• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כתיבת אופציות בחשבון IRA

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 887
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
D

Deleted member 887

האם מישהו ניסה לכתוב אופציות בחשבון IRA?

אני מדבר על מכירת אופציית call מכוסה (כלומר: אני מוכר את הזכות לקנות ממני בתאריך מסויים במחיר מסויים מניות שאני מחזיק), ככה שאני לא רואה כאן אלמנט של סיכון או של אשראי. כל עוד יחסמו אותי מלמכור את המניות עד תאריך פקיעת האופציה, תמיד יהיה כיסוי.

התקשרתי לברוקר המנהל (IBI במקרה הזה), ואמרו לי שלא משנה מכוסה או לא, בשביל לכתוב אופציה אני חייב להיות מוגדר ״לקוח אשראי״, ואני לא לקוח כזה (אלא אם כן אסדר זאת דרך הגוף המנהל של קרן ההשתלמות).

בוא נראה אותך גורם להם להרשות לך לקנות אופציות קודם...

על קניית אופציות אני יודע שיש הגבלות בתקנות IRA, כי באמת אפשר לעשות דברים ספקולטיביים, אבל מה שאני רוצה הוא סולידי לגמרי...

באיזה עולם אתה חי שכתיבת אופציות נראה לך משהו יותר סולידי מקניה??
ובקשר לקניה - לפי הרגולציה תחת מגבלות מסוימות מותר, אבל אף גוף לא מוכן לאשר בפועל.

ובקשר לקניה - לפי הרגולציה תחת מגבלות מסוימות מותר
מנצל כדי לשאול: בכל האזכורים שמצאתי ברשת, כולל אתרי בתי ההשקעות, ויקיפדיה ואחרים, נטען שהמגבלות הן רכישה של אופציות פוט בלבד (לא מכירה, ולא call).
בתקנות אני לא רואה את זה:
(6) השקעת הכספים ברכישה או ביצירה של אופציות שהן ניירות ערך סחירים תיעשה בתנאים אלה:
(א) שוויין המשוערך של כל האופציות שנרכשו, למעט אופציית רכש 001, לא יעלה על 5 אחוזים מהשווי המשוערך של נכסי קופת הגמל;
(ב) החשיפה לנכס הבסיס לא תחרוג מהמגבלות החלות לפי תקנות אלה;
וגם ההגבלה על מכירה בחסר היא רק על שווי הבטחונות:
(8) שווי הבטוחות בשל עסקאות באופציות ובחוזים עתידיים כאמור בפסקאות (6) ו-(7) ובמכירות בחסר, לא יעלה, בכל עת, על 10 אחוזים מהשווי המשוערך של נכסי קופת הגמל
אז מה נכון ולמה?

אז מה נכון ולמה?
הכל "נכון"
ב 6 א מדובר על שווין של האופציות (הערך הכספי שלהן)
ב 8 מדובר על שווי הבטוחות, משמע אתה יכול להשתמש כנראה רק ב 10% מהתיק שלך לצרכי בטוחות
האם מישהו ניסה לכתוב אופציות בחשבון IRA?

ממליץ על קריאה כאן:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/פתיחת-קרן-השתלמות.4145/page-2#post-155556

כתיבת אופציות call מכוסות היא סולידית, באותו המובן שמכירת ני״ע היא סולידית. מה אפשר להפסיד בה, חוץ מאשר שיצא בסוף שמכרתי את המניה במחיר לא מוצלח?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הכל "נכון"
אתה מתייחס לסעיפי התקנות - ברור שכולן נכונות, פר הגדרה, הם מחליטים מה נכון:)
השאלה שלי היתה שזה לא תואם למידע המופיע ברשת (כאמור, באתרי בתי ההשקעות, ויקי ועוד), שאסור בכלל למכור אופציות, ואסור בכלל לקנות אופציות call. האם זו טעות?

כתיבת אופציות call מכוסות היא סולידית, באותו המובן שמכירת ני״ע היא סולידית. מה אפשר להפסיד בה, חוץ מאשר שיצא בסוף שמכרתי את המניה במחיר לא מוצלח?

תחשוב בתור הגוף שאצלו מנוהל החשבון שלך. ברגע שהתיר לך לכתוב אופציות, אין לו דרך למנוע ממך למכור את המניות שמכסות את האופציה, ולכן מבחינת הגוף המנהל אין בזה שום דבר סולידי, ואתה נחשף (והוא יחד איתך) להפסדים לא חסומים.

