• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
14
היי .
בקצרה -
* זוג במקצועות עם הכנסה גבוהה.רחוקים כ30-40 שנה מגילאי פרישה.
* מחזיקים 2X אש"ח בשוק ההון בחשבונות מסחר עצמאיים. ועוד סדר גודל של 2X אש"ח בפנסיה ו - Xבקה"ש. ללא נכסי נדלן.
* מכיר טוב את השרשור של מייק. לאחר כמה סבבים בשנים האחרונות של התייעצויות עם סוכנים ל"שיפור" התיק הפיננסי שלנו, דעתי האישית על מרביתם נמוכה בעקבות אלה שאני נחשפתי אליהם.
* לא מחפש ייעוץ מקצועי כרגע. כן אשמח לדעות של אנונימיים פה בפורום. מודע לכך שזה סתם דעה של פלוני ברשת.
מחשבות שלי על חלוקה נכונה של ההון שלנו -
1. קה"ש אני מעדיף להשאיר לא בניהול אישי , במסלולי מדדים רחבים, כדי לנצל אותם לשעבוד לתוך משכנתא עתידית (בלי פדיון). או כדי לקבל תנאי ריבית עדיפים.
2. מעדיף לנייד פנסיה לIRA (ולהמשיך להפקיד לקרן פנסיה פעילה בשביל הלאמנט הביטוחי) כדי למקסם יכולות תשואה. וכי אותה גם כך אי אפשר לנצל בשום אופן לתועלת משהו אחר עד לגיל המעבר לקצבה.
3. מעדיף לנצל תיק IRA להשקיע במניות צמיחה, ETF טכנולוגיה , ETF סין, ETF הודו, מניות ערך קטנות.
4. משקיע בדברים פחות תנודתיים לדעתי בחשבונות מסחר עצמאיים - כולל סנפ, נסדק , מדד אירופי , מדד עולמי. בכוונתי להשתמש גם בזה לטובת שעבוד (ללא מכירה) לטובת משכנתא ולכן מעדיף לשים פה השקעות שמחשבות יותר אמינות ופחות תנודתיות מבחינת הגוף הנותן (בנקים)
5. מעדיף בשלב הזה של חיינו להגדיל הון ולא לשמר הון אז פחות שם דגש על מניות מחלקות דיבידנד באופן קבוע.
6. רוצה לנצל את הIRA בשביל לעשות מדי פעם מספר חודשים\שנים אם יש הזדמנות, מהלכי מכירה וקנייה ללא מיסוי (לפחות עד 10-15 שנים עד הפרישה)
7. פחות מאמין במוצר הזה שנקרא גמל השקעה.

זהו בגדול. לא רציתי לצלול פה יותר מדי לפרטים, אלא להתמקד בעיקר במהות.
אשמח לשמוע אולי דגשים שלא חשבתי עליהם, שלא לקחתי בחשבון או שאני בכלל לא מודע אליהם.

בגדול נשמע שאתה מבין את החומר, על פניו גם נשמע שיש לך דודא לנדל"ן בעתיד הקרוב. אם כך אתה צריך פחות נכסים מסוכנים בתיק, לפחות עד שתקנה, אלא אם נדל"ן זה רק נייס טו הב.

לא מכיר שלבנק שנותן משכנתא אכפת יותר מדי מאופי תיק ההשקעות שלך. בעיקר אכפת לו מהמשכורת שלך.

לא מכיר שלבנק שנותן משכנתא אכפת יותר מדי מאופי תיק ההשקעות שלך. בעיקר אכפת לו מהמשכורת שלך.
להבנתי , וייתכן שאני לא מבין נכון, כי אני עדיין לא התנסתי בכל העולם הזה שנקרא משכנתא,
לבנק משנה מבחינת ריביות, עד כמה הון נזיל יש לך במקרה ולא תוכל לעמוד בתשלומים.
והבנק מסתכל , להבנתי, על קה"ש ועל השקעות בניירות ערך בבתי מסחר ישראלים (ואלי אף לא ישראלים) גם כן כסוג של הון נזיל במקר הצורך.
מה שמבחינתם גורם להערכת הסיכון שלהם לרדת משמעותית ויכולה לתת ללקוח מסלולים\ריביות עדיפות.
דווקא משכורת לא ברור לי איך היא פקטור פה. יכול להיות לכם התא משפחתי הכנסות של 50 נטו (שזה קבוצה מצומצת של אנשים) ועדיין הוצאות של 20 אש"ח על שכירות, 14 אש"ח על מטפלת ועוד 5 אש"ח על חשבונות ובסופו של דבר אתה נשאר בסוף כל חודש עם אותו חסכון של זוג עם נטו של 15 אש"ח יחד.

בגדול נשמע שאתה מבין את החומר, על פניו גם נשמע שיש לך דודא לנדל"ן בעתיד הקרוב. אם כך אתה צריך פחות נכסים מסוכנים בתיק, לפחות עד שתקנה, אלא אם נדל"ן זה רק נייס טו הב.
לא דודא , אבל אני מאמין בניצול סיטואציות . לדעתי עצם זה שאפשר לקנות דירה ראשונה עם כל מיני "הנחות" לעומת דירה 2-3, ולקבל עליה , נגיד, שכירות לא ממוסה, זה משהו שצריך גם כן להיות חלק מהתיק הכלכלי שלנו.

להבנתי , וייתכן שאני לא מבין נכון, כי אני עדיין לא התנסתי בכל העולם הזה שנקרא משכנתא,
לבנק משנה מבחינת ריביות, עד כמה הון נזיל יש לך במקרה ולא תוכל לעמוד בתשלומים.
והבנק מסתכל , להבנתי, על קה"ש ועל השקעות בניירות ערך בבתי מסחר ישראלים (ואלי אף לא ישראלים) גם כן כסוג של הון נזיל במקר הצורך.
מה שמבחינתם גורם להערכת הסיכון שלהם לרדת משמעותית ויכולה לתת ללקוח מסלולים\ריביות עדיפות.
דווקא משכורת לא ברור לי איך היא פקטור פה. יכול להיות לכם התא משפחתי הכנסות של 50 נטו (שזה קבוצה מצומצת של אנשים) ועדיין הוצאות של 20 אש"ח על שכירות, 14 אש"ח על מטפלת ועוד 5 אש"ח על חשבונות ובסופו של דבר אתה נשאר בסוף כל חודש עם אותו חסכון של זוג עם נטו של 15 אש"ח יחד.
אתה צודק התכוונתי שבעיקר מה שמעניין אותם זה הכנסה פנויה. הכנסות פחות הוצאות. ואפשר לראות את זה בדף חשבון של 3 חודשים אחורה.

הם לא יכולים לשלוט בשטויות שאתה קונה ואם ההון העצמי הזה שהראת להם הוא לא בעצם כסף מהמאפיה. לראות הוצאות והכנסות קבועות זה הדרך שלהם לרמת ביטחון סבירה.

קה"ש אני מעדיף להשאיר לא בניהול אישי , במסלולי מדדים רחבים, כדי לנצל אותם לשעבוד לתוך משכנתא עתידית (בלי פדיון). או כדי לקבל תנאי ריבית עדיפים.
משקיע בדברים פחות תנודתיים לדעתי בחשבונות מסחר עצמאיים - כולל סנפ, נסדק , מדד אירופי , מדד עולמי. בכוונתי להשתמש גם בזה לטובת שעבוד (ללא מכירה) לטובת משכנתא ולכן מעדיף לשים פה השקעות שמחשבות יותר אמינות ופחות תנודתיות מבחינת הגוף הנותן (בנקים)
בדקת עם בתי ההשקעות את זה?
לפני עשור בדקתי עם מנהל סניף הבנק שלי (כשהתיק העצמאי היה עוד בבנק) והוא אמר שאפשר להתייחס לתיק ההשקעות בהקשר למשכנתא, אבל יש הבדל בין תיק לא סיכון (אג"ח ממשלתי למשל) לבין מדדי מניות או מניות בפינצטה. אולי @אורי ג. מעודכן מה קורה היום עם זה.

ובכל מקרה, אם יש לך כוונה לקנות דירה בעתיד הקרוב - נדמה לי שכדאי לחשוב על תמהיל פחות מסוכן ממה שאתה מתכנן.

1. קה"ש אני מעדיף להשאיר לא בניהול אישי , במסלולי מדדים רחבים, כדי לנצל אותם לשעבוד לתוך משכנתא עתידית (בלי פדיון). או כדי לקבל תנאי ריבית עדיפים.
לא הייתי מקבל החלטות על סמך ספקולציה לגבי השיקולים של הבנקים. אם אין לך מידע מוצק לגבי אם ואיך הבנקים מתייחסים לתיק השקעות, עדיף לקבל החלטות לגבי קה"ש לחוד ומשכנתא (אם וכאשר) לחוד.

. מעדיף לנייד פנסיה לIRA (ולהמשיך להפקיד לקרן פנסיה פעילה בשביל הלאמנט הביטוחי) כדי למקסם יכולות תשואה. וכי אותה גם כך אי אפשר לנצל בשום אופן לתועלת משהו אחר עד לגיל המעבר לקצבה.
בשנים האחרונות יש פחות ופחות גופים שעוסקים בניהול IRA ודרישות מינימום תיק גבוהות יותר ויותר. תבדוק שאתה עומד בדרישות.

3. מעדיף לנצל תיק IRA להשקיע במניות צמיחה, ETF טכנולוגיה , ETF סין, ETF הודו, מניות ערך קטנות
החוכמה המקובלת היא אכן לשים את הנתח המסוכן ביותר (ועם תוחלת התשואה הגבוהה ביותר) ב-IRA. מצד שני לשים את כל הפנסיה על נכסים מסוכנים כאלה נראה לי מוגזם. אבל כל אחד והסיכון שמתאים לו.

7. פחות מאמין במוצר הזה שנקרא גמל השקעה.
בצדק. אפס יתרונות (כמעט) מול תיק השקעות עצמאי.
מוצר סביר למי שחושש להיכנס לניהול עצמי של תיק, ומעדיף מקסימום נוחות.

