• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הביטקוין איבד את סיבת קיומו ?

• פותח הנושא פותח הנושא Dr Spock
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Dr Spock

משתמש רשום
דירוג
11
רגע, איזה צידוק יש לביטקוין להתקיים אם הוא הפך סתם ל"סחורה" בסיכון גבוה בבורסות הרגילות, ללא כל ערך אמיתי מאחוריו ?
בהתחלה הוא ניסה להיות מטבע עצמאי ללא שליטת הממשלות והגופים הפיננסיים הגדולים - והיה בזה קסם והבטחה לעצמאות ויציבות.
עכשיו הוא מן סחורת דמה, כמו זהב, שלא מייצר ערך אמיתי. האמת אני לא מבין גם מה הערך האמיתי בזהב - לשניהם ערך פסיכולוגי בלבד (טוב הזהב משמש לתכשיטים ואלקטרוניקה אז קצת שימושי).
מרגיש כמו בגדי המלך החדשים. מה אני מפספס ?

זה דווקא שאלה טובה
באתי לכתוב לך תגובה, אבל כל מה שבאתי לכתוב כתוב כבר באיזה בלוג,
אז קח תקרא
אני חושב שזה מסביר

בקיצור...
סתם נכנסתי לכאן.

יש שלשה סוגים של אנשים שאל תתווכח אתם לעולם,
מתנגדי חיסונים, מאמיני חייזרים ומחזיקי ביטקוין כאידאולוגיה ולא כתחביב
[ענינים של יחס עלות תועלת, זמן ומאמץ וטיענים מעגליים וקונספירציות ומשקפיים בצבע ירוק עם עשרות רופאים בדימוס והיגיון בריא לקבל משכורת במטבע שמשתולל במאות אחוזים בשנה כי ככה סתם]

[ענינים של יחס עלות תועלת, זמן ומאמץ וטיענים מעגליים וקונספירציות ומשקפיים בצבע ירוק עם עשרות רופאים בדימוס והיגיון בריא לקבל משכורת במטבע שמשתולל במאות אחוזים בשנה כי ככה סתם]
זה בסדר, אנשים גם חשבו פעם שכדור הארץ שטוח. כל טיעוני הנגד הסתכמו ב"אבל אני רואה שהוא לא עגול".

כמובן, יש אידיאולוגיה ויש אידיאולוגיה. אני לא מאמין שלביטקוין יש כוח על טבעי להציל את חיי, אני סתם מכיר במציאות שכל כלכלן ישר יכיר בה לגבי הכסף שלנו, ואתה לא טרחת ללמוד.

דרך אגב - אמונה זה באמת המרכיב היחיד שמחזיק גם את הפיאט וגם את הביטקוין בחיים. כסף הוא הגורם בעל האמון והמחבר בין תרבויות הגדול ביותר בתרבות האנושית.

רגע, איזה צידוק יש לביטקוין להתקיים אם הוא הפך סתם ל"סחורה" בסיכון גבוה בבורסות הרגילות, ללא כל ערך אמיתי מאחוריו ?
בהתחלה הוא ניסה להיות מטבע עצמאי ללא שליטת הממשלות והגופים הפיננסיים הגדולים - והיה בזה קסם והבטחה לעצמאות ויציבות.
עכשיו הוא מן סחורת דמה, כמו זהב, שלא מייצר ערך אמיתי. האמת אני לא מבין גם מה הערך האמיתי בזהב - לשניהם ערך פסיכולוגי בלבד (טוב הזהב משמש לתכשיטים ואלקטרוניקה אז קצת שימושי).
מרגיש כמו בגדי המלך החדשים. מה אני מפספס ?
שמעתי את כל הטיעונים שלהם. לא פספסת כלום לדעתי, אבל תתכונן למלחמה - אנשים שמושקעים חזק בביטקוין לעתים קרובות הופכים סוג של אוונגליסטים של ביטקוין. אנשים נהנים לשחק בזה, אני חושדת שהם נהנים מהריגוש של העליות והירידות הדרסטיות, ואולי זו האטרקציה האמיתית. שכל אחד ייעשה מה שטוב לו עם הכסף שלו, אני אישית מעדיפה לא להסתכן ולא להפסיד כסף שעבדתי קשה עבורו. אני בצד של ה-BOGLEHEADS.

תגובה שצריך למסגר ולתלות.

רגע, יש באמת מאמיני חייזרים שמתנהלים ויכוחים על זה? יש לנו אחד בקפה השכונתי שמאמין ב-chemtrails, זה הכי קרוב שמצאתי. הוא גם ממתנגדי החיסונים אגב. אבל בביטקויין הוא לא מאמין, ושם כל גרוש בסנופי ובשתי דירות שבבעלותו. מצבו הכלכלי לא רע בכלל אגב.

תגובה שצריך למסגר ולתלות.

רגע, יש באמת מאמיני חייזרים שמתנהלים ויכוחים על זה? יש לנו אחד בקפה השכונתי שמאמין ב-chemtrails, זה הכי קרוב שמצאתי. הוא גם ממתנגדי החיסונים אגב. אבל בביטקויין הוא לא מאמין, ושם כל גרוש בסנופי ובשתי דירות שבבעלותו. מצבו הכלכלי לא רע בכלל אגב.
המנטליות מאחורי אמונה בקונספירציות זה נושא מעניין ומתועד. תוסיפי על זה את הבעיה האמיתית שהמדינה עשתה ועושה דברים שפוגעים באמון הציבור בה, גם אן זה נעשה עם כוונות טובות.

אצלנו בצפון רואים ממש פגיעה בשיעורי ההתחסנות אחרי הקורונה. יותר ויותר אנשים מוותרים גם על חיסונים חשובים כי עד עכשיו הם עשו את זה מתוך אמון בסיסי במדינה/משרד הבריאות. לדעתי זאת הטעות הגדולה שהמדינה עשתה בתקופת הקורונה שאנחנו עדיין משלמים עליו.

אני הייתי טוען שזה תופעה עולמית אפילו, לא רק בחיסונים אפילו.

המנטליות מאחורי אמונה בקונספירציות זה נושא מעניין ומתועד. תוסיפי על זה את הבעיה האמיתית שהמדינה עשתה ועושה דברים שפוגעים באמון הציבור בה, גם אן זה נעשה עם כוונות טובות.

אצלנו בצפון רואים ממש פגיעה בשיעורי ההתחסנות אחרי הקורונה. יותר ויותר אנשים מוותרים גם על חיסונים חשובים כי עד עכשיו הם עשו את זה מתוך אמון בסיסי במדינה/משרד הבריאות. לדעתי זאת הטעות הגדולה שהמדינה עשתה בתקופת הקורונה שאנחנו עדיין משלמים עליו.
המדינה עושה טעויות כאלה כל הזמן (באופן עקבי, זה נראה מכוון אבל זה לא הגיוני) וגורמת ל(חלקים מה)ציבור הערבי והחרדי לאבד אמון בה או לא לחזק אותו, ואח"כ כל הזמן היא מתפלאת על התוצאות.

המדינה עושה טעויות כאלה כל הזמן (באופן עקבי, זה נראה מכוון אבל זה לא הגיוני) וגורמת ל(חלקים מה)ציבור הערבי והחרדי לאבד אמון בה או לא לחזק אותו, ואח"כ כל הזמן היא מתפלאת על התוצאות.
סתם בחרת עם פינצטה חברות מסוימות, תבחר שתיים אחרות זה אותו סיפור, וסתם לעניין לא רק בישראל.

סתם בחרת עם פינצטה חברות מסוימות, תבחר שתיים אחרות זה אותו סיפור, וסתם לעניין לא רק בישראל.
לא סתם, אלא שהם קבוצות המיעוט הגדולות ביותר, ואצלם זה הרבה מעבר למה שקורה אצל הרוב (וגם בתחומים ייעודיים להם)

לא סתם, אלא שהם קבוצות המיעוט הגדולות ביותר, ואצלם זה הרבה מעבר למה שקורה אצל הרוב (וגם בתחומים ייעודיים להם)
הבעיה של חוסר אמון במדינה זאת בעיה שיש בהרבה מדינות באיזור. כנראה אנחנו עוד במצב טוב.

בוא נגיד שהמגזרים שהזכרת לא לבד. הבעיה היא שעדיין לפעמים אין ברירה. לדוגמא צה"ל זה חרא של מערכת - בגלל זה עדיף לא לשרת?

שמעתי את כל הטיעונים שלהם. לא פספסת כלום לדעתי, אבל תתכונן למלחמה - אנשים שמושקעים חזק בביטקוין לעתים קרובות הופכים סוג של אוונגליסטים של ביטקוין. אנשים נהנים לשחק בזה, אני חושדת שהם נהנים מהריגוש של העליות והירידות הדרסטיות, ואולי זו האטרקציה האמיתית. שכל אחד ייעשה מה שטוב לו עם הכסף שלו, אני אישית מעדיפה לא להסתכן ולא להפסיד כסף שעבדתי קשה עבורו. אני בצד של ה-BOGLEHEADS.
יש שמתחילים מהשאלה - מה אם ביטקוין (בתרחיש X) יהפוך למטבע עובר לסוחר.
צריך תשובה טובה לשאלה הזו.
אכן, יש התשובה הסטנדרטית - שאסכולת הפיאט השלטת לא תתפשר בפני נאקאמוטו וכו'.
תשובה הגיונית, אך לא מניחה את הדעת, כי:

מה אם בשלב מסויים טראמפ יחליט שרווחי לו יותר לזרז תהליכים בביטקוין, מה אם זה שאחריו או אחריחריו..
מה עם בנקים ומוסדיים אחרים בארה"ב (ובעולם) שבשלב מסויים גם להם ישתלם יותר.. (למשל*).
מה עם המון העם. האמת פה החלק הקשה כי בדמוקרטיות על הנייר יצטרכו שרוב האוכלוסיה תתמוך במהלך. (במידה ו.. בשלב זה ביטקוין יהיה נכס נפוץ ברוב תיקי השקעות, וכבר ישייט במחירים אחרים..).

אין באמת דרך להגדיר סטטיסטית הסתברות (ולכן כל 'תחזית' ו'מחיר יעד' - מתבססת בעיקר על משאלת לב ופוזיציה).
אבל תכל'ס מספיק רק תרחיש אחד שעובד.
תרחיש אחד שהתממש הוא זה באל סלבדור עם הנשיא הצבעוני.
יש עוד לא מעט תרחישים בהתהוות בדמוקרטיות ודיקטטורות כאחד (ברוב המדינות למעשה).

בהנחה שתרחיש X יתממש, ההשלכות הכלכליות על כל מחנה ה'רק לא בי...(טקוין)' יהיו חמורות - ברמת המדינות/אזרחים.
במקרה כזה מן הסתם ינתנו 'מענקי סאטושי' לאזרחים בדרכים כאלה ואחרות (בכלכלות ששרדו..), וכנראה יונהגו גם 'מיסי ביטקוין' (חד פעמיים או מתמשכים).

*סתם דוגמה, אפשר לראות שינוי דרסטי תוך פחות מעשור במדיניות גוף ענק כמו ג'יי.פי מורגן, כאן:
וכאן:
מה תהיה המדיניות בעוד 10 שנים, או 100.. האמת, אין דרך לדעת.
- - -
בנימה של סוחר: ביטקוין זו אופציה לנצח (בלי שחיקה) על האפשרות שביטקוין - יהיה הכסף שכולנו משתמשים בו.

אגב זה לא חייב להיות ביטקוין דווקא, יש 'מטבעות' אחרים שנעשה בהם שימוש אמיתי כבר היום (למשל פולימרקט רצה על פלטפורמה של אית'ריום ועוד ועוד). כרגע השוק חושב שמרבית הסיכויים לטובתו (בעיקר בגלל אפקט הראשוניות).
יש כבר עשרות דיונים בנושא

מתנגדי חיסונים, מאמיני חייזרים ומחזיקי ביטקוין
מתנגדי ביטקוין זה הטופ
הם נכנסים לשירשורים "עלובים בתוכנם" ,
מציגים את משנת הפיאט שלהם למי שלא מעוניין בכך
ויש עוד, כמו @Hannah3 אשר חושבים שמישהו נמצא במלחמה איתם, מלחמה מדומיינת יש לומר,
לא ברור מי נלחם במי
אני זוכר שכאשר בעלת הבית שהיא בוגלהדס ידוע, לא היתה אוהבת (מתנגדת), הקציבה לנו מקום קטן של 3 שירשורים בנושא, ושם כתבנו
ישבנו בפינה האפלה של הפורום וכתבנו והתדיינו להנאתנו
תמיד להנאתנו, כי גילינו דברים חדשים
אבל המתנגדים, תמיד היו לוחמניים מאוד
בהתחלה הרגשתי שאני במגננה כלשהי
היום אני צוחק קצת בכל פעם שאני רואה מתנגד מנסה לשכנע מישהו "למה לא ביטקוין"
בידור

מתנגדי ביטקוין זה הטופ
הם נכנסים לשירשורים "עלובים בתוכנם" ,
מציגים את משנת הפיאט שלהם למי שלא מעוניין בכך
ויש עוד, כמו @Hannah3 אשר חושבים שמישהו נמצא במלחמה איתם, מלחמה מדומיינת יש לומר,
לא ברור מי נלחם במי
אני זוכר שכאשר בעלת הבית שהיא בוגלהדס ידוע, לא היתה אוהבת (מתנגדת), הקציבה לנו מקום קטן של 3 שירשורים בנושא, ושם כתבנו
ישבנו בפינה האפלה של הפורום וכתבנו והתדיינו להנאתנו
תמיד להנאתנו, כי גילינו דברים חדשים
אבל המתנגדים, תמיד היו לוחמניים מאוד
בהתחלה הרגשתי שאני במגננה כלשהי
היום אני צוחק קצת בכל פעם שאני רואה מתנגד מנסה לשכנע מישהו "למה לא ביטקוין"
בידור
כן ביטקוין או לא ביטקוין, כל עוד הדיון מתנהל ברוגע ובתרבות דיון הוא מבורך - במיוחד אם הוא לא טיפשי ולא חוזר על עצמו אלא מביא נקודות מבט חדשות (משהו שדי חסר בשנים האחרונות לעניות דעתי).

באופן אישי אני "מתנגד" (או יותר נכון, לא מקצה נתח לביטקוין).
אך נהנה לקרוא שרשורים ודיונים, בעד וגם נגד. לעיתים הם מעיקים, לעיתים נדירות משכילים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא הייתי אומר עליך מתנגד, אתה על הגדר
אני מדבר על מתנגד בצד אקטיבי שממש זומם באמצעות מילים לקריסתו ומאחל לאי הצלחתו
אני כן חושב שזו השקעה דבילית וחסרת ערך, אבל אני בהחלט יכול להבין את אלו שבעדה ומכבד את דעתם.
אבל בשמחה אקח את ההגדרה על הגדר, לפחות עם הביטקוין "יתפוצץ" אוכל לומר שהייתי על הגדר ולא מתנגד...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F לא יודע מה לעשות עם הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 55
T תעודת סל של הביטקוין/אתריום באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
D קרן סל על הביטקוין - איזו עדיפה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
L לא נראה שלאיגוד הביטקוין אכפת מזה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
F דעתכם על עתיד הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
G GBTC ת.סל על מחיר הביטקוין שוק ההון 3
c881 "הבנק איבד את האמון בך - את לא זזה מפה חצי שנה אוף טופיק 17
סול איבד את הביטחון יומני מסע אישיים 10
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 21
מ מנורה לא משחררת את הפנסיה - יש מקום יעיל להתלונן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
T למחוק את השרשור התפתחות אישית 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
מ האם יש טעם לשלם את הארנונה בפעם אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
B ריבית ואינפלציה - איך למצוא את ציפיות השוק? שוק ההון 8
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
א העשירים כרגיל הורסים את הכול אוף טופיק 96
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 22
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
R האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית צרכנות פיננסית 41
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
ilan dror האם להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה" בגיל 27 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
liranviper כיצד להעריך את מחיר השוק של דירה חדשה? נדל"ן 5
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
I איך נכון לנהל את סידורי ההורים בעת זקנה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24

נושאים דומים

Back
למעלה