אז מה נכון ולמה?

זה לא כל כך משנה מה החוק מרשה, לפחות למיטב ידיעתי, אף אחד מהגופים המנהלים לא מרשה מסחר באופציות.

תחשוב בתור הגוף שאצלו מנוהל החשבון שלך. ברגע שהתיר לך לכתוב אופציות, אין לו דרך למנוע ממך למכור את המניות שמכסות את האופציה, ולכן מבחינת הגוף המנהל אין בזה שום דבר סולידי, ואתה נחשף (והוא יחד איתך) להפסדים לא חסומים.

בטח שיש. נניח שיש לי 100 מניות, אם עבור 50 נתתי פקודת מכירה לטווח ארוך עם limit שמחכה לביצוע, ואני רוצה לתת עכשיו פקודת מכירה חדשה, אז עד שאני מבטל את הפקודה הישנה מערכת המסחר תקבל ממני פקודה רק ל-50 שנשארו. אותו דבר שיסמנו את המניות שהן ״תפוסות״...

אבל אני יכול להבין אם הם לא רוצים להתעסק בזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בטח שיש. נניח שיש לי 100 מניות, אם עבור 50 נתתי פקודת מכירה לטווח ארוך עם limit שמחכה לביצוע, ואני רוצה לתת עכשיו פקודת מכירה חדשה, אז עד שאני מבטל את הפקודה הישנה מערכת המסחר תקבל ממני פקודה רק ל-50 שנשארו. אותו דבר שיסמנו את המניות שהן ״תפוסות״...

אבל אני יכול להבין אם הם לא רוצים להתעסק בזה.

כל הכבוד לך, אתה מתכנת נהדר. עכשיו בוא אני אכיר לך את המתכנתים של ספארק.

אתה מתייחס לסעיפי התקנות - ברור שכולן נכונות, פר הגדרה, הם מחליטים מה נכון:)
השאלה שלי היתה שזה לא תואם למידע המופיע ברשת (כאמור, באתרי בתי ההשקעות, ויקי ועוד), שאסור בכלל למכור אופציות, ואסור בכלל לקנות אופציות call. האם זו טעות?
תבדיל בין "אסור" ל"לא מאפשרים"
אולי כאן הבילבול, כי התקנות "מתירות", עכשיו לך תמצא מישהו "מאפשר" מספיק דקדקן לעקוב אחרייך, כאילו שחסר להם בתיקים הממוסים :)

תן לי טיקר לניסוי, אבדוק במערכת של בנק לאומי

כל הכבוד לך, אתה מתכנת נהדר. עכשיו בוא אני אכיר לך את המתכנתים של ספארק.

מסחר במניות זרות הוא לא דרך ספארק, כל מה שצריך זה ״לשתול״ פקודת מכירה פיקטיבית ב-viewtrade, או לגרוע את היתרה מה-viewtrade. אין צורך בשינוי תוכנה. אבל בסדר, כאמור אני יכול להבין למה הם לא מתעסקים בזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בדיוק היום קיבלתי את זה :
IMG-20200917-185610.jpg

מדהים. איך הצלחת?
הגשתי תלונה לפניות הציבור של רשות שוק ההון, קיבלתי תשובה שלילית.
אז הגשתי פניה חוזרת ושוב נענתי בשלילה ובגדול עזבתי את העניין,זה היה לפני 3 חודשים.
לא יודע מה קרה פתאום אבל היום קיבלתי טלפון (ומייל) שבו נאמר לי שהם החליטו לאשר לי.

ובקשר לקניה - לפי הרגולציה תחת מגבלות מסוימות מותר, אבל אף גוף לא מוכן לאשר בפועל.
לכתוב אופציות קול מכוסות פחות מסוכן מכל דבר אחר. בעצם מי שקונה מניות ומחזיק בהן לזמן לא קצר , עושה שטות אם הוא לא כותב עליהן אופציות קול מכוסות.
בתנאי כמובן שהוא קונה לפחות 100 מניות. כל 100 חוזה קול אחד. הבעיה בארץ היא שכולם פה פרימטיבים רק שומעים כתיבת אופציות דורשים אישורים מאלוהים ובטחונות מהשטן, וגם זה לפעמים לא עוזר. למה ? אין סיבה. היה לי חשבון באינטראקטיב של פחות מ 5000 דולר, קניתי 100 מניות אז של KSS ומכרתי אופציית קול אחת. הכל בסדר המערכת אפשרה את זה כי המניות הן הבטחונות שלי.! תמיד אומרים לא משנה מה אתה עושה בשוק תמיד חפש את הסיכון . איפה הסיכון באסטרטגיה הזו ? לא באופציה.! כשאתה מוכר אופציה אתה מקבל פרמיה. והיא שלך לא משנה מה יקרה אחכ. הסיכון הוא במניה . שהיא תרד. אין לכם מניות שיורדות בתיק שלכם ? להיפך , מי שלא מוכר אופציות נשאר עם הפסד תיאורטי על הנייר, מי שמוכר לפחות מקבל מזומן כל שבוע או חודש תלוי איזה אופציה הוא מכר וכך מוריד את ההפסד שלו. לדעתי אם יש לך סבלנות , וכמובן זו אסטרטגיה לא לשוק יורד ולא למשבר, זו אחלה שיטה לעשות משכורת כל שבוע, בשקט בלי מתח, להחזיק את המניות לטווח ארוך ולכתוב אופציות בלי סוף. שיטה טובה לפנסיה לעשות עוד הכנסה. כמובן שצריך סכום קצת יותר גדול כדי לכתוב 5 או עשרה חוזים לפחות. עובד לא רע בכלל.

היה לי חשבון באינטראקטיב של פחות מ 5000 דולר, קניתי 100 מניות אז של KSS ומכרתי אופציית קול אחת. הכל בסדר המערכת אפשרה את זה כי המניות הן הבטחונות שלי.!
היי, מניח שאם זה היה חשבון בIB מילאת דוח מס שנתי, כיצד התייחסת לרווח שנכנס ממכירת החוזה, בדוחות?
כלומר זה לא דיבידנד ולא מניה שנמכרה.. לא ברור לי איך להתייחס לזה בדוח המס השנתי, איך להצהיר על הרווח במסגרת איזה "כלי" נופלת הטכניקה הזו בדו"ח המס השנתי?
או אם את הדוח השנתי ביצעת בעזרת איש מקצוע, היית צריך לספק לו מידע מיוחד או לשלם עלות טיפול מיוחדת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מתכנת כתיבת אופציות: איך לייצר הכנסה ממניות מבלי למכור אותן דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
R כתיבת אופציות מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S כתיבת אופציות רכש במיטב (viewtrade) שוק ההון 15
D מיסוי על כתיבת ורכישת אופציות מיסים 2
ו דטרמניזם VS רצון חופשי - כמעט 8 שנים אחרים כתיבת הפוסט "הפריבילגיה הסולידית" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 286
P מגמת כתיבת מילים באופן: מנהל.ת, פקידים.ות, וכו' אוף טופיק 70
T כתיבת תוכן באינטרנט ומס מיסים 8
Golan קניה באמצעות כתיבת אופציית מכר עמוק בכסף שוק ההון 29
מ אתיקה ומוסר | כתיבת עבודות לסטודנט, וכו' אוף טופיק 55
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
T סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - אופציות בחברה צעירה יזמות והגדלת הכנסות 6
B מיסוי אופציות לא סחירות מיסים 5
ס אופציות באפליקציית extrade pro ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M בירור אסטרטגיה בכתיבת אופציות קול שוק ההון 3
Eugene200 שימוש בבונוס כספי לרכישת אופציות vested במסגרת סעיף 102 (מסלול הוני) מיסים 6
א ראיתי שרשורים על אופציות חשבתי לשתף מהידע והנסיון שלי שוק ההון 36
A מיסוי מכירת אופציות בסטרטאפ מיסים 1
L האם אופציות ניתנות למימוש לאחר התפטרות מיסים 13
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
L מס עיזבון אמריקאי על אופציות מניות מיסים 1
N אופציות מחברה ציבורית שוק ההון 0
N לא מסתדרים לי הסכומים במכירת אופציות, אשמח לעזרתכם מיסים 2
D מכירת אופציות בחברה בה עבדתי עקב התפטרות מיסים 12
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 3
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
ס אופציות אופציות אופציות שוק ההון 15
ס אופציות על ETF ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5