• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העברת דולרים (מט"ח) מחשבון באוצר החייל ל-IB

nettek

משתמש סולידי
דירוג
7
יש לי באוצר החייל סכום דולרי שאני מעוניין להעביר ל-IB, וכמובן שבמצב האידיאלי הייתי רוצה לעשות את ההעברה בדולרים. האם זה אפשרי, או שאני חייב להמיר קודם לשקלים בבנק?

בעמוד של ההעברת כסף אין התייחסות לחשבון הדולרי ונראה שמדובר רק באפשרות העברה של שקלים.

אתה יכול להעביר בנקאית לבנק בניו יורק בדולרים זה קצת יקר, או להמיר מטח ואז לשלוח מקומית אליהם ואז לקנות שוב דולרים יוצא קצת זול יותר.

יש לי באוצר החייל סכום דולרי שאני מעוניין להעביר ל-IB, וכמובן שבמצב האידיאלי הייתי רוצה לעשות את ההעברה בדולרים. האם זה אפשרי, או שאני חייב להמיר קודם לשקלים בבנק?
אין שום בעיה להעביר דולרים (או כמעט על מטבע אחר בעולם).
בעמוד של ההעברת כסף אין התייחסות לחשבון הדולרי ונראה שמדובר רק באפשרות העברה של שקלים.
אתה בטוח שאתה בדף הנכון?
הדבר הראשון שהוא שואל אותך בדף ההעברה הנכנסת ב IB זה המטבע שבו אתה מתכוון להעביר אליהם כסף.

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שהוא שואל על הממשק באוצר החייל
זאת שאלה אחרת :)

אבל אם יש לו חשבון דולרי באוצר החייל, אין שום סיבה שלא יוכל להעביר משם דולרים.
לא מכיר את הממשק של אוצר החייל, אבל בכל הבנקים הישראליים שאני מכיר זה אפשרי.

הוא לא יכול להעביר אליהם דולרים ישירות פה בארץ, בהנחה שזה על מה שמדובר כי הם יכולים לקבל רק מטבע מקומי בארץ.

אין שום בעיה להעביר דולרים (או כמעט על מטבע אחר בעולם).

אתה בטוח שאתה בדף הנכון?
הדבר הראשון שהוא שואל אותך בדף ההעברה הנכנסת ב IB זה המטבע שבו אתה מתכוון להעביר אליהם כסף.
נראה לי שהוא שואל על הממשק באוצר החייל
אז כן, אכן דיברתי על הממשק באוצר החייל, פשוט אני לא רואה אפשרות להעברת כסף בצורה עצמאית כאשר מדובר בדולרים, וכנראה שאני חייב לפנות לבנקאי. אני רוצה להבין האם זה באמת המצב.

הוא לא יכול להעביר אליהם דולרים ישירות פה בארץ, בהנחה שזה על מה שמדובר כי הם יכולים לקבל רק מטבע מקומי בארץ.
אני יודע שיש אפשרות ב-IB להעביר דולרים אבל לא ראיתי אם זה לבנק בארץ או בחו"ל. בכל מקרה זה פחות משנה, השאלה איך אני מבצע את זה דרך הבנק.

אני יודע שיש אפשרות ב-IB להעביר דולרים אבל לא ראיתי אם זה לבנק בארץ או בחו"ל. בכל מקרה זה פחות משנה, השאלה איך אני מבצע את זה דרך הבנק.
אם זה בדולרים אתה צריך לבדוק מה הפרטי חשבון בנק בניו יורק שלהם אני מניח שזה דרך ההנחיות שלהם בחשבון או שאתה מאתר את החשבון שלהם, משם אתה נותן לבנק את הפרטים של ההעברה וזה אמור להתבצע תזכור להודיע להם שאתה מעביר להם כסף.

אני לא ניסיתי לשלוח לניו יורק ( לא היה שווה לי בזמנו).

אני בבנק אוצר החייל, ומעביר ל IB דולרים, ע״י ״מטבע חוץ -> העברות מט״ח -> העברת מט״ח למוטב אקראי/מוגדר״

והם יקבלו את זה פה בארץ?
זו הייתה שאלה אלי?
לא הבנתי כל כך. האם הם יקבלו את ההוראה? אני פירשתי את הפוסט כך שהכותב רוצה להעביר מהבנק לIB. אם זו השאלה, אז התשובה מהנסיון שלי היא שזה עובד.

אני בבנק אוצר החייל, ומעביר ל IB דולרים, ע״י ״מטבע חוץ -> העברות מט״ח -> העברת מט״ח למוטב אקראי/מוגדר״
תודה, זה באמת מה שחיפשתי.

ב-IB כשבחרתי Bank wire ב-USD קיבלתי משהו שנקרא מספר חשבון וירטואלי, VAN. זה מה שצריך לשים באוצר החייל בפרטי חשבון, בדף של ההעברת מט"ח? לא קיבלתי מספר IBAN.

אני מקפיץ את השרשור. אני עדיין תקוע עם העניין של ה-VAN. מה אני עושה עם הנתון הזה בדיוק?

אני לא בטוח מה זה ה VAN אבל אני פשוט חיפשתי מה ה IBAN של הבנק (זה בנק אחד בארץ גם ככה) שהם אמרו לי לשלוח אליו שיהיה אפשר למלא בבנק, אחרי זה פתחתי נוטפיקציה אצלי בחשבון שאני מעביר כסף פנימה, הם (אינטרקטיב) נתנו לי עוד הוראות ההעברה עם המספר חשבון שאתה מוסיף להודעה של ההעברה בשביל שהם יזההו את זה אצלם ואז עושה ניסיון עם מספר מסוים של ש"ח או דולרים לראות שהכל עובד חלק ויום יומיים אתה תראה את זה בחשבון.

אני פשוט לא זוכר בוודאות משהו בשם VAN, אולי זה מספר חשבון שלך?
U123456789/first name last name?

הנה ההסבר של IBKR על VAN:

40806826Uxxxxxx is a virtual account number (VAN) assigned to you.
The VAN combines our Citibank N.A. bank account number 40806826 with your IBKR account number Uxxxxxx.
If your banking platform does not allow letters in the destination bank account, please send the funds to Citibank N.A. account 40806826 and include your IBKR account Uxxxxxx in the "Payment Reference/For Further Credit" field in your bank's platform
אני כמובן רשמתי xxxxxx במקום המספר חשבון האמיתי שלי.
ופה נשאלת השאלה, האם בדף של אוצר החייל, איפה שרשום פרטי חשבון, אני צריך לשים את המספר הזה 40806826 או את 40806826Uxxxxxx.
אני מבין שהם רושמים שאם אוצר החייל לא מאפשרים מילים אז לשים רק את המספר, עדיין, אני חושש לנסות סתם.

נראה שאת המספר 40806826 אתה שם בשביל היעד שאתה שולח אותו כלומר פרטי החשבון, ואת ה U123456789 אתה שם בפרטי ההעברה שאינטרקטיב רואים שזה בעצם לחשבון שלך, תזכור שאני לא אינטרקטיב תעשה בדיקה מול מה שאני רשמתי.

אני צריך לשים את המספר הזה 40806826 או את 40806826Uxxxxxx
אם בנק אוצר החיל מאפשר לך אז תרשום את זה: 40806826Uxxxxxx.
זה מה שאני עושה מאז שהם תומכים ב VAN.

לא מזיק להוסיף בהערות גם את
For Further Credit to Uxxxxxx
תכלס כל האינפורמציה הזאת עוזרת להם לשייך לחשבון הנכון את הכסף שהם קיבלו.
ברגע שפתחת נוטיפיקציה הם כבר מקשרים בין החשבון שלך באוצר החיל לבין החשבון שלך אצלם, וידעו לשייך את הכסף. אבל ה VAN ו/או ההערה מקילים עליהם.

עוד כמה שאלות קטנות:

1. יש מדינת העברה ומדינת מוטב. שניהם ארה"ב?

