• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אתיקה ומוסר | כתיבת עבודות לסטודנט, וכו'

מרק עוגיות

משתמש בכיר
דירוג
4,762
[הודעות הועברו מכאן - מתכנת]
מלכ"ר (מוסדות ללא כוונת רווח) - ארגונים אלו הינם בעלי פוטנציאל גדול מאוד להכנסה טובה במידה ובונים אותם נכון.
לדוגמא: אני הקמתי בעבר עמותה עם חברים, עקב ניהול נכון הפכנו כיום לארגון די משמעותי באזור הקטן שלנו. מבחינתי כחבר הנהלה מדובר בתגמול שנתי של 16,000 ש"ח על 4 שעות חודשיות.
אין איזו מגבלה על שכר בעמותות/מלכ"רים? שכר של 160,000 ש"ח לחודש למשרה מלאה נשמע לי מעל המגבלה.

כתיבת עבודות לסטודנטים לתואר ראשון
לא חוקי

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הכתיבה עצמה היא חוקית
גם ההגשה.
ההגשה אמנם עוברת על חוקי/נהלי האוניברסיטה, אבל זו כבר שאלה פנימית ואין קשר לחוק.

מוסרית... זה כבר משהו אחר.
ועדיין המגיש הוא ההיבט היותר בעייתי ולא זה שכתב את העבודה.

הכתיבה עצמה היא חוקית
גם ההגשה.
ההגשה אמנם עוברת על חוקי/נהלי האוניברסיטה, אבל זו כבר שאלה פנימית ואין קשר לחוק.
לכאורה ההגשה היא עבירה פלילית של קבלת דבר במרמה.
וגם הכתיבה היא עבירה פלילית של קשירת קשר לקבלת דבר במרמה.

אין איזו מגבלה על שכר בעמותות/מלכ"רים? שכר של 160,000 ש"ח לחודש למשרה מלאה נשמע לי מעל המגבלה.
שימי לב שכתבתי 16,000 שנתי על ארבע שעות עבודה חודשיות. קרי מדובר בהכנסה\תגמול של 1333 ש"ח חודשית על ארבע שעות עבודה בחודש (פגישות הנהלה).
לא אמרתי שאני עושה זאת, אלא שאני מכיר אנשים שעושים זאת.

מלכ"ר (מוסדות ללא כוונת רווח)
אני חושב שאני לא היחיד כאן שישמח אם תסביר את כוונתך. על פניו נשמע שאתה "מרוויח" 16,000 ש"ח שבעצם אמורים או היו יכולים להיות מופנים למטרה שלשמה פועל המוסד, ואתה לכל הפחות נמצא בניגוד אינטרסים עם מטרות המוסד, או שמא אפילו פועל במודע כנגדו.
הפוסט שלך באופן כללי מעלה תהיות אתיות, אם לא מעבר לכך, וזו לא מטרת הפורום הזה.

וזו לא מטרת הפורום הזה
לתומי חשבתי שמטרת הפורום הינה לעודד אנשים לחופש כלכלי.
אדרבא, אני מציג אופציות להכנסה בשום מקום אני לא מעודד אנשים לעבור על החוק, להפך אני מתנגד לכך.
אני חושב שאני לא היחיד כאן שישמח אם תסביר את כוונתך. על פניו נשמע שאתה "מרוויח" 16,000 ש"ח שבעצם אמורים או היו יכולים להיות מופנים למטרה שלשמה פועל המוסד, ואתה לכל הפחות נמצא בניגוד אינטרסים עם מטרות המוסד, או שמא אפילו פועל במודע כנגדו.
עמותה בהגדרתה הינה מוסד ללא כוונת רווח אשר יש לה מטרות ציבוריות ושהוקמה על מנת לעזור לזולת ולתמוך במגזרים שאינם זוכים לתמיכה ממקום אחר, או שהינם באים לקדם מטרה מסויימת לטובת הכלל. אין הכוונה שמייסדי העמותה יוכלו להשתכר ממנה, שהרי זה הופך את העניין לעסק לכל דבר. עליהם לראות רק את טובת העמותה.
החוק גם אוסר על חבר הנהלה וחבר ועדת ביקורת לתת שירותים בשכר שלא מכורח תפקידם כחברי הנהלה או וועדת ביקורת, דהיינו כנותני שירותים לעמותה, וכן אסור לה ולכל צד קשור אליהם לבצע שום התקשרות עם העמותה (כגון השכרת נכס, מתן הלוואות וכדו').
אולם, למרות האמור לעיל, חברי ועד וחברי ועדת ביקורת יכולים לקבל גמול מסויים עבור השתתפותם בישיבות העמותה, וזאת רק לאחר אישור העניין באסיפה הכללית ובהתאם למגבלות שנקבעו בחוק.
גובה הגמול נקבע לפי מחזור ההכנסות של העמותה ולפי הגבלת מספר ישיבות כדלקמן:
gmul.jpg

