• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעות לישראלים בעלי אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא yoni821
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם בארזים נפלה שלהבת... הבחור הוא יועץ מס המתמחה ביעוץ לאמריקאים שחיים בארץ. הוא אפילו נמצא בשרשור המומלצים פה בפורום:
נראה שיותר נכון היה להגיד שלעיתים תכנון מס אגרסיבי מסתבר כאגרסיבי מדי. במקרה זה ההנחה הייתה שניתן יהיה לנצל את אמנת המס והשלכותיה לעולים חדשים או תושבים חוזרים כדי להימנע מתשלום מס בארצות הברית בשל שינוי התושבות וההטבות הנלוות. זה הסתבר כתכנון שגוי. קורה. עכשיו יודעים. וגם זה מוזכר, ובצדק, בכתבה.

נראה שיותר נכון היה להגיד שלעיתים תכנון מס אגרסיבי מסתבר כאגרסיבי מדי. במקרה זה ההנחה הייתה שניתן יהיה לנצל את אמנת המס והשלכותיה לעולים חדשים או תושבים חוזרים כדי להימנע מתשלום מס בארצות הברית בשל שינוי התושבות וההטבות הנלוות. זה הסתבר כתכנון שגוי. קורה. עכשיו יודעים. וגם זה מוזכר, ובצדק, בכתבה.

לדעתי זה היה פשוט חוסר הבנה של האמנה. הסעיף שמתיר לארה"ב למסות את אזרחיה ללא קשר לאמנה נמצאת בהתחלת האמנה ולא מוזכרת שוב בפרקים השונים (ספציפית אצלו אני מניח שזה היה הפרק של רווחי הון).
להערכתי הוא פשוט מכר בהתבסס על הפרק של רווחי הון, ורק מאוחר יותר גילה שיש את ה-saving clause ופשוט ניסה לצאת מזה איכשהו. הבעיה היא שההכנסה הגבוהה באותה שנה (115000$ מעל מה שהרוויח גם כרו"ח) העלתה את הסיכוי לביקורת.

ניסיתי לעבור על השרשור אבל לא הגעתי לתובנות חד משמעיות , אשמח שמישהו בעל ניסיון (ואזרחות כפולה) יתמצת כיצד ניתן להשקיע בתבונה for dummies.
האם מוסכם שדרך המלך זה שבכל שנה יחשבו את הפרשות המעסיק לקרן ההשתלמות בתור שכר ?
(האם במידה ואני מפקיד מעבר למקסימום הפטור ממס יש השלכות)
האם באמת נדרש לפתוח קרן השתלמות בניהול אישי ולקנות ETF בארה"ב? מה לגבי קרן פנסיה וביטוח מנהלים?

וכיצד הכי מומלץ ניתן לחסוך כספים נוספים ?

האם מוסכם שדרך המלך זה שבכל שנה יחשבו את הפרשות המעסיק לקרן ההשתלמות בתור שכר ?
לא מוסכם.

האם במידה ואני מפקיד מעבר למקסימום הפטור ממס יש השלכות
לאמריקאים לא איכפת מחוקי המס שלנו, ולכן אין השלכות. הדבר היחיד זה שיהיה לך יותר זיכוי מס זר (אם אתה משתמש בזה) בגלל ששילמת יותר מס לישראל.
האם באמת נדרש לפתוח קרן השתלמות בניהול אישי ולקנות ETF בארה"ב?
כרגע ה- IRS לא מחשיב את ההשקעות בפנים כ-pfic, אבל כמובן שיכול להשתנות בכל רגע (אם הילרי הייתה זוכה הסיכוי לזה היה גדול).
מצג שני, אני זוכר שפעם דוסקס שIRA הוא יותר בעייתי. @TunaGolem זוכר למה?
מה לגבי קרן פנסיה וביטוח מנהלים?
אני בדעה שאת הדיווח על הכל (קרן השתלמות, פנסיה, גמל, מנהלים וכו') דוחים למימוש בפועל.
אבל מי שמדווח על הפקדות מעסיק לקרן השתלמות בשוטף, אני לא רואה סיבה למה שזה יהיה שונה בקרן פנסיה (כאמור ארה"ב לא מכירים בהטבות כאלו ואחרות שאנחנו מקבלים מממשלת ישראל).
וכיצד הכי מומלץ ניתן לחסוך כספים נוספים ?
אסור לייעץ, אבל פשוט אומר מה שאני עושה: פותח חשבון השקעות בחברה אמריקאית וקונה קרנות אמריקאיות (אם בא לך אפשר גם קרנות שמשקיעות מחוץ לארה"ב כל עוד הקרן עצמה נוצרה בארה"ב)
למתקדמים: roth ira אבל ייתכן מאוד שממשלת ישראל תרצה את הנתח שלה (בשוטף או בפדיון). כרגע מס הכנסה לא עונים על השאילתא. ג.נ. אני מפקיד כספים ל-roth ira ואשתדל לפדות אותו שלא בתור תושב ישראל

הגיון. אבל, כידוע, אין קשר בין ההגיון לבין החוק.

אני בדעה שאת הדיווח על הכל (קרן השתלמות, פנסיה, גמל, מנהלים וכו') דוחים למימוש בפועל.
גם הפרשות עובד?

אני מפקיד כספים ל-roth ira ואשתדל לפדות אותו שלא בתור תושב ישראל
1+

גם הפרשות עובד?
הסיפור של הרו"ח שהתייעצתי איתו הולך ככה: הוא הכניס ללקוחות שלו הפקדות מעסיק לפנסיה וקרן השתלמות בשנת המס. לא ניתן להחריג את זה כמו שניתן שכר (כתוב במפורש בתקנות לגבי החרגת שכר עבודה). מה שקורה לרוב שאו שזה נכנס בכסף הפטור ממס, או שזיכוי מס זר מספיק בשביל לכסות את זה.
המבקר שעשה לו ביקורת באותה שנה, הפך לו את כל הדוחות שהגיש ואמר לו להוציא את זה ולדווח את זה כשהם יפדו את הכסף. 100+ דוחות היה צריך להגיש שוב.

הרציונל שאני יכול לחשוב עליו, זה שבשנת הפדיון יש הכנסה גדולה (יחסית להכנסה הרגילה) ובשנה זו הזיכוי או ההחרגה+כסף פטור ממס לא מספיק ולכן חייבים כסף ל-IRS, ולכן המבקר ביקש את זה. או לחלופין, המבקר לא חשב על הכנסות עתידיות ל-IRS ונתן את הפרשנות הכי טובה שלו לחוק.

אז לסיכום, יש לפחות מבקר אחד שתומך בגישה הזאת. לדעתי (האישית בלבד!!!) מבקרים של ה-IRS לא עובדים בוואקום, ואם נוסיף לזה שזו גישה נפוצה של משרדים בישראל ויש קייס לעניין הזה.

תודה רבה על התגובות, אני ממש בצעדים הראשונים שלי (עד השנה לא עמדתי במינימום ולא היה לי צורך להגיש דוחות )

אפשר הסבר בבקשה מתי ואיך מדווחים על הכסף ועל הרווחים? זה לא אינטרס שלי לדווח על הכסף הזה כמה שיותר מוקדם (בהנחה שאני מתחת לסף של ה 100 אלף דולר)

לא מחשיב את ההשקעות בפנים כ-pfic
כיצד מתייחסים לכסף הזה?

דוחים למימוש בפועל
האם אתה מדווח על הסכומים האלו ל FBAR? או שבכלל לא? מה לגבי קופת הגמלה חדשה להשקעה?

פותח חשבון השקעות בחברה אמריקאית וקונה קרנות אמריקאיות
להבנתי בנקים אמריקאים לא אוהבים תושבי חוץ אז כיצד הכי פשוט לבצע את הקניה? כמה מס משלמים על זה בסופו של יום? ואיך מדווחים?

אני מפקיד כספים ל-roth ira
מה היתרונות של זה ומה חשוב לדעת לפני השקעה במוצר הזה?

אם יש עוד המלצות מניסיונכם אשמח מאוד לשמוע.

לא ענית לשאלה: האם אתה מדווח על הפרשות עובד לפנסיה כחלק מהברוטו בשנת ההפקדה?
סליחה, נסחפתי.
הפקדות עובד מדווחים, על זה אין סימן שאלה. ניתן לנכות משכר הפקדות עובד רק לתוכניות מוכרות כמו 401k, trad ira, hsa, 403b, 457 ואני בטוח שיש עוד שלא זמינות לכולנו כאן בארץ הקודש

אפשר הסבר בבקשה מתי ואיך מדווחים על הכסף ועל הרווחים? זה לא אינטרס שלי לדווח על הכסף הזה כמה שיותר מוקדם (בהנחה שאני מתחת לסף של ה 100 אלף דולר
זה לא הסבר פשוט, אבל אלו האופציות: פירטתי כאן.
בנוגע ל-100 אלף כתוב במפורש בהנחיות של טופס 2555 בה אתה מחריג שכר שלא ניתן להחריג הפקדות מעסיק לפנסיה מהשכר, אז לא יודע כמה זה יעזור לך. אם אתה רווק וזה פחות מ-10,300$ (נכון ל-2015) אז זה יעזור לך.
כיצד מתייחסים לכסף הזה?
זה בעצם מתייחס לשאלה הקודמת ולאיך שהחלטת לדווח על ההכנסות. בכל מקרה אם זה כן ייחשב pfic מתישהו בעתיד יהיה לך סיוט בירוקרטי אם טפסים בלתי נגמרים רק כדי לדווח על זה (גם אם היו הפסדים).
האם אתה מדווח על הסכומים האלו ל FBAR? או שבכלל לא? מה לגבי קופת הגמלה חדשה להשקעה?
אני מדווח על ה-fbar על כל החשבונות שעל שמי כולל פנסיה והשתלמות.
בקופת גמל להשקעה אני לא מתכוון לגעת משתי סיבות:
1. ייתכן וזה יפול תחת grantor trust בחוקים האמריקאיים. זה גרוע בדיוק כמו pfic.
2. ייתכן ודמי הניהול יעקרו מתוכן את הטבת המס
להבנתי בנקים אמריקאים לא אוהבים תושבי חוץ אז כיצד הכי פשוט לבצע את הקניה? כמה מס משלמים על זה בסופו של יום? ואיך מדווחים?
Td ameritrade ,schwab ו-interactive brokers הם דוגמאות לחברות שכן מקבלות תושבי חוץ. יש המון דיונים כאן בפורום איך לפתוח את החשבון בפועל ואיך הכי משתלם לבצע העברות.
דיווח למס הכנסה בישראל, אחת לשנה, ותצטרך להשלים בין מה ששילמת ל-irs ל-25%.
החישוב למס הכנסה ארה"ב הוא קצת יותר מסובך, תלוי בהכנסות אחרות שיש לך. בכל מקרה לא ימסו אותך במקור והחישוב יבוצע בדוח השנתי. הנה מחשבון שכתבתי בgoogle sheets לשנת מס 2015 שיעזור לך לקבל הכוונה מה תהיה (אם בכלל) חבות המס ל-IRS:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ziUBRvRGsyAZhdE76dRZX6mqCXGINuYJCMQSD1dQ9DU/copy
מה היתרונות של זה ומה חשוב לדעת לפני השקעה במוצר הזה?
זהו מוצר חיסכון פנסיוני שהכסף נכנס אליו לאחר שהוא ממוסה אבל הרווחים העתידיים פטורים ממס לאחר הגעה לגיל 60. הפקדות ניתן למשוך בכל עת, רווחים חייב להשאיר לפחות עד גיל 60.
הבעייתיות בו הוא איך מס הכנסה ישראל מסתכלים עליו. כרגע לא ברור, ונע בין דחיית מס לפחות עד שתפדה כספים משם, לפטור מלא ממס אם הבנתי נכון את אמנת המס בין ארה"ב לישראל. אופציה שיכולה להיות מעניינת היא מעבר (אמיתי ולא רק לצרכי מס) לארה"ב וביטול תושבות ישראלית וכך לפדות את הכל פטור ממס גם פה וגם שם, אבל צריך להתיעץ עם יועץ מס ישראלי לפני מעבר כזה כדי לוודא שמס הכנסה לא יטענו שזה מעבר פיקטיבי.

אם יש עוד המלצות מניסיונכם אשמח מאוד לשמוע.
להמשיך ולהתעדכן כל הזמן. צופים שטראמפ יעשה שינויים גדולים בחוקי המס, ייתכן וחלקם ייטיבו גם עם אזרחים שאינם תושבים. יש שמדברים גם על ביטול/סירוס fatca. הלוואי:|

ב-pfic יש שתי חובות:
1. דיווח שיש לך.
2. דיווח על הכנסה מ-pfic וחישוב המס.

את שתיהן עושים על טופס 8261. הפטור הוא על האופציה הראשונה. כלומר בשנה בה לא מכרת pfic או לא קיבלת דיבידנד (נגיד מקרן ריט), וסך ה-pfic לא עוברים את הסף אתה לא חייב בהגשת 8261 באותה שנה. (הסף כפול לזוג המגיש ביחד).

במידה ומכרת ברווח (דולרי, כמובן) או שקיבלת דיבידנד אתה חייב בדיווח ללא קשר לסכום.

