ודאי שעצם ההכרזה "מבצע" לא הופכת מוצר למשתלם.
מעולה, אז אנחנו מסכימים
ירידות בשוק -> מבצעים בשוק.
מבצעים בשוק != משתלם יותר לקנות עכשיו.
אם ממוצע השוק ירד אז יתכן שיש בין הירידות כאלה שהן "לא בצדק" אבל זה נכון גם אם ממוצע השוק עלה.
נכון.
אבל אין הרבה מה לעשות עם מניות עלו שלא בצדק (טכנית יש - שורט, אבל יש עם זה שלל בעיות).
השלב המענין (מבחינת אותם משקיעי ערך, שחושבים שהם גם יודעים לזהות ערך של מניות) זה בירידות שבהם אפשר לקנות מניות כאלה "בהנחה".
יש גורמים מערכתיים שמשפיעים על כל השוק - למשל גובה הריבית. אבל עליית ריבית מורידה את ערכן של כל המניות, וכולן בצדק (כי התזרים העתידי, שלא השתנה, מהוון עכשיו לפי ריבית אחרת).
נכון.
אבל ההשפעה של דברים כאלה היא יותר מתונה. בד"כ כשמדברים על "מבצעים" הכוונה לירידה יותר משמעותית ("נפילות")
אם הגדרת מבצע בתור ירידות בשוק אז אין מקום לדיון האם ירידות בשוק זה מבצע.
זאת בדיוק הנקודה שלי.
ירידות מחיר זה מבצע בהגדרה, ולכן אין מקום לדיון הזה
אני מגדיר מבצע בתור מצב שבו אפשר לקבוע שעכשיו זמן טוב מהרגיל לקנות מניות. לדעתי אין דבר כזה.
אני מסכים שאין דבר כזה.
מצד שני, במבצע (כלומר אחרי נפילות בשוק) מן הסתם זה זמן יותר טוב לקנות מניות ממה שהיה לפני המבצע (כלומר לפני הירידות).
זה לא אומר שזה יותר טוב מהרגיל. זה בסה"כ אומר שזה יותר טוב מאתמול.
אבל יש רבים שלא מסכימים, וחושבים שכדאי לשמור מזומן כדי לחכות ל"מבצע". זאת להבנתי השאלה בדיון.
לא חושב שזאת השאלה.
לפחות זאת לא כוונתה של הסולידית וגם לא כוונתם של באפט וכו'.
הסברתי קודם מה הכוונה שלהם לדעתי.
ובכל מקרה, לגבי לשמור מזומן בצד שיחכה לנפילות, כבר אמרתי מה דעתי:
יש משפט מאוד מפורסם שאומר:
Far more money has been lost by investors trying to anticipate corrections, than lost in the corrections themselves.
אני מתכוון שאין אפשרות חסרת סיכון לנצל את הפער כדי לגרוף רווחים.
זה כבר תלוי בהגדרה שלך לסיכון.
אבל הסיכון די זניח. עובדה, אתה לא רואה יבואנים/סיטונאים/חנויות שפושטות רגל באופן תכוף.
אגב, גם בשוק המניות יש סיכון מסויים. פעולות הקניה+מכירה הן לא מידיות, גם אם הן מאוד קצרות. בזמן הקצר הזה יכול תיאורטית להיות שינוי קיצוני בשווי בזמן שאתה מחזיק את הנכס.
יש פה סיכון מסויים. מאוד זניח אבל עדיין קיים.
בכל מקרה, יש אפשרות לנצל את הפער כדי לגרוף רווחים, והסיכון לא גדול משמעותית יותר מאשר בשוק ההון.
אז כן, הייתי אומר שיש ארביטראז גם לפי ההגדרה שלך.
בשוק המניות כל כך ברור שאם יש פער אז יש מי שינצל אותו
ולכן כמעט אף פעם אין פער (לא כזה שנמשך זמן משמעותי). כלומר אין באמת הזדמנויות לארביטראז בשוק המניות (אלא אם כן אתה חברה גדולה עם הרבה משאבים).