• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירת דירה וההשקעה בשוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא חיימוש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חיימוש

משתמש רגיל
דירוג
151
ערב טוב כעוקב ותיק וכרשום חדש
רציתי לשמוע את דעתכם
תשלום המשכנתא החודשית באזור בו אני גר די דומה למחירי השכירות
מה דעתכם למבור את הדירה ולהשקיע את הכסף בשוק ההון ???
תודה רבה

זו השוואה נכונה? כי משכנתא אתה משלם ובסוף יש לך דירה, ושכירות אתה משלם ובסוף אין לך דירה.
צודק,
אבל השאלה העיקרית היא שבדירה שבו אני גר שקניתי אותה לפני 5 שנים הכפילה את עצמה, מה שלא קרה ב20 שנה באותו האזור, ולכן נראה לי שהעליות כבר לא יהיו מטורפות כ''כ, ולכן האם כדאי להכניס לשוק ההון את הכסף?

החישוב שלך פשטני מדי ולא מספיק. אתה צריך לחשב גם ריבית, עליית ערך צפויה בכל אפיק, סיכון, גורמים פסיגולוגיים ועוד. ממליץ לחפש מחשבוני בעלות/שכירות בשביל לדייק, לא חסר ועדיף באנגלית

ערב טוב כעוקב ותיק וכרשום חדש
רציתי לשמוע את דעתכם
מה דעתכם למבור את הדירה ולהשקיע את הכסף בשוק ההון ???
תודה רבה
אם לדעתך הלומדת, אחרי רווח נאה מעליית ערך השוק מיצה את עצמו מבחינת עליית ערך זה הזמן לומר שלום ולהיפרד מהנכס. אחרת את טוחן מים ומחליף כסף בכסף.
מניח שתשואת השכירות מערך הדירה הנוכחי הוא פחות מ2.5% (עלוב)....וגם אותה אתה לא רואה כי שכר הדירה הולך ישירות למשכנתה.
=
מצב הפסדי לשיטתי.

אפשר גם וגם.....זהה את הנכס הבא ורכוש אותו במקביל לשוק ההון.

אם לדעתך הלומדת, אחרי רווח נאה מעליית ערך השוק מיצה את עצמו מבחינת עליית ערך זה הזמן לומר שלום ולהיפרד מהנכס. אחרת את טוחן מים ומחליף כסף בכסף.
מניח שתשואת השכירות מערך הדירה הנוכחי הוא פחות מ2.5% (עלוב)....וגם אותה אתה לא רואה כי שכר הדירה הולך ישירות למשכנתה.
=
מצב הפסדי לשיטתי.

אפשר גם וגם.....זהה את הנכס הבא ורכוש אותו במקביל לשוק ההון.
תודה על התגובה
כתבתי די בקיצור וארחיב מעט יותר
במידה ויש לי כרגע 2 מליון ש''ח לאחר מכירת הנכס ואקנה שוב דירה במינוף של משכנתא כלומר דירה בשווי 6 מליון ש''ח ההחזר של המשכנתא (במידה ויאושר לי בסכום הזה) ההחזר החודשי תהיה בערך כ22 אלף ש''ח בחודש וזה לא מעשי.
בשוק ההון כולל מינוף של ההלוואה מול הקרן (הלוואת בלון לגמרי ) ההחזר הוא הרבה פחות.
והסיכון לדעתי הוא די נמוך משום שהריבית הוא כרגע 5 אחוז ובכדי להפסיד לתווך ארוך אני צריך שלמשך 20 שנה יהיו ירידות כל שנה של מינימום 2.5 אחוז,

בשוק ההון כולל מינוף של ההלוואה מול הקרן (הלוואת בלון לגמרי ) ההחזר הוא הרבה פחות.
והסיכון לדעתי הוא די נמוך משום שהריבית הוא כרגע 5 אחוז ובכדי להפסיד לתווך ארוך אני צריך שלמשך 20 שנה יהיו ירידות כל שנה של מינימום 2.5 אחוז,
זה הרבה יותר מסוכן ,מספיק שבוע תנודתי אחד כדי להכניס אותך לדיפולט.

תביא לכאן את נתוני הבית ונראה כמה הוא עושה בדיוק .
בכמה מושכר , מה גודל ההלוואה ,הריבית וההחזרים.

זה הרבה יותר מסוכן ,מספיק שבוע תנודתי אחד כדי להכניס אותך לדיפולט.

תביא לכאן את נתוני הבית ונראה כמה הוא עושה בדיוק .
בכמה מושכר , מה גודל ההלוואה ,הריבית וההחזרים.
תודה על התגובה

הבית הוא למגורים
משכנתא של מליון ומאה אלף ש''ח החזר חודשי של 6.5 אלף
שכירות באותו האזור הוא סביב 7 אלף ש''ח
אני משקיע בשוק ההון למעלה מ5 שנים ובחיים לא נבהלתי מירידות (קרונה וכו') לא מכרתי בירידות אלא חיזקתי
אני רוצה להשקיע את הכסף במדדים חלק ב125 ת''א חלק בסנופי וחלק במדד העולמי בפיזור כך שהסיכון תרד בפרט להשקעה לתווך ארוך
ואם אבדוק לפי נתוני העבר ב25 שנה התשואה הגיעה לממוצע של 10% שנתי (לא כולל מינוף הלוואות)
לא נראה שבדירה ניתן להשיג תשואה כגון אלו
ובפרט שלאחר 7 שנים ממכירת הדירה ניתן לזכות שוב במחיר למשתכן שזה הנחה משמעותית או שנקרא לזה מתנה בשווי כמה מאות אלפי שקלים

תודה על התגובה
כתבתי די בקיצור וארחיב מעט יותר
במידה ויש לי כרגע 2 מליון ש''ח לאחר מכירת הנכס ואקנה שוב דירה במינוף של משכנתא כלומר דירה בשווי 6 מליון ש''ח ההחזר של המשכנתא (במידה ויאושר לי בסכום הזה) ההחזר החודשי תהיה בערך כ22 אלף ש''ח בחודש וזה לא מעשי.
אהבתי את השאלות שהעלת מכיוון שרוב האנשים לא שואלים, אלא נמצאים באיזור הנוחות.
לדעתי שאלת התשואה היא החשובה פה, באשר לדירה אותה אתה רוצה לקנות.
במידה והתשואה נמוכה מאוד זו סוג של אינדיקציה למחיר מנופח בשכונה ובאיזור.
להבדיל מהשוואה פשוטה מחיר שכירות מול מחיר משכנתה, חישוב התשואה מתייחס לסכום כולו ולא לכמה מינפת ואיך הסתדרת תזרימית כדי להשוות את מחיר השכירות והמשכנתה.

מעבר לזה לא הבנתי את קו המחשבה ,בה האלטרנטיבה היא תיק בשוק ההון (האם תיקח מינוף בתיק כזה ואם כן כמה?בסוף התשואה היא על ההון הממונף) ולא דירה להשקעה (עם משכנתה מן הסתם) שממשיכה להוות מגן אינפלציה מול מחירי הדיור וגם נותנת ערך מוסף של פוטנציאל עליית ערך, בלי קשר לאיזור המגורים.

תודה על התגובה

הבית הוא למגורים
משכנתא של מליון ומאה אלף ש''ח החזר חודשי של 6.5 אלף
שכירות באותו האזור הוא סביב 7 אלף ש''ח
אני משקיע בשוק ההון למעלה מ5 שנים ובחיים לא נבהלתי מירידות (קרונה וכו') לא מכרתי בירידות אלא חיזקתי
אני רוצה להשקיע את הכסף במדדים חלק ב125 ת''א חלק בסנופי וחלק במדד העולמי בפיזור כך שהסיכון תרד בפרט להשקעה לתווך ארוך
ואם אבדוק לפי נתוני העבר ב25 שנה התשואה הגיעה לממוצע של 10% שנתי (לא כולל מינוף הלוואות)
לא נראה שבדירה ניתן להשיג תשואה כגון אלו
ובפרט שלאחר 7 שנים ממכירת הדירה ניתן לזכות שוב במחיר למשתכן שזה הנחה משמעותית או שנקרא לזה מתנה בשווי כמה מאות אלפי שקלים
אם תשקיע במינוף בשוק ההון אתה עלול להכנס לדיפולט והמלווה יאלץ אותך למכור בירידות.

חסר כאן מה שווי הדירה ,מה הריבית על ההלוואה ולכמה שנים.

אהבתי את השאלות שהעלת מכיוון שרוב האנשים לא שואלים, אלא נמצאים באיזור הנוחות.
לדעתי שאלת התשואה היא החשובה פה, באשר לדירה אותה אתה רוצה לקנות.
במידה והתשואה נמוכה מאוד זו סוג של אינדיקציה למחיר מנופח בשכונה ובאיזור.
להבדיל מהשוואה פשוטה מחיר שכירות מול מחיר משכנתה, חישוב התשואה מתייחס לסכום כולו ולא לכמה מינפת ואיך הסתדרת תזרימית כדי להשוות את מחיר השכירות והמשכנתה.

מעבר לזה לא הבנתי את קו המחשבה ,בה האלטרנטיבה היא תיק בשוק ההון (האם תיקח מינוף בתיק כזה ואם כן כמה?בסוף התשואה היא על ההון הממונף) ולא דירה להשקעה (עם משכנתה מן הסתם) שממשיכה להוות מגן אינפלציה מול מחירי הדיור וגם נותנת ערך מוסף של פוטנציאל עליית ערך, בלי קשר לאיזור המגורים.
אני לא רוצה לקנות דירה כרגע, אלא לחכות 7 שנים ולזכות שוב במחיר למשתכן,
ההשקעה בשוק ההון היא לתקופה של 25 שנה
על פי נתוני העבר בתווך ארוך של 25 שנה יש עליה של 10% בממוצע שנתי במדדים כגון סנופי (גם אם נכנסת לשוק ההון בשנים הכי קשות כדוגמת שנת 2000)
ולכן במחשבון הרגיל של ריבית דריבית בסוף התקופה אמור להגיע הסכום הסופי למימדים מפלצתיים 21 מליון ש'''ח, גם במידה ויהיו שנים קשות מאוד בשוק ההון
למרות שזה לא נתון מדויק אבל סטטיסטיקה של 100 שנה היא דבר של מה בכך
וכל הסכום הזה היא ללא מינוף, אם אוסיף קצת מינוף אולי חצי הסכום המספרים נהיים מטורפים
לכן גם חשבון של אינפלציה לא מגיעה ל10 אחוז שנתי ממוצע

אם תשקיע במינוף בשוק ההון אתה עלול להכנס לדיפולט והמלווה יאלץ אותך למכור בירידות.

חסר כאן מה שווי הדירה ,מה הריבית על ההלוואה ולכמה שנים.
בדקתי את זה רבות מול הגורמים הרלוונטים, במידה ולוקחים הלוואה בקופת חיסכון בחברות בשוק גם בירידות החברה לא מחייבת אותך למכור אלא לחכות לסיום תקופת ההלוואה ובמידה ולא תהיה לך אפשרות להחזיר את ההלואה ע''י הוצאה לפועל יקחו ממך חלק מהקרן ע''ס ההלוואה

אני לא רוצה לקנות דירה כרגע, אלא לחכות 7 שנים ולזכות שוב במחיר למשתכן,
ההשקעה בשוק ההון היא לתקופה של 25 שנה
על פי נתוני העבר בתווך ארוך של 25 שנה יש עליה של 10% בממוצע שנתי במדדים כגון סנופי (גם אם נכנסת לשוק ההון בשנים הכי קשות כדוגמת שנת 2000)
ולכן במחשבון הרגיל של ריבית דריבית בסוף התקופה אמור להגיע הסכום הסופי למימדים מפלצתיים 21 מליון ש'''ח, גם במידה ויהיו שנים קשות מאוד בשוק ההון
למרות שזה לא נתון מדויק אבל סטטיסטיקה של 100 שנה היא דבר של מה בכך
וכל הסכום הזה היא ללא מינוף, אם אוסיף קצת מינוף אולי חצי הסכום המספרים נהיים מטורפים
לכן גם חשבון של אינפלציה לא מגיעה ל10 אחוז שנתי ממוצע

בסוף זה הימורים...
אם אתה כל כך משוכנע שסנופי יתן 10% קבוע לשנה באופן יחסית קונסיסטנטי, אז די בודאות נדל"ן יניב לך פחות מזה.
זה הוכח מחקרית כבר מזמן.
השאלה אם תוכל לפגוע בהשקעות הנכונות במניות ותוותר על התזרים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 15
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
P מס יסף - בזמן מכירת דירה או אחרי דוח שנתי? נדל"ן 5
M מכירת דירה שנרכשה בעסקת 80/20 נדל"ן 12
A מס בישראל על מכירת דירה בחו״ל (לטביה) נדל"ן 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10
O מכירת דירה בעזרת מתווך או בלי? נדל"ן 17
ט יציאה לדרך חדשה בחיים לאחר מכירת דירה יומני מסע אישיים 53
נ מכירת דירה בתהליך ארוך במיוחד, אתגרי ורווחי, כדאי? נדל"ן 16
avi.perez הגשת דוח שנתי + נספח הון (מכירת דירה) מיסים 3
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
R משכנתא מול מכירת דירה להשקעה נדל"ן 12
Michel חישוב פחת לצורך מס שבח על מכירת דירה שניה נדל"ן 31
R מס שבח על מכירת דירה חדשה נדל"ן 1
נ מכירת דירה מיד אחרי קבלת היתר נדל"ן 4
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
שנקל מכירת דירה להשקעה למען תיק דיבידנדים - התלבטות שוק ההון 53
Itaigrin מכירת דירה לצורך כסף נזיל להשקעות נדל"ן 11
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
K מכירת דירה נדל"ן 5
רוטב פיצה מכירת דירה והשקעה בשוק ההון בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 20
ח מכירת דירה לעמידר החדשה נדל"ן 6
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ מיסים 38
ש מכירת דירה וקניית דירה להשקעה נדל"ן 9
י "מכירת דירה" איך להכין את הדירה למכירה במחיר גבוה יותר. נדל"ן 12
ד מכירת דירה לטובת שוק ההון בצל משבר הקורונה שוק ההון 13
ש מכירת דירה או מישכון נדל"ן 19
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
G מכירת דירה שלישית והשקעת התמורה נדל"ן 22