• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות

ואתה בטוח שאתה לא מקבל אוטומטית ריבית?
אתה מקבל אוטומטית אם אתה עומד בתנאים (מעל 10k)
כן, יכול להיות שיש תנאים לקבלת ריבית, אבל בגלל שזו לא חברה מהארץ, הנחתי שאין יותר מדי קונצים מהסוג של "למפקידי מעל X כסף" לקבלת הריבית.
זה לא קונץ. הם רושמים את זה בצורה ברורה ושקופה.
וזה לא תלוי בהפקדות שלך אלא רק באחזקות.

זה לא קונץ. הם רושמים את זה בצורה ברורה ושקופה.
בארץ יש הרבה פעמים את המשחקים של "לבעלי 50 אלף, מתחת ל200 אלף, ביום שני ורביעי בחודש". גם כתוב הכל כמו שצריך, עדיין קונץ בעיניי.

וזה לא תלוי בהפקדות שלך אלא רק באחזקות.
באחזקות המזומן. האחזקות כולן משפיעות על גובה הריבית, אבל אם יש לך מתחת ל10K עדיין לא תקבל כלום.
https://www.interactivebrokers.com/en/accounts/fees/pricing-interest-rates.php

בארץ יש הרבה פעמים את המשחקים של "לבעלי 50 אלף, מתחת ל200 אלף, ביום שני ורביעי בחודש". גם כתוב הכל כמו שצריך, עדיין קונץ בעיניי.
מסכים שבארץ הרבה פעמים זה קונץ. בעיקר כי רושמים בגדול "ריבית של X%" ורק בקטן למטה "למעבירי משכורת מעל Y".
במקרה של IB זה לא המצב. אין פה פרסום כוזב ואין דרישה להעברה כזאת או אחרת. יש הגדרה ברורה - אחזקות של מעל 10K במזומן יתנו לך ריבית. בלי אותיות קטנות ובלי שטויות.
באחזקות המזומן.
כן, לזה התכוונתי.
מן הסתם אם אתה לא מחזיק מזומן לא תקבל ריבית על מזומן :-)
ואם אתה מחזיק מזומן מסוג מסויים תקבל ריבית שונה מאשר אם תחזיק מזומן מסוג אחר.

לעומת זאת במקרה הקיצון שאירלנד/ספרד ודומיהם יחליטו להחרים כל נכס ישראלי, מי שיהיה לו שם נכסים יידפק בגדול אבל לאזרחי ישראל בכללית זה יהיה מכה בכנף.
אתה אומר שמי שמשקיע בקרנות סל איריות - האירים יכולים כאקט של חרם על ישראל להחרים לו את הקרנות? כלומר לא להנזיל, אלא ממש לקחת לו את הכסף בקרנות? ולא משנה אם הן בברוקר ישראלי או ב IB? או שלא הבנתי

נערך לאחרונה ב:
אתה צודק, אבל אנחנו לא שחקן מרכזי מספיק כדי שפגיעה מזערית בנו תביא לשינוי סדרי עולם.
כדאי לזכור שכבר נפגענו - מדינות הכירו בפלסטין, עשו עלינו אמברגו שקט (או רועש), ושגרירויות נסגרו. לאף אחד לא ממש אכפת.
אנחנו באמת שחקן זניח אבל בתסריט ממנו חוששים אירלנד לא תוכל לפגוע ישירות בחשבונות של ישראלים אלא רק באמצעות רגולציה וסנקציות על גופים פיננסיים אמריקאים, אם זה ברוקרים ואם כאלה שרשמו את הקרנות באירלנד. וזה לא משהו שאמריקאים יסכימו לקבל.

אתה אומר שמי שמשקיע בקרנות סל איריות - האירים יכולים כאקט של חרם על ישראל להחרים לו את הקרנות? כלומר לא להנזיל, אלא ממש לקחת לו את הכסף בקרנות? ולא משנה אם הן בברוקר ישראלי או ב IB? או שלא הבנתי
צודק, הניסוח שלי לא מוצלח...

לפי מה שכתבו פה זה תרחיש מאוד לא סביר בגלל מבנה ההחזקה (הברוקר אמריקאי, הנכס אמריקאי ורק ההתאגדות אירית) אבל מי שיחזיק נכס ממש (כסף בבנק אירי למשל) לא נראה לי כזה מופרך שיום אחד בהיר הוא יגלה שאין לו גישה אליו כי זה הוקפא או משהו בסגנון, זה בדיוק מה שמספרים אזרחים רוסיים.

אבל מי שיחזיק נכס ממש (כסף בבנק אירי למשל) לא נראה לי כזה מופרך שיום אחד בהיר הוא יגלה שאין לו גישה אליו כי זה הוקפא או משהו בסגנון
אז בוא, כדי שלא נבלבל ונתבלבל :) אנחנו מדברים פה על קרנות איריות, או שנרכשו בברוקר זר או שנרכשו בברוקר ישראלי.
אני עדיין לא הבנתי איך יכולה אירלנד למנוע מברוקרים ישראליים מסחר לצורך מכירה\קנייה של כספים שמושקעים בקרנות איריות שלהם מבלי למנוע מברוקרים אחרים בעולם לעשות את זה.
ואם הם כן יכולים, אז עוד יותר לא ברור לי איך אפשר למנוע קנייה\מכירה לאזרח ישראלי שיש לו חשבון ב IB מבלי לעשות אותו דבר לאזרח לא ישראלי שגם מושקע בדיוק באותן קרנות ב IB, בגלל חוק של אירלנד (שיכולה לחוקק חוקים רק האזרחים\תושבים שלה) ולא בגלל חוק של ישראל (שכן יכולה לחוקק חוק על האזרחים שלה) או אמריקאי (שיכולה לחוקק חוקים על הברוקרים שלה).
ובכל מקרה החלטה כזאת צריכה לדעתי להתקבל ע"י האיחוד האירופי (שזה אולי פחות מופרך) ולא ע"י אירלנד, אבל אז מה אשם מישהו שיש לו אזרחות אירופית בנוסף לאזרחות האירופית שלו? לא ברור לא ברור...

אני עדיין לא הבנתי איך יכולה אירלנד למנוע מברוקרים ישראליים מסחר לצורך מכירה\קנייה של כספים שמושקעים בקרנות איריות שלהם מבלי למנוע מברוקרים אחרים בעולם לעשות את זה.
כדי שלא נתבלבל, בוא נגדיר היטב את התנאים -
לקרנות האיריות יש רשומה בבורסת תל אביב, "אש"ס SPX500", לדוגמא. הם יכולים מחרתיים בבוקר למצוא איזה סעיף חוקי כדי למחוק את הרשומה, או סתם לומר שהיא לא רווחית.

עכשיו, האם אירלנד יכולה למנוע מברוקר ישראלי לקנות את הרשומה הגרמנית של הנייר?
לא, כנראה לא יכולה, או מאוד מאוד קשה, אבל גם ככה זה לא רוב הטראפיק, אלא הרשומה בישראל, כשיש ברוקרים בארץ שבכלל לא מאפשרים קנייה באירופה.
ואם הם כן יכולים, אז עוד יותר לא ברור לי איך אפשר למנוע קנייה\מכירה לאזרח ישראלי שיש לו חשבון ב IB
בדיוק כמו שעשו לרוסים, אתה מוזמן לקרוא באשכול. מי שיש לו אזרחות X, מבקשים מIB לאכוף את איסור הקנייה\החזקה שלו בנכסים Y (למשל: כל נכס באיחוד האירופי).
שים לב: IB הוא רק משתף פעולה, מקיים מדיניות. לא מדובר על ברוקר ישראלי (שניתן לאסור כל פעילות שלו אבל לא בהכרח להכנס לו לתחתונים) אלא ברוקר זר - שמציית.
מבלי לעשות אותו דבר לאזרח לא ישראלי שגם מושקע בדיוק באותן קרנות ב IB, בגלל חוק של אירלנד (שיכולה לחוקק חוקים רק האזרחים\תושבים שלה)
לא, הנכס נמצא באירלנד, ואירלנד יכולה לעשות ככל העולה על רוחה, כמובן שיש לה מגבלות בינלאומיות,
אבל חוקית, אתה שואל אם מדינה יכולה לא לאפשר לכסף שזרם אליה לזרום החוצה? בוודאי שכן. זה כסף שנמצא בגבולותיה ותחת חוקיה. הוא אזרח שלה, לצורך העניין.
תדמיין שאתה שולח כסף לטימבקטו. הוא שם. עכשיו תקנה קרן אירית - עשית אותו דבר. אמנם חברת האם אמריקאית, הכסף עודנו חונה באירלנד עד לקניית הנכס, שחונה באירלנד.
ובכל מקרה החלטה כזאת צריכה לדעתי להתקבל ע"י האיחוד האירופי (שזה אולי פחות מופרך) ולא ע"י אירלנד,
אתה תולה יותר מדי תקוות בגוף כושל, שרגולטורית כלל לא מחוייב להתערב בהחלטות כאלה. אם אתה אומר צריך במובן should, אולי, אבל כרגע זה לא המצב.
האם אנחנו רחוקים ממצב כזה באיחוד האירופי ככלל? הוציאו צו מעצר בכל מדינות האיחוד לראש הממשלה שלך, mind you.
אבל אז מה אשם מישהו שיש לו אזרחות אירופית בנוסף לאזרחות האירופית שלו?
אשם בדיוק כמו שרוסי אשם על זה שהוא נולד ברוסיה, ועכשיו צריך ללכת להלחם בקרוב משפחה שלו מעבר לגבול, וכל נכסיו מוקפאים. העולם לא הוגן.

לקרנות האיריות יש רשומה בבורסת תל אביב, "אש"ס SPX500", לדוגמא. הם יכולים מחרתיים בבוקר למצוא איזה סעיף חוקי כדי למחוק את הרשומה, או סתם לומר שהיא לא רווחית.
שאני אבין: מה המשמעות של מחיקת הרשומה במקרה והיו יחידות בשווי 3 מיליון ש"ח בקרן הזאת? פשוט איבדתי 3 מיליון ש"ח ואני לעולם לא אראה אותם יותר?
או שמדובר בהנזלה לעו"ש?

נערך לאחרונה ב:
שאני אבין: מה המשמעות של מחיקת הרשומה במקרה והיו יחידות בשווי 3 מיליון ש"ח בקרן הזאת? פשוט איבדתי 3 מיליון ש"ח ואני לעולם לא אראה אותם יותר?
או שמדובר בהנזלה לעו"ש?
ניחוש שלי - אופציה שלישית בכלל. ימירו לך את הניירות לגרסה בבורסה אחרת שממשיכה להיסחר.

כמובן שתיאורטית כל אחת משלושת האופציות יכולה לקרות. אבל הלאמה של הכסף נראה לי בסבירות אפסית.

יש לך סימוכין לזה שקרנות איריות נחשבות לנכס אמריקני?
לא יודע איך מגדירים "נכס אמריקאי", אבל התחושה שלי היא שלכל הגדרה סבירה התשובה תהיה "לא" היות ולא חל עליהן מס עזבון.

למה צריכה להיות הפרדה? היא יכולה למנוע מכל ברוקר (ישראלי או זר) לסחור בנכסים איריים למי שבעל אזרחות ישראלית.
כמו שלצורך העניין ממשלת ישראל אוסרת על ברוקרים זרים (ובפרט IB) לאפשר מסחר בניירות ערך ישראלים לבעלי אזרחות ישראלית.

כמו שלצורך העניין ממשלת ישראל אוסרת על ברוקרים זרים (ובפרט IB) לאפשר מסחר בניירות ערך ישראלים לבעלי אזרחות ישראלית.
זה לא נכון.
א. אין איסור על ברוקרים זרים באופן גורף.יש מגבלה שקיימת רק בIB (בברוקרים זרים אחרים שסוחרים בארץ אין מגבלה כזאת).
ב. אין איסור על בעלי אזרחות ישראלית. המגבלה היא על תושבים ישראלים יחידים. (כלומר אזרח ישראלי שאינו תושב יכול לסחור בלי בעיה. וכן גם חברה ישראלית).
ג. אין איסור על מסחר בניירות ערך ישראלים. יש מגבלה על מסחר ספציפית בבורסת ת"א. (כלומר אפשר לקנות ניירות ישראלים בחו"ל. אי אפשר לקנות קרנות זרות שנסחרות בת"א).

ולעניין הקרנות האיריות - מאחר והן לא נסחרות בבורסה באירלנד אלא בכל מיני בורסות ברחבי העולם, אין לממשלת אירלנד באמת יכולת למנוע את המסחר בקרנות הללו מאנשים מסויימים באופן ישיר.

אני קורא את הדיון כאן ומבין שהדעות חלוקות לגבי ״האם להרגיש בנוח שהכסף נמצא בקרן אירית״, נכון למציאות שנת 2024, פאתי 2025.

למרות זאת, נכון להיום, ההמלצה הרווחת למשקיע הישראלי בשרשור על ״מייק״ היא להשקיע בקרן אירית צוברת.

האם בהתבסס על הדיון פה, הייתם שוקלים להמליץ למייק להחזיק קרן אמריקאית במקום, או לכל הפחות להכניס דיסקליימר בבעייתיות של נכסים איריים?

אני מנסה להבין לאיזה מסקנה אנחנו חותרים כאן. כמובן שהכל אינדיבידואלי, אבל נכון להיום הרפרנס בפורום הוא מייק.

אז איך תעביר כסף שלך שמושקע במערב אם אתה .... לא יכול להעביר כספים?
יותר מזה, בהמשך הדיון התברר שגם רוסים שהיגרו למערב, לקנדה למשל גם חטפו סנקציות שונות מהאיחוד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
א השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 499
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8