• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"?

• פותח הנושא פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הדיון הוא גם לא על פלוני. הוא על התכנית של מחיר למשתכן, ואותה צריך להשוות לרכישת דירה בשוק החופשי.
בסופו של יום רווח הוא ברמת כל אחד ואחד ולא ברמת המדינה / מןניציפלית.
עשרות אלפי אנונימיים שלא מכירים זה את זה והכניסו כסף ויצא אחרת פי 2-3 אחרי 5-8 שנים.
הנ"ל בין אם השוו או לא למחיר שוק חופשי לא רלוונטי עבורם לא אז ולא כיום...

בסופו של יום רווח הוא ברמת כל אחד ואחד ולא ברמת המדינה / מןניציפלית.
עשרות אלפי אנונימיים שלא מכירים זה את זה והכניסו כסף ויצא אחרת פי 2-3 אחרי 5-8 שנים.
הנ"ל בין אם השוו או לא למחיר שוק חופשי לא רלוונטי עבורם לא אז ולא כיום...
אני לא יודע איך עוד להסביר. השאלה היא לא מה הרווח החשבונאי, אלא הרווח ביחס לאלטרנטיבה.

נניח שיש לי דירה שאני משכיר ב-2K. האם בסוף השנה הרווחתי 24K? חשבונאית כן. אם אבל אספר לך שאפשר להשכיר את הדירה ב-10K, עדיין תגיד שהרווחתי 24K או שבעצם תגיד שאני אידיוט שהפסיד 96K?

אני לא יודע איך עוד להסביר. השאלה היא לא מה הרווח החשבונאי, אלא הרווח ביחס לאלטרנטיבה.

נניח שיש לי דירה שאני משכיר ב-2K. האם בסוף השנה הרווחתי 24K? חשבונאית כן. אם אבל אספר לך שאפשר להשכיר את הדירה ב-10K, עדיין תגיד שהרווחתי 24K או שבעצם תגיד שאני אידיוט שהפסיד 96K?
האלטרנטיבה (שוק חופשי) כלל לא רלוונטית כי מראש באופן מובנה היתה יקרה יותר בעשרות אחוזים + תנאי מימון פחות טובים.

כל ה5-7 שאני מכיר שזכו ומכרו לאחרונה דירת מחיר למשתכן כלל לא זוכרים/ לא ידעו מה היה מחיר שוק חופשי. רק בטוחים (וצודקים) שהיה גבוה יותר בעשרות אחוזים.

פשוט.

לכן, הדוגמה שלך כלל לא קשורה למקרה הנדון.

האלטרנטיבה (שוק חופשי) כלל לא רלוונטית כי מראש באופן מובנה היתה יקרה יותר בעשרות אחוזים + תנאי מימון פחות טובים.
וזה בדיוק הרווח העודף של מחיר למשתכן.
כל ה5-7 שאני מכיר שזכו ומכרו לאחרונה דירת מחיר למשתכן כלל לא זוכרים/ לא ידעו מה היה מחיר שוק חופשי. רק בטוחים (וצודקים) שהיה גבוה יותר בעשרות אחוזים.
מה זה משנה אם הם ידעו או לא? מי שקנה בשוק החופשי הרוויח גם יפה מאוד, מינוס ההפרש במועד הקנייה.
פשוט.

לכן, הדוגמה שלך כלל לא קשורה למקרה הנדון.
באמת פשוט, ואין לי עוד איך להסביר שתבין. סורי, אני בחוץ.

וזה בדיוק הרווח העודף של מחיר למשתכן.

מה זה משנה אם הם ידעו או לא? מי שקנה בשוק החופשי הרוויח גם יפה מאוד, מינוס ההפרש במועד הקנייה.

באמת פשוט, ואין לי עוד איך להסביר שתבין. סורי, אני בחוץ.
כל מי שזרק אב לכל כיוון לפני 5 שנים הרוויח. גם בשוק החופשי.
במחיר למשתכן הרבה יותר.

בסוף הסכמנו.

את כל הבטוחים שהם היחידים שימכרו את הדירה שלהם?

גם בהרצליה לא לעולם חוסן.

וכן אני יודע, למי שיהיה מרווח נשימה בסוף יצא ברווח.
אותה אנומליה בגליל ים התרחשה לרגע, וגם היא הביאה לרווחים משמעותיים, אז אין בכך אסון אמיתי.
מה שכן חשוב לזכור שמה שנכון לצנטרום של הפיילה, ממש לא נכון בהימור שנקרא מחיר למשתכן ככל שמתרחקים לאיזורי הפריפרייה.

אפילו אם לא מסתכלים על האלטרנטיבות,

קניתי ב 9000 מכרתי ב ב10000 נכון רק אם לא לקחת משכנתא והיו לך 0 הוצאות אחרות. אם לקחת משכנתא או הלוואות או שכרת עו״ד או למשל השקעת בדירה (שיפוץ, מטבח, נגרות ספציפית וכדומה). לא באמת קנית ב 9000.

כלומר איך אפשר להסתכל על כתבה כזו ללא חישוב אמיתי ואינדיבידואלי של העלות האמיתית והאישית של דירה. מחיר קניה לעומת מכירה לא אומר כלום.

כנראה אנשים הרוויחו ממהלך כזה. אבל כמה הם הרוויחו לא באמת ניתן למדוד על ידי השוואה פשוטה של קניה לעומת מכירה.

אפילו אם לא מסתכלים על האלטרנטיבות,

קניתי ב 9000 מכרתי ב ב10000 נכון רק אם לא לקחת משכנתא והיו לך 0 הוצאות אחרות. אם לקחת משכנתא או הלוואות או שכרת עו״ד או למשל השקעת בדירה (שיפוץ, מטבח, נגרות ספציפית וכדומה). לא באמת קנית ב 9000.

כלומר איך אפשר להסתכל על כתבה כזו ללא חישוב אמיתי ואינדיבידואלי של העלות האמיתית והאישית של דירה. מחיר קניה לעומת מכירה לא אומר כלום.

כנראה אנשים הרוויחו ממהלך כזה. אבל כמה הם הרוויחו לא באמת ניתן למדוד על ידי השוואה פשוטה של קניה לעומת מכירה.
בתק' ההיא כשהריבית היתה נמוכה מאוד היה כדאי לקחת מקסימום משכנתה. מינוף פנטסטי.
ב3 שנות הבנייה קצת חונק ההחזר ומהאיכלוס השוכר משלם את המשכנתה עד המכירה.
פשוט.
משכנתה בסביבה האינפלציונית שהיתה = חוב טוב.

אנשים עם 100000₪ בכיס קנו ב1 מיליון בדיוק דירת 3 חדרים בשכונת מורשת במודיעין. כיום מוכרים ב2.65.

ה100000₪ שהכניסו בזמנו התנפחו פלאים אחרי סגירת המשכנתה כעת.
קסם

אותה אנומליה בגליל ים התרחשה לרגע, וגם היא הביאה לרווחים משמעותיים, אז אין בכך אסון אמיתי.
מה שכן חשוב לזכור שמה שנכון לצנטרום של הפיילה, ממש לא נכון בהימור שנקרא מחיר למשתכן ככל שמתרחקים לאיזורי הפריפרייה.
למה לא לדעתך? אם לצורך הדוגמה באופקים במחיר למשתכן מי שזוכה, מקבל דירת 4 חדרים במיליון ובשוק החופשי ביד 2 דירה בסגנון כזה (בשכונה חדשה) מוערכת ב1.6,
איפה הסיכון?

למה לא לדעתך? אם לצורך הדוגמה באופקים במחיר למשתכן מי שזוכה, מקבל דירת 4 חדרים במיליון ובשוק החופשי ביד 2 דירה בסגנון כזה (בשכונה חדשה) מוערכת ב1.6,
איפה הסיכון?
הסיכון הוא כשל מניית יתר,
תנודתיות, סחירות נמוכה
וכפועל יוצא צפוי ריסק גבוה יחסית
כשיש היצעים שנזרקים לשוק בבת אחת בתום תקופת איסור המכירה.

תנודתיות, סחירות נמוכה
לכן לחכות עם המכירה ולא להצטרף לכל לחוצי המכירה שמחכים עם השעון לתום מגבלת מכירה.

תנודתיות, סחירות נמוכה
מבין מה את אומרת, אבל מלכתחילה במכרזים של הפריפריה, ההנחה המגולמת ממחיר השוק היא גדולה יותר, לכיוון ה40%. (במרכז סביב ה20% הנחה ממחיר שמאות).
בנוסף, כמו שארנטס אומר, הכלל אצבע הוא לא למכור ברגע ההפשרה, אלא להמתין לפחות שנה וחצי לאחר מכן.
אם ההנחה בפועל ממחיר השוק שיש היום, היא 600 אלף ש"ח, אני לא מבין איך אפשר להיכשל פה.
בנוסף מדובר במחירים שפויים, ככה שקשה לי לראות מחיר דירה חדשה באופקים/דימונה וכו' יורד למתחת ממיליון עוד 5 שנים.

רואה סיכון גדול יותר לזכות היום בהגרלות של מרכז הארץ, שמביאים לידי ביטוי 20% ממחיר שוק של נדלן שנמצא בסוג של קיפאון, שלא לומר ירידה.

אבל כמובן שאשמח לשמוע דעה מנוגדת, בדקתי כבר כמה וכמה דוגמאות בשכונות חדשות בפריפרייה ובכולן אני רואה נכון להיום, הזדמנויות "בטוחות" יותר לזכייה בהגרלה של מחיר למשתכן, לעומת חשש של ירידת מחירים במרכז שיביא את הזכייה בסופו של דבר למחיר שוק של עוד 5 שנים.

סליחה מראש על השיפוטיות אך חיסרון הפריפריה (הגיאוגרפית / חברתית) הוא פרופיל השוכרים.
מניסיון והיכרות (שלי / סביבה קרובה) בערים שונוות - מודיעין, בית שמש, נגב, שוהם ועוד.

לא בהכרח מתכוון שהפריפריה אנשים לא טובים שמפרים חוזה ולא מתפנים. יש לי שכן קבלן הוצאה לפועל והוא מגיע לכל הארץ לפינוי שוכרים אחרי שהמשכיר פתח בהליך פינוי מזורז והשוכר לא כיבד את פסק הדין לצאת מהנכס. ברור שיש מקומות שהוא מבקר יותר...

דוגמאות בפריפריה להמחשה:
קשה יותר לבקש משוכרים ערבות כספית ע"ס 3 חודשי שכירות למשל. כי פשוט אין ולכן לא מקובל.
מגיעים לעיתים ל"ויכוחים" קטנים ומביכים על כסף קטן כי ידם פחות משגת.
שוכר עם אמצעים מוגבלים מקבל את זה קשה שהעלו את דמי ועד הבית (תשלום שלגביו החבות המשפטית היא של בעל הנכס)....
שיחה לא פשוטה ומביכה כאשר מגיע מועד חידוש חוזה ומבקשים תוספת.

בקיצור -
ממשק לא הכי חלק ונעים משכיר-שוכר.

אני אישית מעדיף לקנות מחר בשוהם מאשר בפריפריה גם אם יגידו לי מראש שהפריפריה תניב יותר לאורך כל הדרך - הן מתשואת שכירות חודשים והן בעליית ערך.

נערך לאחרונה ב:
איפה הסיכון?
1.6 מיליון לדירה באופקים???

1.6 מיליון לדירה באופקים???
נתתי כדוגמה.
אם כבר נתונים בדוקים, אז בדימונה למשל יש הגרלה שמי שזוכה בה יכול לקנות דירת 4 חדרים בכ600 אלף ש״ח.
בשכונת השחר (שכונה חדשה בדימונה), המחיר הכי זול לדירת 4 חדרים בשכונה הוא 1.2 מיליון.

ככה שההנחה המגולמת היא כ600 אלף ש״ח נכון להיום.

מבין מה את אומרת, אבל מלכתחילה במכרזים של הפריפריה, ההנחה המגולמת ממחיר השוק היא גדולה יותר, לכיוון ה40%. (במרכז סביב ה20% הנחה ממחיר שמאות).
בנוסף, כמו שארנטס אומר, הכלל אצבע הוא לא למכור ברגע ההפשרה, אלא להמתין לפחות שנה וחצי לאחר מכן.
אם ההנחה בפועל ממחיר השוק שיש היום, היא 600 אלף ש"ח, אני לא מבין איך אפשר להיכשל פה.
בנוסף מדובר במחירים שפויים, ככה שקשה לי לראות מחיר דירה חדשה באופקים/דימונה וכו' יורד למתחת ממיליון עוד 5 שנים.

רואה סיכון גדול יותר לזכות היום בהגרלות של מרכז הארץ, שמביאים לידי ביטוי 20% ממחיר שוק של נדלן שנמצא בסוג של קיפאון, שלא לומר ירידה.

אבל כמובן שאשמח לשמוע דעה מנוגדת, בדקתי כבר כמה וכמה דוגמאות בשכונות חדשות בפריפרייה ובכולן אני רואה נכון להיום, הזדמנויות "בטוחות" יותר לזכייה בהגרלה של מחיר למשתכן, לעומת חשש של ירידת מחירים במרכז שיביא את הזכייה בסופו של דבר למחיר שוק של עוד 5 שנים.
שאלות מצויינות וחשובות, עקרונית כל מה שכתבת הוא נכון...תיאורטית.
צריך להכיר את השטח טוב ולעבור כמה משברים, כדיי להבין עד כמה שוק הנדלן יכול להיות תנודתי במרכז ובפריפריה כדיי להבין שקפאון במרכז הוא לא כמו קפאון בפריפריה.
אתה יכול להתקע עם דירת פריפריה שפשוט אין לך למי להשכיר נורמלי במחיר שפוי, וזה אומר לפתוח את הארנק ולשלם כל חודש חשבונות ומשכנתה. פריפריה כשאין קונים ואתה חייב למכור המחיר יכול להחתך בעשרות אחוזים, במרכז זה שונה.
במרכז ניקח את הקפאון הנוכחי כי אותו אתה מכיר, זה לא באמת שאין קונים, המחירים לוחצים חזק למעלה והקונים מתעקשים על מחירים גבוהים יותר, במחיר של 23 אתה מוכר בשניה.
רק אציין שאני לא מדברת כאן על מחירי הבועה במרכז של דירות קבלן בהוד השרון. כוונתי לדירות ישנות פוטנציאליות עם אלו שקיים להן בשר על העצם.

במקרה של גליל ים 4 חדרים - שוק חופשי עלה 2.4 מליון (ממש סמוך ליציאה לשוק, אחרי זה המשיך לעלות), מחיר למשתכן 2 מליון. כביכול 20% הנחה, אבל:
מחיר למשתכן עם מפרט דירה נמוך יותר וזה כן שווה לפחות איזה 100 אלף, תנאי תשלום פחות טובים (לא רק מקדמה ותשלום בסוף) והם קנו לפני היתר שזה קצת סיכון. יש פרויקטים שבהם ההיתר התעכב מאד.
בסוף יש הנחה, אבל היא לא כזו גדולה אם מחשבים נכון.

במקרה של גליל ים 4 חדרים - שוק חופשי עלה 2.4 מליון (ממש סמוך ליציאה לשוק, אחרי זה המשיך לעלות), מחיר למשתכן 2 מליון. כביכול 20% הנחה, אבל:
מחיר למשתכן עם מפרט דירה נמוך יותר וזה כן שווה לפחות איזה 100 אלף, תנאי תשלום פחות טובים (לא רק מקדמה ותשלום בסוף) והם קנו לפני היתר שזה קצת סיכון. יש פרויקטים שבהם ההיתר התעכב מאד.
בסוף יש הנחה, אבל היא לא כזו גדולה אם מחשבים נכון.
20% זה המון ולי בכלל זכורים מספרים אחרים.
זה יכול להיות ההבדל בין יכולת / אי יכולת לקנות דירה.
אם אנשים נוסעים 45 דקות לקניון עודפים לחסוך על טייץ ריצה אז 20% על דירה זה המון..
במיוחד שעל כל שקל מחזירים לבנק כמעט 2₪...

והבדלי מפרט בין 2 דירות.באותו הבניין שוק חופשי או מחיר למשתכן מסתכמים בזוטות ממה שאני ראיתי:
ריצוף 80*80 לעומת 60*60, נק' גז במרפסת אולי ואסלה תלויה....וזהו..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
והבדלי מפרט בין 2 דירות.באותו הבניין שוק חופשי או מחיר למשתכן מסתכמים בזוטות ממה שאני ראיתי:
ריצוף 80*80 לעומת 60*60, נק' גז במרפסת אולי ואסלה תלויה....וזהו..
חושב שקצת מעבר לזה.
למשל, במחיר למשתכן יש דירות שאין חלון במטבח ושירותים, אבל אני לא בטוח בזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א אי אפשר להציל את כדור הארץ בקפיטליזם פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
P הבחירות הללו ישנו את חייכם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 181
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 67
R ומה אם הAI יבטל כליל את השוק שוק ההון 43
ע האם כדאי למחזר עכשיו את המשכנתא? נדל"ן 9
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 76
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ מנורה לא משחררת את הפנסיה - יש מקום יעיל להתלונן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
Dr Spock הביטקוין איבד את סיבת קיומו ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 89
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
T למחוק את השרשור התפתחות אישית 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
מ האם יש טעם לשלם את הארנונה בפעם אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
B ריבית ואינפלציה - איך למצוא את ציפיות השוק? שוק ההון 8
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
א העשירים כרגיל הורסים את הכול אוף טופיק 96

נושאים דומים

Back
למעלה