• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הכנסה נוספת ממכירת אופציות

• פותח הנושא פותח הנושא yanosh34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yanosh34

משתמש בכיר
דירוג
1,915
כתבתי על האסטרטגיה קצת בעבר פה אבל סוף הרבעון הראשון של 2025 מרגיש כמו זמן מתאים להקדיש לה פוסט משל עצמה.
הפוסט מניח היכרות מוקדמת עם המושגים מהעולם של מסחר באופציות.
חלק מהדברים שאשתף הם העדפות אישיות שלי ולא אמת מוחלטת - אז בבקשה, אל תחפשו אותי בקטנות.
אבל לפני הכל אזהרה והסרת אחריות. יש אינספור דרכים שונות לחלוטין לסחור באופציות - חלקן ברמת סיכון כמו של לקנות קרן כספית ואחרות מסוכנות ברמה של החשבון יכול להימחק תוך כמה דקות.
אל תעשו משהו שאתם לא מבינים אותו עד הסוף. תלמדו הרבה קודם ותתנסו על יבש.
אני כותב לא כדי להמליץ אלא כדי לשתף בידע ובתהליך שלי וכי השיתוף (והשקיפות) יגדילו את הסיכוי שאני אלמד יותר לעומק ואתמיד.

הקדמה
מי לא היה רוצה להשיג תשואה עודפת על פני תשואת השוק?
הדרכים העיקריות שאני מכיר הן:

1. בחירת מניות במקום השקעה בכלל השוק.
זה דורש בתור התחלה להאמין שאתה יותר חכם מהשוק, או שאתה תוכל לבחור את מי שיותר חכם מהשוק, וכך תוכל לגבור על יעילות השוק.
אני מעדיף להניח שאני לא מספיק חכם אבל שכן יש לי יכולת לזהות, להשתתף ולהתמיד באסטרטגיות בעלות תוחלת חיובית.
לכן זו דרך אשר פחות מתאימה בשבילי אבל שתי הבאות כן.

2. מינוף.
לקחת הלוואה כדי לקנות ניירות ערך נוספים בתקווה שהתשואה עליהם תהיה גבוהה מעלות ההלוואה. השתמשתי בזה הרבה בעבר וגם קצת בהווה.
זה מבחינתי מתאים יותר למצבי שוק מסוימים (ריבית נמוכה, שוק אחרי ירידות) ולא למשהו שרצים איתו באופן עוור וקבוע.

3. מכירת אופציות.
על זה השרשור הולך לדבר. אבל לפני כן חשוב להדגיש שמינוף ומכירת אופציות הם דברים שבאים אחד על חשבון השני כי שניהם דורשים שיהיו בטחונות בחשבון, ושימוש באחד אומר שיהיו פחות בטחונות לשימוש עבור השני.
זה לא רק עניין טכני אצל הברוקר, זה באמת מסוכן לשלב בין שניהם ואם עושים יותר מהאחד אז רצוי להפחית מהאחר.
לכן לדעתי בתקופה של ריבית נמוכה ואו אחרי ירידות כדאי לשקול לעשות יותר שימוש במינוף גם אם זה אומר שניאלץ להקטין את כמות האופציות שנוכל למכור.
ובתקופה שבה לא מעוניינים במינוף, נחזור למכור את כמות האופציות המקסימלית שאנחנו רוצים, שכן הרווחיות הצפויה ממכירת אופציות אמורה להיות זהה בכל מצב שוק.

מכירת אופציות היא דבר רווחי
רוכשי האופציות משלמים בקניה פרמיה שנקבעת ברגע העסקה וזהו ההפסד המקסימלי שלהם.
הרווח הפוטנציאלי שלהם, ביחס להשקעה, הוא בדרך כלל עצום או בלתי מוגבל.
הצד השני של העסקה - מוכרי האופציות נמצאים בצד ההפוך: רווח מקסימלי קבוע ומוגבל (הפרמיה), בדרך כלל גם קטן, אך הפסד אפשרי תיאורתי כמעט בלתי מוגבל.
מוכרי האופציות דורשים פיצוי על כך שהם מעמידים את עצמם בפוזיציה כזאת. בשביל תוחלת 0 הם לא יעשו את זה.

למה שרוכשי האופציות יסכימו להיכנס לעסקה עם תוחלת שלילית?

1. במקרה של אופציות PUT - מדובר למעשה ברכישת ביטוח מפני ירידה ובדומה לעולם הביטוח, מוכר הביטוח מרוויח ורוכש הביטוח יודע שהוא צפוי להפסיד בממוצע אך מוכן לשלם בשביל להגן על עצמו.
גופי מסחר גדולים אשר נמדדים על הביצועים בטווחי זמן קצרים חייבים לקנות את הביטוחים האלה כמעט בכל מחיר. הם עושים את זה בידיעה שבטווח הארוך זה יפגע להם בביצועים, אבל הטווח הארוך הוא בעדיפות שניה עבורם.

2. במקרה של אופציות CALL - רוכשי האופציות קונים במעט כסף סיכוי לזכות בהרבה כסף, בדומה לקניית כרטיס לוטו. גם פה כמו בלוטו התוחלת היא נגד המהמר אבל אנשים מוכנים לשלם עבור החלום והסיכוי להרוויח הרבה ומהר בהשקעה קטנה.

בשורה התחתונה - היעילות של שוק האופציות באה לידי ביטוי בכך שבממוצע, מוכרי האופציות מרוויחים כסף וקוני האופציות מפסידים כסף.
גם אם ההסבר והרציונל שרשמתי לא משכנעים או לא מספקים, זה לא באמת משנה כי מה שמשנה זה שהתופעה ידועה וקיימת, והקיום שלה לא תלוי ביכולת להסביר אותה בצורה יפה.
מי שרוצה להעמיק, שיחפש volatility risk premium וגם על הפער ההיסטורי בין implied volatility לבין realized volatility ומדוע המשמעות של הפער הזה היא שמוכרי האופציות מרוויחים בממוצע.
קראתי בכמה מקומות שהתופעה הזאת חזקה במיוחד באופציות על מדדים כגון S&P500 וכאשר האופציות הן רחוקות מהכסף ויש בכך הגיון רב.

האסטרטגיה
האסטרטגיה שאני מיישם היא פחות או יותר מה שבלוגר אמריקאי דיי פופולרי פה בפורום משתף במשך כבר כעשור עם עידכון פעם בשנה.
זה הקישור: Option Trading
עקבתי אחריו במשך כמה שנים, ובסוף שנה שעברה הרגשתי מוכן להתחיל ליישם בעצמי.
אני ממליץ לקרוא אצלו - זה הרבה יותר מקיף ומקצועי. אני סתם אחד שמעתיק ממנו ומשתף פה.
האסטרטגיה היא מקטגוריית האסטרטגיות שנקראות לאסוף בכפיות ולשפוך בדליים או picking up pennies in front of a steam roller.
מרווחים כל יום קצת כסף על ידי מכירת אופציות בעלות פקיעה קרובה, ומפסידים לעיתים רחוקות אבל כשמפסידים מפסידים הרבה. מה שאנחנו בונים עליו זה שכשנפסיד הרבה אז זה עדיין יהיה פחות מכל מה שאספנו.
למה אנחנו מצפים שזה מה שיקרה? כל יום אנחנו מתחילים "הימור" חדש שלא תלוי במה שקרה קודם. אם התוחלת היא חיובית ואנחנו חוזרים על התהליך שוב ושוב הרבה מאוד פעמים על ידי מכירת אופציות קצרות, אז הסיכוי שנתכנס לתוחלת עולה ויהיה גבוה יותר מאשר אם למשל היינו מוכרים אופציה אחת בחודש.

את האסטרטגיה אני מיישם על גבי החשבון הרגיל שלי אשר מספק את הבטחונות, כלומר לא ביצעתי שום שינוי בהקצאת הנכסים לצורך מימוש האסטרטגיה. לכן כל רווח שהיא מייצרת, גם אם יתברר כקטן, הוא מבורך משום שזה רווח עודף שמגיע בנוסף ועל גבי הנכסים הרגילים של החשבון.
יש משקיעים שיעדיפו כן לבצע שינויים בנכסים בעקבות הגדלת הסיכון הכרוכה במכירת אופציות.

היישום
אני מוכר מדי יום אופציות PUT וCALL על SPX.
אלו הן אופציות על S&P500, מסוג אופציות אירופאיות עם התחשבנות בכסף (cash settled).
המרחקים שאני מוכר הם 1DTE ו0DTE, כלומר כאלה שהפקיעה שלהן היא להיום ולמחרת.
מדי פעם אני מוכר גם אופציות רחוקות יותר, אבל זה דיי נדיר ועשיתי כמה כאלה רק בתחילת השנה.
הstrikes שאני בוחר הם רחוקים מאוד מהכסף.

אם להיות יותר ספציפי אז יש לי חשבון בIB בגובה של כ450,000$, אשר נייר הערך היחיד שאני מחזיק בו הוא vxus. הוא ההשקעה הרגילה שלי שם ללא קשר לעניין האופציות, אבל על הדרך הוא מה שמשמש כבטחונות למכירת האופציות.

בסוף כל יום מסחר, אחרי שהאופציות הקודמות פוקעות, אני מוכר 3 PUTS עם 1DTE ולפעמים גם 3 CALLS עם 1DTE.
בדרך כלל בפרמיה של 0.1$-0.3$ כל אחת - מה שמתורגם ל10$-30$ פר אופציה לפי מכפיל 100.
כתלות במצב השוק והVIX, המרחק מהכסף עבור הPUTS הוא כ4%-10% ועבור הCALLS יוצא כ1%-4%.
אופציות SPX נסחרות כמעט 24 שעות ביממה, אז בבוקר ה0DTE כבר נסחרות ואז אני מוכר עוד 4 PUTS ועוד 4-7 CALLS.
את ה0DTE אני בדרך כלל מוכר בפרמיה של 0.1$-0.2$.
ככה יוצא שבמהלך היום אני מחזיק 7 אופציות PUT ו-7 אופציות CALL, שזה המקסימום שאני יכול להגיע אליו מבחינת מה שIB מאפשרים על פי דרישות המארג'ין בהתאם לשווי הנוכחי של החשבון שלי ולכמה שvxus שווה לצורך חישוב הבטחונות.

אופציות CALL צפויות להיות פחות רווחיות בתוחלת לעומת אופציות PUT אבל מה שנחמד בלמכור אותן זה שהן כמעט לא מוסיפות דרישת margin.
הסיבה היא שהסיכון בCALL נמוך - רק אחד משני הצדדים (הPUT או הCALL) יכול להיגמר בכסף, לא שניהם יחד. בנוסף, החשבון שלי הוא מסוג portfolio margin כך שIB מחשבים דרישת בטחונות ביחס לכלל החשבון ולא פר פוזיציה בנפרד.
לכן, אפילו אם כלל לא הייתי מוכר אופציות CALL, עדיין הייתי יכול למכור לכל היותר 7 אופציות PUT.

מה שתיארתי זה מה שאני עושה בשבועות האחרונים, אבל אני כל הזמן עושה שינויים. בהתחלה מכרתי רק PUT ואחר כך הוספתי גם CALL. בהתחלה מכרתי פחות חוזים אבל לא השתמשתי בפקודות סטופ לוס ועכשיו אני כן. בתחילת השנה מכרתי אופציות 7DTE והחל מפברואר חזרתי ל0DTE+1DTE. היו רגעים שמכרתי אופציות לפי דלתא של בערך 5, היום אני לא ממש מסתכל על הדלתא.
סביר להניח שגם בהמשך יהיו עוד שינויים.
הדבר היחיד שאמור להישאר קבוע זאת ההחלטה להיות בפוזיציה של מכירה של אופציות. מהרגע שזה ברור, הטעות היחידה שאפשר לעשות הוא להיחשף לסיכון גדול מדי, ועל זה צריך להשגיח כל הזמן.

ניהול סיכונים
כל אופצית PUT חשופה להפסד של 100$ פר נקודה שS&P500 מסיים מתחת לstrike, ולכן להפסד תיאורתי של כ550,000$ אם S&P500 היה יורד ל0.
על כן, עם 7 אופציות PUT אני חשוף לה
פסד תיאורתי של כמעט 4 מיליון דולר בחשבון שכל גודלו הוא 450,000$.

השאלה המתבקשת היא איך יתכן שאני מרגיש בנוח להיות חשוף כל כך עם שימוש באופציות עד הניצול המקסימלי של הmargin? כל תנועה מפתיעה תגרום לmargin call ולהפסדים עצומים.

התשובה היא שאני משתמש בפקודות סטופ לוס (stp) בכל אופציה.
הstop הוא בדרך כלל באיזור של 1.5$-2.5$ לכל אופציה וככה יוצא שכאשר הstp מופעל אז אמור להיות הפסד של לכל היותר 2-4 שבועות של הכנסה מאותה סוג אופציה.

עם ה1DTE זה עדיין לא עוזר לי להרגיש יותר מדי בנוח משום שיש פרק זמן של 4 שעות (בין 23:15 ל3:00 שעוננו) שאין בו מסחר באופציות SPX. גם בסופ"ש אין מסחר בכלל. בפרק הזמן הזה, אם צץ לו ברבור שחור בעולם - כזה שיכניס את האופציות לכסף ישר בפתיחה, אז אני בבעיה ואפסיד הרבה כסף וגם הstp לא יעזור.
לכן כמות ה1DTE שאני מוכר מוגבלת על 3.
עם ה0DTE המצב שונה - הם נסחרים ברצף מרגע המכירה ועד הפקיעה ככה שהstp מגן עליהם.

אני לא נאיבי - אני יודע שאי אפשר להעלים סיכון. stp אמנם יעלים סיכון (לפחות במהלך המסחר) של הפסדים גדולים אבל הוא עלול להמיר את זה בסיכון של להפוך את האסטרטגיה כולה ללא רווחית כי ברוב הפעמים שהוא יופעל זה יהיה false positive, כלומר יהיו פעמים רבות שבהן הוא יופעל למרות שבסוף היום האופציה לא באמת תסיים בתוך הכסף.

אין לזה תשובה טובה אבל כרגע אני מעדיף לחיות עם הסיכון שהאסטרטגיה לא תהיה רווחית אך לצמצם את האפשרויות של ברבורים שחורים, ובנוסף זה מה שמאפשר לי למכור הרבה יותר חוזים בראש שקט ולנצל את הmargin עד תום.
ERN משתמש בstp כבר שנתיים והאסטרטגיה עדיין נשארה רווחית אצלו בכל סוגי האופציות.

2024
2024 היתה תקופת ההתנסות באסטרטגיה. התחלתי בקטנה בסוף אוקטובר. באמצע דצמבר 2024 היתה הודעת ריבית של הפד עם עידכון מאכזב לגבי הצפי להורדות ריבית. השוק, שהיה דיי רגוע עם VIX רגיל, חתך בפתאומיות 3% למטה תוך יומי באופן מאוד מפתיע. באותו רגע החזקתי אופציה קצת מסוכנת שנמכרה בפרמיה של 1$ ומרחק של 1.5% מהכסף בלבד.
זה היה קטלני וגרם להפסד של מה שהרווחתי עד אותו רגע ועוד הרבה למטה. לא רציתי לסיים את השנה בהפסד על האופציות (בעיקר משיקולי מס) אז מכרתי 2 אופציות יותר מסוכנות וככה הצלחתי לסיים את החודשיים שבהם התנסתי באסטרטגיה ב2024 עם רווח קטן וזניח.

זאת הזדמנות להדגיש שוב שהסיכון באסטרטגיה הזאת הוא שינוי חד, פתאומי, ולא צפוי.
פתאומי - כי האופציות מאוד קצרות.
לא צפוי - משום שאם הוא צפוי (VIX גבוה) אז ניתן לכתוב אופציות הרבה יותר רחוקות מהכסף ועדיין לקבל את אותן פרמיות.