לגבי ה-5000, זה קשור לאחזקה לא ישירה של הנייר ולא לנייר בודד. כלומר, אם אתה מחזיק קרן/חברה שהיא לא pfic אבל אותה חברה כן מחזיקה pfic אז נכנס הסף של ה-5000.

לגבי השקעה דרך ROTH IRA, האם יש סיבה להימנע מזה? מה ידוע כרגע לגבי גישת מס הכנסה לגבי תשלום מס ודיווח על הכסף שנמצא שם?

לא בדיוק בנושא הדף, אבל אולי מישהו פה יודע, האם ילדים מעל גיל 18 אזרחים אמריקאיים צריכים לשלוח דוח שנתי לארה"ב?
ואם הם לא עובדים / מרוויחים גרושים בחופשים, האם אוכל לעשות זאת בלי רו"ח ?
תודה!

לא בדיוק בנושא הדף, אבל אולי מישהו פה יודע, האם ילדים מעל גיל 18 אזרחים אמריקאיים צריכים לשלוח דוח שנתי לארה"ב?
ואם הם לא עובדים / מרוויחים גרושים בחופשים, האם אוכל לעשות זאת בלי רו"ח ?
תודה!
כל אזרח אמריקאי חייב בהגשת דוח שנתי, אלא אם כן הם לא עברו סף הכנסות מסוים.
עבור ילדים, הסף להכנסה מעבודה הוא $6,300, ולהכנסה מהשקעות $1,050 (אם זה רק השקעות יש גם טופס נוסף שאת צריכה לצרף לדוח שלך, כי הם לא באמת מאמינים שלילד יש חשבון השקעות, אלא שההורה העביר לשם כספים כדי לנסות ולהוריד מסים ואז הם מחייבים לפי המדרגה השולית שלך במקום המדרגה של הילד)

אם הם מעל גיל 18 אז הסף הוא 10,350 לכל ההכנסות שלהם (נכון לשנת המס 2016). עלול להיווצר להם חובת דיווח אם הם השקיעו ומכרו קרנות נאמנות ישראליות.

ישנה חובת הגשה נוספת והיא fbar וזה הולך למשרד האוצר האמריקאי (ולא ל-IRS) אבל את זה צריך להגיש רק אם לילד היה חשבון/חשבונות זרים שערכם המקסימלי עלה על $10,000 במהלך השנה.

לפרטים על שתי סוגי הדוחות עם מדריכים מלאים על אופן המילוי את מוזמנת לבלוג שלי (הלינק בפרופיל שלי כאן בפורום)

לגבי השקעה דרך ROTH IRA, האם יש סיבה להימנע מזה? מה ידוע כרגע לגבי גישת מס הכנסה לגבי תשלום מס ודיווח על הכסף שנמצא שם?
בדיוק @TunaGolem כתב על זה פוסט אורח אצלי בבלוג

ראיתי באחד הדיונים למעלה שממליצים למי שרוצה לקנות ETF של Vanguard לפתוח חשבון באחד מכמה גופים. אף אחד מהם לא היה Vanguard... אפשר לדעת מדוע אי אפשר פשוט לפתוח חשבון בVanguard ולקנות דרכם? אני אזרח אמריקאי שחי בישראל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ראיתי באחד הדיונים למעלה שממליצים למי שרוצה לקנות ETF של Vanguard לפתוח חשבון באחד מכמה גופים. אף אחד מהם לא היה Vanguard... אפשר לדעת מדוע אי אפשר פשוט לפתוח חשבון בVanguard ולקנות דרכם? אני אזרח אמריקאי שחי בישראל.
הם לא מאפשרים למי שאין לו כתובת אמריקאית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H האם אירלנד יכולה לחסום השקעות בקרנות איריות לישראלים? שוק ההון 22
O מקים עסק ומתכננן ללמוד בהמשך, ניהול השקעות. שוק ההון 2
חתול לילה ספרי השקעות למסירה אוף טופיק 11
R לפני חתונה, מתלבטים על כיווני השקעות צרכנות פיננסית 9
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
light007 פיזור בתיקי השקעות? שוק ההון 10
חשוב לדעת הרשאה לחשבון באינטראקטיב למנהל השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
B שברי ניירות בתיק השקעות צרכנות פיננסית 6
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
B ניתוק תושבות, ותיק השקעות מיסים 1
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S מילוי טופס W-8BEN בחשבון השקעות ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
ז ניהול תיקים על ידי ביתי השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
I ספר השקעות וחינוך פיננסי - גרסת הסולידית שוק ההון 29
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה