• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רווחי הון על אופציות

efa

משתמש רגיל
דירוג
37
צהריים טובים,
האם מישהו כאן יכול להפנות אותי למקור מידע מפורט בנוגע להגדרת רווחי הון בהקשר של אופציות?
אני שואל כאן לאחר שלא מצאתי מידע כזה, ולמען האמת גם לאחר שעיינתי בפקודות מס ההכנסה הרלוונטיות (עיינתי במקומות הנכונים לדעתי) לא מצאתי התייחסות שסיפקה אותי.

למשל, מעניין אותי לדעת:

א. נישום שמכר put במחיר x, והאופציה מומשה- מצד אחד בעת המכירה ישנו רווח הון (האם הרווח הוא x?) אך לבסופו של דבר עסקה זו הסתכמה להפסד של y-X כאשר y הוא מחיר המנייה בעת המימוש ו-X הוא הstrike price שנקבע בעת מכירת האופציה

ב. במקרה הנ"ל, ותחת שתי הנחות: 1. יש חובת דיווח על הרווח x, ו-2. ההפסד לאחר המכירה אכן נחשב הפסד לצורך מס- השאלה היא האם מגיע לנישום פיצוי על מס רווחי ההון ששילם על הרווח x או לא.

ג. בדומה, נישום שמכר call וכו' וכו'

ד. לגבי קניית אופציות call&put אני מניח שאם הן לא מומשו או נמכרו הלאה מדובר בהפסד הון לכל דבר. אך אם הן מומשו מחשבים את הרווח לעומת הstrike price?

ה. גם לגבי עסקאות מורכבות- למשל מכירת put וקניית put במחיר מטרה נמוך יותר. האם מדובר בעסקה אחת לצורך דיווח?

מבקש לציין, שאשמח למקור מידע\ להסבר לגבי העקרונות ולאו דווקא מענה לשאלות הפרטניות הללו

נערך לאחרונה ב:
היי, לאחר תקופה- מקפיץ. אם יש מישהו שהתנסה במסחר באופציות, ומבין איך הדברים עובדים מבחינת מיסוי- אשמח לדבר איתו, מעיון בחוק ובתקנות לא הגעתי לתשובות.

למי שאין כוח לקרוא את הפוסט הראשון- דוגמה למקרה שאני רוצה להבין:

נניח ומכרתי אופציית PUT- במעמד המכירה קיבלתי סכום כסף מסויים- ולבסוף האופציה מומשה כנגדי. מה קורה במקרה כזה:
א. האם במעמד המכירה כבר מתחייבים ברווח הון ללא קשר שסיכומה של העסקה הוא הפסד הון?
ב. האם מסתכלים על המכירה של האופציה כאירוע ראשון (בו יש רווח) ובאירוע המימוש של האופציה (בו יש הפסד) כאירוע שני.

בונוס- דיסהמלצה עצום להתייעצות עם רשות המסים בנושאים של הבנת החוק. חוסר סבלנות וחוסר עניין מוחלט בהנגשת המידע.

לא בדקתי אז קח בעירבון מוגבל אבל ממה שזכור לי כל מימוש של רגל בעסקה שקורית היא עסקה.
ז"א זה לא מעניין כל הקומבינציות, בסוף בדוחות כל מימוש רגל/סגירת פוזיציה היא עסקה שחייבת במס או זכאית למגן מס.
כשאתה מוכר אופצית פוט זה לא מימוש, אין לך שום רווח. לאחר זמן מסוים יהיה לך רווח או הפסד על הנייר, ורק לאחר שהאופציה תמומש או שתסגור פוזיציה אז יהיה מימוש ויהיה חבות/מגן מס.

מעולה, זה הגיוני. מעניין איך אפשר לוודא את זה
@mudale222 אתה מדווח בעצמך האופן הזה?

כן. לא מכיר משהו אחר.

היי, לאחר תקופה- מקפיץ. אם יש מישהו שהתנסה במסחר באופציות, ומבין איך הדברים עובדים מבחינת מיסוי- אשמח לדבר איתו, מעיון בחוק ובתקנות לא הגעתי לתשובות.

למי שאין כוח לקרוא את הפוסט הראשון- דוגמה למקרה שאני רוצה להבין:

נניח ומכרתי אופציית PUT- במעמד המכירה קיבלתי סכום כסף מסויים- ולבסוף האופציה מומשה כנגדי. מה קורה במקרה כזה:
א. האם במעמד המכירה כבר מתחייבים ברווח הון ללא קשר שסיכומה של העסקה הוא הפסד הון?
ב. האם מסתכלים על המכירה של האופציה כאירוע ראשון (בו יש רווח) ובאירוע המימוש של האופציה (בו יש הפסד) כאירוע שני.

בונוס- דיסהמלצה עצום להתייעצות עם רשות המסים בנושאים של הבנת החוק. חוסר סבלנות וחוסר עניין מוחלט בהנגשת המידע.
אתה מדבר על מצב שבו מכרת את הפוט בסוף שנה כלשהי והאופציה מומשה בשנה העוקבת?
כי לדעתי ואם אני זוכר נכון מהאינטרקציה הקצרה שהיתה לי עם אופציות
כל עסקה היא ארוע מס
הפוט הוא אירוע מס - גם אם לא מומש
מכירת המניות שהתקבלו ממימוש הפוט הוא אירוע מס, אם לא נמכרו, אין אירוע מס

אתה מדבר על מצב שבו מכרת את הפוט בסוף שנה כלשהי והאופציה מומשה בשנה העוקבת?
כי לדעתי ואם אני זוכר נכון מהאינטרקציה הקצרה שהיתה לי עם אופציות
כל עסקה היא ארוע מס
הפוט הוא אירוע מס - גם אם לא מומש
מכירת המניות שהתקבלו ממימוש הפוט הוא אירוע מס, אם לא נמכרו, אין אירוע מס
זה אחד מהמקרים שהתלבטתי לגביהם. בדיוק כפי שכתבת- האם מעמד מכירת הPUT (וקבלת הקרדיט) הוא אירוע מס או לא.

@mudale222 מה דעתך? ממה שהבנתי מתשובתך רק מימוש\פקיעת האופציה נחשבת לעסקה ולכן מעמד מכירת הPUT אינו אירוע מס ולכן אין בעיה במעבר שנת המס

אגב, אלא פעולות שונות שיכולות להתקיים במועדים שונים
כן כמובן
אני לא זוכר, אבל נוטה לכוון האירוע מס
זה גם הגיוני, כי קיבלת תמורה הונית
מסכים, אבל מצד שני- העסקה "באמת" נסגרת רק כשהאופציה ממומשת או פוקעת, אז גם יהיה הגיוני לא לחייב טרם הזמן (אולי הכסף שאתה מקבל נחשב כהלוואה ולא כרווח).

ניסיתי לפנות לרשות המיסים כדי לשאול אבל...

העסקה "באמת" נסגרת
(אני כותב כאן מהגיון בלבד, כן)
בפועל מכרת למישהו ביטוח וקיבלת פרמיה
זאת הכנסה לכל דבר, כי זה כסף שלא היה לך מקודם וקיבלת אותו תמורת משהו
חברות ביטוח לא משלמות מס עד שתהיה תביעת ביטוח? או יפקע הביטוח?

זה אחד מהמקרים שהתלבטתי לגביהם. בדיוק כפי שכתבת- האם מעמד מכירת הPUT (וקבלת הקרדיט) הוא אירוע מס או לא.

@mudale222 מה דעתך? ממה שהבנתי מתשובתך רק מימוש\פקיעת האופציה נחשבת לעסקה ולכן מעמד מכירת הPUT אינו אירוע מס ולכן אין בעיה במעבר שנת המס
דעתי ומה שאני מדווח זה שמעמד מכירת הput אינו אירוע מס.
מי שחושב שבמכירת פוט מתקבל קרדיט\רווח שדורש מיסוי טוען בעצם שכל כניסה לשורט היא עסקה ממוסה.
בפועל לא קיבלת כלום. זה רק על הנייר והדרישת מרג'ין שלך עולה ביחס לקרדיט שקיבלת (אם כי לא תמיד באופן זהה) כך שזה לא באמת רווח.

הקישור השני מכיל הוראות לנכות במקור את המס במידה ויהיה אירוע מס, נכון?
אכן כן, קובע הוראות איך ברוקר ישראלי ינכה מס במקור, ובעקיפין גם איך הנישום אמור לשלם מס על עסקאות בברוקר זר

אז אם ניקח מקרה פשוט של כתיבת אופציה וקבלת פרמיה של 100 דולר ביום הראשון, ופקיעתה הטבעית מחוץ לכסף אחרי שבוע.

חבות המס תיווצר רק אחרי הפקיעה, אבל חישוב הרווח למס יהיה 100 דולר כפול השער היציג ביום הראשון?

הלכתי לפי החישוב הסטנדרטי שבו את העלות השקלית מחשבים ב2 אופנים (ב2 האופנים פה הוא 0) ואת התמורה השקלית לפי השער היציג ביום המכירה, רק שהמכירה פה מתרחשת בהתחלה במקום בסוף.

אז אם ניקח מקרה פשוט של כתיבת אופציה וקבלת פרמיה של 100 דולר ביום הראשון, ופקיעתה הטבעית מחוץ לכסף אחרי שבוע.

חבות המס תיווצר רק אחרי הפקיעה, אבל חישוב הרווח למס יהיה 100 דולר כפול השער היציג ביום הראשון?

הלכתי לפי החישוב הסטנדרטי שבו את העלות השקלית מחשבים ב2 אופנים (ב2 האופנים פה הוא 0) ואת התמורה השקלית לפי השער היציג ביום המכירה, רק שהמכירה פה מתרחשת בהתחלה במקום בסוף.
כשאני דיווחתי בכלל לא התעסקתי עם שערים היו לי מאות/אלפי עסקאות אז השתמשתי בשער שנתי ממוצע.
היום אני מדווח דרך אלפי, אני יכול לבדוק איך הם מחשבים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
M איך מדווחים בדוח השנתי על מס רווחי הון 15% נומינלי שנוכה במשיכת פיצויים שחוייבו במס בהפקדה? מיסים 5
עכבר אסטרטגיה לשנה בה מומשו רווחי הון גדולים שוק ההון 35
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 26
ז פטור מתשלום מס רווחי הון... האם יש כלים כאלו ? שוק ההון 24
T מס רווחי הון מיסים 8
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
ה ניכוי ממס רווחי הון כנגד ריבית על הלוואה מבית השקעות מיסים 1
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
י הכרת הוצאות ריבית למס רווחי הון מיסים 7
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
Dim באילו מדינות ב EU אין מס רווחי הון? מיסים 5
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
א ילדים כמקלט מס רווחי הון מיסים 21
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ד הטבת מס מגיל 60 על רווחי הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ס דיווח+קיזוז הפסדי הון מול רווחי דיב' באותה שנת המס מיסים 27
ל חישוב המס במס רווחי הון מיסים 15
O דיווח מס בעבור רווחי/הפסדי הון בברוקר זר מיסים 5
P נקודות זיכוי אל מול רווחי הון מיסים 10
E ני"ע בירושה - מס רווחי הון מיסים 6
T רווחי הון משנים קודמות והחזרי מס על הפסדים ב-2024. מיסים 9
ס האם אפשר לקזז ירידת ערך של רכב ממס רווחי הון מיסים 16
ש קיזוז רווחי הון מאקזיט עם חשבון משותף מיסים 1
N קיזוז מס רווחי הון כנגד מס הכנסה מעבודה מיסים 1
R פטור ממס רווחי הון על תרומת מניות מיסים 34
M החזר לפנסיונרים על רווחי הון מיסים 1
E האם קרן אירית של בלקרוק משלמת מס רווחי הון מקוזז אינפלציה או מקוזז הפרשי שערי מט"ח? שוק ההון 3
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
ר דוח מס על רווחי הון מיסים 15
ר בקשר קיזוז רווחי הון מיסים 5
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
עתיד מתוק מס רווחי הון - כמה מההפסד אפשר לקזז מרווח? שוק ההון 15
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
כ הקלות מס רווחי הון מעל גיל 60 - כולל קרנות נאמנות? מיסים 35
קפיטליסט מרושע העברת מניות ל IB - מס רווחי הון מיסים 5
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2
N קיזוז רווחי הון לחייל מיסים 0
מ מס רווחי הון לאחר פרישה מעבודה מיסים 3
ה רווחי הון - אמריקה וישראל מיסים 9
צ אופן דיווח וחישוב רווחי הון בדוח השנתי מיסים 1
י אי-תאימות רווחי הון אל טופס 106 ואל מערכת Alfie מיסים 7

נושאים דומים

Back
למעלה