• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם אופציות ניתנות למימוש לאחר התפטרות

• פותח הנושא פותח הנושא LP_BIT
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

LP_BIT

משתמש רשום
דירוג
2
שלום,

בהנתן ואני מתפטר והוענקו לי אופציות, האם כשהחברה תעשה אקזיט, אוכל להנות מהמימוש או ש, לא מתאפשר?
הברוקר הינו ibi אם זה רלוונטי

תודה

יש אופציות קפואות שאותן לא ניתן לממש.
אופציות שהופשרו עד למועד הפסקת העבודה ניתנות להמרה למניות לפי תנאי האופציה כל עוד אתה עובד בחברה. מחלקת הכספים אמורה לשאול אותך אם ברצונך לותר עליהן או לשלם את מחיר האופציה.

בדרך כלל, האופציות שעברו vesting זמינות לרכישה תקופה מסוימת אחרי סיום ההעסקה - לרוב שלושה חודשים.

אי אפשר לקנות את האופציות שלא הספיקו לעבור vesting. המטרה של האופציות זה לתמרץ אותך להישאר...

אם המימון של האופציות הוא בעייתי, יש חברות כמו EquityBee שיקנו את האופציות בשבילך עבור נתח רציני מהרווח העתידי, אם יהיה כזה (לא מניסיון אישי, לא יצא לי לעבוד איתם)

נערך לאחרונה ב:
בהנתן ואני מתפטר והוענקו לי אופציות, האם כשהחברה תעשה אקזיט, אוכל להנות מהמימוש או ש, לא מתאפשר?
חשבת לנסות לקרוא את חוזה ההעסקה שלך ואת המסמכים שחתמת עליהם כשקיבלת אופציות?

והוענקו לי אופציות

בחוזה אופציות סטנדרטי יש הבשלה (בד"כ על פני 4 שנים, לפעמים תקופה אחרת, לפעמים עם "צוק" של שנה ראשונה שבה אין הבשלה עד שהיא חולפת).
בעקרון אתה זכאי לממש רק אופציות שהבשילו. אז נניח הבשילו 300 מתוך 1000 אופציות שקיבלת, ואז אתה מתפטר --- תוכל לממש רק את ה-300 הללו.
כדי לממש אופציה תצטרך להעביר לחברה כסף - לפי עלות המימוש המוגדרת של האופציות (לכל אופציה יש מחיר STRIKE שאותו יש לשלם כדי להפוך אותה למניה).
עקרונית אתה יכול לממש כל אופציה בשלה מתי שמתחשק לך, אבל נהוג לא לממש עד שאין ברירה (בעת עזיבה /פיטורין / מועד פקיעה של האופציה, בד"כ אחרי 10 שנים).

אחרי שמימשת אופציה והפכת אותה למניה - היא הופכת לקניין שלך, ולמעשה יש לך אחוזי בעלות בחברה (לעיתים עם הגבלות כלשהן נניח על היכולת להשפיע על החלטות שמערבות את בעלי המניות, בד"כ ע"י דלגציה של הזכות הזו למנכ"ל שיפעל כביכול בשמך).

המקרה היחיד שבו (שוב, ע"פ החוזה הסנטדרטי) תאבד את הזכויות שהאופציות מקנות - היא עם מפטרים אותך ממה שמכונה "סיבה" (FOR CAUSE). זה בדרך כלל גם תרחיש בו אתה מאבד את הפיצויים שלך וכיו"ב. מדובר במקרים של הפרה יסודית של החוזה מצידך - לדוגמא - מעילה בכספי חברה, שיקרת בנושא מהותי כלשהו לממונים עליך, הפרת חובת סודיות בנושאים רגישים, וכו').

חלק ממה שכתבתי יכול להיות שונה במקרה הספציפי שלך, תיארתי את המקרה הרגיל.

תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
על המקרה הסטנדרטי ענו לך (יש לך לרוב 3 חודשים מסיום ההעסקה לקנות את האופציות שהבשילו), אבל אתה צריך לבדוק אם המקרה שלך הוא אכן המקרה הסטנדרטי או שיש אצלכם משהו קצת שונה (זה גם קורה).
הברוקר הינו ibi אם זה רלוונטי
זהות הברוקר (או יותר נכון הנאמן) לא רלונטית.
מה שרלונטי זה מה רשום בחוזה האופציות שקיבלת.
אי אפשר לקנות את האופציות שלא הספיקו לעבור vesting. המטרה של האופציות זה לתמרץ אותך להישאר...
זה אכן נכון ברוב המקרים, אבל לא תמיד.

נתקלתי כבר בחברות שלא מאפשרות לקנות את האופציות כשאתה מסיים העסקה, אבל מצד שני האופציות ממשיכות להיות שלך בלי שתצטרך לקנות אותן ובנוסף הvesting ממשיך גם כשאתה לא עובד בחברה.
נכון שזה נדיר, אבל זה קיים.

אני מנסה לחדד את השאלה, מדובר בסטארטאפ ובו ניתנה לי הענקה של מספר אופציות. כרגע אין להן שום שווי. האם זה תקף עדיין?

אני מנסה לחדד את השאלה, מדובר בסטארטאפ ובו ניתנה לי הענקה של מספר אופציות. כרגע אין להן שום שווי. האם זה תקף עדיין?
כל מה שנאמר לך פה נאמר מתוך הנחה שמדובר בסטרטאפ שהעניק לך אופציות (לפי זה שציינת "אקזיט" ואת זה שהוענקו לך אופציות) :-)
וכן, לשאלתך מסמך הענקת האופציות שתמת עליו עדיין תקף.
ולגבי השווי - לאופציות אולי אין שווי, אבל חייב להיות מחיר מימוש.

יש כאן כמה מושגים, נראה שיש בלבול בינהם. אנסה לתת דוגמה מספרית בשביל לעשות סדר.
נניח שעבדת בחברה 3 שנים. כשרק התחלת, חתמת על חוזה שמעניק לך 400 אופציות על פני 4 שנים. מחיר המימוש של כל אופציה הוא 0.01$ (כלומר סנט אחד).
מאחר ועבדת 3 שנים, הבשילו (vested) לך "רק" 300 אופציות מתוך ה- 400.
כאמור, עזבת את החברה. עכשיו אתה יכול לבחור (למשך תקופת זמן קצובה ולא ארוכה) האם לממש את האופציות האלה (כלומר - להפוך אותן למניות). אם אתה בוחר שלא, תאבד את כולן. אם אתה בוחר שכן, אתה צריך להעביר 3$ לחברה בשביל לממש את האופציות, ובתמורה תקבל 300 מניות בחברה.
כעת אתה בעל מניות בחברה. אולי תוכל לסחור במניות (אם יש קונה, וגם אם אין הגבלות, אני לא מבין בזה מידי).

כמובן שזה לפי מה שאני מכיר מחוזים נפוצים, וכמובן2 שכל המספרים פה מונפצים ותראה מה התנאים שלך. אם טעיתי - אשמח שיתקנו אותי.

כמובן שזה לפי מה שאני מכיר מחוזים נפוצים, וכמובן2 שכל המספרים פה מונפצים ותראה מה התנאים שלך. אם טעיתי - אשמח שיתקנו אותי.
אתה אכן צודק, זה המקרה הנפוץ (ואגב, תקופת הזמן הנפוצה להחליט אם לקנות מניות או לא היא לרוב 3 חודשים).

אבל צריך לקחת בחשבון שיש גם לא מעט מקרים חריגים ולכן כדאי להסתכל מה בדיוק רשום בחוזה הענקת האופציות שקיבלת.

יש כאן כמה מושגים, נראה שיש בלבול בינהם. אנסה לתת דוגמה מספרית בשביל לעשות סדר.
נניח שעבדת בחברה 3 שנים. כשרק התחלת, חתמת על חוזה שמעניק לך 400 אופציות על פני 4 שנים. מחיר המימוש של כל אופציה הוא 0.01$ (כלומר סנט אחד).
מאחר ועבדת 3 שנים, הבשילו (vested) לך "רק" 300 אופציות מתוך ה- 400.
כאמור, עזבת את החברה. עכשיו אתה יכול לבחור (למשך תקופת זמן קצובה ולא ארוכה) האם לממש את האופציות האלה (כלומר - להפוך אותן למניות). אם אתה בוחר שלא, תאבד את כולן. אם אתה בוחר שכן, אתה צריך להעביר 3$ לחברה בשביל לממש את האופציות, ובתמורה תקבל 300 מניות בחברה.
כעת אתה בעל מניות בחברה. אולי תוכל לסחור במניות (אם יש קונה, וגם אם אין הגבלות, אני לא מבין בזה מידי).

תודה, עשה לי סדר.
תודה כמובן לכולם שהשקיעו מזמנם להסביר.

מנסה לנצל את הנושא, כדי לשאול שאלה כללית על אופציות.
האם מקרה של הוספת מניות\אופציות לחברה הוא נפוץ?
למשל עובד שיש לו 10K אופציות במחיר X עכשיו יש לו 50K אופציות במחיר X (כדי לשמר את אחוז האחזקה שהובטח בחוזה עבודה)
עכשיו אם העובד עוזב כדי לקנות את האופציות צריך לשלם הרבה הרבה יותר כסף.

מנסה לנצל את הנושא, כדי לשאול שאלה כללית על אופציות.
למשל עובד שיש לו 10K אופציות במחיר X עכשיו יש לו 50K אופציות במחיר X (כדי לשמר את אחוז האחזקה שהובטח בחוזה עבודה)
לא חושב שזה נפוץ באופן כללי שחברה מבטיחה חוזית את אחוז המניות שהעובד מקבל כאופציות. אולי בקרב עשרת העובדים הראשונים, וגם זה בספק.
בכל פנים מותר לחברה לבצע דילול כדי לגייס הון.
אם לעובד יש סעיף שמקבע את אחוז המניות להן הוא זכאי כאופציה, זה נשמע כמו הטבה גדולה בפני עצמה, וצריך לראות את שאר סעיפי ההסכם כדי להבין מה הדין במקרה של דילול.

בסטרטאפ?
כן, זה יחסית נפוץ שעושים דילול כדי לגייס הון.
מצד אחד אתה צריך לשלם יותר כסף, מצד שני האופציות גם שוות יותר (לרוב).
אומנם האחוז שלך בחברה נשאר זהה (והרבה פעמים בכלל קטן), אבל שווי החברה עולה (לרוב) בעקבות הגיוס.

ואגב, הבעיה הגדולה יותר היא כשמדללים את המניות אחרי שעזבת את החברה. במקרה כזה אף אחד לא יתן לך יותר אופציות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer) שוק ההון 3
yanosh34 הכנסה נוספת ממכירת אופציות שוק ההון 84
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
T סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - אופציות בחברה צעירה יזמות והגדלת הכנסות 6
B מיסוי אופציות לא סחירות מיסים 5
ס אופציות באפליקציית extrade pro ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M בירור אסטרטגיה בכתיבת אופציות קול שוק ההון 3
מתכנת כתיבת אופציות: איך לייצר הכנסה ממניות מבלי למכור אותן דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
א ראיתי שרשורים על אופציות חשבתי לשתף מהידע והנסיון שלי שוק ההון 36
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
L מס עיזבון אמריקאי על אופציות מניות מיסים 1
N אופציות מחברה ציבורית שוק ההון 0
N לא מסתדרים לי הסכומים במכירת אופציות, אשמח לעזרתכם מיסים 2
D מכירת אופציות בחברה בה עבדתי עקב התפטרות מיסים 12
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 3
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
ס אופציות אופציות אופציות שוק ההון 15
ס אופציות על ETF ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
I אופציות - מה האסטרטגיה שלכם לחיסכון/השקעת סכום המימוש? שוק ההון 5
K פער בין עלות אופציות למחירי מימוש שונים לא הגיוני שוק ההון 0
E רווחי הון על אופציות מיסים 17
E מיסוי אופציות מיסים 18
liranviper האם לממש rsu או אופציות? שוק ההון 24
I מסחר עצמאי אופציות להון של מעל 500K שוק ההון 23
מכירת אופציות בחברה פרטית בחלקים מיסים 4
ס מימוש אופציות שוק ההון 4
מ מחקר טריניטי - אגח מול אופציות שוק ההון 2
J אופציות put ו call כדי לגדר סיכון על מניה ספציפית שוק ההון 43
T קה"ש ופנסיה מעבר לתקרה - אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ קניית אופציות לאחר התפטרות - עמלות והעברה לחו"ל מיסים 1
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
B מכירת אופציות בקה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M מכירת אופציות וקיזוז הפסדי הון בטופס 135 מיסים 4
M רכישת אופציות מבלי להוציא כסף - equitybee ודומיהן צרכנות פיננסית 12
Y מכירת אופציות בib פוסטים מאיכות נמוכה 5
הדבורה מיה עלות מניה עם מכירת אופציות שוק ההון 2
י מיצוע על ידי מכירת אופציות שוק ההון 21
א אופציות שוק ההון 0
L אופציות במקום עבודה שוק ההון 35
Giladd כסף או אופציות? שוק ההון 16
X גבעות - אופציות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
Z מיסוי ריאלי של שורטים, מכרתי 2 אופציות בשורט, היו מדדים חיובים ובפקיעה מאופציה שהרווחתי נוקה מס על הרווח הריאלי, בהפסד קוזז לי רק הפסד נומינלי. מיסים 29
R לגבי אופציות שוק ההון 4
י לכאורה, מכירת אופציות מכוסות על QQQ מייצרת כסף. מה יכול להשתבש? שוק ההון 10
ע מימוש אופציות אחרי הנפקה/לוק-אפ שוק ההון 8
נ מימוש אופציות בעזיבת סטארטאפ שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה