• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית

לדוגמא קרן אירית של בלקרוק על נאסדק הנסחרת בבריטניה CNDX או קרן אירית של בלקרוק הנסחרת בישראל כמו 1159243.
הרי זו בדיוק אותה הקרן, פשוט נסחרת במטבע שונה, נכון?
בדיוק.
זאת אותה קרן, והתשואה שתקבל לא תלויה במטבע שבו אתה קונה את הקרן.
אם תקנה את הקרן בגרסה הדולרית שלה, או בגרסה שנקובה בפאונד, התשואה השקלית בסוף תיהיה זהה. והתשואה לא תלויה בשינוי שע"ח בין הפאונד לדולר.

האם בדרך לבעלות על הנכס יש איפשהוא המרת מטבע יחסית למטבע שאתה מקבל בו משכורת, חי בו ביומיום וחוסך - כן או לא.
זה ממש לא משנה.
אם קניתי קרן מחקה נאסדאק שנסחרת בשקלים בבורסת ת"א, או המרתי את השקלים לדולרים וקניתי קרן דומה בבורסה של ניו יורק, או המרתי את השקלים לדולר אוסטרלי ואז לפרנק שוויצרי וקניתי קרן מחקה נאסדאק בבורסה של שוויץ - כך או כך או כך יש לי אותו נכס ואני חשוף - או לא חשוף - לאותם מטבעות.

השער שקל/דולר משמעותי לא כי ביצעת המרה, אלא כי החלטת למדוד את שער הקרן בדולרים (שזאת מוסכמה מקובלת לגבי קרן מחקה נאסדאק) ואת השווי עבורך בשקלים (גם מוסכמה מקובלת עבור תושבי ישראל).
אבל יש כאן שתי החלטות שהן במידה רבה שרירותיות. את שער הנאסדאק אפשר למדוד בכל מטבע, דולר הכי מקובל אבל האם הוא נכון?
את ערך הנכסים שלי אפשר למדוד בכל מטבע. שקל זה מקובל אבל בטח שזה לא ממש נכון. שקל צמוד מדד זה יותר טוב, גם לא לגמרי מדויק.
בסופו של דבר השאלה היא כמה חודשי מחיה אני יכול לקנות בנכסים שלי. אבל זה חישוב קשה, יותר נוח לספור שקלים.

האם לדעתך יש משמעות אם תרכוש את CNDX או את 1159243 ?
לא.
בדיוק.
זאת אותה קרן, והתשואה שתקבל לא תלויה במטבע שבו אתה קונה את הקרן.
אם תקנה את הקרן בגרסה הדולרית שלה, או בגרסה שנקובה בפאונד, התשואה השקלית בסוף תיהיה זהה. והתשואה לא תלויה בשינוי שע"ח בין הפאונד לדולר.
נכון. וזו בדיוק הסיבה שנתתי דוגמא זו.
אחת קניתי בדולרים ואת השנייה בשקלים. זו שנקנתה בשקלים הומרה לדולרים ע"י בלקרוק כדי לקנות נכס שערכו האינטרינסי נמדד בדולר.
את הערך של שתיהן אני מבטא בשקלים. התשואה השקלית של שתיהן זהה.
מבחינתי השווי של שתיהן תלוי בשער החליפין שקל/דולר.
ולראיה, ביום מסחר בו CNDX ללא שינוי באחוזים, השינוי באחוזים של 1159243 מבטא בדיוק את השינוי היומי בשער החליפין שקל/דולר.

אם קניתי קרן מחקה נאסדאק שנסחרת בשקלים בבורסת ת"א, או המרתי את השקלים לדולרים וקניתי קרן דומה בבורסה של ניו יורק, או המרתי את השקלים לדולר אוסטרלי ואז לפרנק שוויצרי וקניתי קרן מחקה נאסדאק בבורסה של שוויץ - כך או כך או כך יש לי אותו נכס ואני חשוף - או לא חשוף - לאותם מטבעות.

השער שקל/דולר משמעותי לא כי ביצעת המרה, אלא כי החלטת למדוד את שער הקרן בדולרים (שזאת מוסכמה מקובלת לגבי קרן מחקה נאסדאק) ואת השווי עבורך בשקלים (גם מוסכמה מקובלת עבור תושבי ישראל).
מקבל.
אבל יש כאן שתי החלטות שהן במידה רבה שרירותיות. את שער הנאסדאק אפשר למדוד בכל מטבע, דולר הכי מקובל אבל האם הוא נכון?
לא מבין. תיאורטית הכל אפשרי. אבל QQQ וכלל הנכסים האמריקאיים נמדדים אינטרינסית בפועל בדולרים. מה זה נכון? המציאות.
את ערך הנכסים שלי אפשר למדוד בכל מטבע. שקל זה מקובל אבל בטח שזה לא ממש נכון. שקל צמוד מדד זה יותר טוב, גם לא לגמרי מדויק.
בסופו של דבר השאלה היא כמה חודשי מחיה אני יכול לקנות בנכסים שלי. אבל זה חישוב קשה, יותר נוח לספור שקלים.
יפה. ולכן, כפי שכתבת, המוסכמה המקובלת ולדעתי אף הטבעית בישראל היא למדוד בסוף שווי בשקלים.

ולראיה, ביום מסחר בו CNDX ללא שינוי באחוזים, השינוי באחוזים של 1159243 מבטא בדיוק את השינוי היומי בשער החליפין שקל/דולר.
אז שווי המניות שבמדד הנסדאק, ביום ללא מסחר, עולה ויורד לפי שער השקל/דולר?

@WizOz , תצטרך להגדיר מה זה "שווי" גם אם זה נראה ברור מאליו. אם "שווי" זה "כמה שקלים יש לי" אז אתה צודק, אבל רוב אוכלוסיית העולם לא תסכים עם ההגדרה הזו.

ייתכן שבאותו יום גם מחיר המלפפונים בדולרים עלה כי היתה הצפה בשדות ולכן אתה צריך מחר פחות מלפפונים כדי לקנות חתיכה אחת של cndx. יוצא שמחיר נייר הערך עלה בשקלים, ירד במלפפונים וכן הלאה. זו בעיה בהגדרת "שווי" כנראה.

לא מבין. תיאורטית הכל אפשרי. אבל QQQ וכלל הנכסים האמריקאיים נמדדים אינטרינסית בפועל בדולרים. מה זה נכון? המציאות.
מדידה זה לא מציאות.
אפשר למדוד את QQQ בכל מטבע, אני בטוח שיש אתרים שמציגים את זה ככה.
להגיד שיחידה של QQQ שווה 1,800₪ נכון ומציאותי לא פחות מלהגיד שהיא שווה 490$. רק פחות מקובל.

להבנתי: לא - בדולרים, כן - בשקלים.
המילה שווי בלבד כנראה לא מדוייקת לציין משמעות עבור משקיע זר שבכ"ז משקיע בנכס אמריקאי.
אולי שווי או ערך דולרי / שקלי.

להבנתי: לא - בדולרים, כן - בשקלים.
המילה שווי בלבד כנראה לא מדוייקת לציין משמעות עבור משקיע זר שבכ"ז משקיע בנכס אמריקאי.
אולי שווי או ערך דולרי / שקלי.
מה יקרה ביום ללא מסחר בקרן דואלית?

ביום ללא מסחר בבורסה נתונה, ניירות הערך הנסחרים בה (כמובן) לא נסחרים. לכן השערים שלהן לא מתעדכנים.
לא מונע מהמקביל שלה בבורסה אחרת (דואלית) כן להיסחר וכן להתעדכן.
נכון גם ברבים.
היום, למשל, 4 יולי, אין מסחר בנאסדק. CNDX נסחרה בלונדון, 1159243 נסחרה בת"א.

קודם כל יכול להיות שלא תוכל לסחור בה באף מקום.

נדמה לי שלפעמים עושה השוק מזרים פקודות בהתאם לשווי המדד על סמך חוזים עתידיים, אבל אז עלולים להיות מרווחים גדולים יותר.

זו שנקנתה בשקלים הומרה לדולרים ע"י בלקרוק כדי לקנות נכס שערכו האינטרינסי נמדד בדולר.
ושוב אתה מניח (בלי הוכחה) את מה שאתה מנסה להוכיח.
ושוב אתה מניח (או קובע) ולא מוכיח.
מבחינתי השווי תלוי בכלל בשע"ח עגבניות/מלפפונים.
ולראיה, ביום מסחר בו CNDX ללא שינוי באחוזים
ללא שינוי באחוזים לעומת מה?
אתה ממשיך להניח את מה שאתה רוצה להוכיח.
השינוי באחוזים של 1159243 מבטא בדיוק את השינוי היומי בשער החליפין שקל/דולר.
אתה יכול להגיד בדיוק את ההיפך
ביום שאין שינוי בשער באחוזים של הקרן השקלית, השינוי בשווי הקרן הדולרית מבטע בדיוק את השינוי היומי בשער הדולר/שקל.
מכאן אפשר להוכיח שהקרן הדולרית בכלל חשופה לשקלים.

נערך לאחרונה ב:
אתה יכול להגיד בדיוק את ההיפך
ביום שאין שינוי בשער באחוזים של הקרן השקלית, השינוי בשווי הקרן הדולרית מבטע בדיוק את השינוי היומי בשער הדולר/שקל.
מכאן אפשר להוכיח שהקרן הדולרית בכלל חשופה לשקלים.
אם אני מבין נכון, יום ללא שינוי בשער של קרן X בדולרים, זה סה"כ אומר שהיא 'צמחה' בדיוק כמו שהשווי של הסחורה המוכרת 'דולר' צמחה.
והיות שהסחורה 'שקל' לא צמחה במקביל, הרי שהיא פותחת שער שלילי מקביל מול שניהם באותו פער בדיוק.

באותה מידה:
יום ללא שינוי בשער של קרן X בשקלים, זה סה"כ אומר שהיא 'צמחה' בדיוק כמו שהשווי של הסחורה ה(פחות מוכרת...) 'שקל' צמחה.
והיות שהסחורה 'דולר' לא צמחה במקביל, הרי שהיא (-הדולר) פותחת שער שלילי מקביל מול שניהם באותו פער בדיוק.

יום ללא שינוי בשער של קרן X בדולרים, זה סה"כ אומר שהיא 'צמחה' בדיוק כמו שהשווי של הסחורה המוכרת 'דולר' צמחה.
נכון. רק אל תשכח ש"צמחה" יכול להיות חיובי או שלילי.
בגלל זה אני מעדיף ביטויים יותר גנריים כמו "זזה" או "השווי השתנה"
והיות שהסחורה 'שקל' לא צמחה במקביל, הרי שהיא פותחת שער שלילי מקביל מול שניהם באותו פער בדיוק.
פער שלילי או חיובי.
באותה מידה:
יום ללא שינוי בשער של קרן X בשקלים, זה סה"כ אומר שהיא 'צמחה' בדיוק כמו שהשווי של הסחורה ה(פחות מוכרת...) 'שקל' צמחה.
והיות שהסחורה 'דולר' לא צמחה במקביל, הרי שהיא (-הדולר) פותחת שער שלילי מקביל מול שניהם באותו פער בדיוק.
נכון
(שוב, עד כדי זה שצמיחה יכולה להיות שלילית והפער הנפתח יכול להיות חיובי).

נכון. רק אל תשכח ש"צמחה" יכול להיות חיובי או שלילי.
בגלל זה אני מעדיף ביטויים יותר גנריים כמו "זזה" או "השווי השתנה"
פער שלילי או חיובי.
נכון
(שוב, עד כדי זה שצמיחה יכולה להיות שלילית והפער הנפתח יכול להיות חיובי).
שאלת מתחיל
האם מבחינה סטיסטית, מצוי ניירות שישמרו על שער תואם לדולר והתזוזה תהיה בעיקר מול המטבעות האחרים?
כלומר, אם נניח נמצא שמדד כלשהוא, פעם/פעמיים בחודש לא רושם תזוזה, (עקב חוסר בחדשות מסעירים סיבבו, מסחר נמוך וכד') - האם זה יהיה מצוי בעיקר בשערו מול הדולר, או גם מול מטבעות אחרים?
כוונתי שצריך להבין את הסיבה שבדיוק שער החברה והדולר 'צמחו' (או 'נפלו') באותו שיעור ביחס לכל המטבעות בעולם.

האם מבחינה סטיסטית, מצוי ניירות שישמרו על שער תואם
במציאות?
לא. יש כל הזמן תזוזות בין כל הנכסים.
לא תצליח למצוא 2 נכסים (שהם לא צמודים) שהשער ביניהם לא משתנה.
האם זה יהיה מצוי בעיקר בשערו מול הדולר, או גם מול מטבעות אחרים?
אין הבדל. לא תמצא כזה בכל מקרה.

ועוד לפני זה - תראה לי יום אחד (או אפילו 5 דקות, בזמן מסחר) שבו יש מטבע כלשהו שלא זז יחסית לדולר (ושאינו צמוד לדולר).
כלומר הדולר עצמו "זז" כל הזמן. גם ביחס למטבעות אחרים, וגם ביחס לכל המניות הנסחרות וגם ביחס לנכסים אחרים.
מעבר לזה שגם כל המניות זזות (גם מול עצמן וגם מול כל נכס אחר).

כלומר בכל רגע נתון, גם הדולר זז וגם הנכס שאתה מודד בדולר זז. אין שום מצב שבו אחד מהם נשאר "קבוע", ולכן אם נכס זז יחסית לדולר אתה לא יודע אם הנכס הוא זה שזז או שהדולר הוא זה שזז כי שניהם כל הזמן זזים.

כלומר בכל רגע נתון, גם הדולר זז וגם הנכס שאתה מודד בדולר זז. אין שום מצב שבו אחד מהם נשאר "קבוע", ולכן אם נכס זז יחסית לדולר אתה לא יודע אם הנכס הוא זה שזז או שהדולר הוא זה שזז כי שניהם כל הזמן זזים.
שאלתי הפוך, אולי כעת אצליח לבטא יותר טוב:
הדולר הרי מאוד תנודתי ביחס למטבעות, אז בהנחה שחלק מהמניות פחות תנודתיות ביחס אליו.
זה אומר שהמחיר שלהם בדולר לא משתנה באותו תזוזתיות, - אבל לא יכול להיות שמול שאר המטבעות הם לא יזוזו, כי יווצר ארביטראז'.
אז איך ייתכן שמצב ברירת המחדל הוא 'צמוד דולר' = צמיחה/נפילה בדיוק באותו יחס?
כלומר, לפי ההסבר עד עכשיו, הרי שכל שינוי בין דולר>יורו בהכרח ידרוש קביעת מחיר חדשה של מניה X או מול הדולר או מול היורו.
בהנחה שלא כל המניות משתנה מחירם כל חצי שניה (כמו שהדולר>יורו משתנה) הרי שהם שמרו על הכח שלהם כמו אחד מהמטבעות.
אני כנראה מפספס פה איזה משהו.
מהו?

אז איך ייתכן שמצב ברירת המחדל הוא 'צמוד דולר' = צמיחה/נפילה בדיוק באותו יחס?
לא הבנתי את השאלה.
כלומר, לפי ההסבר עד עכשיו, הרי שכל שינוי בין דולר>יורו בהכרח ידרוש קביעת מחיר חדשה של מניה X או מול הדולר או מול היורו.
מחיר המניה זז כל הזמן (גם בדולר, גם באירו וגם בכל מטבע אחר).
גם היחס בין המטבעות זז כל הזמן.
כלומר בהכרח כל הזמן נקבע מחיר חדש.
בהנחה שלא כל המניות משתנה מחירם כל חצי שניה
למה לא?
אני כנראה מפספס פה איזה משהו.
מהו?
כנראה את ההגדרה של שווי :-)
רשמית, "מחיר" של נייר נקבע לפי המחיר של העסקה האחרונה שבוצעה בו. בפועל, "שווי" של נייר משתנה גם אם לא היו בכלל עסקאות.

תחשוב על זה ככה - נניח שיש מפעל כלשהו שמייצר דברים, והמפעל הזה נסחר בבורסה.
במהלך סופ"ש הרי אין מסחר בנייר, ולכן "מחיר" הנייר ביום שני בבוקר (לפני העסקה הראשונה) הוא כביכול מחיר העסקה האחרונה שבוצעה בשישי בערב.
עכשיו נניח שביום ראשון המפעל נשרף ונהרס כולו (ונניח שמתגלה ביום ראשון גם שלא היה ביטוח וכו').
מה אתה חושב שקורה לשווי הנייר? האם הוא נשאר זהה (כי ה"מחיר" לא השתנה)?
הרי ברור לכולם שאף אחד לא יהיה מוכן לקנות את הנייר ביום שני בבוקר במחיר שאפילו קרוב למחיר הסגירה של יום שישי.

במילים אחרות, זה שלא היה מסחר בנייר לא אומר שהשווי שלו לא השתנה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא הבנתי את השאלה.

מחיר המניה זז כל הזמן (גם בדולר, גם באירו וגם בכל מטבע אחר).
גם היחס בין המטבעות זז כל הזמן.
כלומר בהכרח כל הזמן נקבע מחיר חדש.

למה לא?

כנראה את ההגדרה של שווי :)
רשמית, "מחיר" של נייר נקבע לפי המחיר של העסקה האחרונה שבוצעה בו. בפועל, "שווי" של נייר משתנה גם אם לא היו בכלל עסקאות.
תחשוב על זה ככה - נניח שיש מפעל כלשהו שמייצר דברים, והמפעל הזה נסחר בבורסה.
במהלך סופ"ש הרי אין מסחר בנייר, ולכן "מחיר" הנייר ביום שני בבוקר (לפני העסקה הראשונה) הוא כביכול מחיר העסקה האחרונה שבוצעה בשישי בערב.
עכשיו נניח שביום ראשון המפעל נשרף ונהרס כולו (ונניח שמתגלה ביום ראשון גם שלא היה ביטוח וכו').
מה אתה חושב שקורה לשווי הנייר? האם הוא נשאר זהה (כי ה"מחיר" לא השתנה)?
הרי ברור לכולם שאף אחד לא יהיה מוכן לקנות את הנייר ביום שני בבוקר במחיר שאפילו קרוב למחיר הסגירה של יום שישי.
במילים אחרות, זה שלא היה מסחר בנייר לא אומר שהשווי שלו לא השתנה.
אני מתקשה להגדיר את הבעיה שלי.
נניח שהנתונים של הפד היו מעולים, וזה גרם לעלייה משמעותית מול כל המטבעות.
הייתי מצפה שכל המניות ירדו בהתאמה מול הדולר.
זה מה שקורה במציאות?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
א השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 499
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
P השפעת ירידות בשוק ההון על נדל"ן רגיל/להשקעה? נדל"ן 32
כ השפעת תשלום ריבית (קופון) על מחיר וגרף של אג"ח שוק ההון 4