• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אופציות בסטארטאפ - מכירה חלקית לפני הנפקה (Tender offer)

פסיפלורה

משתמש רשום
דירוג
7
אשמח למחשבותיכם ולנקודות מבט נוספות.

אנחנו עומדים בפני אירוע הנזלה בסטארטאפ (לא רכישה, רק קניית מניות מעובדים קיימים ע"י משקיע גדול).
באפשרותינו להחליט אם אנחנו מעוניינים להשתתף או לא.

פרטים יבשים:
- כבר היינו במצב דומה פעמיים בעבר ובשתיהן מכרנו ופיזרנו סיכונים, עדיין יש לנו נתח גדול של אופציות.
- אם נמכור כעת את האחוז המאושר למכירה (15-20%) הוא ספציפית יהווה כחמישית מההון הפנוי שלנו ללא פנסיות, וכ10 אחוז מההון הכספי הכולל (לא מחשיבה את בית המגורים).
- הסכום הזה יכול גם להיחסך על ידינו עצמאית בתוך כשנתיים וחצי, כך שאנחנו לא מרגישים שוויתור על השתתפות כרגע יעשה אותנו אומללים בהמשך אם דברים לא ילכו בעתיד כמתוכנן (עצובים כמובן, אבל לא ברמת תלישת שיערות ויגון כבד). אין לנו באמת הוצאות גדולות מתוכננות בקרוב או צורך כרגע בסכום הזה ואם ילקח הוא ילך במלואו לתיק ההשקעות תחת מדד עולמי.
- החברה במצב מאוד טוב, סימנים חיוביים מאוד ועליית שווי עקבית, הנהלה מדהימה ואנושית ואנחנו מאוד מאמינים שתהיה הנפקה בשנים הקרובות.

אני יודעת שלאף אחד אין כדור בדולח, בטח לא בעולם המשוגע של השנים האחרונות,
יודעת ומכירה גם את הבעייתיות בריכוז ההון בחברה אחת שהיא גם המעסיק,
מכירה גם את התרגיל המחשבתי של "אם הכסף היה אצלך ביד האם היית הולכת וקונה איתו את המניה של החברה"..
ובכל זאת,
בהינתן שכבר מימשנו חלק, ושזה לא סכום משנה חיים כרגע, אבל שיש פה אופציה עתידית לסדר אותנו ואת הילדים..
מה אתם חושבים?
זה דבילי לא למכור עכשיו?
אשמח לשמוע גם ממי שהיה במצבים דומים.

תודה רבה.

אם הכסף היה אצלך ביד האם היית הולכת וקונה איתו את המניה של החברה
נכון.

אין סיבה לתת לנסיבות העבר לנהל אותך. תתכנני מה הקצאת הנכסים והסיכונים שמתאימה לך היום, ותפעלי בהתאם.
האם שווה לך לסכן X בשביל אולי Y זו שאלה עבורך, אף אחד אחר לא יכול לעזור לך בזה. גם על לוטו ועל קניית מדד אותה שאלה בדיוק תקפה.

אשמח לשמוע גם ממי שהיה במצבים דומים
היינו במצב דומה בעבר, פעלנו לפי השיקולים שכתבתי.

קחי בחשבון שיקולי מס, זו נקודה שעשויה להיות משמעותית ולהטות את הכף לטובת המשך הימור על החברה. כמובן, הכל בתלות במצבכם הכלכלי הכללי.
לדוגמה, אם נניח שהמיסוי שלכם כרגע הוא 30%, זה כאילו יאפשרו לך לקנות מניה בהלוואה חינמית של 30%.

החלטנו כנראה ללכת על זה.
המחשבה בגדול היא שאי אפשר לדעת מה יהיה,
ואם ניקח והחברה בהמשך תנפיק זה עדיין יהיה מאורע מדהים עבורינו גם אם יכולנו לעשות יותר. לעומת המצב ההפוך שנוותר עכשיו על כמה מאות אלפי שקלים ובסוף יקרה משהו ולא נקבל שום דבר נוסף בעתיד.
בקיצור לא נהיה גרידיים.

מאיזה batch הייתם מעדיפים למכור,
הוותיק יותר עם המחיר הנמוך יותר (יש מספיק שנים עד שיפוג התוקף), או החדש יותר עם המחיר הגבוה יותר? ההבדלים לא מהותיים (שניהם פחות מדולר מחיר מימוש אבל תוהה אם יש מעשה נכון יותר מבחינת שיקולי מס, תפוגה, קניה עתידית אם נעזוב את החברה וכו).

התרגיל הפסיכולוגי שציינת היא בעיניי הסבר מצוין למה נכון למכור ("אם היה לי עכשיו את כספי הסקנדרי זמינים, האם מכל המניות בעולם הייתי בוחר להשקיע דווקא בחברה שאני עובד בה"), שגם הביא אותי לממש בשלושה סקנדריים בעבר (למרות שאחרי כל מימוש בדיעבד ערך המניה עלה ו"הפסדתי" כסף). גם אם אתה לא זקוק לכסף, תמיד יש סיכונים בחברה ספציפית ואי אפשר לדעת מתי, אם בכלל תהיה הנפקה/מכירה.

עדיף למכור (לרוב) את המניות הישנות - אם החדשות הונפקו לפני פחות משנתיים תשלם 50% מס ולא 25%.

עדיף למכור (לרוב) את המניות הישנות - אם החדשות הונפקו לפני פחות משנתיים תשלם 50% מס ולא 25%.
הכוונה הייתה כמובן לשני מענקים שכבר עברו את השנתיים, לא תכננו לגעת בכל מקרה באלה שפחות משנתיים.
בהנחה שהמס על שניהם זהה מה לדעתך עדיף?

הכוונה הייתה כמובן לשני מענקים שכבר עברו את השנתיים, לא תכננו לגעת בכל מקרה באלה שפחות משנתיים.
בהנחה שהמס על שניהם זהה מה לדעתך עדיף?
אני בתרחיש דומה העדפתי את הישנות יותר (במחיר מימוש נמוך יותר) - יותר רווח ביד עכשיו.

העדפתי את הישנות יותר (במחיר מימוש נמוך יותר) - יותר רווח ביד עכשיו.
המטרה היא למקסם את התמורה לאחר מס ולא את הרווח. יותר רווח = יותר מס ( / הקדמת מס במקום דחייתו).
אתה יכול לתת דוגמה לכוונה שלך?

המטרה היא למקסם את התמורה לאחר מס ולא את הרווח. יותר רווח = יותר מס ( / הקדמת מס במקום דחייתו).
אתה יכול לתת דוגמה לכוונה שלך?
ודאי. נניח שבסקנדרי מוצע לעובדים למכור מניות ב-100$. יש לי אופציות ישנות שהוקצו ב-4$ ואופציות חדשות שהוקצו ב-60$. בסקנדרי אפשר למכור אחוז מסוים של אופציות ברשות העובד בלי קשר למחיר מימושן. לצורך הדוגמא - נניח שכל האופציות הבשילו לפני יותר משנתיים (מס 25%) ושאני יכול למכור 1000 אופציות. אם אמכור את הישנות - 96$ (100 פחות 4$ מחיר מימוש) לאופציה, או 72$ אחרי מס, כלומר 72,000$ לבנק. אם אמכור את החדשות, 40$ לאופציה (100 פחות 60$ מחיר מימוש) כלומר 30,000$ לבנק אחרי מס. מכיוון שאין דרך לדעת מתי אם בכלל אוכל למכור את שאר האופציות, מעדיף לקבל את הסכום הגבוה יותר כמה שיותר מוקדם.

נערך לאחרונה ב:
הדולר מאוד נמוך כרגע (3.4).
האם עדיף לקבל בדולרים כרגע או בשקלים?
בשקלים אקבל פחות אבל מיד אכניס למדד עולמי ואשכח מזה וזה בסוף יעלה ו"ישלים" את ההפסד בשער.
בדולרים יש 2 אפשרויות:
1. להשאיר בעו"ש מט"ח ולחכות שיעלה ואז להמיר (אבל אולי שנתיים לא ישתנה השער ואז מה עשיתי בזה שהכסף עומד ואני עוד משלמת עליו עמלות עו"ש גבוהות של מט"ח)
2. לקחת את הדולרים ולהשקיע במדד עולמי בגרסה הדולרית שלו (האירי בדולרים זה בבורסת לונדון? אפשרי לעשות את זה דרך אקסלנס?). אבל יום יבוא וארצה הרי למכור ואז אמיר את זה לשקלים ואלוהים יודע מה יהיה אז שער הדולר (וגם המיסוי לא יהיה לפי אינפלציה, נכון?!אלא לפי שינוי שער מט"ח?).

אז אולי בעצם אין שום היגיון לקחת דולרים כרגע?
הלכתי לאיבוד תעזרו לי להתאפס רגע בבקשה... תודה מראש.

הדולר מאוד נמוך כרגע (3.4).
האם עדיף לקבל בדולרים כרגע או בשקלים?
בשקלים אקבל פחות אבל מיד אכניס למדד עולמי ואשכח מזה וזה בסוף יעלה ו"ישלים" את ההפסד בשער.
בדולרים יש 2 אפשרויות:
1. להשאיר בעו"ש מט"ח ולחכות שיעלה ואז להמיר (אבל אולי שנתיים לא ישתנה השער ואז מה עשיתי בזה שהכסף עומד ואני עוד משלמת עליו עמלות עו"ש גבוהות של מט"ח)
2. לקחת את הדולרים ולהשקיע במדד עולמי בגרסה הדולרית שלו (האירי בדולרים זה בבורסת לונדון? אפשרי לעשות את זה דרך אקסלנס?). אבל יום יבוא וארצה הרי למכור ואז אמיר את זה לשקלים ואלוהים יודע מה יהיה אז שער הדולר (וגם המיסוי לא יהיה לפי אינפלציה, נכון?!אלא לפי שינוי שער מט"ח?).

אז אולי בעצם אין שום היגיון לקחת דולרים כרגע?
הלכתי לאיבוד תעזרו לי להתאפס רגע בבקשה... תודה מראש.
אין הבדל בין קניית מדד בשקלים או בדולרים, כל עוד הם מחזיקים באותם נכסי בסיס. אז לא משנה מה תקנו.

להמר על שינוי שערי מטח זה אף פעם לא מומלץ

אין הבדל בין קניית מדד בשקלים או בדולרים, כל עוד הם מחזיקים באותם נכסי בסיס. אז לא משנה מה תקנו.

להמר על שינוי שערי מטח זה אף פעם לא מומלץ
כן את זה אני מבינה.
השאלה אם לבקש את האופציות שממירים לי עכשיו בדולרים או בשקלים לאור השער הנוכחי.

הסיבה היחידה שתעדיפי מטבע אחד ולא אחר היא מרווח ההמרה והעמלות שתשלמי בגוף שיקבל את הכסף.

השאלות של באיזה נייר להשקיע נטחנו בפורום, בקצרה - לנייר הישראלי יש ספרד יותר גדול ומיסוי לפי מדד המחירים ללונדוני ספרד קטן, ניתן להחזיק אותו IB, ומיסוי מבוסס מט"ח.

אם הייתי את - במידה ואת לא משלמת עמלות על קבלת מט"ח בחשבון ההשקעות, הייתי בוחר דולרי.

שימי לב שלא התייחסתי כאן כלל לשער השקל דולר, פשוט כי אין לו תפקיד בהחלטה.

תודה לעונים,
מכיוון שאני מניחה שיקח לי גם יותר זמן להבין מה ואיך להתנהל עכשיו עם דולרים, מה שיעלה את הזמן שבו הכסף פשוט ישכב במקום לעוף ישר לחשבון השקעות כמו שאני רגילה - חושבת שאקח בשקלים וזהו.
הניסיון למקסם פה רווח רק יגרום לי לאבד זמן בשוק לדעתי...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תודה לעונים,
מכיוון שאני מניחה שיקח לי גם יותר זמן להבין מה ואיך להתנהל עכשיו עם דולרים, מה שיעלה את הזמן שבו הכסף פשוט ישכב במקום לעוף ישר לחשבון השקעות כמו שאני רגילה - חושבת שאקח בשקלים וזהו.
הניסיון למקסם פה רווח רק יגרום לי לאבד זמן בשוק לדעתי...
רק משתפת מה עשיתי בסוף ואיך זה הסתדר בינתיים בשביל לסגור פה את העניין:
לקחתי בשקלים. שער הדולר היה 3.35 ביום שהמירו לי את הכסף.
ב-10.7 הכנסתי את הכסף כמו שתכננתי היישר לתיק ההשקעות למדד עולמי.
מאז שכבת הקניה הזו עלתה ב-7.28%.
שער הדולר היה צריך לעלות ל-3.59 (היום הוא 3.34) כדי לקבל את אותה תשואה (חישוב גס שמתעלם רגע ממיסוי וכו).
בקיצור מרגישה טוב עם מכלול השיקולים שהובילו לבחירה הזו וזה מה שהיה נכון עבורי.
ברור לי שזה יכול גם לצנוח אבל באמת לא היה היגיון לקחת בדולרים ולהחזיק או להתחיל להסתבך עם קניה בדולרים שאני לא מאורגנת אליה כרגע.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
צ מס על אופציות בסטארטאפ קטן מיסים 3
אלכס מימוש אופציות בסטארטאפ אוף טופיק 3
R גידור RSU באמצעות אופציות שוק ההון 2
א מגן מס באמצעות פקיעת אופציות שוק ההון 6
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
MichaelScott השקעה בקופת פנסיה סגורה - בחירה בין אופציות לא אידיאליות שוק ההון 7
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
I מס במקור למימוש אופציות -- האם זה נכלל כחלק מ106, בסעיף 042? מיסים 10
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
דו דו דיווח על אופציות בחברה אמריקאית מיסים 0
P שווי מקדם ב2 אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
yanosh34 הכנסה נוספת ממכירת אופציות שוק ההון 491
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
T סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - אופציות בחברה צעירה יזמות והגדלת הכנסות 6
B מיסוי אופציות לא סחירות מיסים 5
ס אופציות באפליקציית extrade pro ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M בירור אסטרטגיה בכתיבת אופציות קול שוק ההון 3
מתכנת כתיבת אופציות: איך לייצר הכנסה ממניות מבלי למכור אותן דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 35
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
א ראיתי שרשורים על אופציות חשבתי לשתף מהידע והנסיון שלי שוק ההון 56
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
L האם אופציות ניתנות למימוש לאחר התפטרות מיסים 13
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
L מס עיזבון אמריקאי על אופציות מניות מיסים 1
N אופציות מחברה ציבורית שוק ההון 0
N לא מסתדרים לי הסכומים במכירת אופציות, אשמח לעזרתכם מיסים 2
D מכירת אופציות בחברה בה עבדתי עקב התפטרות מיסים 12
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 3
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
ס אופציות אופציות אופציות שוק ההון 15
ס אופציות על ETF ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5