• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

העברת מניות

חשוב לדעת

משתמש רשום
דירוג
1
אשמח לדעת האם למישהו יש נסיון עם העברת ניירות ערך מהחשבון שלי לשלהם בסוף שנה בשביל שהם ימכרו את הנייר כשזה בחשבון שלהם ויקבלו החזר בגין הנקודות זיכוי שלהם, איך מעבירים להם? והאם צריך שכל הרווח יהיה כשהמניות בחשבון שלהם בשביל להזדכות מהנקודות זיכוי או שמספיק שהם עשו את המכירה בסוף השנה?

איך מעבירים להם?
מבקשים.
והאם צריך שכל הרווח יהיה כשהמניות בחשבון שלהם בשביל להזדכות מהנקודות זיכוי או שמספיק שהם עשו את המכירה בסוף השנה?
רק אם יש מכירה יש רווח.

קח בחשבון שהעברת ני"ע יכולה גם היא להחשב לאירוע מס, תלוי בקרבת הצדדים.

אני מדבר על הילדים שלי מעל גיל 18, האם כבר עכשיו בתחילת השנה צריך להפקיד להם כסף וכל ההשקעה מהתחלה תהיה על שמם כך שבסוף השנה שימכרו ברווח יוזוכו מנקודות הזיכוי, או שמספיק שבסוף השנה אני יעביר להם מניות והם ימכרו אותם והרווח יחשב על שמם וממילא יקבלו החזר מנקודות הזיכוי? ואיך מעבירים את המניות?

והאם צריך שכל הרווח יהיה כשהמניות בחשבון שלהם בשביל להזדכות מהנקודות זיכוי או שמספיק שהם עשו את המכירה בסוף השנה?
לדעתי כשאתה מעביר, דרך מסלקת הבורסה (מבקש מהגוף החדש למשוך מהגוף הישן, לשאלתך) הנייר עובר עם הרווח/הפסד כולו והכל נספר ע"ח המחזיק החדש.

כמו שכתב חתול, אם הם מוכרים ומעבירים לך כסף חזרה לחשבון, יתכן שזה יראה לא כהעברה תמימה.

בטוח שסכומים גדולים יותר כבר ימשכו תשומת לב.
שימשוך תשומת לב, כל עוד זו מתנה בתום לב לקרוב מדרגה ראשונה אין עם זה בעיה.
אדרבא, בית ההשקעות/הבנק יבקש אישור ממס הכנסה לבצע את ההעברה ללא מס, אז אפילו תהיה לך אסמכתא לפני ביצוע הפעולה.

שימשוך תשומת לב, כל עוד זו מתנה בתום לב לקרוב מדרגה ראשונה אין עם זה בעיה.
אדרבא, בית ההשקעות/הבנק יבקש אישור ממס הכנסה לבצע את ההעברה ללא מס, אז אפילו תהיה לך אסמכתא לפני ביצוע הפעולה.
הטענה שלי היא שעדיף להיות חכם ולא צודק.

למשל, אם בעקבות המהלך, חוקי ככל שיהיה, מס הכנסה יבקש ממנו הצהרות הון כל שנה, מלוות באישורי רו"ח ועו"ד, כנראה יצא שכרו בהפסדו.

למשל, אם בעקבות המהלך, חוקי ככל שיהיה, מס הכנסה יבקש ממנו הצהרות הון כל שנה, מלוות באישורי רו"ח ועו"ד, כנראה יצא שכרו בהפסדו.
אתה מכיר מקרים כאלו?
כי להפחיד על השלכות כל אחד יכול.

לא ספציפית לגבי העברת מניות, אבל בהחלט מכיר מקרה של מישהו שעבר סבל רב לאחר שמס הכנסה שם אותו על הכוונת.
הוא עשה פעולה חוקית למהדרין והושם על הכוונת? פעולה שנדרש לקבל ממנה אישור מראש בלאו הכי (בהנחה של בתי השקעות בישראל)?
אני מבין את הרצון להזהיר מפני דברים שעלולים לקרות, אבל צריך להזהר שלא מעודדים אנשים לא לנצל את הזכויות החוקיות שלהם, כי בסוף תמיד אפשר להזהר עוד קצת.

א. הנחת שהם עושים לי שוה יותר מכל כסף.
ב. למי הכסף שלי מיועד אם לא לילדים שלי?
ג. מה למעשה? יש למישהו נסיון עם זה? או שאני היחיד שחשבתי על זה?

הנחת שהם עושים לי שוה יותר מכל כסף.
במחילה אבל לא כך הצגת את הסיטואציה, השאלה שלך היתה לגבי ניצול נקודות הזיכוי שלהם במכירה של המניות:
אשמח לדעת האם למישהו יש נסיון עם העברת ניירות ערך מהחשבון שלי לשלהם בסוף שנה בשביל שהם ימכרו את הנייר כשזה בחשבון שלהם ויקבלו החזר בגין הנקודות זיכוי שלהם, איך מעבירים להם? והאם צריך שכל הרווח יהיה כשהמניות בחשבון שלהם בשביל להזדכות מהנקודות זיכוי או שמספיק שהם עשו את המכירה בסוף השנה?
אז אם אתה סתם רוצה נחת אז מה קשור נקודות הזיכוי, תעביר מה שתעביר והם יעשו עם זה מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים, ואז אין עם זה שום בעיה.

אז אם אתה סתם רוצה נחת אז מה קשור נקודות הזיכוי, תעביר מה שתעביר והם יעשו עם זה מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים, ואז אין עם זה שום בעיה.
ואין שום בעיה שילמד אותם לעשות אופטימזציית מס על הדרך. זה לא סותר בשום מקום את ההנחה של מתן בתום לב.

ואין שום בעיה שילמד אותם לעשות אופטימזציית מס על הדרך. זה לא סותר בשום מקום את ההנחה של מתן בתום לב.
נכון, באמת אף אחד פה לא ענה לשאלה בהנחה של תמימות, אז הנה התשובה להבנתי:
האם צריך שכל הרווח יהיה כשהמניות בחשבון שלהם בשביל להזדכות מהנקודות זיכוי
לא, אין צורך, אם העברת מניות לילדך אז כשהוא ימכור אותן חישוב הרווח יהיה על פי התמורה ביום המכירה על ידו פחות העלות המתואמת ביום הקניה על ידך. הרווח הזה מתווסף לשאר ההכנסות ברות המיסוי של הילד המוכר.

תודה אחי.
השאילה איך עושים זאת כי יש לכולנו חשבון בפסגות והם אמרו שאין כזה דבר להעביר מניות, האם יש אפשרות להעביר לבנק ומשם ישר לחשבון של הילדים או קודם לחשבון בנק שלהם ואז לברוקר, וכל פעולה הרבה כסף? בקיצור, האם מישהו עשה זאת ויכול לומר איך עושים ובערך את העלות, אני פשוט רוצה לתכנן...

השאילה איך עושים זאת
מהברוקר לבנק שלך, מהבנק שלך לבנק של הילד, מהבנק של הילד לברוקר של הילד. נכון, זה מטורף. תתנחם בזה שעיקר העלות כנראה מהברוקר לבנק, עמלות ההעברה של הבנקים מפוקחות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A העברת מניות מברוקר מקומי (אקסלנס) לברוקר חיצוני IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ל העברת מניות במתנה לילדים - פיצול שכבות שוק ההון 9
קפיטליסט מרושע העברת מניות ל IB - מס רווחי הון מיסים 5
W העברת מניות לאחותי - השלכות מיסוי מיסים 0
XpH העברת מניות מאקסלנס ל IB שוק ההון 7
ח interactive brokers, אזרחות זרה, העברת מניות מבנק ישראלי שוק ההון 1
E העברת מניות ESPP מ Etrade ל IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
XpH העברת מניות מברוקר ישראלי לאמריקאי שוק ההון 1
ה העברת מניות מברוקר זר לחשבון בנק בארץ שוק ההון 4
Y העברת מניות מברוקר אמריקאי לבנק ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D העברת מניות זרות ממיטב לברוקר אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ע העברת מניות מברוקר ישראלי לברוקר אמריקאי שוק ההון 11
JG1 העברת מניות לברוקר זר ללא מחיר קניה שוק ההון 20
A העברת מניות בין ברוקרים רק דרך הבנק? שוק ההון 7
I העברת תיק מניות מבנק הפועלים לאינטראקטיב ארה"ב צרכנות פיננסית 4
R משמעות העברת מניות RSU מחשבון מניות אי טרייד לחשבון פרטי שוק ההון 8
nicepo1 העברת מניות מברוקר אמריקאי אחד לאחר שוק ההון 13
H סיפור העברת מניות ל Interactive Brokers צרכנות פיננסית 8
E שאלה לגבי העברת מניות לצד שלישי שוק ההון 3
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 3
M העברת פנסיה לא פעילה לקרן פנסיה ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N מרגישה בLOOP - העברת קופת גמל קיצבתי לIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E העברת מט"ח לחשבון בארה"ב ב-Wise צרכנות פיננסית 2
E העברת מט"ח לחשבון בארה"ב ב-Wise צרכנות פיננסית 19
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il העברת הפקדות גמל לפנסיה - אפשרי? מסובך? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I העברת מט״ח וחסכונות צרכנות פיננסית 6
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
אוגורן מיני-יומן - העברת תמורת RSU מ-ESOP לאינראקטיב יומני מסע אישיים 87
B העברת דולרים ל-IBRK (מס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 3
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 1
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
Y העברת הפסדי הון כאשר סכום המכירות הוא 0 מיסים 5
י פנסיה והשתלמות העברת מסלול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
פסיוני העברת כספי קה"ש מחברה אל חברה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0