• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העלו לי את הפרמיה ב־50%

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
215
החלטתי לעשות ביטוח בריאות פרטי בסיסי ב־AIG. אין לי דברים רציניים מדי חוץ מהעובדה שאני מקבל קצבת נכות זמנית מהביטוח הלאומי בגלל אוטיזם (תפקוד גבוה מאוד). חברת הביטוח העלתה לי ב־50% את הפרמיה של ניתוחים ושל השתלול בחו"ל (תרופות מחוץ לסל אותה פרמיה). מה הקשר בין אוטיזם להשתלות ולניתוחים? אני מרושל יותר?

כן, גם אני התייעצתי עם ה־AI, אבל הדברים הללו לא רלוונטיים אליי. הוא גם ציין שם אפילפסייה ועוד מחלות – מדווחים על כל זה בנפרד. אין לי שום דבר מהדברים הללו.
זה פחות משנה אם יש לך כרגע משהו מהדברים האלה או לא. חברות הביטוח עובדות לפי סטטיסטיקה, ולפי הסטטיסטיקה שלהן אתה נמצא בפרופיל סיכון יותר גבוה. אתה נופל בין הכיסאות, כי הפרופיל שלך לא תואם בפועל את הסיכון שאתה מהווה עבורם.

היה לי מקרה דומה במהות:
היה לי איזה נגע מוזר בעור. הלכתי לרופאת המשפחה והיא לא ידעה בדיוק מה זה, אז היא המליצה ללכת לרופא עור. מכיוון שזה היה ממש לפני ראש השנה, שנינו הבנו שתור לרופא עור ייקח חודש במקרה הכי טוב - אז היא שלחה אותי למיון, בידיעה ששם אני אוכל לראות רופא עור עוד באותו יום (אפילו שלא הייתה דחיפות רפואית אמיתית).
בסוף כמובן זה לא היה משהו רציני ושלחו אותי הביתה עם משחה (תרופה בלי מרשם אפילו, אם אני זוכר נכון).
קצת אחרי זה טסתי לחו"ל, ובביטוח נסיעות צריך לציין האם היית במיון ב-6 החודשים האחרונים. נאלצתי לסמן כן, וזה עלה לי עוד 100$ בביטוח.
האם המצב שלי היווה סיכון מוגבר? לא באמת. אבל נפלתי לתוך פרופיל הסיכון הגבוה שלהם, ונאלצתי לשלם בהתאם.

זה פחות משנה אם יש לך כרגע משהו מהדברים האלה או לא. חברות הביטוח עובדות לפי סטטיסטיקה, ולפי הסטטיסטיקה שלהן אתה נמצא בפרופיל סיכון יותר גבוה. אתה נופל בין הכיסאות, כי הפרופיל שלך לא תואם בפועל את הסיכון שאתה מהווה עבורם.

היה לי מקרה דומה במהות:
היה לי איזה נגע מוזר בעור. הלכתי לרופאת המשפחה והיא לא ידעה בדיוק מה זה, אז היא המליצה ללכת לרופא עור. מכיוון שזה היה ממש לפני ראש השנה, שנינו הבנו שתור לרופא עור ייקח חודש במקרה הכי טוב - אז היא שלחה אותי למיון, בידיעה ששם אני אוכל לראות רופא עור עוד באותו יום (אפילו שלא הייתה דחיפות רפואית אמיתית).
בסוף כמובן זה לא היה משהו רציני ושלחו אותי הביתה עם משחה (תרופה בלי מרשם אפילו, אם אני זוכר נכון).
קצת אחרי זה טסתי לחו"ל, ובביטוח נסיעות צריך לציין האם היית במיון ב-6 החודשים האחרונים. נאלצתי לסמן כן, וזה עלה לי עוד 100$ בביטוח.
האם המצב שלי היווה סיכון מוגבר? לא באמת. אבל נפלתי לתוך פרופיל הסיכון הגבוה שלהם, ונאלצתי לשלם בהתאם.
ואתה חושב שאי אפשר להתמקח איתם?
הייתי רוצה לכתוב להם מכתב. יש לי לא מעט דברים להגיד. מה אם אני אאיים שלא אעשה את הביטוח פשוט?

הייתי רוצה לכתוב להם מכתב. יש לי לא מעט דברים להגיד. מה אם אני אאיים שלא אעשה את הביטוח פשוט?
אין לך מה להפסיד מלאיים ולראות מה תגובתם. פלוס תבקש הצעות מחברות אחרות.

אין לך מה להפסיד מלאיים ולראות מה תגובתם. פלוס תבקש הצעות מחברות אחרות.
אם לא ייענו לבקשתי, כך אעשה. הבעיה היא ששוב אצטרך לשלוח מסמכים ולהמתין להם. הפעם לפחות אני לא צריך לנבור במסמכים הרפואיים אלא כבר יש לי הכול.

תנסה להתמקח,או לקבל הצעה מחברה אחרת. איומים לא יעזרו. זה שוק חופשי, ואתה לא כבול אליהם בשום צורה. זכותם לגבות מה שהם רוצים, ואם זה לא מתאים ללקוח הוא חופשי ללכת למקום אחר.

תנסה להתמקח,או לקבל הצעה מחברה אחרת. איומים לא יעזרו. זה שוק חופשי, ואתה לא כבול אליהם בשום צורה. זכותם לגבות מה שהם רוצים, ואם זה לא מתאים ללקוח הוא חופשי ללכת למקום אחר.
כן, שלחתי להם מייל. נראה מחר מה יענו.

היה לי מקרה דומה במהות:
התקשרתי לביטוח ישיר. הקטע הוא שהמחיר הרגיל שלהם (₪29) גבוה עוד יותר מהמחיר ה״מיוחד״ של AIG (₪23.1).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חברים, אני רוצה לעדכן אתכם שהחלטתי ללכת על זה ולעשות ביטוח פרטי ב־AIG. על אף ההעלאה, הם עדיין הזולים ביותר עבורי. כרגע עדיף להיות מכוסה, ובעתיד לראות מה ישתנה. :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F קרן כספית שקלית - העלו היום את דמי הניהול שוק ההון 34
ו מגדל העלו את הדמי ניהול ב 0.8% בפעימה אחת צרכנות פיננסית 14
מ העלו לי את דמי הניהול, לממש רווחים ולעבור או להישאר? שוק ההון 94
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
tomerca ההנפקות מגיעות מאוחר מדי ומשקיעי המדדים מפספסים את כל הצמיחה. מה דעתכם ? שוק ההון 11
Gari מישהו הצליח להוריד ב IBI את דמי הניהול החודשיים לאפס לצמיתות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א אי אפשר להציל את כדור הארץ בקפיטליזם פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
P הבחירות הללו ישנו את חייכם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 697
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 67
R ומה אם הAI יבטל כליל את השוק שוק ההון 43
ע האם כדאי למחזר עכשיו את המשכנתא? נדל"ן 9
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 76
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ מנורה לא משחררת את הפנסיה - יש מקום יעיל להתלונן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
Dr Spock הביטקוין איבד את סיבת קיומו ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 89
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
T למחוק את השרשור התפתחות אישית 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
מ האם יש טעם לשלם את הארנונה בפעם אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
B ריבית ואינפלציה - איך למצוא את ציפיות השוק? שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה