זה לא שינה את העובדה שהבנק דרש אישור רואה חשבון. לצערי הפקידה (מחלקה משפטית) לא השתכנעה מהטיעון הזה.
כל העניין פשוט עצבן אותי לכן התווכחתי איתם, למרות שאת האישור מהרו״ח קיבלתי תוך חמש דקות. כסף שהגיע מהם, מניות שהועברו מהם, פירוט חשבון. שום דבר לא הספיק. רק אישור רואה חשבון.
חוסר העקביות הופכת פתיחת מספר חשבונות בנק חצי-רדומים למשהו ששווה לשקול.
לפני כשנה שנתיים ביקשו ממני בבינלאומי אישור רו״ח, לשמחתי די מהר ירדו מזה כשאמרתי שאין לי
טוב לדעת וגם מעט מפתיע. אינטרס של הבנקים לבקש את אישור הרו"ח גם על מנת לעורר סנטימנט להשקיע בבנק ולא דרך ברוקר זר.
מה אתה מגדיר כ"הרבה כסף"? או יותר נכון החל מאיזה סכום לדעתך מתחילים לחפור?
זה ממש משתנה מאדם לאדם ומאד תלוי באופי הפעילות שלו בחשבון, אבל החל מכמה מאות אלפים יכולים להתחיל להטריד.
יש עוד פעולות שמעורר שם מתים כמו הרבה העברות קטנות יותר אבל תכופות (smurfing)
אני יכול לומר לך שבדיסקונט אמרו לי שפעם אחת ממלאים את הטופס הזה ואז הם לא מבלבלים את המוח למשך כמה שנים אפילו.
מתי זה היה?
אני העברתי באוגוסט 2023, 270,000 ש"ח מ-IB לחשבון בבינלאומי.
כתבתי להם הודעה במערכת הפנימית שאני עושה זאת, התעלמו.
אחרי יום התקשרו מהסניף לשאול מה זה, אמרתי להם שכתבתי להם הודעה, הסתכלה ואמרה אין בעיה והעבירה.
זה ממש משתנה מאדם לאדם ומאד תלוי באופי הפעילות שלו בחשבון, אבל החל מכמה מאות אלפים יכולים להתחיל להטריד.
יש עוד פעולות שמעורר שם מתים כמו הרבה העברות קטנות יותר אבל תכופות (smurfing)
אני יכול לומר לך שבדיסקונט אמרו לי שפעם אחת ממלאים את הטופס הזה ואז הם לא מבלבלים את המוח למשך כמה שנים אפילו.
מתי זה היה?
אני העברתי באוגוסט 2023, 270,000 ש"ח מ-IB לחשבון בבינלאומי.
כתבתי להם הודעה במערכת הפנימית שאני עושה זאת, התעלמו.
אחרי יום התקשרו מהסניף לשאול מה זה, אמרתי להם שכתבתי להם הודעה, הסתכלה ואמרה אין בעיה והעבירה.
אני עשיתי העברה בגודל דומה בעבר באותו המסלול לאותו הסניף של הבינלאומי, רק שהתקשרתי לבנקאית שבוע לפני ודיברתי איתה על זה. כל ההעברות היו מהחשבון בסניף והזכרתי את זה בשיחה. המעבר היה חלק ולא נאמר לי כלום, ובגלל זה זה הצעתי לו פשוט להעביר בלי בלבול מוח.
מסכים.
לא מזמן הייתה לי בעיה (שפירטתי עליה בפורום) למשוך כסף מאינטרקטיב ליהב כי הסוויפט של יהב היה שגוי בהזנת הIBAN.
ביקשתי מאינטרקטיב רשות למשוך לגורם צד ג' שלא על שמי בעקבות הבעיה, לאחר שקיבלתי אישור יידעתי מראש את בנק לאומי (חשבון הורי בו אני גם מיופה כוח).
משכתי 250 אלף ש"ח, ללא צורך בחתימה של רו"ח.
לא, כשמזינים IBAN זה ממלא אוטומטית את הSWIFT קוד ולא ניתן לערוך. אלא אם כן פספסתי משהו? לא מצאתי אפשרות לערוך, גם התמיכה לא ציינו שניתן לערוך אז אני מניח שפשוט לא ניתן לערוך.
לא, כשמזינים IBAN זה ממלא אוטומטית את הSWIFT קוד ולא ניתן לערוך. אלא אם כן פספסתי משהו? לא מצאתי אפשרות לערוך, גם התמיכה לא ציינו שניתן לערוך אז אני מניח שפשוט לא ניתן לערוך.
בדקתי עכשיו, אכן לא ניתן לערוך.
מעריך שצריך לפנות אליהם אם רואים שקוד הסוויפט יוצא שונה ממה שאמור להיות.
מהבדיקה שעשיתי עכשיו על החשבון שלי (הבינלאומי) - נפתרה הבעיה בבינלאומי.
בדקתי עכשיו, אכן לא ניתן לערוך.
מעריך שצריך לפנות אליהם אם רואים שקוד הסוויפט יוצא שונה ממה שאמור להיות.
מהבדיקה שעשיתי עכשיו על החשבון שלי (הבינלאומי) - נפתרה הבעיה בבינלאומי.
נכון, יידעתי את התמיכה והם יידעו את המחלקה הרלוונטית לגבי הקוד. הבעיה נבעה מכך שיהב שינו באות את הקוד שלהם (כך שיהיה קוד נפרד להעברות בש"ח ומט"ח).
כנראה הייתי הלקוח הראשון בבנק יהב שניסה למשוך מאינטרקטיב אז נתקלתי בבעיה. היא כבר סודרה והקוד תקין כיום.
הבעיה הייתה שהייתי צריך את הכספים בזריזות על מנת לסייע להורי כלכלית (סיפור רפואי). קיבלתי כאמור אישור למשוך לצד ג'.