2. מבקשים ממני אסמכתא. מה זה בדיוק? אני לא רואה משהו כזה בהוראות העברה של IB.

3. עמלות מכותבים - יש לי SHA, OUR, Gu.Our. מה לבחור פה?

4. עבור מס הכנסה, יש לי אפשרות למלא את משרד השומה ומספר תיק ניכויים. העברה של מט"ח צריכה להיות מדווחת למס הכנסה?
רשום גם "הצהרה זו באה במקום טופס סמ/114".

ניסיתי עכשיו לעשות העברה ניסיונית ואני רואה שהעמלה היא 30 שקלים, שזה פסיכי. ואם אעביר את כל הסכום זה יוצא יותר מ-60 שקלים.

זה נראה שאם אבצע המרה לשקלים -> אעביר ל-IB -> אמיר לדולרים זה יוצא משמעותית יותר זול.

מה עדיף לדעתכם?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B העברת דולרים ל-IBRK (מס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
N העברת דולרים לIBKR מחשבון ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
א העברת דולרים מחול לארץ צרכנות פיננסית 16
N העברת דולרים מPayPal לחשבון בנק שקלי צרכנות פיננסית 6
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
S העברת דולרים ללא המרה מבנק הפועלים בישראל לחשבון דולרי בבנק WISE צרכנות פיננסית 3
L העברת דולרים מבנק ישראלי לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
T העברת שקלים ולא דולרים ל IB צרכנות פיננסית 6
B העברת דולרים ללא המרה מישראל לחשבון Mercury מבנק מזרחי מיסים 0
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
D העברת דולרים מחו"ל לישראל במינימום עמלות צרכנות פיננסית 24
א העברת דולרים לחו"ל צרכנות פיננסית 3
B העברת דולרים לחול דרך בנק zero צרכנות פיננסית 28
B העברת דולרים בחו"ל צרכנות פיננסית 18
ד העברת דולרים בארץ צרכנות פיננסית 18
O העברת דולרים מארה״ב לישראל צרכנות פיננסית 0
__DanDan העברת דולרים מIBI קפיטל לIB שוק ההון 55
K העברת דולרים מבנק הדואר לחשבון שלי IB שוק ההון 3
ר העברת דולרים למיטב דש טרייד צרכנות פיננסית 3
י העברת דולרים לfirstrade מib שוק ההון 2
G העברת דולרים מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
M העברת דולרים מארצות הברית לארץ באופן קבוע צרכנות פיננסית 26
ה העברת דולרים מישראל לIB שוק ההון 16
T העברת דולרים לחשבון בחו"ל צרכנות פיננסית 31
A העברת דולרים לחשבון השקעות אקסלנס שוק ההון 9
פשוט העברת דולרים מפייפאל ל IB צרכנות פיננסית 2
O העברת דולרים בארץ - מה גובה העמלה? צרכנות פיננסית 2
doc29 העברת דולרים מבית השקעות ישראלי ל-IB צרכנות פיננסית 10
ל העברת דולרים לחשבון בבנק בלאומי שוק ההון 33
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
M העברת פנסיה לא פעילה לקרן פנסיה ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
חשוב לדעת העברת מניות שוק ההון 29
A העברת מניות מברוקר מקומי (אקסלנס) לברוקר חיצוני IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N מרגישה בLOOP - העברת קופת גמל קיצבתי לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E העברת מט"ח לחשבון בארה"ב ב-Wise צרכנות פיננסית 2
E העברת מט"ח לחשבון בארה"ב ב-Wise צרכנות פיננסית 19
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il העברת הפקדות גמל לפנסיה - אפשרי? מסובך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I העברת מט״ח וחסכונות צרכנות פיננסית 6
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
אוגורן מיני-יומן - העברת תמורת RSU מ-ESOP לאינראקטיב יומני מסע אישיים 87
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 3
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 1
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
Y העברת הפסדי הון כאשר סכום המכירות הוא 0 מיסים 5

נושאים דומים

Back