• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא yoni821
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אז לא הבנתי את השיטה שלו.
הוא מציע את שתי האפשרויות ומצביע על החסרונות בכל אחת.

ללמוד את האמנה בעצמי
קראתי את האמנה וההבנה שלי הפוכה משל רוה"ח.
סעיף 20 (פנסיות ואנונות פרטיות) סעיף (1) אומר:
קיצבאות וגמול דומה אחר המשתלמים ליחיד, יחויבו במס רק במדינה המתקשרת שהוא תושבה.
בסעיף 25 (הגבלת הטבות) אין הסתייגויות לגבי אזרחי ארה"ב.
בסעיף 26 (מניעת מסי כפל), אין התייחסות למיסוי נוסף, אלא לחלוקה של המס בין המדינות:
מקום שאזרח ארצות הברית הינו תושב ישראל -
(א) באשר לפריטי הכנסה הפטורים ממס של ארצות הברית או הנתונים לשיעור מופחת של מס של ארצות הברית כאשר הם מופקים בידי תושב ישראל שאיננו אזרח ארצות הברית, תתיר ישראל כזיכוי, כנגד המס הישראלי - בכפוף להוראות דיני המס בישראל בענין מתן זיכוי למסי חוץ - רק את המס ששולם, אם היה כזה, שארצות הברית רשאית להטיל לפי הוראות אמנה זו, ושאינו מס שיכול להיות מוטל רק מכוח אזרחות לפי סעיף קטן (3) לסעיף 6 (הוראות כלליות לחיוב במס).
(ב) לצרכי חישוב מס של ארצות הברית, תתיר ארצות הברית כזיכוי, כנגד מס של ארצות הברית, את מס ההכנסה אשר שולם לישראל לאחר הזיכוי כאמור בפסקה (א); הזיכוי שינתן כאמור לא יפחית את חלק המס של ארצות הברית הניתן לזיכוי כנגד המס הישראלי לפי פסקה (א).
(ג) לענין מניעת מסי כפל בארצות הברית בהתאם לפסקה (ב), ולענין זה בלבד, פריטי הכנסה המאוזכרים בפסקה (א) יראו אותם כמופקים בישראל ככל הדרוש לשם מניעת מיסוי כפול של אותה הכנסה לפי פסקה (ב).

להבנתי, המס על IRA רגיל יהיה כמו המס על קצבת פנסיה בארץ, כך שניתן להשתמש בIRA רגיל כדי להקטין את חבות המס לארה"ב אם מס ההכנסה באותה שנה גבוה יותר בארה"ב.
בהתאמה, כדי למשוך כספים מRoth IRA ללא מס ישראלי, יש צורך להיות תושב ארה"ב באותה השנה. כלומר, כשמגיעים לגיל 59.5 אפשר לטוס לארה"ב לחצי שנה ולמשוך הכל בלי מיסי הון ובלי קנסות יציאה. מבחינתי, אם ההבנה שלי נכונה, זו סיבה להעדיף Roth IRA על חשבון אמריקאי חייב.

הוא מציע את שתי האפשרויות ומצביע על החסרונות בכל אחת

השיטה של MTM דורשת התעסקות כל שנה עם שער הדולר, ויכול להיות לך תוספת הכנסה חייבת רק כי הדולר השתנה אל מול השקל. אם זה החוק אז החוק, אבל כל עוד יש גישות אחרות, אני מקווה שיש על מה לסמוך.
מה החסרונות שהוא מנה לגישה השנייה (דיווח על 75% מסך הפדיון בשנה בה היא נפדית)?

בהתאמה, כדי למשוך כספים מRoth IRA ללא מס ישראלי, יש צורך להיות תושב ארה"ב באותה השנה. כלומר, כשמגיעים לגיל 59.5 אפשר לטוס לארה"ב לחצי שנה ולמשוך הכל בלי מיסי הון ובלי קנסות יציאה. מבחינתי, אם ההבנה שלי נכונה, זו סיבה להעדיף Roth IRA על חשבון אמריקאי חייב.
כמה דברים: צריך באמת לברר מול ביטוח לאומי אם ניתן לעשות ניתוק תושבות לחצי שנה. לדעתי הם דורשים הוכחה של מעבר של כל המשפחה ומעבר של מרכז החיים - בנקים וכו' (במקרה זה רק בני הזוג כי כבר מבוגרים).

לדעתי ROTH לא עונה על ההגדרה של פנסיה, שים לב שעל סעיף 20 באמנה חל ה-savings clause כלומר הוא לא רלוונטי לאזרחים/תושבים אמריקאיים.

הצעה שלי - שים חצי בחשבון ממוסה (בשביל הנגישות) וחצי ב-ROTH (בשביל ההטבה) עד לתקרה (נכון להיום 5500$ לשנה). כל זה כמובן בטל, אם צריך לדווח על ROTH כעל ברוקר רגיל, שאז צריך בכל מקרה לשלם מס לישראל וסתם תקענו כסף עד גיל 60.

תאמין לי @TunaGolem , אנחנו עוד נפתור את זה.

איפה זה מופיע באמנה?

פרק 6 סעיף 3:
על אף כל הוראות של אמנה זו, למעט סעיף קטן (4), רשאית מדינה מתקשרת להטיל מס על תושביה [כנקבע לפי סעיף 3 (מקום התושב לצרכים פיסקליים)] ועל אזרחיה, כאילו לא נכנסה אמנה זו לתוקפה. לענין זה, המונח "אזרח" יכלול אזרח לשעבר אשר אחד המניעים העיקריים לויתור על אזרחותו היה המנעות ממס, אולם זאת, רק לתקופה של 10 שנים לאחר שויתר כאמור. לשם ישום הוראה זו לגבי תושב אחת המדינות המתקשרות, יתייעצו הרשויות המוסמכות יחד באשר למניעי הויתור על האזרחות.

לאמנת המס יש נספח טכני שאני לא מוצא בעברית, אך הגרסה באנגלית נמצאת כאן: https://www.irs.gov/pub/irs-trty/israeltech.pdf.
בעמ' 24 הנוגע לפרק 20 - כתוב:
This Article is subject to the saving clause of paragraph (3) of Article 6 (General Rules of Taxation). Therefore, individuals who are citizens or residents of a Contracting State may be taxed by that Contracting State without regard to this Article.

@FIYaacov

תודה.

Roth IRA פטור ממס בארה"ב. הIRS לא מבקש לקחת שום דבר נוסף. כאן השאלה היא לגבי הדיווח לרשות המיסים בארץ. אני לא מבין איך פרק 6 סעיף 3 משפיע על אזרחים אמריקאים שגרים בישראל יותר מאשר אזרחים ישראליים בעניין זה.

@FIYaacov

תודה.

Roth IRA פטור ממס בארה"ב. הIRS לא מבקש לקחת שום דבר נוסף. כאן השאלה היא לגבי הדיווח לרשות המיסים בארץ. אני לא מבין איך פרק 6 סעיף 3 משפיע על אזרחים אמריקאים שגרים בישראל יותר מאשר אזרחים ישראליים בעניין זה.
צודק, ההשפעה של הסעיף היא על אזרחים אמריקאיים במיסוי האמריקאי. אז רק צריך להוכיח שROTH היא פנסיה וישראל לא יוכלו למסות יותר ממה שהמס היה בארה"ב שזה 0.

@FIYaacov @אורי ג.
נושא חדש:
מה דעתך על החניה של הכסף בPFIC ישראלי? (במשך הרבעון או השנה, תלוי בקצב ההפקדה)
אני מדבר על החנייה בקרן ישראלית עם התנהגות דומה לקרן האמריקאית.
בכל מקרה מדובר על השקעה קצרה משנה, כך שהמס יהיה רגיל. (בגלל המכירה, ניתן יהיה להשתמש במגן המס למרות שמדובר בPFIC. המס יהיה כמו הכנסה רגילה, אבל הוא צפוי להיות נמוך אבסולוטית, כך שהוא לא צפוי להזיז את המדרגות)
השאלה היא אם הניירת הופכת את התהליך ללא כדאי? (כאשר האלטרנטיבה היא להחזיק מזומן ולהפסיד תשואות של חודשיים/חצי שנה או למנף בעזרת אופציות CALL רבעוניות / שנתיות עם דיבידנד סינטטי)

@FIYaacov @אורי ג.
נושא חדש:
אני מדבר על החנייה בקרן ישראלית עם התנהגות דומה לקרן האמריקאית.
בכל מקרה מדובר על השקעה קצרה משנה, כך שהמס יהיה רגיל. (בגלל המכירה, ניתן יהיה להשתמש במגן המס למרות שמדובר בPFIC. המס יהיה כמו הכנסה רגילה, אבל הוא צפוי להיות נמוך אבסולוטית, כך שהוא לא צפוי להזיז את המדרגות)
השאלה היא אם הניירת הופכת את התהליך ללא כדאי? (כאשר האלטרנטיבה היא להחזיק מזומן ולהפסיד תשואות של חודשיים/חצי שנה או למנף בעזרת אופציות CALL רבעוניות / שנתיות עם דיבידנד סינטטי)

אני חד פעמית לא אתייחס להיבט המיסויי של העניין. בתור מהנדסים (אני יודע שיש פה רוב), אנחנו רוצים לעשות אופטימיזציה לכל דבר. אבל לפעמים פשטות יותר שווה מאופטימזציה.

ולעניין עצמו. אני לא מבין מה המטרה, אתה כל שנה קונה ומוכר, ואז משלם מס לישראל 25%. והמגן מס הוא להכנסה רגילה, לא פסיבית.
הניירת (או יותר נכון החישובים לפני הכנסה לטופס), הם פשוטים אם לא החזקת מעל לשנה. פחות או יותר רק ממלאים מה היה הרווח, וכמה מס זר שילמת. אבל שוב, מה המטרה? גם אם יש סיכוי לריבית טובה יותר מפקדון, אתה גם יכול להפסיד וזה אמור להיות רכיב סולידי לפי הבנתי. לדעתי, עדיף לך פשוט לקנות אגח קצר מקרן של אגחים.

אתה עובר על כל חוקי הסולידית בהצעה הזו
לא נראה לי שאני עובר על אף חק, ואפילו אשמח לשמוע את דעתה של @הסולידית בעניין.
הם פשוטים אם לא החזקת מעל לשנה
טוב לדעת.
לא להפסיד זמן בשוק.
נניח שהגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות ניירות אמריקאיים רק פעם בשנה בגלל העמלות, אבל הוראת קבע לניירות ישראליים כן כדאית בכל חודש.

אני ממש לא מבין בזה ואישית לא נוגע בקרנות נאמנות אז זה לא ממש משנה לי. ת"ס ישראליות אני מחזיק בדיוק 2.
לדעתי אתם קצת מגזימים עם כל התכנון יתר הזה של המיסים, ואני האחרון שמזלזל בתכנון מס טוב. עובדתית לא אני וכמעט כל משפחתי לא משלמים ולו שקל מס עודף בגלל שאנחנו אזרחים אמריקאים מאשר אם היינו אזרחים ישראלים בלבד. אלא שכן משלמים יותר זה בגלל אחזקות ריאליות רבות בתוך ארה"ב והכנסה שנתית גבוהה
גישתי היא פשוטה:
1. לא צריך להיות יותר צדיקים והאפיפיור.
2. לפעמים צריך להזכיר לרו"ח שהם עובדים בשבילנו ולא בשביל מ"ה/IRS.
3. תנו את כל הניירת לרו"ח (רו"ח טוב כמובן) ותנו לו לשבור את הראש.

במקרה שלכם נראה לי שאין זכאות (מקווה לא להטעות). לסבא/סבתא המעבירים אזרחות צריך שגם תהיה אזרחות.
תתנחם בכך שחסכת לילדים שלך הרבה כאב ראש.
לדעתי אם תעברו לשם הם יהיו זכאים.
הכללים הספציפיים נמצאים כאן: https://www.uscis.gov/policymanual/HTML/PolicyManual-Volume12-PartH-Chapter5.html

הי ,

קראתי בעיון את כל הדיון פה, הגעתי לפה בגלל שאני מחפשת עצות בתור אמריקאית ישראלית שעכשיו מתחילה לטפל בענייניה.. (וגם הופכת משכירה לעצמאית לא עלינו... בכלל הסתבכתי)
אבל אני רוצה להוסיף לדיון על האזרחות.
אני מכירה את הפרוצדורה של הסבא וכו', אני עשיתי אזרחות לילדי בצורה קצת שונה ולא הרבה מכירים אותה.
אבא שלי אמריקאי ואני נולדתי בישראל, לא גרתי שם מעולם. כשנולדו ילדי המליצו לי לעשות Immigration visa עבורם - כלומר להצהיר שאנחנו רוצים להגר לשם, הם מקבלים ויזה מיוחדת וכשמגיעים לארצות הברית - היא מוחתמת בכניסה. מאותו רגע אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה - לחזור לארץ או להישאר שם . בכל מקרה אחרי שחזרנו לארץ, הגשנו טפסים וקיבלנו תעודת תושב (או משהו כזה) ודרכון בלי בעיה. את כל התהליך המליצו לנו לעשות בקונסוליה בירושלים ולא בשגרירות בתל אביב (לא יודעת למה, אבל מי שהמליץ אמר שהם מנוסים בו יותר) ואכן כך עשינו. התהליך כולל מספר בקורים בקונסוליה, בדיקת רופא של הילדים ועוד.
היתרון של התהליך הזה - זה לא מערב את הסבא (אצלי היתה לו אזרחות אבל אני לא בטוחה שזה ממש שינה לתהליך, לא זוכרת בכלל אם הגשנו משהו שקשור אליו). ובנוסף - הכל נעשה מול הקונסוליה פה בארץ, אין תהליך שקורה שם שאליו אתה צריך להגיע (אם אני לא טועה, בתהליך של הסבא קובעים לך מפה פגישה באיזה מקום בארצות הברית, אתה צריך להגיע כמובן ביום הספציפי הזה, לא תמיד זה מתאים לתוכניות הטיול שלך וכו..)
כל התהליך הזה היה לפני כ 11 שנה, אני לא באמת יודעת אם דברים השתנו מאז, שווה לבדוק.
בכל מקרה - לבן נוסף שנולד לי מאז אני לא עושה אזרחות, וגם לילדי כאשר יתבגרו אני שוקלת לבטל את האזרחות. אם הם לא עושים בה שימוש חכם (כמו לגור שם או משהו כזה), חבל על כל השנים שיש להגיש דוחות וכו' (אלא אם ישנו את החוק עד אז).

זה ה 2 סנט שלי... מקווה שעוזר.

לא נראה לי שאני עובר על אף חק, ואפילו אשמח לשמוע את דעתה של @הסולידית

לא להפסיד זמן בשוק.
נניח שהגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות ניירות אמריקאיים רק פעם בשנה בגלל העמלות, אבל הוראת קבע לניירות ישראליים כן כדאית בכל חודש.

תבדוק אם המס הישראלי לא מוחק לך את החיסכון בעמלות קנייה ומכירה.
ותשים לעצמך תזכורות למכירה לפני סוף שנה, הקטע של מעבר שנה ללא מכירה/דיווח MTM הוא הרסני (מס של 39.6% על הרווח היחסי לשנה שחלפה בהנחה שהרווח מתפזר לינארית על תקופת ההחזקה). דמיין מכירה ב-1 לינואר.

תבדוק אם המס הישראלי לא מוחק לך את החיסכון בעמלות קנייה ומכירה.
באופן כללי, אדם שמחכה לקניה בסוף השנה לא מרוויח בכלל על אותו הסכום (טריוויאלי). אדם שמשקיע פעם בחצי שנה, ישיא בממוצע רבע מתשואת השנה, פעם ברבעון -- שלוש שמיניות, ופעם בחודש -- חצי.

נניח שבמקום לרכוש שישה ניירות אמריקאיים ב$8 כל אחד, אני קונה שתי ניירות ישראליים ב$1 כל אחד. נניח שתשואת השוק החודשית היא שני שלישי האחוז, כאחוז לחודש וחצי.
ההפרש בין קניה חודשית לקניה רבעונית יוצא $96 פחות אחוז תשואה אלטרנטיבית. יוצא שבסכומי קנייה של מעל $10,000 לרבעון, כדאי לקנות בכל חודש. (באופן דומה, יוצא שבסכומי חסכון של מעל $14,400 בשנה, כדאי לקנות בכל רבעון ולא לחכות לסוף השנה).
נניח עכשיו שבכל רבעון, בשני החודשים הראשונים אני קונה את הניירות הישראליים, ובסוף הרבעון אני מוכר אותם וקונה את הניירות האמריקאיים. סה"כ עמלות ניירות ישראליים = $6 (שתי קניות ומכירה אחת). הקדמת המס היא לכל היותר 25% מהתשואה, כלומר 0.25% בדוגמא. מכיוון שהמס הוא בניכוי עמלות, המהלך כדאי כלכלית ברגע שהחסכון הרבעוני עולה על $600.

בשורה התחתונה (בנתונים לעיל):
  • למשקיע שקונה ניירות אמריקאיים פעם בשנה וחוסך מעל $873 בשנה, עדיף לקנות ניירות ישראליים כל חודש ולמכור בסוף השנה.
  • למשקיע שקונה ניירות אמריקאיים פעמיים בשנה וחוסך מעל $1920 בשנה, עדיף לקנות ניירות ישראליים כל חודש ולמכור בסוף החציון.
  • למשקיע שקונה ניירות אמריקאיים פעם ברבעון וחוסך מעל $4800 בשנה, עדיף לקנות ניירות ישראליים כל חודש ולמכור בסוף הרבעון.
דוגמא בטווח הביניים:
אדם חוסך $3000 ברבעון, משלם עמלות ק/מ של $240, מרוויח $480, אבל משלם מס של $20 (רק על שישית) -- בסה"כ $120+ לעומת קנייה חד פעמית בסוף השנה.

נערך לאחרונה ב:
באופן כללי, אדם שמחכה לקניה בסוף השנה לא מרוויח בכלל על אותו הסכום (טריוויאלי). אדם שמשקיע פעם בחצי שנה, ישיא בממוצע רבע מתשואת השנה, פעם ברבעון -- שלוש שמיניות, ופעם בחודש -- חצי.

נניח שבמקום לרכוש שישה ניירות אמריקאיים ב$8 כל אחד, אני קונה שתי ניירות ישראליים ב$1 כל אחד. נניח שתשואת השוק החודשית היא שני שלישי האחוז, כאחוז לחודש וחצי.
ההפרש בין קניה חודשית לקניה רבעונית יוצא $96 פחות אחוז תשואה אלטרנטיבית. יוצא שבסכומי קנייה של מעל $10,000 לרבעון, כדאי לקנות בכל חודש. (באופן דומה, יוצא שבסכומי חסכון של מעל $14,400 בשנה, כדאי לקנות בכל רבעון ולא לחכות לסוף השנה).
נניח עכשיו שבכל רבעון, בשני החודשים הראשונים אני קונה את הניירות הישראליים, ובסוף הרבעון אני מוכר אותם וקונה את הניירות האמריקאיים. סה"כ עמלות ניירות ישראליים = $6 (שתי קניות ומכירה אחת). הקדמת המס היא לכל היותר 25% מהתשואה, כלומר 0.25% בדוגמא. מכיוון שהמס הוא בניכוי עמלות, המהלך כדאי כלכלית ברגע שהחסכון הרבעוני עולה על $600.

בשורה התחתונה (בנתונים לעיל):
  • למשקיע שקונה ניירות אמריקאיים פעם בשנה וחוסך מעל $873 בשנה, עדיף לקנות ניירות ישראליים כל חודש ולמכור בסוף השנה.
  • למשקיע שקונה ניירות אמריקאיים פעמיים בשנה וחוסך מעל $1920 בשנה, עדיף לקנות ניירות ישראליים כל חודש ולמכור בסוף החציון.
  • למשקיע שקונה ניירות אמריקאיים פעמיים ברבעון וחוסך מעל $4800 בשנה, עדיף לקנות ניירות ישראליים כל חודש ולמכור בסוף הרבעון.
דוגמא בטווח הביניים:
אדם חוסך $3000 ברבעון, משלם עמלות ק/מ של $240, מרוויח $480, אבל משלם מס של $20 (רק על שישית) -- בסה"כ $120+ לעומת קנייה חד פעמית בסוף השנה.
תפתח חשבון ב-TD Ameritrade, יש להם ETF של ונגארד בלי עמלות קנייה ומכירה (בין היתר יש את VTI ואת VT), ובנוסף DRIP (אם אתה רוצה, לא חובה). לינק לרשימת ה-ETF ללא עמלות: https://research.tdameritrade.com/grid/public/etfs/commissionfree/commissionfree.asp
דרך covercy אני מעביר סכום חודשי וזה מחיר קבוע של 39 ש"ח, והפרש השער שלהם יותר טוב מהבנקים. הם קצת מקרטעים, אבל נראה לי שהם לאט לאט פותרים את כל הבעיות של ההתחלה שלהם.
בפעם הראשונה שהעברתי דרכם, עבר לי תוך יומיים הכסף (אבל בניכוי של 20$ שהם מחזירים לי לבנק הישראלי והבטיחו שזה לא יקרה שנית), אנסה שוב בקרוב (משכורת הבאה).
אם אתה פותח אל תשכח להגיד להם ששלחתי אותך, אקבל על זה 50$. :)

@FIYaacov
  1. יש לי חשבונות ללא עמלות בארה"ב. במקרה זה, לפעמים עמלת ההעברה גבוהה יותר מאשר העמלות שתיארתי בפוסט הקודם.
  2. אני מכיר את השירות של Covercy. השערים שלהם גרועים. אני משלם בבנקים ובבתי ההשקעות בארץ כחצי אחוז, והם לוקחים אחוז שלם. ההפרש גדול בהרבה מכל שאר העמלות עליהן זנתי, כך שכדאי לך לבדוק זאת.
  3. כרגע, מסיבות נוספות, אני מעדיף להשאיר חלק מהניירות שלי בארץ.
  4. אם אתה מבצע מספר קטן יותר של פעולות בכל הפקדה, בנק ירושלים הוא כנראה הזול ביותר, עם מינימום של $5 לקנייה. (לשני ניירות, זה זול יותר מאשר העברה דרך Covercy).
  5. יש לי חשבון Paper Money בTD, כך שבכל מקרה לא תקבל את הבונוס, לצערי.
דיון זה גלש מנושא השרשור לנושא העמלות. אם תרצה להמשיך אותו באחד מהשרשורים הרלוונטיים, אשמח.

דרך covercy אני מעביר סכום חודשי וזה מחיר קבוע של 39 ש"ח, והפרש השער שלהם יותר טוב מהבנקים.
אני יודע שזה מה שהם טוענים אבל מבדיקות שאני וחברים אחרים בפורום עשינו דווקה ההפרש שלהם יותר גרוע מההפרש של הבנקים.

אם אתה מבצע מספר קטן יותר של פעולות בכל הפקדה, בנק ירושלים הוא כנראה הזול ביותר, עם מינימום של $5 לקנייה. (לשני ניירות, זה זול יותר מאשר העברה דרך Covercy).
חשוב לשים לב שהחשבון של בנק ירושלים (לאלה שעובדים דרך המערכת של אינטראקטיב) הינו חשבון POOL וישנם דיווחים שהם לא מעבירים ללקוחות דיבידנדים שמתקבלים מניירות אמריקאיים שנרכשו בצורה הזו.

כדאי מאוד לוודא זאת בפועל!

האם יש ברוקרים חברי בורסה בארץ שלא מוכנים לפתוח חשבון לבעלי אזרחות אמריקאית?

נערך לאחרונה ב:
האם יש ברוקרים בארץ שלא מוכנים לפתוח חשבון לבעלי אזרחות אמריקאית?
בארץ אין "ברוקרים" (כהגדרתם) אלא בתי השקעות ובנקים.
אחת מקוראות הפורום דיווחה על בית השקעות שסגר לה את החשבון שלה באופן חד צדדי בשל היותה אזרחית ארצות הברית.

אחת מקוראות הפורום דיווחה על בית השקעות שסגר לה את החשבון שלה באופן חד צדדי בשל היותה אזרחית ארצות הברית.
זוכר, זה היה מגדל.

פתחתי כעת לראשונה חשבון באקסלנס, השאלון הרגולטורי נמשך כרבע שעה! וואחד חפירות.
כ 20% מהשאלות היו בקשר לארה"ב (אזרחות, גרין כארד, ביקורים, בני משפחה, תיק ב IRS)

בארץ אין "ברוקרים" (כהגדרתם) אלא בתי השקעות ובנקים.
ערכתי, כדי שתהיה מרוצה :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הבעיה של האיש הזה שהוא לא ערך תכנון מס עם יועץ ולכן הוא משלם על זה.
אם בארזים נפלה שלהבת... הבחור הוא יועץ מס המתמחה ביעוץ לאמריקאים שחיים בארץ. הוא אפילו נמצא בשרשור המומלצים פה בפורום:
אלו שלושה שמטפלים בעניין המדובר (גילוי נאות: לא השתמשתי באף אחד מהם, אלא רק קיבלתי עליהם המלצה מאחרים)
[נערך]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
O מקים עסק ומתכננן ללמוד בהמשך, ניהול השקעות. שוק ההון 2
חתול לילה ספרי השקעות למסירה אוף טופיק 11
R לפני חתונה, מתלבטים על כיווני השקעות צרכנות פיננסית 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
חשוב לדעת הרשאה לחשבון באינטראקטיב למנהל השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B שברי ניירות בתיק השקעות צרכנות פיננסית 6
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
ז ניהול תיקים על ידי ביתי השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה