אין בזה שום בעיה, גם המדינות האלה לא ממש מחבבות את ישראל, אלא פשוט הרבה יותר פרגמטיות מאירלנד.
אני לא מצייר מצב שאירלנד תלחם בכל העולם, אלא תלחם נגדנו לשם ה-virtue signalling, מה גם שמה אנחנו? כלום ושום דבר בהון שזורם אליהם, אין הפסד גדול.
בסופו של דבר הכל יקום וייפול לפי דעת האמריקאים.
כן, אבל למדינות עדיין יש עצמאות מסויימת (ע"ע: ישראל נכנסת לרפיח למרות התנגדות האמריקאים), כך שהאירים עדיין יוכלו לקדם מדיניות אי-השקעה ישראלית שהאמריקאים יבלעו.
קרנות המאוגדות באירלנד נחשבות מבחינה משפטית לנכסים איריים. אם האיריים יאסרו על החזקה של נכסים איריים (נדל"ן, מניות, קרנות וכו) לתושבי ישראל, IB יהיו מחוייבים לאכוף זאת. אין לך שום הגנה משפטית נגד כך.
נכון. אני פחות רואה תרחיש של החרמת נכסים (עדיין מדובר במניות אמריקאיות), אלא יותר כמו איסור החזקה עתידי - הנזלה כפויה, מחיקת הרישום בתל אביב וכו'.
מעניין כמה זמן חסד יהיה להעביר את הקרנות לבורסה אחרת ואז את התיק לIB? (אם זה בכלל יעזור)
לא בהכרח יהיה, משום שאין רישום אמריקאי כזה, אז אולי תוכל להמיר לרישום אירופאי גרמני, בלגי (גם זה אולי), אבל למי שיכול לפעול רק מול ארה"ב - יתאפשר רק למכור.
זאת אומרת, בוודאי יודיעו מראש, בעיניי, אבל מבנה הקרנות האיריות לא מאפשר הרבה ברירות לכולם. הרי מראש הקרן נקובה בשקלים ופונה לפלח אוכלוסיה מסויים.
בהנחה שחלק גדול מההון שלך נמצא באיריות נכון להיום (תקן אותי אם זה לא נכון) - למה בעצם לא למכור לאור מה שכתבת?
הוא לא. אבל אולי אמכור. אין לי עניין לחיות בחלומות באספמיא על עולם גלובלי ומקושר, כשברור שמעלים מולנו הילוך, ואנחנו גם, למרבה הצער, חייבים להעלות הילוך.
עריכה: בבדיקה שנייה, 10% מהתיק. לא מעט, לא המון. מצד שני, עם 50% רווח, לא ממש מתחשק לי לממש ולשלם.

not great, not terrible כמו שאמרו ב2019...
למי שחושב שהתרחיש הזוי, שישאל את עצמו אם לפני שנתיים היה מאמין שראש הממשלה הנבחר דמוקרטית של ישראל היה תחת צו מעצר עולמי, כאחרון הדיקטטורים האפריקאים.