בנוסף לגמול הנ"ל רשאית העמותה לשלם החזר הוצאות שנגרמו לחבר ההנהלה או לחבר ועדת הביקורת בעקבות פעילותם לקידום מטרות העמותה כגון נסיעות, הוצאות בחו"ל וכדו' – והכל בכפוף לאישורה של האסיפה הכללית.
העמדת רכב לטובת חבר הנהלה אסורה בהחלט שכן מדובר בשכר בשווה כסף.
העמותה יכולה להעמיד לרשותו רכב לנסיעה ספציפית הקשורה לפעילות העמותה, אך בשום אופן לא ניתן להעמיד לרשותו רכב בזמנו הפרטי.
גם אחזקת טלפון סלולרי אסורה בהחלט ואפשרית רק במקרים חריגים ביותר.

ידידי, ביום שאתה תקים עמותה בהתנדבות ולא תקבל שכר במשך 3 שנים על הפעילות שלך (20 שעות בשבוע במשך שלוש שנים) ואתה משקיע בהצלחתה קרוב ל-50K תוך כדי שאתה יוצא למלחמה על הבריאות של הסובבים אותך ושמירה על הטבע.
באותו יום אתה מוזמן לדבר איתי או לנסות לשפוט אותי, עד אותו רגע...אנא ממך סגור את פיך.

אין הכוונה שמייסדי העמותה יוכלו להשתכר ממנה
ובכל זאת אתה משתכר ממנה....
הראת את המגבלות הקבועות בחוק, אך מי מחליט מה גובה השכר שאתה מקבל ועל סמך מה? האם השכר שלך לא נמצא בניגוד עניינים למטרות העמותה?

לא, אני מקבל תגמול בסיסי. יש הבדל קטן בין השניים!
אך מי מחליט מה גובה השכר שאתה מקבל ועל סמך מה?
האסיפה הכללית (זה שווה ערך לבעלי מניות בחברות עסקיות), ועל סמך פעילות העבר שלי ותרומתי לעמותה בעבר.
האם השכר שלך לא נמצא בניגוד עניינים למטרות העמותה?
חד משמעית לא.
כמות התגמול שאני מקבל בחודש הינה 1300 ש"ח, אני מבצע את תפקידי כמעט בהתנדבות מלאה. האם נראה לך שאני מפסיק למלא את תפקידי ברגע שהישיבה מסתיימת?

אך מי מחליט מה גובה השכר שאתה מקבל ועל סמך מה?
בעמותה בה אין מנכ"ל ויו"ר ועד ההנהלה הוא המנהל בפועל של העמותה, רשאי היו"ר, באישור האסיפה הכללית, לקבל גמול שנתי כדלקמן:

gmul2.jpg

הגמול השנתי הינו במקום הגמול לפי ישיבות שפורט בטבלה הקודמת. כמו כן, הסכומים הנ"ל כוללים החזר הוצאות שנגרמו למשתתף בעקבות ההשתתפות בישיבה.

האם השכר שלך לא נמצא בניגוד עניינים למטרות העמותה?
לא. זה כמו שתשאל מדוע למשל עמותה שוכרת משרדים ומשלמת עליהם עשרות אלפי שקלים בשנה, האם לא מדובר בכסף שיכול היה להיתרם למטרות העמותה? כן, אבל ללא משרדים יכולת העמותה להוציא לפועל את משימתה הייתה קטנה משמעותית, ובחישוב עלות/תועלת משתלם לה להוציא כסף על המשרדים כדי לקיים את פעילותה בצורה טובה יותר.

באופן דומה כנראה שהעמותה של זאב החליטה שהתועלת שהיא מקבלת מהשתתפותו בישיבות הנהלה עולה על העלות של 16 אלף ש"ח בשנה. האם זה הופך את זאב לרשע מרושע שלוקח כסף מעמותות ולא מאפשר להן להשתמש בו לדברים אחרים? לא, בדיוק כפי שזה לא הופך את מי שמשכיר משרדים לעמותה לכזה.

נערך לאחרונה ב:
@זאב
האם מלכ"ר רשאי להחזיק תיק השקעות מבלי לשלם מס?

@אורי ג.
אתה יודע מה הדין במלכ"ר בארה"ב?

• אהבתי
Reactions: efi
הראת את המגבלות הקבועות בחוק, אך מי מחליט מה גובה השכר שאתה מקבל ועל סמך מה? האם השכר שלך לא נמצא בניגוד עניינים למטרות העמותה?
בנוסף לתשובות שניתנו לשאלה,
בתור תורם אתה יכול, ואף ראוי שתבדוק אם ההתנהלות הבסיסית הפיננסית של העמותה היא לרוחך.
לי למשל יצא לראות דברים די חשודים באמצעות האתר הנ"ל.
כמו כן אני מקפיד לבחור ארגונים עם הוצאות נלוות קטנות כמה שיותר. ובעיקר, שיהיו סבירות ומתאימות לגודל ומטרות הארגון.
בעיר מגורי למשל, ישנו ארגון לא קטן, שמחלק סלי מזון לנזקקים. הרכישה, אריזה, המשלוחים - הכל מבוצע באמצעות מתנדבים.
הוצאות שכר של העמותה - 0.
אם זה מה שאתה מחפש אפשר למצוא גם כאלה.

האם מלכ"ר רשאי להחזיק תיק השקעות
התשובה היא כן
מבלי לשלם מס?
לא, על תיק השקעות משלמים מיסים כרגיל (ניכוי מס על דיבידנדים, עמלות מכירה וקנייה, ועוד....)

אם אתה חושב להקים עמותה על מנת להתחמק ממיסוי, אזי לא הייתי הולך על כך במקומך.
עמותה כפופה למספר רגולציות מאוד מחמירות מבחינת חלוקת כספים ושימוש לרעה בכספי ציבור\תורמים.

כמעט בהתנדבות
התנדבות היא מעשה ללא תמורה. לא ישירות ולא בעקיפין, לא כספית, לא פרסומית, ולא בכל דרך אחרת.
אתה מצהיר שאתה מקבל תמורה, אז אתה יכול לעשות את זה בכל מסגרת או מוסד עם כוונת רווח, או פשוט להתנדב באמת, בלי לקבל 1300 ש"ח בחודש. אתה גם נותן את זה כהצעה להגדלת הכנסה, שזו עבודה לכל דבר, ובמקרה כזה המטרה של היחיד היא למקסם את הכנסתו - וזה שם אותך בניגוד אינטרסים לעמותה. אתה מן הסתם חבר בועד העמותה שקובע את השכר של עצמו....

אני לא מכיר אותך או את פעילותך, אבל אני כן יודע שבארץ יש לא מעט שחיתות שמעורבת בעמותות שקמות בשביל "לסדר" תפקידים ותמורה כספית ופוליטית לאנשים פרטיים או תנועות שונות, ובטח שלא למטרות המוצהרות שלשמן הן קמו.

אני כן יודע שבארץ יש לא מעט שחיתות שמעורבת בעמותות שקמות בשביל "לסדר" תפקידים ותמורה כספית ופוליטית לאנשים פרטיים או תנועות שונות, ובטח שלא למטרות המוצהרות שלשמן הן קמו.
אתה רוקד סביב העניין בעדינות, אם אני מבין נכון אתה מאשים אותי בשחיתות או מקורביזם?
החוצפה שלך היא באמת יוצאת דופן לטעמי.
אני לא מכיר אותך או את פעילותך
אתה צודק, אתה לא מכיר אותי. אין לך מושג על איזה תפקידים בכירים ויתרתי על מנת לקדם את הקהילה. או שפעם הציעו לי שוחד של מאות אלפי שקלים על מנת שאני לא אתנגד לתוכנית שיכלה להרוס קהילה שלמה של אנשים, ואני סירבתי מתוך עיקרון.
יש פה אנשים שמכירים אותי אישית, ואני לא חושב שקיים מישהו שיכול להטיל רבב או ספק בעקרונות או בהתנהגות שלי.
אני מוביל את הקהילה שלי על ידי מתן דוגמא אישית.

שימי לב שכתבתי 16,000 שנתי על ארבע שעות עבודה חודשיות. קרי מדובר בהכנסה\תגמול של 1333 ש"ח חודשית על ארבע שעות עבודה בחודש (פגישות הנהלה).
אני מתנצלת, קראתי בטעות שזה שכר חודשי. כתגמול שנתי ל4 שעות חודשיות זה נשמע לי סביר לחלוטין.

אתה מאשים אותי בשחיתות או מקורביזם?
לא. אני מתאר מצב שלצערנו הוא לא נדיר. העובדה שאתה אתה הגון ותורם לחברה אינה סותרת את העובדה שהרבה עמותות נגועות בשחיתות. בוא לא נכחיש את זה.
אתה צודק, אתה לא מכיר אותי
ובגלל כתבתי שאני לא מכיר אותך.

נושאים דומים

Back
למעלה