• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מיצוע על ידי מכירת אופציות

יעקב 1

משתמש בכיר
דירוג
991
אחת מהבעיות החוזרות כאן פעמים רבות זה סיכון רצף התשואות שעשוי להוביל את המשקיע לכילוי תיק המניות מוקדם מהצפוי.
אני מנסה להבין האם מכירת אופציות covered call עשויה להמעיט סיכון זה (וכמובן במחיר של הפחתת התשואה במקרים הקיצוניים לצד השני)

כמה פעמים ראיתי כאן אנשים המתווכחים האם התוחלת של מכירת אופציות היא חיובית, או שהיא שקולה אך בפועל העמלות סוחבות אותה לכיוון השלילי.
אבל אם אני מסתכל על זה שלא מתוך מיקסום רווחים, אלא כמיצוע הרווח וההפסד במהלך השנים, להבנתי הדלה מכירת אופציות אמורה לספק את הסחורה.
בשנים דלות, יהיו רווחים קבועים על המכירות שיאזנו במקצת את הירידות או את העדר העליות, ובשנים של קפיצות גבוהות, הרווחים יוגבלו לסכומי הפרמיה.
עם זאת, לא זכור לי שראיתי כאן בפורום (וגם ניסיתי לחטט קצת באופן כללי) שימוש בשיטה זו.

מה הייתי רוצה לדעת?
1. האם תמחור האופציות במדדים הקלאסיים הוא תמחור נכון באופן כללי, או ששוק האופציות לא מתכלל בתוכו את המידע והרוכש הלא מקצועי המשתמש במחיר השוק עלול ליפול על שטויות.
2. האם יש אפשרות לסמלץ אסטרטגיה זו על נתוני עבר.
3. מה צריך לדעת מבחינה טכנית לפני שמבצעים אסטרטגיה שכזו.
4. כיצד מכירת אופציות מוגדרת מבחינת מיסוי והאם היא מתקזזת עם הפסדי הון.
5. כל מה שיש לומר על הנושא.

תודה שקראתם, ואם תגיבו, תודה כפולה.

אחת מהבעיות החוזרות כאן פעמים רבות זה סיכון רצף התשואות שעשוי להוביל את המשקיע לכילוי תיק המניות מוקדם מהצפוי.
להבנתי אין לזה פתרון במסגרות של שוק ההון עצמו. אם מתייחסים אליו כמודל מתמטי כזה או אחר, אפשר לפתור את סיכון רצף התשואות (באחוז הצלחה גבוה) עם אג"ח/מזומן/משיכה גמישה וכו'

אני מנסה להבין האם מכירת אופציות covered call עשויה להמעיט סיכון זה (וכמובן במחיר של הפחתת התשואה במקרים הקיצוניים לצד השני)
כן, אבל. אתה עדיין חשוף לשוק ופחות חשוף לupside. אולי התוצאה גרועה יותר מאג"ח נומינלי שיש לך אפשרות לקנות

כמה פעמים ראיתי כאן אנשים המתווכחים האם התוחלת של מכירת אופציות היא חיובית, או שהיא שקולה אך בפועל העמלות סוחבות אותה לכיוון השלילי.
אם היא אכן חיובית (וכך להבנתי המחקרים אומרים), אז יש נפחים/מחירים בהם עלות המסחר היא לא הבעיה. הנזילות (כמות הכסף שצריך לסכן לכל עסקה) היא הבעיה. אם אפשר לקבל תשואה "ללא סיכון" (בגלל פיזור על אלפי עסקאות) של 2%, יש לך עניין בזה? אם התשואה היא 1% מעל אג"ח שלושה חודשים, זה עסק מצוין לבנק גדול להיכנס אליו.

לך זה לא ישיג הרבה יותר, לפלח שלוקח את כל הסיכון הזה, מאשר אג"ח שמשלם אחוז מעל אג"ח שלושה חודשים. למעשה כלום - אתה לא בנק ויש לך חסרונות (חוסר במיליארדים ) אבל יתרונות (אין בעלי פקמ שעלולים לדרוש את כל הכסף עוד שלושה חודשים)

אבל אם אני מסתכל על זה שלא מתוך מיקסום רווחים, אלא כמיצוע הרווח וההפסד במהלך השנים, להבנתי הדלה מכירת אופציות אמורה לספק את הסחורה.
בשנים דלות, יהיו רווחים קבועים על המכירות שיאזנו במקצת את הירידות או את העדר העליות, ובשנים של קפיצות גבוהות, הרווחים יוגבלו לסכומי הפרמיה.
עם זאת, לא זכור לי שראיתי כאן בפורום (וגם ניסיתי לחטט קצת באופן כללי) שימוש בשיטה זו.
קראתי וראיתי הרצאות באנגלית על השיטה.
נשמע כיף. אני מודאגת מדברים שנשמעים כיף.

מה הייתי רוצה לדעת?
1. האם תמחור האופציות במדדים הקלאסיים הוא תמחור נכון באופן כללי, או ששוק האופציות לא מתכלל בתוכו את המידע והרוכש הלא מקצועי המשתמש במחיר השוק עלול ליפול על שטויות.
נראה לי שכן. לקחתי הלוואה כדי למנף VT, ע"י קניית אופציה, והריבית נראתה אחידה על פני הרבה מחירים ותאריכי פקיעה.
הבהרה: אני מתכוון שרוב האופציות מתומחרות נכון. יש הרבה מאוד אופציות. בטוח יש מלכודות קשות מאוד. לחשוב טוב לפני שקופצים. הכלים (לIBKR יש כלים טובים) יכולים לעזור לדעת מה הסיכון, או האם הסיכון לא ידוע לכלים הרגילים (קורה שם כשעושים פקודות מורכבות)

2. האם יש אפשרות לסמלץ אסטרטגיה זו על נתוני עבר.
לא יודע כמה עולה מקור טוב לנתוני עבר. אולי הרבה.
אני כרגע משחק עם סימולציות, אבל לא של אופציות.

3. מה צריך לדעת מבחינה טכנית לפני שמבצעים אסטרטגיה שכזו.
איך לסחור באופציות, איך לתמחר אותן (מספיק כלי טוב, לא צריך לדעת אינפי). על ניהול סיכונים ופקודות שעוזרות בזה? תלוי כמה 'טפשה' האסטרטגיה.
לדוגמה יש ETF שמוכר אופציות קנייה על מדד מסוים. כדי לעמוד ברגולציה, הם תמיד מחזיקים לפקיעה ואז קונים מחדש אם האופציה מומשה. זה לא טוב כל כך, אבל זה קל לממש.
(לא טוב כי בימים האחרונים של אופציה שהפסידה/הרוויחה הרבה, אין יותר ת'טה לקבל, עדיף לגלגל אותה).

4. כיצד מכירת אופציות מוגדרת מבחינת מיסוי והאם היא מתקזזת עם הפסדי הון.
אני חושב שכל הפרמיה היא רווח הון? ואם יש הפסד בסגירה זה מתקזז. בקיצור בצורה ההגיונית.

5. כל מה שיש לומר על הנושא.
יש לי עוד קצת.

נערך לאחרונה ב:
. לקחתי הלוואה כדי למנף VT, ע"י קניית אופציה, והריבית נראתה אחידה על פני הרבה מחירים ותאריכי פקיעה.
הבהרה: אני מתכוון שרוב האופציות מתומחרות נכון.
נראה לי שאספקט של הנאמר לעיל הוא שאופציות יכולות להיות כלי יעיל למכירה (ואולי גם לקנייה) של מניות. כאשר אתה מקווה לממש אופציה, אתה משלם ריבית באופציית קנייה ומשלם פרמיית ביטוח באופצית מכר. (זה מודל אחד אפשרי של תמחור).
אם אתה מוכר ביטוח - מוכר אופצית קנייה כדרך למכור או למכור 'אם יעלה המדד' - אתה מקבל ריבית אבל משלם פרמיית ביטוח. למכור גם את הביטוח הזה - למכור גם אופצית מכר - מחזיר אותך להיות שורט.
טוב זה מסובך, אבל לדעתי הגיוני למכור את הביטוח הזה כאשר אתה מבוטח לחלוטין:

יש לי 100 במניות, ואג"ח. ומזומן לשנה הוצאות. אם המניות יעלו ל120, אני אמכור חלק ואקנה אג"ח. אחרת אני אמכור אג"ח למלא מחדש מזומן. אז אני יכול למכור אופצית קנייה ב120 לעד שנה. הפרמיה נמוכה אבל מבחינתי זה ריבית על המזומן שלי.

אם אתה רוצה למכור קודם, בעלייה או ירידה, תאלץ גם לקנות חזרה את האופציה. בעלייה האופציה שמכרת תעלה בערכה יותר מאשר הפרמיה, אז הרווח שתממש נמוך מאשר אם לא מכרת אותה. רק אם תחכה למועד המימוש תקבל את הפרמיה פלוס הפער סטרייק המקורי.

(VT, נניח, משלם כמעט חצי אחוז (0.22 לחצי שנה) לאופציה כזו? לא רע)

לא חושב שתצליח לעשות את בעצמך. העלויות גדולות מדי (יש מינימום של מכירת 100 אופציות) מה שמוריד לך את אפשרות הפיזור וההתעסקות עם מכירת אופציות במחיר משתלם תגזור ממך הרבה. במקום זה תבדוק ETF שמעסיק אנשים ועושה את זה בשבילך כמו JEPI,DIVO,NUSI ודומיהם. לכל אחד אסטרטגיה מעט שונה בפיזור, סוג מניות וכו'. אני אישית השתכנעתי ש JEPI הכי מוצלחת. עלות דמי הניהול (0.35%) היא לדעתי פחות ממה שתשלם אם תנסה לעשות את בעצמך. לא ממליץ ולא מייעץ וכו' .

לא יודע לגבי JEPI, אבל בזמנו הסתכלתי על כמה והן נוטות לפגר אחרי המדד שהן עוקבות אחריו, גם בעליות וגם בירידות. תסתכל על NUSI מול מדד הנאסדאק שהיא עוקבת לצידו.
נראה שJEPI טוענים לעשות גם משחקים עם בחירת מניות ספציפיות וסקטורים

א יודע לגבי JEPI, אבל בזמנו הסתכלתי על כמה והן נוטות לפגר אחרי המדד שהן עוקבות אחריו
תלוי באיזה תקופה. בסה"כ מיום הקמתה (אמצע 2020) היא עושה כמו S&P . אולם בשנה האחרונה היא מנצחת אותו בגדול ולמעשה רווחית (2%) לעומת הפסד של 12% במדד. לא בטוח אם זה נובע ממכירת האופציות הוא מהיותה מפוקסת על מניות דיבידנדים. בכל מקרה אני גם לא בטוח אם לאורך זמן תנצח את המדד אבל אני כן חושב שאם כבר הולכים לכיוון של covered calls אז עדיף בעזרת החוקרים של JP MORGAN מאשר עצמאית.

תבדקו Managed Futures ETF

נראה שהם עדיפים בתקופה של ירידות...

לא ייעוץ לא המלצה

תבדקו Managed Futures ETF
חשוב להדגיש שאין שום קשר בין זה לבין נושא האסטרטגיה של covered calls עליו שאל פות"ש . מתאר לעצמי שאתה מצביע על השקעה שעשויה לאזן את התיק בירידות אבל אני חושב שהכותב התמקד בשאלותיו באסטרטגיה הספציפית.

יש נפחים/מחירים בהם עלות המסחר היא לא הבעיה. הנזילות (כמות הכסף שצריך לסכן לכל עסקה) היא הבעיה.
הבנק לא מעוניין להיות חשוף למניות. אני כן.
בנוסף, אני מחזיק ממילא VT וVOO כך שאני לא צריך לסכן גרוש, כי אני מוכר אופציה מכוסה.
אם היא אכן חיובית (וכך להבנתי המחקרים אומרים),
אם אפשר לקבל תשואה "ללא סיכון" (בגלל פיזור על אלפי עסקאות) של 2%, יש לך עניין בזה? אם התשואה היא 1% מעל אג"ח שלושה חודשים, זה עסק מצוין לבנק גדול להיכנס אליו.
אני לא מחפש את הרווח של מכירת האופציות מעל עליית המדד. גם אם אין תוחלת רווח במכירת אופציות, מספיקה לי העובדה שאקבל את העלייה הממוצעת של המדד לאורך השנים.

לשם הדוגמה:
דודו מחזיק 500 ניירות של VT
הוא מוכר 5 אופציות CALL לעוד שלשה חודשים (העלות לביצוע ארבע פעמים בשנה בIB עומדת על דולרים ספורים למיטב הבנתי).
בפקיעה, אם המחיר מחוץ לכסף מוכרים אופציה חדשה, ואם המחיר בתוך הכסף, אפשר לסגור את האופציה לפני הפקיעה או לקנות מחדש בכסף שהתקבל במכירה שבוצעה בפועל.
איך לסחור באופציות,
לבצע את הפעולה בTWS אני יודע. השאלה שלי האם אפשר לסמוך על כך שהתמחור של הBID/ASK על ניירות נפוצים וסחירים כמו VT או VOO משקף את המחיר ה'נכון'.
איזה תאריך פקיעה לקחת (מצד אחד לצמצם עלויות ולא לעשות אופציות קרובות מידי שיצריכו מסחר שוב ושוב, ומצד שני למצע ולא לכתוב אופציות רחוקות שמשאירות אותי רחוק מהממוצע).
וכמובן, באיזה מרחק מהמחיר הנוכחי להציב את הסטרייק בכדי שהוא יקרב את התוצאות אל הממוצע.

לגבי מיסוי, אחת ההתלבטויות שלי, האם זה יכול להפוך אותי לסוחר.

לא חושב שתצליח לעשות את בעצמך. העלויות גדולות מדי (יש מינימום של מכירת 100 אופציות) מה שמוריד לך את אפשרות הפיזור וההתעסקות עם מכירת אופציות במחיר משתלם תגזור ממך הרבה.
נראה לי שרוב מוחלט של האנשים כאן מחזיקים למעלה מ100 יחידות בניירות המרכזיים שלהם. (לפי מה שאני מבין בדף העמלות של IB זו עלות נמוכה מאוד)
ETF ייעודי לזה, גם יקח ממני דמי ניהול גבוהים וגם אני למצוא אחד שלא משחק עם מינופים ו/או בחירת מניות.
אולם בשנה האחרונה היא מנצחת אותו בגדול ולמעשה רווחית (2%) לעומת הפסד של 12% במדד.
טוב, זה ברור שבירידות זו אסטרטגיה מנצחת. השאלה היא האם היא אכן נותנת את העלייה הממוצעת של המדד, ומפחיתה את התנודיות של רצף התשואות.

חשוב להדגיש שאין שום קשר בין זה לבין נושא האסטרטגיה של covered calls עליו שאל פות"ש . מתאר לעצמי שאתה מצביע על השקעה שעשויה לאזן את התיק בירידות אבל אני חושב שהכותב התמקד בשאלותיו באסטרטגיה הספציפית.
הפות"ש מחפש לפתור את סיכון רצף התשואות, אני העליתי אסטרטגיה אחרת שיכולה להיות אפשרית להתגבר על הסיכון.
(כי בסופו של דבר נראה לי שלא אכפת לפות"ש איך הבעיה תיפתר...)

בנוסף, אני מחזיק ממילא VT וVOO כך שאני לא צריך לסכן גרוש, כי אני מוכר אופציה מכוסה.
לדעתי ברגע שאתה מגביל את עצמך למניות שאתה מחזיק בכל מקרה ובמיוחד ל ETFs אז לא תצליח להוציא משהו מהשיטה בתוחלת. היתרון של הETFs למיניהם שמתמקצעים בנושא, זה היכולת למצוא strike price אידיאלי למניות ספציפיות (בדרך כלל מניות דיבידנדים). לטענתי שכר הלימוד שלך יעלה הרבה יותר מדמי הניהול שתשלם לETF.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי ברגע שאתה מגביל את עצמך למניות שאתה מחזיק בכל מקרה ובמיוחד ל ETFs אז לא תצליח להוציא משהו מהשיטה בתוחלת. היתרון של הETFs למיניהם שתמקצעים בנושא, זה היכולת למצוא strike price אידיאלי למניות ספציפיות (בדרך כלל מניות דיבידנדים). לטענתי שכר הלימוד שלך יעלה הרבה יותר מדמי הניהול שתשלם לETF.
אני לא מחפש כעת להרויח משהו, מספיק לי שבתוחלת אין מכך נזק (למעט העמלות), ובהחלט אני מעדיף לא לקחת מישהו שמנסה לעשות מזה תשואה עודפת כי אז זה כנראה אומר שהוא נוקט בצעדים שאני לא רוצה לעשות בהון שלי.
כל זה כמובן בהנחה שאופציות נפוצות מתומחרות נכון.

אני לא מחפש כעת להרויח משהו, מספיק לי שבתוחלת אין מכך נזק
האמת היא שהייתי שם גם, אבל נתקעתי כמוך בעניין האופציות, הסחירות שלהם וה spreads. תשתף אם אתה מצליח להגיע לתובנות.

האמת היא שהייתי שם גם, אבל נתקעתי כמוך בעניין האופציות, הסחירות שלהם וה spreads. תשתף אם אתה מצליח להגיע לתובנות.
לא יודע, זה נשמע די מפגר להמציא את הגלגל בעצמי, הייתי נוטה להאמין שיש מי שאסף חומר בענין ומופיע ברשת רק שאני אישית לא הצלחתי למצוא, או שאנשים שלמדו מימון וכדומה ידעו לענות על כך.
(אישית אני לא מצליח לראות את הBID/ASK כנראה בגלל שלא ביקשתי הרשאות למסחר באופציות).

חפש בyoutube לגבי covered call . תמצא לא מעט חומר והסברים.

תודה @Michel
לא הצלחתי למצוא מקודם
כעת מצאתי כמה, מצרף, אם יעניין מישהו.

בפקיעה, אם המחיר מחוץ לכסף מוכרים אופציה חדשה, ואם המחיר בתוך הכסף, אפשר לסגור את האופציה לפני הפקיעה או לקנות מחדש בכסף שהתקבל במכירה שבוצעה בפועל.
כאשר אתה סוגר חזרה אופציה כי המדד עלה מהר מדי, אתה משלם חזרה את הפרמיה שקיבלת ועוד ערך פנימי שנוצר מעליית המדד. אז אתה מקבל פחות מהתשואה של המדד

לבצע את הפעולה בTWS אני יודע. השאלה שלי האם אפשר לסמוך על כך שהתמחור של הBID/ASK על ניירות נפוצים וסחירים כמו VT או VOO משקף את המחיר ה'נכון'.
ניסיתי לענות כמיטב ידיעתי. זה עזר?

איזה תאריך פקיעה לקחת (מצד אחד לצמצם עלויות ולא לעשות אופציות קרובות מידי שיצריכו מסחר שוב ושוב, ומצד שני למצע ולא לכתוב אופציות רחוקות שמשאירות אותי רחוק מהממוצע).
וכמובן, באיזה מרחק מהמחיר הנוכחי להציב את הסטרייק בכדי שהוא יקרב את התוצאות אל הממוצע.
ראיתי תשובות על זה בפורומים באנגלית. כמו שאמרו, covered calls. אם אתה רוצה למכור הרבה אופציות שפוקעות מחוץ לכסף, זה נשמע כמו thetagang

לגבי מיסוי, אחת ההתלבטויות שלי, האם זה יכול להפוך אותי לסוחר.
גם אני תוהה. לדעתי כל עוד אני מפסיד הרבה בבורסה ומרוויח הרבה בהייטק אני מכוסה

טוב, זה ברור שבירידות זו אסטרטגיה מנצחת. השאלה היא האם היא אכן נותנת את העלייה הממוצעת של המדד, ומפחיתה את התנודיות של רצף התשואות.
לדעתי לא.

הבנק לא מעוניין להיות חשוף למניות.
התכוונתי למוסד השקעות גדול, שמבטיח ללקוחות תשואה בלתי תלויה (לא בהכרח חיובית) לשוק

טוב לדעת :)
אני אוהב את הרעיון של להשתמש באופציות כדי 'למכור ביטוח' במצבים בהם יש לך את הביטחון הזה.
במכירה: אם אתה לא לחוץ למכור, אבל כן מוכן שיממשו את האופציה שאתה מוכר, זה יכול להיות עדיף על אסטרטגיה של מכירה ידנית או פקודת מכירה מותנית. בתיאוריה זה strictly better , יש רק בעיות של התנהגות וניהול סיכונים בכללי.

בקנייה זה יותר מסובך, נראה לי. אתה רוצה בעיקרון למכור אופצית מכר, אבל אתה עלול לפספס את העלייה של המדד. אם אתה קונה גם אופציית קנייה, אתה בלונג מלאכותי. אפשר להגיע למחיר בסיס נמוך יותר, לפחות כך זה נראה בכלים של IBKR. אני מניח שזה דורש ניהול כלשהו. זה יכול להשיג לך טיפה יתרון במחיר הקניה? זה לא ממש שווה את המאמץ. אם אתה רוצה מינוף, זה יכול לתת ריבית טובה יותר מהלוואה לכל מטרה.

בינתיים המקסימום שנגעתי בו זה לקנות אופציית קנייה.

כי התוחלת היא שלילית ולכן זה לא נותן בממוצע את המדד, או בגלל שהתנודתיות לא מופחתת?
נראה לי שהחלק הראשון של השאלה מבלבל. יש תוחלת של מכירת אופציות, עם דמוי-מזומן בתור בטחונות, ויש תוחלת של תיק שכולו השקעה במדד.
אני לא בטוח שאפשר פשוט לחבר את שניהם - אם יש לך תיק אופציות שהבטחונות שלו הן מניות, יש לו התנהגות אחרת מאוד. כשהשוק יורד, הבטחונות מאבדים מערכם. אתה מוגבל בסוג האופציות וצורת המסחר בהן, אז אין השוואה לאסטרטגיה שמנסה להיות delta neutral

לדעתי, למכור אופציות קנייה מול תיק שאתה מקווה שיעלה זה לא הגיוני - התיק באמת יעלה ואתה תקבל רק חלק מהעלייה הזאת בגלל שגידרת עם אופציות. ואם הוא ירד הפרמיות שהרווחת לא ישפיעו משמעותית על התנודתיות. אז יוצא לך תשואה נמוכה יותר בתנודתיות דומה או נמוכה (אני חושב שלהקטין את העליות גם מקטין את התנודתיות :)).

אם אתה רוצה לקנות ביטוח נגד ירידת התיק, המחיר הכי נמוך הוא בלקנות אופצית מכר. Sorry not sorry

המסקנה שלי מכל העניין היא ש'מבט על השוק' זה לא דבר שרירותי שיש רק למהמרים. כמו שציבור החוסכים מאמינים שהשוק יעלה (עובדה: הם קונים מניות), כך גם לפורשים יש 'דעה' על איזה מחיר הוא טוב או לא. באסטרטגיות מסוימות, יש כלל למכור מניות אם הן מעל ערך מסוים. אפשר לתרגם את זה לאופציות ולמכור אותן כל חודש. זה יהיה תחביב משעשע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Res Cogitans צמצום סיכון מט"ח על ידי מיצוע חודשי שוק ההון 0
D מיצוע התיק חודשי או רבעוני שוק ההון 1
S מיצוע (השקעה ראשונה) שוק ההון 20
O "מיצוע ערך קבוע" על מדד אינדקס שוק ההון 2
1337justme מיצוע חלק מנייתי בלבד שוק ההון 30
א איך להשקיע סכום חד פעמי כחלק מאסטרטגיית מיצוע שוק ההון 32
nicepo1 מיצוע התחלתי וDollar Cost Averaging שוק ההון 36
מ מיצוע שוק ההון 13
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
Odysseus צעדים כאינדיבידואל בצל השגת AGI על ידי האנושות אוף טופיק 32
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
S אי הפרשת מס הכנסה על ידי המעסיק מיסים 4
איל1 הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Fitch כשהקצבה נמוכה, למה לא למשוך פיצויים ולהשלימה על ידי הבטחת הכנסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
L משיכת כספים על ידי מעסיק התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S טיסה לחו"ל ששונתה על ידי חברה מסויימת לחברה אחרת וכרגע אין לי מספר הזמנה של החברה האחרת, מה לעשות? אוף טופיק 0
Tsachi01 היוטיובר המפורסם קווין, טוען למניפולציה מכוונת של השוק על ידי קרנות גידור: אוף טופיק 50
A משיכת כספים מתוך קרן השתלמות IRA על ידי הגוף הפנסיוני ללא רשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ז סנקציות כנגד אי תשלום חשבונית על ידי חברה בע"מ אוף טופיק 5
adamshalev תיק מנוהל על ידי Gerber Kawasaki שוק ההון 116
O איך ממוסים דיבידנדים ממניות/ETFs אשר נרכשו בבורסות אירופה (שוויץ או לונדון לדוגמא) על ידי ברוקר אמריקאי (IB) עבור ישראלי? מיסים 21
ע העברה למערכת פתוחה על ידי זיהוי פנים מול פנים בקונסולרי ישראלי שוק ההון 0
O רכישת אגח קונצרני על ידי הפד שוק ההון 38
ImCarryGG קנייה ומכירה של מניות על ידי סנטורים לצד גרף הs&p500 שוק ההון 52
A מה קורה כש ETF נמחקת על ידי המנפיק? שוק ההון 0
S אופטימיזציה בשכר נטו על ידי שווי ארוחות בעבודה אוף טופיק 3
Z 2 שאלות בנושא NTR מיסוי דיבידנד במקור על ידי ארה"ב 25% או 30%? מיסים 3
F תכנון מס על ידי פתיחת חברה צרכנות פיננסית 12
י מימון השכלה גבוהה על ידי המדינה בארה"ב אוף טופיק 0
יאיא מינוף קרן השתלמות על ידי הלוואה והשקעה חוזרת שוק ההון 19
פשוט סגירת תיק יזומה על ידי בית ההשקעות צרכנות פיננסית 36
Shiva דמי ניהול בתיק המנוהל על ידי בית השקעות שוק ההון 14
amidar חסימה יזומה של אשראי על ידי לאומי קארד -wtf??? צרכנות פיננסית 10
A האם על ידי משחק עם תאריכים בניוד/משיכה הגופים הפנסיונים יכולים "לגנוב" כסף? שוק ההון 15
ט סגירת חובות של 100k על ידי מישכון דירה? שוק ההון 27
מ אי תשלום חשבון חשמל על ידי דיירת אוף טופיק 19
Z פיזור מנייתי בארץ על ידי מניות רבות או ת.סל. היבטי מס שוק ההון 31
ה השקעה באמצעות מנהל תיקים בחשבון הבנק לעומת השקעה פסיבית על ידי רכישת קרנות נאמנות שוק ההון 31
מתכנת עתירה לבג"ץ בנושא חישובי ריבית בהלוואות על ידי הבנקים צרכנות פיננסית 2
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32
ori_ מכירת RSU ממעסיק קודם מיסים 27
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
A מכירת מטבעות מbinance קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
I מכירת RSU בסוף שנה ומיסוי רטרואקטיבי מיסים 12
T מיסוי מכירת RSU כשכיר לעומת מובטל מיסים 7
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 15
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
ocean מכירת RSU והעברה לIB שוק ההון 6

נושאים דומים

Back