינתו יש דרך אחת רציונאלית להשקיע, ואין בלתה, והוא מזלזל ביתרונות פסיכולוגיים/אמוציונליים של אסטרטגיות חלופיות (במיוחד אסטרטגיות ממוקדות הכנסה) משום שהוא תופס השקעה כפרקטיקה פיננסית בלבד, לא רגשית. משהו שכדאי להביא בחשבון כשצופים בסרטונים שלו
בתור מי שהאזין לכל אחד מ376 הפרקים בפודקאסט שלו (וגם ראה את כל הסרטונים) אני יכול להגיד באופן נחרץ שכל מה שכתבת שגוי לחלוטין. הוא מכיר ביתרונות פסיכולוגיים, לא מזלזל בהם כלל, מכיר לעומק כמעט כל מחקר שנכתב על יתרונות אלו (וגם ראיין את אותם אלו שכתבו את המחקרים הללו) ורואה ביתרונות האלו לגיטימיים לחלוטין.

ואגב, הוא עצמו והחברה שלו לא מנהלים ללקוחות שלהם את הכסף בשיטה הפאסיבית המסורתית.

נקודות עיקריות מהסרטון:
עוד לא הספקתי לראות, אבל לפי הנקודות שכתבת כאן:
סיכון מוגבר: האסטרטגיה מגדילה את הסיכון למשקיעים לטווח ארוך בכך שהיא מגבילה את הרווחים האפשריים בעוד שהיא משאירה את ההפסדים חשופים.
נראה כי זה מתיחס לקרנות, שנוטות לחלק דיבידנד גבוה, ולא נצמדות לשיעור הבטוח. ההשוואה הנכונה היא למכירת אופציות בשיעור המספיק לשיעור המשיכה הבטוח.
mean reversion: היא מבטלת את נטיית המניות להתאושש לאחר תקופות של ירידות משמעותיות, ובכך מונעת מהמשקיע את האפשרות ליהנות מעליות חדות בשוק.
זה נכון, אבל במידה ומושכים שיעור נמוך, יש להוסיף את כל שנות הרווח שנצבר ללא מכירת מניות. בלי מספרים והשוואה, זה פחות משמעותי.
  • ביצועים גרועים: פליקס מציג נתונים היסטוריים ממספר קרנות נסחרות, ומראה שהן נוטות להציג ביצועים נחותים באופן משמעותי לעומת נכסי הבסיס שלהן בטווח הארוך. הוא מציין, לדוגמה, שקרנות אלה הפסידו באחוזים ניכרים ביחס למדדים כמו S&P 500.
  • דמי ניהול גבוהים: קרנות covered calls גובות דמי ניהול גבוהים יותר מאשר קרנות מחקות של נכסי הבסיס שלהן.
שוב, טיעונים נגד קרנות, לא נגד האסטרטגיה לעצמה.

אז עדיף לו פשוט למכור...
מכירה לא תייצר את אותו האפקט.
המעלה במכירת אופציות מכוסות היא במיתון התנודתיות והורדת סיכון רצף התשואות. אני לא מכיר מחקרים בנושא והיה מעניין לקרוא על כך ועל מידת ההשפעה של אסטרטגייה זו על התוצאות, במיוחד על החציון ומטה, אבל אפריורית דיי ברור שמכירת אופציות כאלו תתן אפקט טוב יותר משמעותית מבחינה זו.
אסטרטגיה זו, לצד שימוש בחלקים אג''חיים בתיק, מקלות לכאורה על אי הוודאות של הפורשים, ויתכן שגם על החוסכים.

כמובן שאשמח ללמוד יותר בתחום זה, במידה ויש מי שאסף את הנתונים וניתח אותם (והוא בר סמכא בנושא). דיברתי על האסטרטגיה הזו כאן בעבר, אבל בזמנו לא עלה מידע של ממש בנושא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי עבור מי שעדיין צעיר, זה רק יכול להזיק ואין סיבה לבחור בזה.
ועבור מי שיש לו הרבה כסף וחי על אחוז קטן ממנו שאינו מסכן את הקרן, גם אין צורך בזה.

אבל מי שמתנדנד באיזור של מספיק כסף לפרישה - כולל קצת מעל או קצת מתחת, ורוצה להקדים את הפרישה או להגדיל את סיכויי ההצלחה של הפרישה, יכול לעשות את זה בעזרת covered calls.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R כתיבת אופציות מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S כתיבת אופציות רכש במיטב (viewtrade) שוק ההון 15
D מיסוי על כתיבת ורכישת אופציות מיסים 2
D כתיבת אופציות בחשבון IRA שוק ההון 18
עידו ג כתיבת ספר ופרסומו יזמות והגדלת הכנסות 15
ו דטרמניזם VS רצון חופשי - כמעט 8 שנים אחרים כתיבת הפוסט "הפריבילגיה הסולידית" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 286
P מגמת כתיבת מילים באופן: מנהל.ת, פקידים.ות, וכו' אוף טופיק 70
T כתיבת תוכן באינטרנט ומס מיסים 8
Golan קניה באמצעות כתיבת אופציית מכר עמוק בכסף שוק ההון 29
מ אתיקה ומוסר | כתיבת עבודות לסטודנט, וכו' אוף טופיק 55
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
S אופציות בחברת סטארטאפ יוניקורן - מה לשאול? איך זה עובד? מיסים 8
E אופציות שמומשו בסטרט-אפ שצפוי להיסגר - הפסד הון ניתן לקיזוז? מיסים 1
D אופציות ומקדמות מיסים 4
R גידור RSU באמצעות אופציות שוק ההון 2
א מגן מס באמצעות פקיעת אופציות שוק ההון 6
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
MichaelScott השקעה בקופת פנסיה סגורה - בחירה בין אופציות לא אידיאליות שוק ההון 7
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
צ מס על אופציות בסטארטאפ קטן מיסים 3
דו דו דיווח על אופציות בחברה אמריקאית מיסים 0
P שווי מקדם ב2 אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
פ אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer) שוק ההון 15
yanosh34 הכנסה נוספת ממכירת אופציות שוק ההון 523
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
T סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - אופציות בחברה צעירה יזמות והגדלת הכנסות 6
B מיסוי אופציות לא סחירות מיסים 5
ס אופציות באפליקציית extrade pro ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M בירור אסטרטגיה בכתיבת אופציות קול שוק ההון 3
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
א ראיתי שרשורים על אופציות חשבתי לשתף מהידע והנסיון שלי שוק ההון 56
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
L האם אופציות ניתנות למימוש לאחר התפטרות מיסים 13
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
L מס עיזבון אמריקאי על אופציות מניות מיסים 1
N אופציות מחברה ציבורית שוק ההון 0
N לא מסתדרים לי הסכומים במכירת אופציות, אשמח לעזרתכם מיסים 2
D מכירת אופציות בחברה בה עבדתי עקב התפטרות מיסים 12
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 3
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
ס אופציות אופציות אופציות שוק ההון 15
ס אופציות על ETF ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5