הכוונה ל2 מש"ח?
לא פשוט , בשביל היחס , כמה יש בכל מוצר , ולחסוך מספרים. הכוונה פשוט לאיקס. בסופו של דבר זה פחות משנה לדעתי הסכום עצמו כמו הבנה של החלוקה וכמה זה מההון שלנו

לא פשוט , בשביל היחס , כמה יש בכל מוצר , ולחסוך מספרים. הכוונה פשוט לאיקס. בסופו של דבר זה פחות משנה לדעתי הסכום עצמו כמו הבנה של החלוקה וכמה זה מההון שלנו
ניטפיקינג אבל זה היה יותר מובן אם היית משתמש באחוזים. אני גם חשבתי שמדובר על 20 אלף שח ורציתי לכתוב על זה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב חלוקה נכונה בין VTI ו VXUS שוק ההון 14
ש.ב. סגירת כסף לילדים - חלוקה שווה אוף טופיק 43
The Thinker חלוקה אופטימלית בין קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 62
D חלוקה ע״פ מחיר ולא משקל בקרן שוק ההון 4
S ירושה ע"י צוואה מבלי לחשוף חלוקה ליורשים צרכנות פיננסית 11
S יחס חלוקה- REIT שוק ההון 0
M חלוקה לאחוזים בתיק ההשקעות שוק ההון 6
N חלוקה גיאוגרפית בהלמן מחקה מדדי חו"ל שוק ההון 1
1337justme חלוקה של VT בזמן אמת שוק ההון 0
Y חלוקה אופטימלית בין חשבון פטור וחשבון ממוסה שוק ההון 8
נגב האם החישוב שלי נכון? חלוקה עולמית נטולת אמריקה שוק ההון 38
Y חלוקה של קרנות בלאקרוק הנסחרות בארץ ע"פ הפיזור העולמי שוק ההון 5
Y אסטרטגית כניסה לשוק בזמן ירידות - חלוקה למנות כיצד? שוק ההון 3
ק חלוקה אופטימלית בין פנסיה מקיפה ומשלימה צרכנות פיננסית 3
אנא-אל חלוקה בעוש צרכנות פיננסית 10
unrealx חלוקה של תיק ההשקעות בין ארה"ב לישראל שוק ההון 0
ל חלוקה של כספים לקופות גמל בבתי השקעות שונות, או קופה אחת? שוק ההון 5
O קרן השתלמות IRA - חלוקה בין מניות ואג״ח שוק ההון 5
S חלוקה בין קרן פנסיה לביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 0
פ חלוקה מחדש של התיק שוק ההון 14
S חלוקה ואיזון מחדש של תיק השקעות וחשבון IRA שוק ההון 13
א השקעה התחלתית אשמח להכוונה האם היא נכונה שוק ההון 3
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B השקעה נכונה עם חסכון חודשי של 8,000 שוק ההון 17
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
I כמה נכונה ההמלצה לא לשבור קרן השתלמות לעומת מכשירים אחרים? מיסים 49
N תשואה לפדיון אף פעם לא נכונה שוק ההון 54
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
M על השוואת מחירים נכונה למוצר בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
C איך לקנות אגח בצורה נכונה עכשיו? שוק ההון 13
J העאלת משכורת - איך עושים זאת בצורה נכונה? התפתחות אישית 41
deussex איך לבצע סימולציה נכונה של ביטוח מנהלים מול קרן פנסיה משלימה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A גביית מיסים לא נכונה בתלוש מיסים 8
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
G מס רווחי הון בira ואלוקציה נכונה שוק ההון 2
A עזרה איך לקרוא את דו"ח הפנסיה בצורה נכונה יותר צרכנות פיננסית 2
bobby חשיבות של בחירה נכונה בETF בחשבון פטור (פנסיה+קרה"ש) אם אפשר תמיד למכור ולקנות אחרת? צרכנות פיננסית 0
ITS סגירת תיק השקעות בבית השקעות ישראלי - איך לבצע נכונה? צרכנות פיננסית 2
מ ריכוז פוסטים בנושא התנהלות נכונה בשוק מתפנצ'ר שוק ההון 5
B מעסיק שהפריש לקרן הלא נכונה צרכנות פיננסית 2
ד חופשה נכונה כלכלית צרכנות פיננסית 1
stass משיכת כסף מ-PayPal לחשבון הבנק. דרך נכונה? אוף טופיק 18
ד הוצאה נכונה על חתונה צרכנות פיננסית 52
Y בחירה נכונה של כ.א צרכנות פיננסית 4
liranviper קניה בטעות של המניה הלא נכונה - אפשר להתחרט? שוק ההון 7
א השקעה באג"ח שקלית האם זו השקעה נכונה? שוק ההון 20
ח אתר לחינוך להתנהלות כלכלית נכונה? צרכנות פיננסית 5
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
B איך מערכת המסחר של פסגות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2

נושאים דומים

Back
למעלה