2025
2025 כמעט מושלמת עד כה.
premium capture rate זה כמה אחוז מהפרמיות נותרו בכיס אחרי הפסדים.
או במילים אחרות - זהו הרווח נטו ביחס לרווח הפוטנציאלי המקסימלי אחרי עמלות ולפני מיסים.
הPCR ב2025 כרגע עומד על 98.36%, וזה קרה למרות השימוש בstp כהגנה ולמרות שהחודש האחרון היה דיי סוער עם ירידה של 10% של S&P500.
הסיבה להצלחה היא שהתנאים בשוק דווקא התאימו בצורה כמעט מושלמת לאסטרטגיה. הירידה של 10% בשוק כשלעצמה אינה בהכרח בעיה. הוא ירד 10% בצורה שנבנתה באופן הדרגתי ואז גם בימים שהשוק ירד 3%, הVIX היה כבר 25+ ולכן האופציות היו הרבה יותר רחוקות מהכסף ככה שגם ירידה של 3% לא הפעילה את הstp.

עם זאת, חשוב לציון שהיו מספר ימים שבהם היו stp שהיו קרובות להפעלה (גם של הCALL) ולכן אני חושב שב-2025 עד כה היה גם לא מעט מזל. רבעון שלם עם PCR כמעט מושלם זה חריג ולא מייצג את מה שצפוי להמשך.

העובדה שהביצועים כמעט מושלמים בזמן שS&P500 יורד 10%, ממחישה תכונה מעניינת של האסטרטגיה - אפילו אם היינו מסתכלים רק על הPUTS ומתעלמים מהCALLS, עדיין היא הרבה פחות קורלטיבית לשוק ממה שנדמה במבט ראשון או ממה שהאינטואיציה אומרת וזה פלוס גדול.

עמלות
העמלה בIB למכירת אופצית SPX אחת יוצאת בין 1.20$ לבין 1.56$.
כשמוכרים את רוב האופציות עם פרמיה של 0.1$-0.2$, כלומר מקבלים עליהן 10$-20$, יוצא שהעמלה היא בין 6% ל16% מהעסקה. זה המון וזה מעצבן אבל זה מה שיש.
באסטרטגיות אחרות שבהן מוכרים פחות אופציות או מוכרים אותן בפרמיות יותר גדולות, העמלה היתה הופכת ליותר זניחה ביחס לגודל העסקאות.
הנתונים שאני מציג לגבי הרווחים והתשואה הם אחרי עמלות ולפני מיסים.

אוטומציה
ה0DTE שאני מוכר בבוקר פחות מפריעים, אבל ה1DTE שצריך למכור בין 23:00 ל23:15 קצת מעיקים בגלל השעה.
התנסתי בAPI של IB, אבל תהליך המכירה שלי עדיין אינו מספיק דטרמינסטי כך שאני לא יכול לתת למכונה לעשות אותו בשבילי.
בכל עסקה אני בוחר את ה-strike הספציפי מתוך ה-option chain, לעיתים גם לפי תחושת בטן ולא רק לפי כללים מוגדרים.
אולי בהמשך זה יהפוך למשהו יותר מכני ואז אתעסק עם זה שוב.
צריך לקחת בחשבון שלכתוב קוד שמכניס ומוציא באופן דינמי פקודות מסחר עם limit לoption chain (כלומר לא סתם לשלוח פקודת מכירה בmarket) זה לא דבר כל כך טריוויאלי ודורש לא מעט עבודה. מה שכן זה יכול להיות אתגר חביב.

הגדרה כסוחר מבחינת מס הכנסה
ממליץ לפנות לדיון שהיה פה לא מזמן בנושא

חשבונות קטנים יותר
לא הייתי מפעיל אסטרטגיה כזאת על חשבון שהוא לא portfolio margin ובשביל לאפשר סוג כזה של חשבון צריך להחזיק בו לפחות 110,000$.
בנוסף, מי שאופציות SPX הן חשיפה גדולה מדי עבורו, יכול לשקול את 2 האלטרנטיבות הבאות אשר אופציה אחת שלהן היא בחשיפה של עשירית מהחשיפה של אופצית SPX אחת:
1. SPY - אופציות על קרן הסל SPY אשר עוקבת אחרי S&P500. אלה האופציות הכי סחירות בעולם, אפילו יותר מSPX וזה פלוס גדול עבור SPY. החיסרון - אלה אופציות אמריקאיות והן לא cash settled, אבל זהו חיסרון לא כל כך משמעותי לאסטרטגיה הזאת שבה לעיתים נדירות האופציה נכנסת לכסף.
2. XSP - זהות לSPX מבחינת הכל (אותה חברה מנפיקה אותן) אבל החיסרון הוא שהן פחות סחירות גם מSPY וגם מSPX.

נתונים
פירוט עסקאות מלא (עמוד מתעדכן)
מספר גרפים של סיכום של מעקב 2025 עד כה (עמוד מתעדכן) - מצורפים גם כתמונות בתגובה לשרשור.
היסטוגרמות של בחירת הפרמיות ב2025 (עמוד מתעדכן)
היסטוגרמות של בחירת הOTM% ב2025 (עמוד מתעדכן)

מתייג כמה חברים שהביעו עניין בנושא ובעידכונים.
@מתכנת
@יעקב 1
@solidix2

נערך לאחרונה ב:
רווח מצטבר עד כה השנה.
אחרי עמלות ולפני מיסים.
עדיין ללא נפילות חוץ מאחת קטנה מאוד בתחילת מרץ.

רווח מקסימלי פר סוג אופציה ורווח נטו (אחרי הפסדים) פר סוג אופציה, ב2025.

נערך לאחרונה ב:
ואחרון.
תשואה - חודשית וYTD.
מחושבת אחרי עמלות ולפני מיסים. מחושבת ביחס לגודל החשבון.
זאת התשואה העודפת מהחלק של האופציות בלבד, בלי לקחת בחשבון את התשואה של הנכסים בחשבון עצמו.

@yanosh34 תודה רבה על הפוסט המפורט שלך, אני גם התחלתי להתעניין בנושא של מכירת אופציות ואני ממש ממליץ על התוכן של optionalpha.
יש להם גם פודקאסט מצויין. אני גם עוקב אחרי מימוש האסטרטגיה של ern.

כמה שאלות אחרי קריאת האסטרטגיה שלך:
1 - כמה טריידים אתה עושה בחודש? אתה סוחר יומי? המחשבה שמידי יום אצטרך לבצע טריידים קצת מטרידה אותי, אולי אפשר לעשות אוטומציה לזה, אני יודע שיש בוטים אבל עדיין לא התעמקתי בנושא
2 - מה שקצת מפריע לי באסטרטגיה הזו היא שההפסד הוא בלתי מוגבל, חשבת על אסטרטגיה שכוללת multi leg בה הרווח וההפסד מוגדרים מראש?
3 - אתה מגלגל אופציות כדי להקטין הפסדים?
4 - יש לך אסטרטגיה של מימוש רווח מוקדם?
5 - איך אתה בוחר את מחיר הסטרייק? לפי הדלתא? in the money probability?

יש לי עוד הרבה שאלות :) אבל אעצור כאן כדי לשמוע ממך, שוב תודה רבה על השיתוף!

מספר שאלות. על פניו אתה תסיים בתשואה נוספת של פחות מ 13% שנתית (אם תגיע לרווח של אחוז בחודש). נכון שאחד היתרונות באסטרטגיה שלך שהיא בתאוריה לא תלויה בעליה של שוק המניות, כי מדובר על אופציות לשני הכיוונים.
1. בהנתן בסיכון הרב של התלות שלה בתנודתיות, האם אתה חושב שהתשואה הזאת משתלמת לעומת השקעה במדד שנותן בממוצע 10% בשנה הסטורית? אני אפילו לא מדבר על הזמן שאתה משקיע.

2. האם אתה חושב שתוכל לשפר את האסטרטגיה לרווח יותר גבוה ללא תוספת סיכון כדי שהיא כן תהיה כדאית?

3. מה קורה לאסטרטגיה כשהויקס קופץ ב 50% ויותר או שהשוק נופל ביותר מ 5% תוך יומי? (קורה איזה פעם או יותר בעשור).

4.נשמע שמה שאתה עושה הוא פרופר טכני. אם כך הדבר ואין פה סיכון שגדול מהרווח, למה שחברות אלגו ישאירו לך כסף על הרצפה?

על פניו נראה שהרווח לדעתי לא שווה את ההשקעה והסיכון, אולי דרך אוטומציה, אבל לא חושב שהייתי סומך על אוטומציה בדבר כ"כ מסוכן כשיש כ"כ הרבה דברים שיכולים להשתבש.

נערך לאחרונה ב:
ואני ממש ממליץ על התוכן של optionalpha.
יש להם גם פודקאסט מצויין.
תודה, אבדוק אותם.

1 - כמה טריידים אתה עושה בחודש? אתה סוחר יומי? המחשבה שמידי יום אצטרך לבצע טריידים קצת מטרידה אותי, אולי אפשר לעשות אוטומציה לזה, אני יודע שיש בוטים אבל עדיין לא התעמקתי בנושא
מוכר PUT וCALL בסגירת מסחר, ואז בבוקר שוב. אז יוצא 4 פעולות מסחר ביום, שזה בערך 80 בחודש.
כתבתי על העניין של אוטומציה. אולי אם זה יהפוך להיות מעיק מדי להתעסק בזה יום יום אז אחזור לזה.
בוט מוכן זה גם אפשרות מעניינת, אבל אני חושב שאני אעדיף לעשות את זה בעצמי אם אגש לזה שוב.

2 - מה שקצת מפריע לי באסטרטגיה הזו היא שההפסד הוא בלתי מוגבל, חשבת על אסטרטגיה שכוללת multi leg בה הרווח וההפסד מוגדרים מראש?
כן, קראתי על זה.
הבעיה בלעשות את זה על אופציות רחוקות מהכסף היא שלמכור אופציות בפרמיה של 0.1 ואז לקנות אחת ב0.05 בשביל להגן עליה היא שהעמלות יהפכו להיות עצומות ביחס לרווחים, וגם לא בטוח שיהיו בכלל רווחים שכן אתה פתאום נכנס לכובע של מוכרי אופציות וגם של קוני אופציות.
אני חושב שזאת האסטרטגיה הכי פופולרית במסחר באופציות, מה שמגביר עוד יותר את הביקוש בפרמיות על האופציות הממש רחוקות מהכסף וזה טוב לי :)
מעדיף בינתיים להשתמש בstop loss כהגנה, אפילו שהיא הגנה פחות טובה ולא הרמטית כמו הmulti leg.

3 - אתה מגלגל אופציות כדי להקטין הפסדים?
הstop loss, אם מופעל, קונה את האופציה וסוגר את הפוזיציה. ואז אין סיבה שלא למכור אופציות שוב.
אז זה סוג של מנגנון גלגול.

4 - יש לך אסטרטגיה של מימוש רווח מוקדם?
לא. מחכה שהן יפקעו. ממילא הן מאוד קצרות.
זה חוסך את העמלה כי בפקיעה אין עמלה.

5 - איך אתה בוחר את מחיר הסטרייק? לפי הדלתא? in the money probability?
כרגע הולך לפי הפרמיה. בין 0.1 ל0.3.
לא מסתכל בכלל על הדלתא.
כשהשוק רגוע והVIX נמוך, זה יוצא יותר קרוב לכסף ובVIX גבוה זה יוצא יותר רחוק מהכסף.

1. בהנתן בסיכון הרב של התלות שלה בתנודתיות, האם אתה חושב שהתשואה הזאת משתלמת לעומת השקעה במדד שנותן בממוצע 10% בשנה הסטורית? אני אפילו לא מדבר על הזמן שאתה משקיע.
זה לא במקום השקעה במדד.
כלומר, יש אנשים שיעידפו לשים את הבטחונות בנכס בטוח כדי לא להיות חשופים יותר מדי.
אבל אני מממש את האסטרטגיה לא במקום השקעה במדד אלא בנוסף.

3. מה קורה לאסטרטגיה כשהויקס קופץ ב 50% ויותר או שהשוק נופל ביותר מ 5% תוך יומי? (קורה איזה פעם או יותר בעשור).
אם זה פתאומי אז מפסידה הרבה כסף :)
זה הסיכון שלוקח על עצמו מי שמוכר אופציות put.
אני משתמש בstop loss בשביל לנסות להפחית את הסיכון.

4.נשמע שמה שאתה עושה הוא פרופר טכני. אם כך הדבר ואין פה סיכון שגדול מהרווח, למה שחברות אלגו ישאירו לך כסף על הרצפה?
אני לא חושב שזה טכני.
זה נכון שאני מבצע פעולות כל יום אבל אין פה נסיון לנבא את תנועת השוק על פי נתונים טכניים.
יש פה סיכון ואין פה כסף על הרצפה.

נערך לאחרונה ב:
אני לא חושב שזה טכני.
זה נכון שאני מבצע פעולות כל יום אבל אין פה נסיון לנבא את תנועת השוק על פי נתונים טכניים.
יש פה סיכון ואין פה כסף על הרצפה
טכני = אוטומטי.
כל אחד יכול לכתוב רובוט והוא יכול להיות יותר מהיר ממך במכירה או בקניה. זה מה שאלגו עושים,למה הם משאירים לך רווח אלא אם הסיכון גבוה ממה שאתה חושב.

אם זה פתאומי אז מפסידה הרבה כסף :)
זה הסיכון שלוקח על עצמו מי שמוכר אופציות put.
אני משתמש בstop loss בשביל לנסות להפחית את הסיכון.
ברור לך שבזמן מפולת מאוד יכול להיות שלא תהיה סחירות לבצע stoploss, לפחות לא למחיר שסימנת

טכני = אוטומטי.
אם אני אכתוב בוט שקונה לי VOO כל חודש אחרי שנכנסת המשכורת זה יהיה אוטומטי אבל תסכים איתי שאתה לא תקרא לזה טכני.

כל אחד יכול לכתוב רובוט והוא יכול להיות יותר מהיר ממך במכירה או בקניה. זה מה שאלגו עושים,למה הם משאירים לך רווח אלא אם הסיכון גבוה ממה שאתה חושב.
אני לא מנסה או צריך להיות מהיר.
קח snapshot של ספר הפקודות של המסחר כפי שהוא למשל על אופציה למחר.
תבדוק אותו שוב מחרתיים.
בממוצע יצא שהקונים הפסידו כסף והמוכרים הרוויחו.
למה זה ככה? אפשר לנסות להסביר אבל זה לא באמת משנה, התופעה נצפית וקיימת.
ואם בכל זאת - ברור שיש סיכון. אף אחד לא רוצה להפסיד הרבה כסף במעט זמן, גם לא חברות האלגו.

ברור לך שבזמן מפולת מאוד יכול להיות שלא תהיה סחירות לבצע stoploss, לפחות לא למחיר שסימנת
כן זה ידוע.
אני שם ללא LIMIT - העיקר להיפטר מזה בכל מחיר.
האופציות הן מאוד סחירות ובמובן מסוים זה שקול ללנסות להיפטר מאחזקה בנייר עוקב S&P500 בזמן ירידות.

העמלה בIB למכירת אופצית SPX אחת יוצאת בין 1.20$ לבין 1.56$.
כשמוכרים את רוב האופציות עם פרמיה של 0.1$-0.2$, כלומר מקבלים עליהן 10$-20$, יוצא שהעמלה היא בין 6% ל16% מהעסקה. זה המון וזה מעצבן אבל זה מה שיש
במיטב העמלה היא 4$ כמדומני - אם כך זה הופך את העסק ללא שווה כלל? או שרק צריך להגדיל את הפרמיה?
כי לא בטוח שהבנתי מה החיסרון אם אני מגדיל את הפרמיה

אם כך זה הופך את העסק ללא שווה כלל?
זה הופך את האסטרטגיה הספציפית הזאת ללא שווה כלל.

או שרק צריך להגדיל את הפרמיה?
כי לא בטוח שהבנתי מה החיסרון אם אני מגדיל את הפרמיה
להגדיל את הפרמיה זה לא בהכרח חיסרון. זה שינוי של האסטרטגיה.
אתה תרוויח יותר כסף כל יום אבל הפסדים יהפכו להיות פחות נדירים (והם גם יהיו יותר גדולים כשיקרו).
בממוצע יכול להיות שתרוויח יותר, יכול להיות שפחות, אבל מה שבטוח התנדתיות שלך תהיה יותר גדולה.

אי אפשר לתזמן את השוק. לא אני אמרתי. באפט. לא שאני סומך עליו יותר מידי , אם בכלל...

אני מוכר מדי יום אופציות PUT וCALL על SPX.
אם להיות יותר ספציפי אז יש לי חשבון בIB בגובה של כ450,000$, אשר נייר הערך היחיד שאני מחזיק בו הוא vxus
אתה יכול לפרט איך עובד התהליך, אם אתה כותב אופציית סנופי, אבל מחזיק בנייר עולמי? מה הגיבוי שלך?

אתה יכול לפרט איך עובד התהליך, אם אתה כותב אופציית סנופי, אבל מחזיק בנייר עולמי? מה הגיבוי שלך?
לכל נייר ערך שאתה מחזיק בחשבון יש חישוב של כמה הוא שווה לבטחונות.
זה נגזר מהנייר עצמו ומסוג החשבון שלך.
למשל אצלי VXUS שווה 90% לבטחונות כך שאם החשבון שלי הוא 450,000$ שכולם VXUS, אז השווי לבטחונות בחשבון הוא 405,000$.

מן הצד השני, למכירת אופציה יש דרישת בטחונות שגם היא נגזרת מהאופציה עצמה ומסוג החשבון. אפשר לראות את זה בעמוד של האופציה עצמה.
למשל לאופצית SPX PUT עם פקיעה למחר, עם strike של 5300, יש דרישת בטחונות (אצלי) של 48,517$ ולכן כל עוד אנסה למכור עד 8 ממנה זה יתאפשר לי, מעבר לזה הברוקר לא יאפשר.

אני חייב להדגיש, אל תמכור אפילו אחת כזאת ובטח שלא את המקסימום שמתאפשר בחשבון, בלי שאתה מבין בדיוק מה אתה עושה ומה הסיכונים.

בפוסט הפותח ציינתי 2 אלטרנטיבות שיכולות להתאים לחשבונות יותר קטנים.

אם אני אכתוב בוט שקונה לי VOO כל חודש אחרי שנכנסת המשכורת זה יהיה אוטומטי אבל תסכים איתי שאתה לא תקרא לזה טכני
בקניית מניות לטווח אתה לא מתחרה מול אחרים, אתה מתבסס על עליית ערך מתמשכת (פוטנציאל סיכוי שמתממש כל הזמן)באופציות יומיות כן. אם יש רובוט שיכול לכתוב אופציות לפניך והסיכון סיכוי כדאי, למה להשאיר לך אותן? אם זה היה תחום איזוטרי/לא סחיר, יכול להיות שאף אחד לא שם לב. אם כמו שאתה אומר, זה נפוץ, זה נשמע מוזר.
אני לא מנסה או צריך להיות מהיר.
קח snapshot של ספר הפקודות של המסחר כפי שהוא למשל על אופציה למחר.
תבדוק אותו שוב מחרתיים.
בממוצע יצא שהקונים הפסידו כסף והמוכרים הרוויחו.
למה זה ככה? אפשר לנסות להסביר אבל זה לא באמת משנה, התופעה נצפית וקיימת.
ואם בכל זאת - ברור שיש סיכון. אף אחד לא רוצה להפסיד הרבה כסף במעט זמן, גם לא חברות האלגו
או, כי מישהו בדק את האסטרטגיה לטווח יותר ארוך ממך והגיע למסקנה שביום שתפסיד, הוא ירוויח יותר מכל ההפסדים. אם אנשים לא חישבו , למה הבוטים שכותבים אופציות לא כותבים לפניך ומוכרים בסנט פחות ממך ומרוויחים הון כי הם בוטים.

מה שאני מנסה להגיד, תזהר, נסה לבדוק את האסטרטגיה מעבר לספקטרום שאתה מכיר ושיהיה לך בהצלחה.

לכל נייר ערך שאתה מחזיק בחשבון יש חישוב של כמה הוא שווה לבטחונות.
זה נגזר מהנייר עצמו ומסוג החשבון שלך.
למשל אצלי VXUS שווה 90% לבטחונות כך שאם החשבון שלי הוא 450,000$ שכולם VXUS, אז השווי לבטחונות בחשבון הוא 405,000$.

מן הצד השני, למכירת אופציה יש דרישת בטחונות שגם היא נגזרת מהאופציה עצמה ומסוג החשבון. אפשר לראות את זה בעמוד של האופציה עצמה.
למשל לאופצית SPX PUT עם פקיעה למחר, עם strike של 5300, יש דרישת בטחונות (אצלי) של 48,517$ ולכן כל עוד אנסה למכור עד 8 ממנה זה יתאפשר לי, מעבר לזה הברוקר לא יאפשר.

אני חייב להדגיש, אל תמכור אפילו אחת כזאת ובטח שלא את המקסימום שמתאפשר בחשבון, בלי שאתה מבין בדיוק מה אתה עושה ומה הסיכונים.

בפוסט הפותח ציינתי 2 אלטרנטיבות שיכולות להתאים לחשבונות יותר קטנים.
בגלל שאני סוחר רק בקרנות שקליות דרך מיטב, אין לי אפשרות לכתוב אופציות.
אני מנסה להבין אם יש אפשרות לפתוח חשבון בIB ודרכו רק לכתוב אופציות כשהבטוחות יהיו הקרנות השקליות שלי במיטב.
אא״כ יש לך רעיון אחר

בקניית מניות לטווח אתה לא מתחרה מול אחרים, אתה מתבסס על עליית ערך מתמשכת (פוטנציאל סיכוי שמתממש כל הזמן)באופציות יומיות כן. אם יש רובוט שיכול לכתוב אופציות לפניך והסיכון סיכוי כדאי, למה להשאיר לך אותן? אם זה היה תחום איזוטרי/לא סחיר, יכול להיות שאף אחד לא שם לב. אם כמו שאתה אומר, זה נפוץ, זה נשמע מוזר.
אם האסטרטגיה היתה למכור אופציות פעם בחודש במקום יומיות, זה היה שונה לתפיסתך?
אני לא חושב שיש הבדל מהותי בין המקרים חוץ מהאפשרות לאפס ולחזור על התהליך יותר פעמים.

בטוח יש רובוטים שכותבים ומרווחים מהמכירות. יש גם רובוטים שקונים ומפסידים בממוצע.
נקודת האיזון בין הרובוטים היא היעילות של שוק האופציות והיעילות מתכנסת למקום שבו הרובוטים שמוכרים מרוויחים קצת והרובוטים שקונים מפסידים קצת.
אני רק נכנס ביניהם על גבי היעילות, וכנראה מרוויח גם קצת פחות מהרובוטים שמוכרים כי אני פחות יעיל מהם בפעולות המסחר, אבל עדיין אמור להרוויח כי השוק יעיל וסחיר מספיק.

מה שאני מנסה להגיד, תזהר, נסה לבדוק את האסטרטגיה מעבר לספקטרום שאתה מכיר ושיהיה לך בהצלחה.
תודה

אני מנסה להבין אם יש אפשרות לפתוח חשבון בIB ודרכו רק לכתוב אופציות כשהבטוחות יהיו הקרנות השקליות שלי במיטב.
לא אפשרי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע השראה ליצירת הכנסה נוספת התפתחות אישית 11
ה הכנסה נוספת התפתחות אישית 1
ש הכנסה נוספת בזמן הצבא יומני מסע אישיים 8
ה הכנסה נוספת התפתחות אישית 5
J איך ניתן לייצר הכנסה נוספת מהתיק מניות? שוק ההון 7
K הכנסה נוספת במטבע זר צרכנות פיננסית 4
ט הכנסה נוספת - ניהול פרוייקטים (טכנולוגיים) התפתחות אישית 0
S מה לעשות עם ידע בתכנות? - הכנסה נוספת התפתחות אישית 9
M הכנסה נוספת לסגירת חובות - רעיונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
O הכנסה נוספת-airbnb שוק ההון 15
Jane Doe הכנסה נוספת על הדרך אוף טופיק 5
R מספר שלילי סימולטור מס הכנסה מיסים 5
T מכתב ממס הכנסה על איחור בהגשת דוח אישי, מלפני שנתיים! שהוא גם שגוי מיסים 6
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
Z הכנסות משוק ההון במבחן הכנסה להנחה בארנונה. מיסים 4
T סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - אופציות בחברה צעירה יזמות והגדלת הכנסות 6
ס דיווח למס הכנסה על השקעה ב-IBKR מיסים 4
G הצמדה על חוב למס הכנסה מיסים 2
A ביטול מס הכנסה פדרלי בארצות הברית? מיסים 16
U הכנת דוחות למס הכנסה מיסים 2
D מקדמות מס הכנסה מיסים 3
The Big Fundamental דיווח על הכנסה מהשכרת קליניקה מיסים 0
ori_ מה נחשב הוצאות קבועות לצורך הכנסה פנויה למשכנתא? נדל"ן 2
P מס שבח - האם אפשר שיחויב בנפרד לגמרי ממס הכנסה? נדל"ן 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
עידו ג מקדמה למס הכנסה - וניצול הטבות מס מיסים 11
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
ד לקחת החזר מס הכנסה או לתת לו לתפוח מיסים 19
D טעות המס הכנסה מיסים 3
מתכנת כתיבת אופציות: איך לייצר הכנסה ממניות מבלי למכור אותן דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M האם צריך לציין בדו"ח השנתי הכנסה משכירות מתחת לסף הפטור? נדל"ן 9
ת ויכוח עם האישה - כמה סביר לבזבז לזוג עם הכנסה גבוהה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
נ שאלה על סכום הכנסה ממכירת מניות לצורכי מס מיסים 2
S קביעת מרכז חיים מבחינת מס הכנסה מיסים 6
E הכנסה פסיבית מ RSU's שוק ההון 8
ד אכיפת מס הכנסה סלקטיבית אוף טופיק 5
G קצבה פטורה ממס הכנסה פוסטים מאיכות נמוכה 1
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - בקשה לחישוב ניכוי זיכוי גמל כ"יחיד" (לא כ"עמית מוטב") מיסים 7
מ מתן עדות במס הכנסה מיסים 137
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 5
ע הלוואת גישור כשמשכנתא+הלוואת גישור עוברים את המותר לפי הכנסה פנויה נדל"ן 2
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3
T מתי צריך לדווח למס הכנסה? שוק ההון 7
ה איך לדווח על דו״ח מס שנתי בגין הכנסה ממשכורת? מיסים 1
algo.il מקורות ידע למיסוי נדל"ן ומס-הכנסה+שוק ההון מיסים 3
N איך מתבצע תשלום מס הכנסה בפועל? מיסים 5
ג הפרש לא מוסבר בין מס הכנסה שנוכה(בטופס 106) ל"מס המגיע" בחישוב המס בהגשת הדוח. מיסים 9
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
O ניתוק תושבות במס הכנסה והכנסה מלקוחות ישראלים מיסים 2
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24

נושאים דומים

Back
למעלה