אפשר הסבר בבקשה מתי ואיך מדווחים על הכסף ועל הרווחים? זה לא אינטרס שלי לדווח על הכסף הזה כמה שיותר מוקדם (בהנחה שאני מתחת לסף של ה 100 אלף דולר
זה לא הסבר פשוט, אבל אלו האופציות: פירטתי
כאן.
בנוגע ל-100 אלף כתוב במפורש בהנחיות של טופס 2555 בה אתה מחריג שכר שלא ניתן להחריג הפקדות מעסיק לפנסיה מהשכר, אז לא יודע כמה זה יעזור לך. אם אתה רווק וזה פחות מ-10,300$ (נכון ל-2015) אז זה יעזור לך.
זה בעצם מתייחס לשאלה הקודמת ולאיך שהחלטת לדווח על ההכנסות. בכל מקרה אם זה כן ייחשב pfic מתישהו בעתיד יהיה לך סיוט בירוקרטי אם טפסים בלתי נגמרים רק כדי לדווח על זה (גם אם היו הפסדים).
האם אתה מדווח על הסכומים האלו ל FBAR? או שבכלל לא? מה לגבי קופת הגמלה חדשה להשקעה?
אני מדווח על ה-fbar על כל החשבונות שעל שמי כולל פנסיה והשתלמות.
בקופת גמל להשקעה אני לא מתכוון לגעת משתי סיבות:
1. ייתכן וזה יפול תחת grantor trust בחוקים האמריקאיים. זה גרוע בדיוק כמו pfic.
2. ייתכן ודמי הניהול יעקרו מתוכן את הטבת המס
להבנתי בנקים אמריקאים לא אוהבים תושבי חוץ אז כיצד הכי פשוט לבצע את הקניה? כמה מס משלמים על זה בסופו של יום? ואיך מדווחים?
Td ameritrade ,schwab ו-interactive brokers הם דוגמאות לחברות שכן מקבלות תושבי חוץ. יש המון דיונים כאן בפורום איך לפתוח את החשבון בפועל ואיך הכי משתלם לבצע העברות.
דיווח למס הכנסה בישראל, אחת לשנה, ותצטרך להשלים בין מה ששילמת ל-irs ל-25%.
החישוב למס הכנסה ארה"ב הוא קצת יותר מסובך, תלוי בהכנסות אחרות שיש לך. בכל מקרה לא ימסו אותך במקור והחישוב יבוצע בדוח השנתי. הנה מחשבון שכתבתי בgoogle sheets לשנת מס 2015 שיעזור לך לקבל הכוונה מה תהיה (אם בכלל) חבות המס ל-IRS:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ziUBRvRGsyAZhdE76dRZX6mqCXGINuYJCMQSD1dQ9DU/copy
מה היתרונות של זה ומה חשוב לדעת לפני השקעה במוצר הזה?
זהו מוצר חיסכון פנסיוני שהכסף נכנס אליו לאחר שהוא ממוסה אבל הרווחים העתידיים פטורים ממס לאחר הגעה לגיל 60. הפקדות ניתן למשוך בכל עת, רווחים חייב להשאיר לפחות עד גיל 60.
הבעייתיות בו הוא איך מס הכנסה ישראל מסתכלים עליו. כרגע לא ברור, ונע בין דחיית מס לפחות עד שתפדה כספים משם, לפטור מלא ממס אם הבנתי נכון את אמנת המס בין ארה"ב לישראל. אופציה שיכולה להיות מעניינת היא מעבר (אמיתי ולא רק לצרכי מס) לארה"ב וביטול תושבות ישראלית וכך לפדות את הכל פטור ממס גם פה וגם שם, אבל צריך להתיעץ עם יועץ מס ישראלי לפני מעבר כזה כדי לוודא שמס הכנסה לא יטענו שזה מעבר פיקטיבי.
אם יש עוד המלצות מניסיונכם אשמח מאוד לשמוע.
להמשיך ולהתעדכן כל הזמן. צופים שטראמפ יעשה שינויים גדולים בחוקי המס, ייתכן וחלקם ייטיבו גם עם אזרחים שאינם תושבים. יש שמדברים גם על ביטול/סירוס fatca. הלוואי