• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מיסוי אופציות

• פותח הנושא פותח הנושא eniya
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

eniya

משתמש רשום
דירוג
0
שלום רב,

אני עוזב את עבודתי בסוף חודש הבא.
נאמר לי שיש לי אפשרות לממש את האופציות שברשותי (מניח ש- ESOP) עד 3 חודשים מרגע עזיבתי.
אציין שטרם חלפו שנתיים מרגע הנפקת האופציות (גם בחלוף 3 חודשים מרגע עזיבתי)!

לבנתי ישנן 2 אפשרויות העומדות לרשותי:
לממש את האופציות ולמכור, תשלום מס פירוטי על הרווח.
לממש את האופציות ולהחזיקם (לרכוש את האופציות בכספי האישי) עד שיחלפו שנתיים מרגע הנפקתם ואז למכור.

לגבי האפשרות השנייה - מימוש והחזקה:
1. האם ניתן למשש את האופציות ולהחזיקם לפרק זמן ארוך יותר מעבר ל- 3 חודשים לאחר עזיבת מקום העבודה ?
2. האם נדרש לשלם מס על מימוש האופציות והחזקתם (ערך המניה גבוה מערך האופציה)? האם מס פירוטי או הוני ?
3. האם המס הנדרש לשלם בעת מכירת המניה לאחר שנתיים מרגע הנפקת האופציות (בהנחה שערך המניה יעלה) הינו פירוטי או הוני ?

אשמח לעזרתכם,
תודה.

נערך לאחרונה ב:
1. האם ניתן למשש את האופציות ולהחזיקם לפרק זמן ארוך יותר מעבר ל- 3 חודשים לאחר עזיבת מקום העבודה ?
לאחר המימוש אתה בעל מניות, אתה יכול להחזיק אותן כמה זמן שתרצה.

2. האם נדרש לשלם מס על מימוש האופציות והחזקתם (ערך המניה גבוה מערך האופציה)? האם מס פירוטי או הוני ?
אין מס על מימוש אופציות. יש מס רק ברגע המכירה, על הרווח לעומת מחיר המימוש אם ישנו. בהנחה שהכל נעשה במסגרת סעיף 102 והאחזקה דרך נאמן - לפני שנתיים מההענקה הרווח ימוסה פירותית. לאחר שנתיים מההענקה הרווח ימוסה לפי רווח הון.

3. האם המס הנדרש לשלם בעת מכירת המניה לאחר שנתיים מרגע הנפקת האופציות (בהנחה שערך המניה יעלה) הינו פירוטי או הוני ?
לאחר שנתיים מההענקה זה מיסוי הוני.

אין מס על מימוש אופציות. יש מס רק ברגע המכירה, על הרווח לעומת מחיר המימוש אם ישנו. בהנחה שהכל נעשה במסגרת סעיף 102 והאחזקה דרך נאמן - לפני שנתיים מההענקה הרווח ימוסה פירותית. לאחר שנתיים מההענקה הרווח ימוסה לפי רווח הון.
החברה שלי נסחרת בנסדק.
לאחר בדיקה האופציות שלי מוגדרות כ- NSO (non-qualified stock options).
משמע, אם הבנתי נכון, מימוש האופציות בלבד (ללא מכירה) כן מוגדרות כאירוע מס על הרווח מפערי השערים.
לא יודע להגיד האם המס על הרווח הינו פירוטי או הוני.
האם אני מפספס כאן משהו ?

החברה שלי נסחרת בנסדק.
לאחר בדיקה האופציות שלי מוגדרות כ- NSO (non-qualified stock options).
משמע, אם הבנתי נכון, מימוש האופציות בלבד (ללא מכירה) כן מוגדרות כאירוע מס על הרווח מפערי השערים.
לא יודע להגיד האם המס על הרווח הינו פירוטי או הוני.
האם אני מפספס כאן משהו ?
אני לא מכיר את המושג של non qualified stock options, זה לא מתייחס למערכת המיסוי הישראלית עד כמה שידוע לי.

משהו בסיסי שלא כל כך מובן לי, הרי מימוש אופציה מלווה בהטבת שער אשר נמוך יותר מהשער הנוכחי של המניה.
הטבה זו הינה הטבה לכל דבר לעובד וצריכה להיות מגומלת במס.
כלומר מימוש (רכישה) אופציה והחזקת המניה הינה הטבה החייבת במס.
אז מדוע אין מיסוי על כך ?

