• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון?

• פותח הנושא פותח הנושא elady
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

elady

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

בגילאי ה30, בקרוב אצטרך לקחת משכנתא של בערך 1M ש״ח.
יש לי אפשרות להקטין את גובה המשכנתא ב150,000 ש״ח עם הון עצמי. זה בעצם יביא לכך שאוכל להחזיר את המשכנתא 5 שנים לפני הזמן שחשבתי עליו אם לא אשתמש בהון העצמי.
לחילופין, אני יכול לקחת את ההון העצמי ולהשקיע אותו, למשל בS&P או בקופת גמל להשקעה כלשהי.

יש מבין שיש כמה יתרונות באופציה השניה, כלומר בהשקעה על פני הקטנת גובה המשכנתא:
1. התשואה בS&P גבוהה (בממוצע) מהריבית שאשלם על המשכנתא.
2. המרכיב במשכנתא שתלוי בפריים אולי עוד יירד, גם אם ייקח שנתיים שלוש, אבל הריבית צפויה לרדת מתישהו לפי הערכות.
3. אם הכסף יושקע, אוכל להשתמש בו לקניית דירה נוספת, במידה ותהיה הזדמנות כזאת. אין לי תכנון כזה כרגע אבל ככה אני לא חוסם את עצמי מהאפשרות הזאת.

מעניין אותי - האם יש שיקולים בעד הקטנת גובה המשכנתא (ובכך בעצם קיצור זמן המשכנתא) על פני שימוש בכסף לאיזושהי השקעה כמו שתיארתי?

תודה רבה!

בתנאי השוק הנוכחיים (S&P500 בשיא, ריביות עדיין גבוהות) אני הייתי משתמש ב150K בשביל להקטין את המשכנתא.

מעניין אותי - האם יש שיקולים בעד הקטנת גובה המשכנתא (ובכך בעצם קיצור זמן המשכנתא) על פני שימוש בכסף לאיזושהי השקעה כמו שתיארתי?
גוגל: הסולידית הלוואה לצורך השקעה

היי אלעד,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות
אני לא יכול למצוא שיקול כלכלי להקטין את המשכנתא.
יש המון שיקולים התנהגותיים בעד - אתה ישן טוב בלילה, זה תורם לתחושת סיפוק וכו'.
לידיעתך, שיעור התשואה המשוערת של תיק המשכנתא הממוצע היום, לתקופה של 30 שנה הוא 5.5%. אתה עושה תשואה כמעט פי שתיים מכך ב SNP500.
הסיבה היחידה להקטין את המשכנתא, אם אתה לא עומד בכך תזרימית.
בהצלחה,
אייל מFINWIZ

היי,

בגילאי ה30, בקרוב אצטרך לקחת משכנתא של בערך 1M ש״ח.
יש לי אפשרות להקטין את גובה המשכנתא ב150,000 ש״ח עם הון עצמי. זה בעצם יביא לכך שאוכל להחזיר את המשכנתא 5 שנים לפני הזמן שחשבתי עליו אם לא אשתמש בהון העצמי.
לחילופין, אני יכול לקחת את ההון העצמי ולהשקיע אותו, למשל בS&P או בקופת גמל להשקעה כלשהי.

יש מבין שיש כמה יתרונות באופציה השניה, כלומר בהשקעה על פני הקטנת גובה המשכנתא:
1. התשואה בS&P גבוהה (בממוצע) מהריבית שאשלם על המשכנתא.
2. המרכיב במשכנתא שתלוי בפריים אולי עוד יירד, גם אם ייקח שנתיים שלוש, אבל הריבית צפויה לרדת מתישהו לפי הערכות.
3. אם הכסף יושקע, אוכל להשתמש בו לקניית דירה נוספת, במידה ותהיה הזדמנות כזאת. אין לי תכנון כזה כרגע אבל ככה אני לא חוסם את עצמי מהאפשרות הזאת.

תודה רבה!

אני לא יכול למצוא שיקול כלכלי להקטין את המשכנתא.
יש המון שיקולים התנהגותיים בעד - אתה ישן טוב בלילה, זה תורם לתחושת סיפוק וכו'.
לידיעתך, שיעור התשואה המשוערת של תיק המשכנתא הממוצע היום, לתקופה של 30 שנה הוא 5.5%. אתה עושה תשואה כמעט פי שתיים מכך ב SNP500.
כנראה שבבנקים הם כולם טמבלים, שבמקום להרוויח בוחטות בהשקעה בסנופי, נותנים לאנשים הלוואות בריבית עלובה.

לא לכולם מתאים תיק השקעות 100% מנייתי. ברגע שיש בתיק חלק סולידי, אין הרבה הגיון (אם בכלל) לשלם משכנתא במקביל.

הסיבה היחידה להקטין את המשכנתא, אם אתה לא עומד בכך תזרימית.
בהצלחה,
אייל מFINWIZ
אישית, עומד במשכנתא, תזרים חיובי.
עם כל הגזירות ש-סמוטריץ וחבר מרעיו מתכננים לנו בשנים הקרובות, אני אכן אשן טוב יותר בלילה כשאקטין את ההחזר ואתכונן לימים הנוראים.

נ.ב.
חסכון במשכנתה הוא נטו, רווח בבורסה הוא ברוטו.

כנראה שבבנקים הם כולם טמבלים, שבמקום להרוויח בוחטות בהשקעה בסנופי, נותנים לאנשים הלוואות בריבית עלובה.
הבנקים לא טמבלים, אסור להם להשקיע את כספי הציבור כי זה מעוגן בחוק וברגולציות.
הבנקים בהגדרתם הם מספקי שירות פיננסי ללקוחות ואסור להם 'לשחק' בכספים האלו.
כן, לבנקים יש מה שניקרא 'חשבון נוסטרו' שמיועד להשקעות סולידיות בלבד.
הפעילות הפיננסית של הבנק עבור עצמו מהווה אחוז קטן מאוד ממחזור הבנק.

הבנקים לא טמבלים, אסור להם להשקיע את כספי הציבור כי זה מעוגן בחוק וברגולציות.
הבנקים בהגדרתם הם מספקי שירות פיננסי ללקוחות ואסור להם 'לשחק' בכספים האלו.
כן, לבנקים יש מה שניקרא 'חשבון נוסטרו' שמיועד להשקעות סולידיות בלבד.
הפעילות הפיננסית של הבנק עבור עצמו מהווה אחוז קטן מאוד ממחזור הבנק.
פספסת את הנקודה - הבנקים מרוויחים יפה מאוד ממשכנתאות בריבית שהיא "פחות מחצי" מזו הצפויה בסנופי.
אפשר גם להרחיב את הטיעון המקורי ולומר שכלל המשקיעים שמחזיקים אג"ח מדינה/בנקים לטווח ארוך "חסרי כל הגיון כלכלי" כי בסנופי הרווח הצפוי גדול הרבה יותר.

בסופו של יום, הבחירה בין תשואה בטוחה בגובה ריבית המשכנתא, אל מול התוחלת הגבוהה יותר בסנופי הכוללת סיכון להפסד, תלויה בהעדפות ו"שנאת הסיכון" של המשקיע, ולומר ש"כלכלית" יש תשובה אחת נכונה, זה פשוט שגוי.

הייתי משאיר סכום מסויים בבורסה בשביל לאפשר נזילות עבור הוצאות לא צפויות. תחשוב איזה הוצאות (או חוסר הכנסות) יכולות להיות שאתה לא מבוטח עליהן. אפשר להשקיע במניות גם כרית ביטחון כזאת אם היא גדולה מספיק ואם היא בהשקעות שמגדרות חלק מהסיכונים.

היי סי,
נכון, החיסכון הוא ברוטו, ולאחר מיסוי הוא עדיין, בתוחלת, גבוה יותר.

אני רוצה להציע זווית אחרת, שהיא לא זווית של תשואה עודפת אלא של גידור סיכונים:
אכן, השמיים מתקדרים מעלינו והמצב הכלכלי הולך ומחמיר.

כאשר אתה בוחר להקטין את המשכנתא שלך, ואני נותן כדוגמה מכספים שמושקעים ב SNP500, אתה מקטין את הנזילות שלך, מקטין את התשואה שלך, מגדיל את החשיפה שלך לשוק הישראלי ולשקל. תחשוב שבשנה האחרונה, אם היית מושקע ב SNP500, אז כשהשקל נחלש, אתה מקבל גידור טבעי על ההשקעה שלך.
תאר לעצמך שפוטרת היום ממקום עבודתך. ואתה מתקשה למצוא עבודה חדשה, כי השוק במצב קשה, בין היתר בעקבות צעדי הממשלה. ברוב משקי הבית משמעות הדבר היא כניסת משק הבית לגירעון תזרימי (אינני טוען שזה המצב אצלך) האם יעזור לך שההחזר החודשי הוא קטן יותר 800 ש"ח (כי השקעת 150 אש"ח במשכנתא), או שאתה יושב על השקעות שניתן להנזיל אותם מיידית בשווי של 150 אש"ח? מה יספק יותר הגנה לך ולמשפחתך?

לעניות דעתי, הקטנת המשכנתא נוגדת את צעדי ההתגוננות שאתה מחפש מפני צעדי הממשלה.
המון בהצלחה,
אייל
אישית, עומד במשכנתא, תזרים חיובי.
עם כל הגזירות ש-סמוטריץ וחבר מרעיו מתכננים לנו בשנים הקרובות, אני אכן אשן טוב יותר בלילה כשאקטין את ההחזר ואתכונן לימים הנוראים.

נ.ב.
חסכון במשכנתה הוא נטו, רווח בבורסה הוא ברוטו.

היי יאנוש,
ראשית, תנאי השוק הם אכן גבוהים מאוד והריביות גבוהות.
חשוב שתדע, [בהתבסס על רגולציה נוכחית, שתקפה מאז 6.10.2021] אם בעתיד הריביות במשכנתא ירדו, אתה לא תוכל לקבל את הכסף שפרעת בחזרה, לעומת זאת, אתה תמיד תוכל למחזר את המשכנתא בריביות הגבוהות לריביות נמוכות יותר ולנעול את הריביות שתקבל דאז.
דבר נוסף, זה שהיום הריביות במסלול משתנות לא צמודות הן בגדר "נכס פיננסי" משמעותי. מרווח השוק בהן הוא נמוך באופן היסטורי (עומד על 0.5%, בהשוואה ל1.7-2.1%) כלומר, אם הריביות ירדו, אתה תקבל על ההלוואות המשתנות היום ריבית נמוכה ומאוד אטרקטיבית.

הקטנת המשכנתא [שוב, בתנאי הרגולציה הנוכחיים] היא פעולה בלתי הפיכה. מחזור המשכנתא וטיוב הריביות היא פעולה שניתן לבצע תמיד.

בהצלחה,
אייל מFINWIZ
בתנאי השוק הנוכחיים (S&P500 בשיא, ריביות עדיין גבוהות) אני הייתי משתמש ב150K בשביל להקטין את המשכנתא.

אתה צודק לחלוטין.
התשואה היא בתוחלת. גם ריבית המשכנתא כיום היא גבוה, אך יכולה במצב של שיפור מאקרו כלכלי לרדת, ואז אפשר יהיה למחזר.

הקטנת המשכנתא [בתנאי הרגולציה הנוכחיים] היא פעולה בלתי הפיכה. מחזור המשכנתא וטיוב הריביות היא פעולה שניתן לבצע תמיד.

אני מקווה בשביל כולנו שלא רק שהערכות לשנים הקרובות יתגשמו אלא שיהיה תיקון משמעותי, והשוק ירד.
ומדוע? אנחנו צעירים - ונוכל לקנות "סחורה" בזול.
תשואה כלל לא מובטחת, ובפרט ההערכות לשנים הקרובות הן נמוכות משמעותית (עקב מכפילים וכו' )

היי יאנוש,
ראשית, תנאי השוק הם אכן גבוהים מאוד והריביות גבוהות.
חשוב שתדע, [בהתבסס על רגולציה נוכחית, שתקפה מאז 6.10.2021] אם בעתיד הריביות במשכנתא ירדו, אתה לא תוכל לקבל את הכסף שפרעת בחזרה, לעומת זאת, אתה תמיד תוכל למחזר את המשכנתא בריביות הגבוהות לריביות נמוכות יותר ולנעול את הריביות שתקבל דאז.
דבר נוסף, זה שהיום הריביות במסלול משתנות לא צמודות הן בגדר "נכס פיננסי" משמעותי. מרווח השוק בהן הוא נמוך באופן היסטורי (עומד על 0.5%, בהשוואה ל1.7-2.1%) כלומר, אם הריביות ירדו, אתה תקבל על ההלוואות המשתנות היום ריבית נמוכה ומאוד אטרקטיבית.

הקטנת המשכנתא [שוב, בתנאי הרגולציה הנוכחיים] היא פעולה בלתי הפיכה. מחזור המשכנתא וטיוב הריביות היא פעולה שניתן לבצע תמיד.
אני הייתי נמנע מלקחת הלוואה בתנאים שכרגע לא מתאימים לי, רק על בסיס תקווה שאולי בעתיד הם ישתפרו.
כשהם ישתפרו, וכשארצה לקחת הלוואה, כבר אדע למצוא מקורות מימון לא פחות טובים ממשכנתא.

אני הייתי נמנע מלקחת הלוואה בתנאים שכרגע לא מתאימים לי, רק על בסיס תקווה שאולי בעתיד הם ישתפרו.
כשהם ישתפרו, וכשארצה לקחת הלוואה, כבר אדע למצוא מקורות מימון לא פחות טובים ממשכנתא.
אשמח לשמוע איזה מקור מימון חלופי אחר אתה מציע.
אין הלוואה טובה יותר ממשכנתא (לא בהכרח בהיבט הריביות, בהכרח בהכרח בהיבט התזרים)
העיקר שנמשיך לשגשג ולהצליח לדון על השקעות ולא על חובות.
אייל

אשמח לשמוע איזה מקור מימון חלופי אחר אתה מציע.
אין הלוואה טובה יותר ממשכנתא (לא בהכרח בהיבט הריביות, בהכרח בהכרח בהיבט התזרים)
דוקא בתזרים במשכנתא אתה תהיה ככל הנראה עם שפיצר (אחרת זה יפגע בריביות) בעוד שבמקורות מימון אחרים יותר קל להיות במצב של הלוואת גרייס.
ומי שלוקח הלוואה לצרכי השקעה בדרך כלל יעדיף את הגרייס.

2 מקורות מימון לא פחות טובים ממשכנתא שאני השתמשתי בהם:
1. הלוואות גרייס\שפיצר P-0.5 מהקופות. גמיש, נזיל, ללא עלויות הקמה או סגירה. במשכנתא אפשר אולי לגרד 0.3 עשיריות יותר טוב מזה.
2. הלוואת MARGIN בחשבון מסחר. דולרית. גרייס. ריביות טובות (ריבית פד + 1.0%-1.5%), ויתרון גדול - הריבית מוכרת כהפסד.

שלא תבין לא נכון, משכנתא גם הלוואה נהדרת. אני היום עם קל"צ 1.7% בזכות המשכנתא.
אבל לא הייתי לוקח אותה בתנאים שלא מתאימים לי ברגע הנוכחי רק מתוך תקווה שבעתיד זה ישתנה.

דוקא בתזרים במשכנתא אתה תהיה ככל הנראה עם שפיצר (אחרת זה יפגע בריביות) בעוד שבמקורות מימון אחרים יותר קל להיות במצב של הלוואת גרייס.
ומי שלוקח הלוואה לצרכי השקעה בדרך כלל יעדיף את הגרייס.

2 מקורות מימון לא פחות טובים ממשכנתא שאני השתמשתי בהם:
1. הלוואות גרייס\שפיצר P-0.5 מהקופות. גמיש, נזיל, ללא עלויות הקמה או סגירה. במשכנתא אפשר אולי לגרד 0.3 עשיריות יותר טוב מזה.
2. הלוואת MARGIN בחשבון מסחר. דולרית. גרייס. ריביות טובות (ריבית פד + 1.0%-1.5%), ויתרון גדול - הריבית מוכרת כהפסד.

שלא תבין לא נכון, משכנתא גם הלוואה נהדרת. אני היום עם קל"צ 1.7% בזכות המשכנתא.
אבל לא הייתי לוקח אותה בתנאים שלא מתאימים לי ברגע הנוכחי רק מתוך תקווה שבעתיד זה ישתנה.
היי יאנוש, תודה על המענה!
הלוואת מרגין - רלוונטית רק ב Interactive brokers נכון? אתה יכול לתת קצת יותר פרטים?

היי יאנוש, תודה על המענה!
הלוואת מרגין - רלוונטית רק ב Interactive brokers נכון? אתה יכול לתת קצת יותר פרטים?
כן אני בIB.
ממה שאני מכיר, בברוקרים אחרים, כולל בחו"ל, אין ריביות טובות כמו של IB.
ההלוואה גמישה במובן שאתה מכניס את החשבון שלך ליתרה שלילית או מוציא אותו ממנה מתי שאתה רוצה, כמו להיות במינוס בעו"ש בבנק.
ובסוף כל חודש אתה משלם ריבית בהתאם ליתרה השלילית שהיית בה באותו חודש.

פירוט ריביות יש כאן:

הלוואת MARGIN בחשבון מסחר. דולרית. גרייס. ריביות טובות (ריבית פד + 1.0%-1.5%), ויתרון גדול - הריבית מוכרת כהפסד.
כהפסד הון לאזרח ישראלי? אתה בטוח בזה? יכול לתת לינק למקור?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל להשתמש בכסף של הבנק להשקעה שוק ההון 53
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
א בחו"ל להשתמש באשראי או מזומן? צרכנות פיננסית 38
C התייעצות לגבי מעבר מאקסלנס לIB כדי להשתמש בשירותי המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
ס להשתמש או לשמור ימי חופש? אוף טופיק 17
S כיצד להשתמש בהכנסות חד פעמיות שוק ההון 15
unrealx יש סיבה להשתמש ב- IB במקום ברוקר ישראלי? שוק ההון 3
לא חשוב שמות עזרה| חפצים אשר ניתן להשתמש בהם במספר צורות לא שגרתיות? אוף טופיק 0
M להשתמש בשתי השכבות של נייר הטואלט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
ד תיקון 190 לחוק הפנסיה או איך להשתמש באמא ואבא כדי לחסוך במיסים צרכנות פיננסית 15
E הלוואת ״חרבות ברזל״ או פתיחת חסכונות - צורך בכסף זמין צרכנות פיננסית 1
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
נ האם לפני השימוש בכסף כדי להעביר בהדרגה לנכסים סולידיים כדי להשאר רגוע שוק ההון 5
A קניית קרנות נאמנות שמשקיעות בכסף או בזהב פוסטים מאיכות נמוכה 1
M עיסוק בכסף ושקט נפשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 30
Golan קניה באמצעות כתיבת אופציית מכר עמוק בכסף שוק ההון 29
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Jane Doe המלצה על החישוק - מיזם חביב שהוקם כדי להוריד את יוקר המחיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ה מודיס צפויה להוריד את דירוג האשראי של ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 168
D איך להוריד למינימום את התשלום המיוחד לרו"ח לדיווח על QEF ל-IRS? מיסים 0
ט ביטוח חיים - להעביר לפנסיה? או איך להוריד דמי ניהול צרכנות פיננסית 4
S כבר זמן מה אני חושב להיכנס לבורסה אבל עדיין מחפש דרך להוריד את הסיכון דרך פיזור טוב יותר שוק ההון 42
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
efrat איך להוריד עמלת כרטיס אשראי בעיסקאות מט״ח צרכנות פיננסית 3
Zegman האם מישהו הצליח להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח צרכנות פיננסית 12
A האם אפשר להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים ישן? צרכנות פיננסית 4
Z אם מפקידים סכום של כמה מאות ש"ח בבת אחת לפנסיה האם ניתן להוריד את שוק ההון 22
ה כמה נחשב יתרה גבוהה בקופת גמל כדי להוריד דמי ניהול? צרכנות פיננסית 4
ש ביטוח מנהלים- האם אפשר להוריד עמלות? האם כדאי להחזיק באופן עצמאי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4

נושאים דומים

Back
למעלה