• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות

מעניין כמה זמן חסד יהיה להעביר את הקרנות לבורסה אחרת ואז את התיק לIB? (אם זה בכלל יעזור)
משרשורים אחרים עולה שזה תהליך של כמה שבועות. לא הייתי נכנס אליו בידיעה שאחד הגופים יפסיק לטפל בי מתישהו באמצע.
הייתי מוכר הכל וזהו.

להבנתי IB כפופים לרגולציה אמריקאית בלבד, והאירים יכולים לקפוץ.
יש לך סימוכין לזה?
לדוגמה - אני הבנתי למשל שIB כפופים לרגולציה הישראלית עבור עסקאות בבורסה בתל אביב, ולכן אתה בתור ישראלי לא יכול למשל לסחור בבורסה בתל אביב דרך IB.

אני לא מאמין שיהיה להם כזה קל, רוב היבוא ויצוא של אירלנד הוא בעיקר מול מדינות מערביות וספציפית יותר אירופיות ועוד יותר ספציפית מדינות בעלות קרבה גאוגרפית לאירלנד (ברטניה, צרפת, בלגיה והולנד מכבות ברשימה והם בין המדינות הכי קרובות לאירלנד).
אין בזה שום בעיה, גם המדינות האלה לא ממש מחבבות את ישראל, אלא פשוט הרבה יותר פרגמטיות מאירלנד.
אני לא מצייר מצב שאירלנד תלחם בכל העולם, אלא תלחם נגדנו לשם ה-virtue signalling, מה גם שמה אנחנו? כלום ושום דבר בהון שזורם אליהם, אין הפסד גדול.
בסופו של דבר הכל יקום וייפול לפי דעת האמריקאים.
כן, אבל למדינות עדיין יש עצמאות מסויימת (ע"ע: ישראל נכנסת לרפיח למרות התנגדות האמריקאים), כך שהאירים עדיין יוכלו לקדם מדיניות אי-השקעה ישראלית שהאמריקאים יבלעו.
קרנות המאוגדות באירלנד נחשבות מבחינה משפטית לנכסים איריים. אם האיריים יאסרו על החזקה של נכסים איריים (נדל"ן, מניות, קרנות וכו) לתושבי ישראל, IB יהיו מחוייבים לאכוף זאת. אין לך שום הגנה משפטית נגד כך.
נכון. אני פחות רואה תרחיש של החרמת נכסים (עדיין מדובר במניות אמריקאיות), אלא יותר כמו איסור החזקה עתידי - הנזלה כפויה, מחיקת הרישום בתל אביב וכו'.
מעניין כמה זמן חסד יהיה להעביר את הקרנות לבורסה אחרת ואז את התיק לIB? (אם זה בכלל יעזור)
לא בהכרח יהיה, משום שאין רישום אמריקאי כזה, אז אולי תוכל להמיר לרישום אירופאי גרמני, בלגי (גם זה אולי), אבל למי שיכול לפעול רק מול ארה"ב - יתאפשר רק למכור.
זאת אומרת, בוודאי יודיעו מראש, בעיניי, אבל מבנה הקרנות האיריות לא מאפשר הרבה ברירות לכולם. הרי מראש הקרן נקובה בשקלים ופונה לפלח אוכלוסיה מסויים.
בהנחה שחלק גדול מההון שלך נמצא באיריות נכון להיום (תקן אותי אם זה לא נכון) - למה בעצם לא למכור לאור מה שכתבת?
הוא לא. אבל אולי אמכור. אין לי עניין לחיות בחלומות באספמיא על עולם גלובלי ומקושר, כשברור שמעלים מולנו הילוך, ואנחנו גם, למרבה הצער, חייבים להעלות הילוך.
עריכה: בבדיקה שנייה, 10% מהתיק. לא מעט, לא המון. מצד שני, עם 50% רווח, לא ממש מתחשק לי לממש ולשלם. o_o not great, not terrible כמו שאמרו ב2019...

למי שחושב שהתרחיש הזוי, שישאל את עצמו אם לפני שנתיים היה מאמין שראש הממשלה הנבחר דמוקרטית של ישראל היה תחת צו מעצר עולמי, כאחרון הדיקטטורים האפריקאים.

נערך לאחרונה ב:
לא בהכרח יהיה, משום שאין רישום אמריקאי כזה, אז אולי תוכל להמיר לרישום אירופאי גרמני, בלגי (גם זה אולי), אבל למי שיכול לפעול רק מול ארה"ב - יתאפשר רק למכור.
בתכלס במקרה כזה פשוט מנזילים, מעבירים מזומן לIB כמו ש @חתול לילה אמר וקונים קרנות אמריקאיות . כי גם אין בהכרח הגנה מסנקציות על ישראלים שמחזיקים את הקרנות בIB תחת כל רישום אחר שהוא לא תל-אביב.

מה קורה אבל למי שחושש ממס ירושה? האם יש לו ברירה אחרת פרט לקרנות ישראליות? יש קרנות שהן לא איריות ולא אמריקאיות? (קנדיות?)

אני פחות רואה תרחיש של החרמת נכסים
האם יש תקדים לדבר כזה בכלל? האם לרוסים החרימו יח' בקרנות של ETFS באופן דומה? גם לי זה נשמע ממש הזוי

בכל מקרה, תגובה שמצאתי בפייסובק בנינגה פיננסית של אחד האדמינים שם (הדגשתי את מה שנראה לי הכי משכנע לטובת הסרת חשש), ובכל מקרה אני לא ממהר להפסיק לסחור בהן, כי במקרה הכי גרוע תהיה מכירה כפויה ואי אפשר לדעת מה ילד יום...

אין דרך באמת לדעת, עם זאת בעיניי באמת לא סביר משתי סיבות עיקריות:
1. לכסף אין צבע
2. זה יהיה קשה לעשות את האפליה הזו, ואנשים נמנעים לעשות דברים שקשים גם אם הם באמת מאמינים שאנחנו פושעים וכו.
אדגיש ש:
1. אנחנו לא מקבלים הטבה מממשלת אירלנד שהם יכולים לשלול.
2. הקרנות נסחרות בבורסה בלונדון.
3. החברה האירית היא בסה"כ מנפיקה, והיא חברת בת של חברה אמריקאית.
4. הקנייה מתבצעת בבורסה, כלומר הרכישה מתבצעת ממשקיע אחר שהחזיק את הקרן ולא מהמנפיקה.
5. אפשר לרכוש את הקרנות הללו בבורסה הישראלית.
אז צריך תיאום ורצון של יותר גורמים מרק ממשלת אירלנד כדי שדבר כזה יתממש, וגם אז בסה"כ נחזור לקרנות ישראליות שהם קצת פחות יעילות מס.

בתכלס במקרה כזה פשוט מנזילים, מעבירים מזומן לIB כמו ש @חתול לילה אמר וקונים קרנות אמריקאיות . כי גם אין בהכרח הגנה מסנקציות על ישראלים שמחזיקים את הקרנות בIB תחת כל רישום אחר שהוא לא תל-אביב.
אחד היתרונות המרכזיים לאיריות זה היעילות המיסויית - אין דיבידנדים, מס הדיבידנדים הנצברים הוא 15%, והריבית דריבית פועלת טוב יותר.
כל זה בטל בשישים אם אתה צריך להנזיל באמצע החיים ולשלם נתח ניכר של מס רווחי הון.

כך שזה לא ממש "פשוט מנזילים". התרחיש היחיד שאני רואה הוא ביטול הרישום, מי שאין לו בעיה להנזיל מהרגע להרגע, לא נראה שצריך לחשוש (אבל אולי אני טועה ויהיה יותר גרוע).
האם יש תקדים לדבר כזה בכלל? האם לרוסים החרימו יח' בקרנות של ETFS באופן דומה? גם לי זה נשמע ממש הזוי
לא יודע, אבל הקפיאו ולפי המסופר פה לחלק גם הנזילו. אכן נשמע קיצוני ואני לא חושב שלבירת המס אירלנד יש אינטרס לזעזע ולפגוע בעצמה - רק לשחק אותה צדיקה מהאפיפיור.
אבל קח בחשבון שאם אתה חי במדינה שנותקה מהסוויפט ואין איך להזרים רווחים חזרה למדינה - זה דה פקטו החרמה. זה לא ממש עוזר שלא החרימו בפועל, אם לא תראה כסף.
מה קורה אבל למי שחושש ממס ירושה? האם יש לו ברירה אחרת פרט לקרנות ישראליות? יש קרנות שהן לא איריות ולא אמריקאיות? (קנדיות?)
יש, לא יודע מה הרגולציה שם, אבל יש פלטפורמות לקניה ויש קרנות קנדיות שעוקבות אחרי מוצרים אמריקאים.
1. לכסף אין צבע
זאת אמירה נכונה ויש הרבה מה ללמוד ממנה, כסף הוא הדבר הכי חוצה גבולות שיש, עד עכשיו משתמשים בשקל בעזה, אבל בכל זאת - דרא"פ ורוסיה הן תקדימים מסוכנים.
כשלמדינה חשוב האידיאולוגיה שלה, היא תעשה הרבה - מה גם שאנחנו טיפה בים ההון שזורם לאירלנד. תסתכלו עלינו ועל המלחמה בהון למימון טרור - חשוב לנו, ואנחנו פועלים.
3. החברה האירית היא בסה"כ מנפיקה, והיא חברת בת של חברה אמריקאית.
התקדים הרוסי חשוב גם פה. כמו ששם קמו חברות רוסיות שקנו את הפעילות של חברות מערביות שיצאו, יתכן שחברת בת תקנה את הפעילות וכך הקרנות יוצאו מאירלנד.
אבל אירלנד זה לא רוסיה... הם לא דיקטטורים ולא יכולים להתפס ככה בעיניי העולם, כל הטריקים שמתאימים לרוסיה לא בהכרח יעבדו שם.
2. זה יהיה קשה לעשות את האפליה הזו, ואנשים נמנעים לעשות דברים שקשים גם אם הם באמת מאמינים שאנחנו פושעים וכו.
לגבי ביטול הרישום הישראלי - לא קשה בכלל. ואני גם די בטוח שלא מדובר בסכומים שיזיזו להם יותר מדי.
וגם אז בסה"כ נחזור לקרנות ישראליות שהם קצת פחות יעילות מס.
מסקנה לא נכונה שלא עונה ללב החשש - ההנזלה הכפויה או החרמה (שפחות סבירה בעיניי). זה לא "פשוט נחזור לישראליות". מה גם שיש אמריקאיות.

כן, אבל למדינות עדיין יש עצמאות מסויימת (ע"ע: ישראל נכנסת לרפיח למרות התנגדות האמריקאים), כך שהאירים עדיין יוכלו לקדם מדיניות אי-השקעה ישראלית שהאמריקאים יבלעו
למדינות יש המון עצמאות, אבל כשאתה מונע הטבה שניתנה לך ע"י ארה"ב נגד בת ברית של ארה"ב, אני יכול לנחש, ואני מניח שגם האירים , שההטבה לא תשאר. האירים לא יכולים לקדם שום דבר פיננסי בניגוד לדעתה של ארה"ב כנגד ישראל.

מסקנה לא נכונה שלא עונה ללב החשש - ההנזלה הכפויה או החרמה (שפחות סבירה בעיניי). זה לא "פשוט נחזור לישראליות". מה גם שיש אמריקאיות.
איך ״החרמה״ בכלל יכולה להתבצע? זה תרחיש ייחוס אפשרי בעיניכם?
מכירה כפויה זה רע, אבל החרמה זה מפחיד לאין שיעור.

לא בדיוק החרמה, אבל אם למשל הם מפסיקים את פעולת עושה השוק בישראל אז הקרן מאבדת הצמדה לערך האמיתי שלה (וכנראה המחיר שבו תיסחר ירד מאוד).
מן הסתם דבר כזה יהיה הפרת חוזה חמורה ויגרור תביעה כואבת, והם לא ירוויחו מזה כלום חוץ מאולי איזה תחושה של צדק. בקיצור נשמע לי קלוש.

בסיטואציות אמיתיות של sh*t hits the fan מהעבר - פשוט לא נותנים להוציא את הכסף מהמדינה, וזהו זה. יש לך ערך X על הנייר, אבל אפס יכולת להזיז אותו.
זה לא בדיוק מה שקרה ברוסיה, אנחנו עוד לא שם, אבל דה פקטו זה כן, כי אין סוויפט ואין איך לממש רווחים, גם אם אין הנזלה וגם אם יש.
אבל לא, בעיניי לא סביר. בעיניי כן סביר שיכניסו את ישראל לאיזשהי רשימת מדינות בסנקציות - והרשימה הזאת מחייבת לא לקבל ממנה הון\לסחור איתה, ולכן ימחקו רישום קרנות.
זה הולך אגב לשני הכיוונים - המדינות שבעדנו יצאו מגדרן לעזור, בדיוק כמו שהמדינות שנגדנו יצאו מגדרן להוכיח כמה הן נאורות ונכונות.

עד כמה שאני מבין, כשאני קונה את הרישום בתל אביב, אני משלם עבור רישום ברשומה התל אביבית של הקרן האירית, והכסף עובר למנהלי הקרן האירית לקניית נכסים אמריקאיים,
תקנו אותי אם לא.

למדינות יש המון עצמאות, אבל כשאתה מונע הטבה שניתנה לך ע"י ארה"ב נגד בת ברית של ארה"ב, אני יכול לנחש, ואני מניח שגם האירים , שההטבה לא תשאר. האירים לא יכולים לקדם שום דבר פיננסי בניגוד לדעתה של ארה"ב כנגד ישראל.
בעצם אתה סומך על הרפובליקנים והדמוקרטים המתונים.
זו מסקנה שאני יכול לקבל תחת הממשל הנוכחי. לא יודע מה יהיה בעתיד.

מה התרחיש הכי גרוע שיכול להיות? יכריחו אותנו לממש? אין מצב ש'יחרימו' לנו את הכסף? (אני מדבר על מי שמשקיע בקרנות האיריות דרך בורסת תל-אביב)
גמני מחזיק באיריות בארץ את רוב כספי.
לא חושב שסגירת השגרירות היא סיבה מספקת עבורי לממש ולשלם מס.

לא בדיוק החרמה, אבל אם למשל הם מפסיקים את פעולת עושה השוק בישראל אז הקרן מאבדת הצמדה לערך האמיתי שלה (וכנראה המחיר שבו תיסחר ירד מאוד).
מן הסתם דבר כזה יהיה הפרת חוזה חמורה ויגרור תביעה כואבת, והם לא ירוויחו מזה כלום חוץ מאולי איזה תחושה של צדק. בקיצור נשמע לי קלוש.
זה לא בלאקרוק (תאגיד אמריקאי, כספים אמריקאיים) שמפעיל את עושה השוק? ובסופו של דבר, מדובר בסגירת ארביטראז׳, ככה שבמקרה הזה לא צריך את תמיכת מדינת אירלנד, לכאורה.

ההשוואה לרוסיה לא במקומה.

1. ארצות הברית היא לצד ישראל כפי שהיא מתנגדת לרוסיה.

2. רוסיה עשתה צעדים שמאיימים על אירופה ונאטו, ישראל לא מאיימת על הגופים האלה.

אבל, אני מכיר טוב אירים. אישית אין לי בעיה איתם, כללית אני לא סומך על המדינה והקהילה הזאת. יש שם אנטישמיות מובנית, תיעוב מהותי לכל מה שהוא ישראלי ויהודי, אין אפשרות לדעת לאן הם עוד יקחו את זה. מאידך, אני מתעב את סין ואני משקיע קצת במניות סיניות.

למי שקנה cspx/vuaa בib דרך LSE יכול להיות בעיה ? או שהסיכויים פוחתים משמעותית

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היו גם סיפורים על רוסים עם דרכון בריטי שעשו להם צרות בגלל שעדיין מופיעה "רוסיה" בארץ לידה
יש סימוכין לסיפורים האלה? כי זה כבר ממש גזענות של מי שקיבל את ההחלטות אם הוא עשה צרות למישהו שהוא אזרח ותושב מדינה אחרת חוץ מרוסיה ורק בגלל איפה שהוא נולד עשו לו צרות.
זה הגיוני כמו להקפיא נכסים של קיאנו ריבס שהוא אמריקאי לכל דבר רק בגלל שהוא נולד בלבנון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
א השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 499
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8