אפשר לומר בזהירות - בינתיים הכל הולך לפי איך שאני ועוד כמה הנחנו -
לא ״היטלר 2״ ולא קרוב לשם -
מעדויות של כתבים ישראלים מהשטח כמו רון בן ישי ואוהד חמו, עושה רושם שפוטין עושה את המקסימום לא לפגוע באזרחים , ואף לא פוגע בחיילים שמבקשים להיכנע. וגם מההצהרות של הקרמלין, מתקבל הרושם שהם מתכוונים להפיל את השלטון ולהחליף אותו לשלטון בובות כמו בבלארוס, אך לא מעבר לכך.
שוב, אין כאן שום צידוד בצד זה או אחר, רק בקשה במעט להרגיע את ההיסטריה של ״מלחמת עולם שלישית״ ו״רצח עם״ שמדברים כאן בדיון.
יש הרבה בהלה והיא מובנת, אבל צריך לנתח כמה שאפשר את הנעשה בצורה קרה מהצד, ולא להיכנס לדמגוגיות של ״היטלר״ וכו׳
האם אפשרי שפוטין ירצה להתרחב מעבר? הכל אפשרי , אני לא חוזה עתידות.
אבל אני מאמין שלא נראה משהו מעבר להחלפת ממשלת בובות באוקראינה. ואני מאמין שעניין של שבועות, מקסימום חודשים אחדים, עד שהכל שם ירגע לאחר שהממשלה תיפול. ואז גם העולם ירגע. כמובן במחיר נוראי של אבדות של כוחות צבא משני הצדדים כמו שקורה במלחמות, וכן, גם אזרחים בלתי מעורבים, אי אפשר להימנע מזה לחלוטין במלחמות. כמו הילד האוקראיני שנהרג היום על אופניו. אבל אני לא רואה רצח עם או הרעבה מכוונת של האוכ׳ כמו שהציעו פה, ואני גם לא רואה השתלטות על מדינות מעבר לאוקראינה.
אני מאמין שהשווקים ירגעו לאט לאט בחזרה וגם מחירי החיטה והדלק וכו׳, בשבועות - חודשים הקרובים לאחר שהממשלה תיפול על פי התוכנית שלו, ולאט לאט תחזור יציבות לאוקראינה. יציבות רוסית אמנם, אבל יציבות.