• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ירידה בשוק ההון - מבצע?

• פותח הנושא פותח הנושא בן מלך
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בן מלך

משתמש רגיל
דירוג
88
ירידה בשוק זה מבצע, זו אמרה מאוד נפוצה שהסולידית (וכולם) חוזרים עליו הרבה, ולא הבנתי את ההיגיון מאחוריו,
אם יש ירידה בשוק, זה נובע מירידה בביקוש או בגלל ירידה ברווחיות של החברות או בגלל ירידה באופטימיות לגבי רווחיות החברות בעתיד,
ואם זה המחיר שאנשים מוכנים לשלם זה בדיוק השווי שלו אז איפה "ההנחה"?

לדעתי זה הבנה לא נכונה של רעיון ההתכנסות לממוצע.
מניחים שאם בטווח הארוך התשואה בערך צפויה - נגיד 100% ב-10 שנים - אז אחרי ירידה של 10% אפשר לצפות ל-110% ב-10 שנים.
אבל התכנסות לממוצע לא אומרת את זה.

מצד שני, זה עוזר לאנשים לא להכנס לפאניקה בירידות. אז זה רעיון מועיל, גם אם שגוי.

אז ירידה בשוק זה לא "הנחה" לדעתך?
לא, זה לא הנחה לדעתי.
השוק חושב שהסחורה שווה פחות (ממה שחשבנו קודם) ולכן היא נסחרת בפחות. אם אין לי מידע עודף על שאר השוק, אז אני מניח שהסחורה באמת שווה פחות ולא מתרגש מההזדמנות לקנות במחיר החדש.
לכל היותר אני מתבאס אם קניתי אתמול ביוקר, או מרוצה מעצמי אם מכרתי, אבל מבין שזה היה רק מזל עיוור (לפחות במקרה שלי).

ירידה בשוק זה מבצע, זו אמרה מאוד נפוצה שהסולידית (וכולם) חוזרים עליו הרבה, ולא הבנתי את ההיגיון מאחוריו,
אם יש ירידה בשוק, זה נובע מירידה בביקוש או בגלל ירידה ברווחיות של החברות או בגלל ירידה באופטימיות לגבי רווחיות החברות בעתיד,
"מבצע" זה כשהמחיר היום יותר נמוך מאשר המחיר אתמול. זה לא אומר כלום לגבי הכדאיות לקנות במחיר של היום.

לא. ההגיון המוטעה שעומד מאחורי התפיסה שזה מבצע, הוא שלאחר ירידה, המחיר נמוך ביחס לערך ולסיכון.

למשקיע לטווח ארוך או קצר או לא משנה?
למי שחושב, בצדק או שלא בצדק, שהוא יודע יותר טוב מכולם מה יהיה, זה מאוד משנה.

אם כולם נבהלו מאיזה אירוע (למשל, נבחר נשיא שלא טוב לכלכלה) אבל אני מבין שזה סתם (אני יודע שהנשיא החדש דוקא טוב לכלכלה), אז המבצע אמיתי. יש לי הזדמנות לקנות בזול, וכשכולם יראו שצדקתי, אני אקצור את הפירות.

למישהו כמוני, שלא חושב שיש לו יכולת לדעת מה יהיה, הירידה לא משנה. המחיר החדש הוא מבחינתי השווי.
מישהו כמוני לא ישקיע לטווח קצר, זה טיפשי עבורי.

בשביל לא להפסיד(כביכול ) מהירידה צריך לצפות ל122% ב10 שנים בשביל להתכנס לממוצע דבר שנראה פחות סביר.
נכון, 0.9*2.22=2. חישובי תשואה זה מבלבל.
אבל 122% ב-10 שנים זה לא משהו חריג. 8.3% שנתי, קצת מעל הממוצע ההיסטורי.
זה לא שחזרה מדויקת לממוצע היא לא אפשרית. היא לא מובטחת.

אבל 122% ב-10 שנים זה לא משהו חריג.
התכוונתי שאם הציפיה הייתה 100% ב10 שנים אז גם אחרי ירידה הציפיה תישאר 100% ב10 שנים דבר שיוביל להפסד בעקבות הירידה. אז אין במה להתנחם.

אם כולם נבהלו מאיזה אירוע (למשל, נבחר נשיא שלא טוב לכלכלה) אבל אני מבין שזה סתם (אני יודע שהנשיא החדש דוקא טוב לכלכלה), אז המבצע אמיתי.
ואם כולם מבינים שזה נזק רק לטווח קצר וירד 10%-20% אך לטווח של 30 שנה אין לו השפעה,זה לא הזדמנות למשקיעים לטווח ארוך לקנות במחיר טוב יותר?

ואם כולם מבינים שזה נזק רק לטווח קצר וירד 10%-20% אך לטווח של 30 שנה אין לו השפעה,זה לא הזדמנות למשקיעים לטווח ארוך לקנות במחיר טוב יותר?
אף אחד לא יודע בוודאות כלום.
1. גם אם זו הזדמנות טובה למשקיעים לטווח ארוך, לא בטוח שיושב להם סכום נזיל בצד כדי להיכנס עוד בירידות. למען האמת ההיסטוריה מראה שממש לא כדאי לשבת על מזומן ולחכות להזדמנויות.
2. אני חושב שבסהכ השוק העולה והיציב יחסית שראינו ב 16 השנים האחרונות נובע בין השאר מהאמון הגובר של המשקיעים שרוב הנזק הוא לטווח קצר ולא צריך למכור בהיסטריה על כל דבר. אבל זו רק ספקולציה שלי.

זה בסך הכל תמחור. אם מחיר התותים יורד כי כל אוהבי התותים בדיוק יצאו לחופשה ונשאר בארץ רק שונאי תותים, המחיר ירד כי אין ביקוש, אבל זה לא אומר כלום על טיב הסחורה.
אם מחר אוהבי התותים יחזרו ויעלו את המחיר, איש לא יודע

למיטב זכרוני זה נאמר על מדד נרחב ( כשהשוק יורד.. )ולא על מניה ספציפית שאז באמת קיים החשש שאתה מציין

אם אתה משקיע לטווח ארוך ויש לך כבר כספים שמושקעים במניות, אם אתה לא מוכר אותם אז בהגדרה אתה מניח שהם יעלו בעתיד לכן בהגדרה זה כן מחיר מבצע. לא?

הדרך הנכונה להסתכל על זה - בעיניי - היא כדלהלן:

שכח לרגע מהעו"ש שלך, המשכורת, קרנות חירום למיניהן, הוצאות, וכיו"ב.
בוא נתמקד רק במה שמכונה ה-"חסכונות" או ה-"נכסים" שלך.
אפשר להסתכל על כולם ולכנות אותם ה-"פורטפוליו" שלך.

הפורטפוליו שלך יכול להיות מורכב מכל מיני סוגי נכסים: מזומן, פקדון, אג"ח, מניות, אופציות, חוזים למיניהם, נדל"ן, מתכות, חפצי אומנות, פטנטים, חובות (סחירים) של אחרים כלפיך (לדוגמא, חוזה שכירות ארוך טווח שחתם איתך שוכר כלשהו בנכס בבעלותך, או - הלוואה שנתת למישהו), וכו' וכו' וכו'....

בתור משקיע ארוך טווח, בדרך כלל תרצה שתהיה לך הקצאת נכסים יחסית קבועה, כלומר - איקס אחוזים מוקצים לטובת נדל"ן, ואי אחוזים מוקצים לטובת מזומן, זד אחוזים מוקצים לטובת זהב, דאבליו אחוזים מוקצים לטובת מניות, וכך הלאה.

כאשר מדד המניות יורד (או לפחות כאשר המניות שאתה מחזיק בהן יורדות), באופן טבעי יורד גם הנתח היחסי שהן מהוות מהפורטפוליו שלך.

אם אתה רוצה לאזן את התיק שלך בחזרה, תצטרך או להעביר מנכס שעלה בחלקו היחסי (מעבר להקצאה) אל החלק שירד -
או פשוט להכניס כל כסף חדש שנכנס ו-"למלא" בו את החוסרים - לאורך זמן (איזון הדרגתי, נקרא לזה).

אם תעשה את הדבר הזה ^ באופן עקבי, תגלה שאתה מבצע מה שמכונה
buy low sell high
כלומר, אתה קונה כשהמחיר זול (באופן יחסי לתקופה), ומוכר כשהוא יקר (באופן יחסי לתקופה)
שזה באופן כללי דבר די נחמד לעשות, שכן גלום בכך רווח.
רוב האנשים מנסים משום מה לעשות את ההפך (לקנות כשיקר, למכור כשזול).

אתה יכול לעשות איזו סימולציה היסטורית שתרצה להתנהלות הנ"ל ^ ותראה ש (על פני תקופה ארוכה מספיק) היא רווחית יותר מכל שיטה אחרת שתמציא לגבי איך להתנהל עם הכסף שלך (כמו, לחשוב שירידה בשוק אומרת שגם אתה צריך להמלט ממנו, או , למשל - מלנסות לתזמן אותו, או למשל, מלנסות לסחור בו לטווחים קצרים, או למשל, מלנסות להכות אותו).