משהו בסיסי שלא כל כך מובן לי, הרי מימוש אופציה מלווה בהטבת שער אשר נמוך יותר מהשער הנוכחי של המניה.
זה נכון רק אם החברה ציבורית. אם החברה עדיין פרטית, אין תמחור רשמי למניה.
אם החברה כבר ציבורית והקצו לך אופציות במחיר שמשקף הנחה על השווי במסחר, אתה נדרש לשלם מס פירותי על אותה הטבה. אבל מס ייגבה רק במועד המכירה ולא במועד המימוש.
הטבה זו הינה הטבה לכל דבר לעובד וצריכה להיות מגומלת במס.
כלומר מימוש (רכישה) אופציה והחזקת המניה הינה הטבה החייבת במס.
אז מדוע אין מיסוי על כך ?
אם החברה מקצה אופציות לפי סעיף 102 עם נאמן, אז אירוע המס נדחה עד למכירה או להוצאת המניות מידי הנאמן.
מימוש, בפני עצמו, אינו אירוע מס, כמו שקניית מניה בבורסה אינה אירוע מס.

זה נכון רק אם החברה ציבורית. אם החברה עדיין פרטית, אין תמחור רשמי למניה.
אם החברה כבר ציבורית והקצו לך אופציות במחיר שמשקף הנחה על השווי במסחר, אתה נדרש לשלם מס פירותי על אותה הטבה. אבל מס ייגבה רק במועד המכירה ולא במועד המימוש.
בנוגע למס פירותי על ההטבה המשקפת הנחה בערך מסחר בחברה ציבורית, אם אמתין עם מכירת המניה בחלוף שנתיים מיום ההנפקה (לפי סעיף 102) של האופציות האם המיסוי על ההטבה יישאר פירותי או שיומר להוני ?

בנוגע למס פירותי על ההטבה המשקף הנחה בערך מסחר, אם אמתין עם מכירת המניה בחלוף שנתיים מיום ההנפקה (לפי סעיף 102) של האופציות האם המיסוי על ההטבה יישאר פרותי או שיומר להוני ?
יישאר פירותי.

רק החלק של עליית הערך מעל מחיר המניה במועד ההענקה הופך מפירותי להוני לאחר שנתיים ממועד ההענקה.

אם הבנתי נכון, אם מחיר ההענקה הינו 10$ ומימשתי אותו ב- 30$ (ע"י רכישה בכספי האישי) לפני תום שנתיים ע"פ סעיף 102, ומכרתי את המניה לאחר שנתיים מיום ההנפקה ב- 100$ אז המיסוי יהיה:
30$-10$=20$ מס פירותי (לא יומר למס הוני למרות שמכירת המניה הייתה בחלוף שנתיים)
100$-30$=70$ מס הוני
האם אני צודק ?

אם הבנתי נכון, אם מחיר ההענקה הינו 10$ ומימשתי אותו ב- 30$ (ע"י רכישה בכספי האישי) לפני תום שנתיים ע"פ סעיף 102, ומכרתי את המניה לאחר שנתיים מיום ההנפקה ב- 100$ אז המיסוי יהיה:
100$-30$=70$ מס הוני
האם אני צודק ?
מחיר הענקה 10$, זה הסכום שתמיד תשלם עליו מס פירותי
20$ זו ההשקעה שלך (הוצאות השבחה), למה שתשלם עליהם מס?
וכן 70$ מס הוני

100$-30$=70$ מס הוני
האם אני צודק ?
המימוש לא מעניין את מס הכנסה, רק שעברו שנתיים מיום ההענקה.

לכן במקרה שתיארת הכל הוני.
באופן כללי באופציות, או שהכל פירותי, או שהכל הוני.

מחיר הענקה 10$, זה הסכום שתמיד תשלם עליו מס פירותי
20$ זו ההשקעה שלך (הוצאות השבחה), למה שתשלם עליהם מס?
וכן 70$ מס הוני
כשהמניה בשער 30$ אני מממש את האופציה לפי שער 10$ (זו ההטבה - שער הענקה).
ההפרש 20$ לא נחשב כהטבה החייב במס פירותי ?

100$-30$=70$ מס הוני
האם אני צודק ?
רק לוודא שאנחנו מדברים באותה שפה, בוא נגדיר כמה הגדרות.

תאריך הענקה - התאריך שכתוב בהסכם האופציות.
מחיר הענקה - מחיר המניה במועד ההענקה - אם זו חברה פרטית, זה יהיה 0. אם זו חברה ציבורית, המחיר הממוצע ב30 הימים שקדמו לתאריך ההענקה.
מחיר מימוש - מחיר שנקוב בהסכם האופציות, זהו המחיר שבו אתה רשאי לרכוש x מניות של החברה, כל עוד הסכם האופציות לא פקע.

מימוש אופציות - פעולה שבה אתה ממיר אופציות למניות, לפי מחיר המימוש.

אז אם אני מבין את השאלה שלך, קיבלת אפשרות לרכוש אותה ב10$, ומכרת אותה ב 100$.

נתחיל בחלק הפשוט - אם לא חלפו שנתיים ממועד ההענקה, כל הרווח במכירה (90$ למניה) ימוסה לפי מס פירותי.
עכשיו למקרה שכן חלפו שנתיים, ועמדת בתנאים של סעיף 102:
אם במועד ההענקה המניה הייתה בלתי סחירה, מחיר ההענקה הוא 0, לכן יש לך מס רווח הון על 90$, ואין לך כלל מס פירותי במכירה.
אם במועד ההענקה המניה הייתה סחירה, מחיר ההענקה הוא המחיר הממוצע ב30 יום שקדמו ליום ההענקה. נאמר שיצא 30$.
במקרה כזה, יש לך רווח פירותי של 20 דולר (זו ההטבה הפירותית שקיבלת מהמעסיק, בכך שהציע לך מימוש ב10$ על מניה ששווה 30$), ורווח הון של 70$ על הרווח שמעל מחיר ההענקה - על רווח ההון יחול מס של 25$.

שאלה לגבי מכירת מניות אחרי מימוש אופציות.
האם יהייה עלי לשלם מס על מכירת מניות כאשר מחיר המניה כיום נמוך ממחיר המימוש?
איך שאני רואה את זה לא אצטרך לשלם מס ואקבל מגן מס על ההפסד.
רוצה לוודא שאני מבין נכון את המצב.

המניות שלי אצל מורגן סטנלי, מישהו יודע אם ניתן להעביר ישירות את המניות לIB? מעדיף להעביר ולמכור בIB מאשר לבצע את המכירה במורגן.

המניות אכן עברו, אני מנסה להבין אם מגיע לי מגן מס.
ה avg price של המניות שעברו גבוה מהמחיר הנוכחי ורשום הפסד, האם אני יכול להשתמש בהפסד הרשום כמגן מס בדוח של 2025?
בגלל שאלו מניות שמומשו מאופציות אני לא ממש מבין את נושא המגן מס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מיסוי אופציות לא סחירות מיסים 5
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
Z מיסוי ריאלי של שורטים, מכרתי 2 אופציות בשורט, היו מדדים חיובים ובפקיעה מאופציה שהרווחתי נוקה מס על הרווח הריאלי, בהפסד קוזז לי רק הפסד נומינלי. מיסים 29
ס מיסוי אופציות ב-ESOP – מתי וכמה? מיסים 15
unrealx מיסוי אופציות שוק ההון 1
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
unrealx מיסוי על אופציות שהפכו למניות של חברה שעשתה הנפקה שוק ההון 16
D מיסוי על כתיבת ורכישת אופציות מיסים 2
E איך להתייחס לחלוקת אופציות מבחינת מיסוי מיסים 0
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
E מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז? מיסים 6
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
א שאלות נושא מיסוי - ירושה מורכבת מכמה חלקים מיסים 6
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 26
ה המלצות הוועדה: השוואת תנאי מיסוי למסחר עצמאי שוק ההון 40
H מיסוי נכס בבעלות שותפים נדל"ן 5
א מיסוי השכרת שתי דירות - זוג נשוי מיסים 4
M מיסוי הכנסות מהשכרת דירה נדל"ן 2
Caspian JEPI / JEPQ מיסוי שוק ההון 3
י דיווח מיסוי כבעל מניות בחברה בארה"ב מיסים 7
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
ע מיסוי בקרן ישראלית המחזיקה אגח אמריקאי מיסים 7
P זמן בפועל לקבלת שומת מיסוי מקרקעין? נדל"ן 0
T מיסוי של מכירה דיגיטלית מיסים 5
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
A מיסוי אינטראקטיב ברוקרז שוק ההון 1
A שאלות על מיסוי באינטראקטיב ברוקרז, ועל אפיקי השקעה שוק ההון 3
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
מ מיסוי ריאלי - מול נומינלי וחוזי swap מיסים 13
כ מיסוי דיבידנד במניות ישראליות שוק ההון 2
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
T ברוקר אמריקאי - חסרונות ויתרונות מבחינת מיסוי שוק ההון 4
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
א IBKR השקעה וחשש מסוגיות מיסוי בעת מוות שוק ההון 28
S מיסוי/דיווח הכנסות חודש דצמבר מיסים 5
מ מיסוי אזרח ישראלי מיסים 16
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
J השקעות סולידיות והשלכות מיסוי שוק ההון 5
T מיסוי על הקעת נדל"ן בארה"ב נדל"ן 1
השכמה מאוחרת מיסוי ישראלי על פעילות עסקית בארה״ב מיסים 0
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
A ADR: מיסוי דיבידנדים מיסים 8
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15

נושאים דומים

Back
למעלה