• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יועץ משכנתא - התנהלות מוזרה

• פותח הנושא פותח הנושא jackpot
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

jackpot

משתמש רשום
דירוג
4
משפחה מהפריפריה, קיבלנו המלצה ליועץ משכנתא דרך אתר מפורסם. לטענתו היועץ טיפל בעשרות מקרים כמו שלנו.
יצרתי קשר, היתה שיחה נחמדה ואמרתי לו שאני מבקש להיות מעורב בתכנון.
העברתי את כל תדפיסי הבנק והמשכורות, חתמתי על יפויי כוח ויצאנו לדרך. היועץ מהמרכז אז חשבתי שנעשה פגישה בזום כדי שנדבר על התמהיל אבל אמר שמספיקה שיחה טלפונית. התחלתי לרכז את ההוצאות הכנסות שלנו ואמרתי לו שאני אארגן את זה לקראת השיחה כדי שיהיה לנו עוגן - טען שאין צורך בזה.
בשיחה הטלפונית, הוא הסביר לגבי המסלולים ושהוא רוצה לפנות לבנקים. אמרתי לו רגע בוא נדבר על ההחזר החודשי ומה דעתו על מה שאני חושב - לא הגיב כל כך והסכים שההחזר החודשי בסדר.
בשיחה עם אנשים בישוב שלנו הבנתי שפועלים ודיסקונט הם הכי זולים. הצעתי לו אותם אבל הוא אמר שדיסקונט בכלל לא במשחק וניפנף. לבסוף התרצה שלדיסקונט נפנה בסוף.
הגיש בקשה ללאומי (הבנק עוש שלי) דרך האתר ואל פועלים הוא פנה דרך איש קשר שהבאתי לו - אחד שנותן ריביות טובות.
התלהבתי מהריביות של פועלים ושם לראשונה ראיתי את התקופה של הקלצ. היועץ אמר שהוא יחזור שוב אל לאומי. בינתיים יצרתי קשר עם הפקיד שלנו בלאומי וביקשתי שיתערב בריביות כי מציעים לי ניוד לבנק אחר. אחרי כמה דקות היועץ שולח הודעה שדיברו איתו מלאומי אז הוא אמר שאני מתכנן לעזוב והנה ריביות לסגירה. אלו ריביות הרבה יותר זולות מפועלים.
ביקש שאני אאשר לו לסגור - אמרתי מה פתאום עכשיו אנחנו בתחילה של המכרז ובוא נחזור לפועלים ולדיסקונט. שוב ניסה לנפנף אותי מדיסקונט וטען שוב שהם לא במשחק אבל אני מתעקש.

יועץ משכנתא לא היה אמור לעשות לנו תכנון פיננסי ולקבוע ביחד איתנו את ההחזר?
לי היה נשמע מוזר שקודם משיגים ריביות ורק אח״כ קובעים את התקופות של המסלולים.
לא מבין למה הוא רוצה לסיים כבר את המכרז בין הבנקים

מה דעתכם?

נשמע שאתה מבין בנושא יותר מהאדם הממוצע, למה אתה צריך אותו בכלל?
זה נשמע כאילו הוא גורם לך לעשות יותר עבודה משהיית עושה בלעדיו.

כדי לא לעשות טעות קריטית שתעלה לו ביוקר?
הוא לא קונה טלויזיה.
לגבי היועץ, באסה שככה הוא מתנהל, כנראה אין לו הרבה זמן התעסקות. אני לא יודע מי החברים המליצו לך עליו, אבל בדרך כלל הרבה מאנשים שלוקחים משכנתא לא יודעים כלום ושום דבר על משכנתא ומבחינתם אחד כזה שעושה להם את כל העבודה ולא מערב אותם בכלום זה מצוין.
הם סימנו וי על כך שהלכו ליועץ והמליץ להם מה לעשות.
חלק מהאנשים אפילו אומרים תודה רק על עצם זה שהיועץ הצליח לגרום לבנק לאשר משכנתא!
אני מניח שאתה כנראה לא נמנה כחלק מהאנשים האלה, ולכן לא כל המלצה מחבר שהוא אח יקר לגבי יועץ משכנתא מומלץ היא בהכרח נכונה.

לדעתי האישית, יועץ משכנתא הוא חלק בלתי נפרד מיעוץ פיננסי כולל שמתייחס לכל הרבדים שלך, יושבים באופן מסודר, מתכננים מה הרצונות, מה ההכנסות/הוצאות מה המטרות, איפה ההון שלך מושקע כרגע והאם עדיף לעשות פעולה כזאת או אחרת. לכן יועץ כזה קשה למצוא.

תנסה לעבוד איתו בשיתוף פעולה, מה התמהיל הנכון בשבילך? אולי אתה רוצה למכור עוד כמה שנים בודדות? משאיר לטווח ארוך? מה האופציות למיחזור בהינתן והריביות יורדות/עולות. מה קורה אם וכו'..
מקווה שליועץ יש זמן בשביל אדם כמוך, כי כנראה התרגל לאנשים שלא שואלים שאלות ורק עונים אמן.

עריכה:
לגבי המלצה מאתר מפורסם - אני מניח שאתה מבין שיש פה אינטרס מסוים לא?
גם אם האתר המפורסם עם מוניטין זה לא אומר שהוא חף מניגוד אינטרסים. בהצלחה

לגמרי ואני עוד אמור לשלם לו בסוף התהליך

לדעתי האישית, יועץ משכנתא הוא חלק בלתי נפרד מיעוץ פיננסי כולל שמתייחס לכל הרבדים שלך, יושבים באופן מסודר, מתכננים מה הרצונות, מה ההכנסות/הוצאות מה המטרות, איפה ההון שלך מושקע כרגע והאם עדיף לעשות פעולה כזאת או אחרת. לכן יועץ כזה קשה למצוא.
חד משמעית!

אין טעם לייפות את המציאות.
ממה שאתה מתאר:
היועץ שבחרת הוא גרוע. הוא עובד לטובתו או לטובת הבנק שהוא עובד איתו. לא לטובתך.
תפעל בהתאם

לא. אתה לא מקבל ייעוץ פיננסי אם לא שילמת על ייעוץ פיננסי.
פעם הבאה שאתה משלם לבן אדם על שירות תשאל מראש מה אתה מקבל.

לדעתי זה קורה בדר"כ כי הבנקים היום לא מורידים לך ריבית כל כך אם אתה מוריד תקופה.
הוא נותן לך שירות בעלות של X שקלים. אני מניח שהוא לא מעוניין להיות איתך בהתקשרות יומית למשך תקופה ארוכה יותר ממה שהוא צריך.

בשיחה עם אנשים בישוב שלנו הבנתי שפועלים ודיסקונט הם הכי זולים
קח אותם שיעשו לך ייעוץ.

לא מכיר את היועץ שלך אבל נשמע שאתה עשית את הריצה בין הבנקים ולא הוא. שוב, לא יודע אם זה היה חלק מהשירות או לא.

היי ג'קפוט,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

כיום - הריביות הכי טובות הן בבנק דיסקונט. יכול להיות שכשהוא התכוון שהם לא במשחק הוא טען שהם מאוד מאוד איטיים תפעולית (מה שנכון מאוד).
כן - יועץ משכנתא אמור לעשות תכנון פיננסי, להתסכל על התזרים הנוכחי והעתידי ולהמליץ על ההחזר הנכון והקצאת ההון הנכונה.

אני לא מכיר את המתודולוגיה שלו, אבל אני מסכים איתך - אני חושב שקודם צריך לבנות את התמהיל (שמשקף את הצרכים של משק הבית) ואחר כך את הריביות ולא להפך.

לגבי הרצון שלו לסיים את המכרז מול הבנקים: חשוב שתדע שכדאי לסיים את נטילת המשכנתא כמה שיותר מהר, ככל שיעבור הזמן התנאים שתקבל יהיו פחות טובים (הם עומדים בסתירה למצב הכלכלי במשק).

בהצלחה,
אייל מפינוויז.

משפחה מהפריפריה, קיבלנו המלצה ליועץ משכנתא דרך אתר מפורסם. לטענתו היועץ טיפל בעשרות מקרים כמו שלנו.
יצרתי קשר, היתה שיחה נחמדה ואמרתי לו שאני מבקש להיות מעורב בתכנון.
העברתי את כל תדפיסי הבנק והמשכורות, חתמתי על יפויי כוח ויצאנו לדרך. היועץ מהמרכז אז חשבתי שנעשה פגישה בזום כדי שנדבר על התמהיל אבל אמר שמספיקה שיחה טלפונית. התחלתי לרכז את ההוצאות הכנסות שלנו ואמרתי לו שאני אארגן את זה לקראת השיחה כדי שיהיה לנו עוגן - טען שאין צורך בזה.
בשיחה הטלפונית, הוא הסביר לגבי המסלולים ושהוא רוצה לפנות לבנקים. אמרתי לו רגע בוא נדבר על ההחזר החודשי ומה דעתו על מה שאני חושב - לא הגיב כל כך והסכים שההחזר החודשי בסדר.
בשיחה עם אנשים בישוב שלנו הבנתי שפועלים ודיסקונט הם הכי זולים. הצעתי לו אותם אבל הוא אמר שדיסקונט בכלל לא במשחק וניפנף. לבסוף התרצה שלדיסקונט נפנה בסוף.
הגיש בקשה ללאומי (הבנק עוש שלי) דרך האתר ואל פועלים הוא פנה דרך איש קשר שהבאתי לו - אחד שנותן ריביות טובות.
התלהבתי מהריביות של פועלים ושם לראשונה ראיתי את התקופה של הקלצ. היועץ אמר שהוא יחזור שוב אל לאומי. בינתיים יצרתי קשר עם הפקיד שלנו בלאומי וביקשתי שיתערב בריביות כי מציעים לי ניוד לבנק אחר. אחרי כמה דקות היועץ שולח הודעה שדיברו איתו מלאומי אז הוא אמר שאני מתכנן לעזוב והנה ריביות לסגירה. אלו ריביות הרבה יותר זולות מפועלים.
ביקש שאני אאשר לו לסגור - אמרתי מה פתאום עכשיו אנחנו בתחילה של המכרז ובוא נחזור לפועלים ולדיסקונט. שוב ניסה לנפנף אותי מדיסקונט וטען שוב שהם לא במשחק אבל אני מתעקש.

מה דעתכם?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יועצים כמעט אף פעם לא עורכים מכרז מלא בין הבנקים, בדכ בודקים מול בנק אחד או שניים, בתקופה הנוכחית לקוחות טובים שמכירים את הנושא ויש להם תיק ללא בעיות יכולים לקבל ריביות לא פחות טובות משיועץ יקבל, פשוט בהרבה יותר מאמץ.
חבל שלא עשית תיאום ציפיות עם היועץ מראש, כי ציפית להרבה דברים שלא בהכרח תמיד קורים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
M לפני לקיחת משכנתא, באופן עצמאי או עם יועץ נדל"ן 30
M משכנתא בלי יועץ נדל"ן 74
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
H לגבי יועץ משכנתא. נדל"ן 13
יוזר משכנתא - האם פגישה עם הבנק שורפת יועץ משכנתאות? נדל"ן 29
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
י פגישה עם יועץ פנסיוני, באילו נקודות להתמקד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
B מציאת יועץ מס מיסים 6
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 33
Y יועץ פיננסי להשקעות לטווח קצר שוק ההון 4
Z יועץ עסקי נדרש לפצות לקוח לאחר התמוטטות העסק. יזמות והגדלת הכנסות 13
P מחפש יועץ עסקי מקצועי לסיוע בגיוס הון יזמות והגדלת הכנסות 15
מ פתיחת חשבון משפחתי/יועץ ללא רישיון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
N השקעת כספים עם יועץ השקעות אנושי שוק ההון 1
א מחפשת יועץ השקעות - לא משווק מוכר וכו' אפילו פגישת יעוץ בתשלום שוק ההון 1
M האם צריך יועץ ירושה? שוק ההון 6
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ש איך לבחור יועץ פנסיוני להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
E יועץ מס אמריקאי ישראלי מיסים 11
R לא מצליח למצוא יועץ פיננסי בלתי תלוי שוק ההון 29
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
עלילה מסלול חוות דעת על תמהיל של יועץ נדל"ן 32
F יועץ משכנתאות, כן/לא למה? נדל"ן 77
U יועץ משכנתאות, כדאי? נדל"ן 2
R הפקדת כספים לניהול אצל יועץ השקעות בלתי תלוי שוק ההון 2
R העברת כספים לניהול ע"י יועץ השקעות בעל רישיון שוק ההון 1
R מחפשת יועץ השקעות עם רישיון של הרשות לניירות ערך פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
Z יועץ מס או יועץ פנסיה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Lamur יועץ פנסיוני גרוע - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש יועץ השקעות ממליץ על קרנות אקטיביות שוק ההון 29
M יועץ קרן פנסיה ותיקה פוסטים מאיכות נמוכה 6
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
H מלווה / יועץ - כמה חשוב לבעל ניסיון שמחפש סקליבליות? נדל"ן 23
י בקשת המלצה על יועץ פנסיוני פננסי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א שימוש בחברות כמו Walty או Wifix (או בעצם כל יועץ אחר) נדל"ן 4
S מחפש יועץ משכתנא באיזור חיפה פוסטים מאיכות נמוכה 0
א מחפש יועץ מס/רואה חשבון מיסים 0
M יועץ ברכישת רכב - כדאי? אוף טופיק 9
klayhamn לא מצליח למצוא המלצה על יועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
V עושה סדר בפנסיה (והאם יש איך להתכונן לקראת פגישה עם יועץ פנסיוני?) - התייעצות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I מחפש יועץ פנסיוני עם נסיון בפרישה מוקדמת עקב נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
אשר יועץ משכנאות "סולידי" באיזור ירושלים נדל"ן 4
G חוות דעת על תפקיד של יועץ/משווק פנסיוני התפתחות אישית 0
נ סיוע באיתור יועץ/ מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 8
י איך לבחור יועץ נדל"ן ששווה כסף? נדל"ן 20

נושאים דומים

Back
למעלה