כשאתה חושב על אם להכנס / לצאת / לא לפעול ביחס לשוק, אתה צריך לחשוב על האלטרנטיבה.
אם השוק ירד, מה אתה עושה? מחזיק מזומן ומחכה? משקיע במשהו אחר?
כל פעולה שלא תעשה, אפשר למדוד את תוחלת הרווח הפוטנציאלית שלה בהסתכלות הסטורית (שכמובן לא מעידה בהכרח על מה יקרה בהמשך, אבל היא האינדיקטור הכי טוב שלך, בהיעדר אינדיקטורים אחרים).
אם לדוגמא תחליט ש-"כל העסק הזה עם שווקים שעולים ויורדים ורכבות הרים של נכסים זה לא בשבילך" -
ותחליט לשים כסף מתחת למזרן, תגלה שאתה עני מאוד אחרי כמה עשורים, בגלל שהאינפלציה אכלה לך את כל הכסף.

אם אתה משקיע לטווח ארוך ויש לך כבר כספים שמושקעים במניות, אם אתה לא מוכר אותם אז בהגדרה אתה מניח שהם יעלו בעתיד לכן בהגדרה זה כן מחיר מבצע. לא?
אם אתה קונה תפוח אז אתה מניח שהתועלת שתפיק מהתפוח גדולה מזו שתפיק מהשקלים ששילמת עבורו. לכן בהגדרה זה מחיר מבצע, לא?

אני מניח שבטוח הארוך המניות תמיד יעלו, ולכן תמיד כדאי לקנות. זה לא מבצע, זה שוק המניות.
כשהשוק עולה ויורד אני לומד מזה שבדיעבד צדקתי או טעיתי. יתכן שלא היה כדאי לקנות אתמול. אבל זה לא אומר כלום על כדאיות של קניה היום. אין פה שום מצב שונה מהרגיל, כלומר אין מבצע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ירידה מהארץ 2 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2702
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 34
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
ב מה בעצם הבעיה בשוק ההון הישראלי? שוק ההון 26
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
ש סחר אפקטיבי בשוק ההון = משחק סכום אפס, האמנם? שוק ההון 9
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל מיסים 27
S קאשבק עבור השקעה בשוק ההון שוק ההון 8
ס השקעה בשוק ההון דרך HSBC expat ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
tomchoook השקעה בשוק ההון דרך ארה״ב שוק ההון 5
G החוב הלאומי של ארה"ב והשקעה בשוק האמריקאי לטווח רחוק שוק ההון 3
R קרן בסגנון קרן כספית בשוק ההון האמריקאי שוק ההון 5
S קורס בשוק ההון שוק ההון 2
Y איך בחרתם רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ? שוק ההון 1
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
yoyo מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי? נדל"ן 38
א מועד נכון למכירת דירה (למטרת השקעה בשוק ההון) נדל"ן 18
Count Olaf מה לעשות בשוק ביום שאני מקבל אזרחות פורטוגזית? שוק ההון 10
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל - והעברת ההפסד לשנים הבאות מיסים 11
B השקעה לטווח קצר-בינוני בשוק ההון שוק ההון 9
M דירה בהנחה מול דירה בשוק החופשי להשקעה נדל"ן 3
D משיכת משכורות חודשית מהשקעה בשוק ההון שוק ההון 3
מ זיכוי מס על הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון מיסים 25
א מיסוי על מטח בשוק ההון שוק ההון 15
K משקיעים רק בשוק ההון וחוששים כי אין נדל״ן שוק ההון 36
Gari קרנות סל על מדדים סקטורים\מדדים דפנסיביים בשלב המשיכה כדי למזער נעילת הפסדים בשוק דובי שוק ההון 34
מ ביטוח לאומי על רווחים בשוק ההון מיסים 11
AbuNafha מחשבון אקסל - השקעה בנדל"ן מול השקעה בשוק ההון שוק ההון 20
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
N מתלבט מה לעשות ברקע הירידות האחרונות בשוק ההון שוק ההון 26
G השקעה בשוק הישראלי שוק ההון 0
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
M פליפים לנדל"ן בשוק האירופאי? נדל"ן 9
S השקעה בשוק ההון לטוווח קצר (?) שוק ההון 3
א השקעה בשוק הבריטי גם לטובת פיזור מטבעי שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה