• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלפת רכב נוכחי לרכב חשמלי

• פותח הנושא פותח הנושא Oraz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הנהיגה ברכב היא תענוג.
להעביר לפורום צרכנות?
לא שיש לי בעיה עם זה שאנשים רוצים לקחת כסף שהרוויחו ביושר ולהוציא על מה שעושה להם טוב, אבל זה צרכנות, לא אנטי-צרכנות.
לא נראה לי שטסלה מתאימה היום למי שרוצה מינימליזם, כלומר למלא צורך אובייקטיבי (למשל להגיע לעבודה) בעלות מינימלית.

היעדר הילוכים: המנוע של רכב חשמלי
יש לי טויוטה ורסו עם גיר רציף. לכאורה אני צריך להינות מכל מה שכתבת. בפועל אני לא מרגיש משהו שונה מהותית מרכב רגיל. המנוע החשמלי עושה כנראה הרבה יותר הבדל מאשר הגיר.

היעדר הצורך לקפוץ לתחנת דלק פעם בשבוע גם משפר את איכות החיים, אני לא צריך לחשוש שמע שכחתי לתדלק, ולא צריך לעשות עיקופים למסלול הנסיעה שלי רק בגלל שאני ״חייב לתדלק״
אני מבלה בערך פעמיים בחודש חמש דקות בתחנת דלק.
דוקא פה רכב חשמלי נראה כאב ראש, לפחות בנסיעות חריגות. בנזין יש בכל מקום, אם שכחתי לתדלק אז אתדלק בהזדמנות הבאה.

(למעט בשביל להדביק אנשים לכסא כאשר אני עושה להם סיבוב ראשון בטסלה),
איפה לוקחים מספר?

• אהבתי
Reactions: drx
היי, לא בטוח שדובר בשרשור. שקלתי ברצינות לעבור לחשמלית. יש "פיל בחדר" שכמעט אף פעם לא מדברים עליו בהקשר של חשמליות.
קשקוש שחוזר על עצמו לפעמים. עד שתצטרך להחליפה סוללה ברכב חשמלי ברכב רגיל אתה תאלץ להחליף מנוע פעמיים, גיר פעם אחת אולי פעמיים ועוד אינספור מכלולים פעמים רבות.
עלות האחזקה הכוללת של רכב רגיל היא לאין ספור יותר יקרה מרכב חשמלי.

וגם צפוי שהמחירים יירדו:
li-ion-battery-price.001-800x600.png

להעביר לפורום צרכנות?
לא שיש לי בעיה עם זה שאנשים רוצים לקחת כסף שהרוויחו ביושר ולהוציא על מה שעושה להם טוב, אבל זה צרכנות, לא אנטי-צרכנות.
הנאה ממוצר לא סותרת חסכון. בלי קשר, עלות אחזקה של רכב חשמלי נמוכה מזו של רכב בנזין.

לא נראה לי שטסלה מתאימה היום למי שרוצה מינימליזם, כלומר למלא צורך אובייקטיבי (למשל להגיע לעבודה) בעלות מינימלית.
טסלה מודל 3 זה לא הרכב החשמלי הכי זול שאתה יכול לקנות. זה לעולם לא יהיה, טסלה בונים את הרכב הכי טוב שאתה יכול לקנות, במחיר הכי נמוך שהם יכולים למכור אותו באופן רווחי. רכבים אחרים יספקו לך מוצר נחות. וגם לא תמיד לקנות את המוצר הכי זול זה החלטה כלכלית משתלמת בטווח רחוק, בייחוד כשמדובר במוצר שאמור להחזיק עשרות שנים.

יש לי טויוטה ורסו עם גיר רציף. לכאורה אני צריך להינות מכל מה שכתבת. בפועל אני לא מרגיש משהו שונה מהותית מרכב רגיל. המנוע החשמלי עושה כנראה הרבה יותר הבדל מאשר הגיר.
מעולם לא נסעתי על גיר רציף אז לא יכול להשוות, שמעתי על החיה הזאת. זה עדיין חלק מכני מורכב שלא נחוץ ברכב חשמלי (פחות דברים שיכולים להתקלקל).

אני מבלה בערך פעמיים בחודש חמש דקות בתחנת דלק.
דוקא פה רכב חשמלי נראה כאב ראש, לפחות בנסיעות חריגות. בנזין יש בכל מקום, אם שכחתי לתדלק אז אתדלק בהזדמנות הבאה.
אני לא חולק על זה. בארץ תשתית הטעינה עדיין בחיתוליה, אבל זה ישתפר מהר, ישראל מדינה קטנה.

טסלה/מאסק טוענים שהסוללה של מודל 3 היא עם אורך חיים של 300-500 אלף מיילים, שזה 500-800 אלף ק״מ. עם נסיעה של 20 אלף קמ בשנה בממוצע, זה מתרגם ל-25-40 שנה אורך חיים בממוצע.
אני מאוד סקפטי שסוללה כלשהי שורדת מעל 25 שנה, גם בלי שימוש הם עדיין מתקלקלות, לפי מה שאני רואה באינטרנט האחריות של טסלה על הסוללה היא ל8 שנים או 250K קילומטרים (המוקדם מבניהם), אז אני מניח שהסוללה יכולה להחזיק קצת יותר.

הנאה ממוצר לא סותרת חסכון. בלי קשר, עלות אחזקה של רכב חשמלי נמוכה מזו של רכב בנזין.
אני סתם מקטר על זה שיש דיון צרכני בפורום אנטי-צרכנות.
נשמע שזאת דרך טובה מאוד עבורך כדי להוציא את הכסף שלך, כלומר החלטה צרכנית מצוינת.
אני לא חולק על זה. בארץ תשתית הטעינה עדיין בחיתוליה, אבל זה ישתפר מהר, ישראל מדינה קטנה.

מאמין שכן.
עדיין יש פער עצום בפרמטר של קצב טעינה. אם מודדים בקמ"ש - כמה ק"מ נסיעה מקבלים משעה טעינה, אז טעינה מהירה זה אולי 300 קמ"ש, מול בנזין שנותן בערך 10,000 קמ"ש. אז הנוחות של תדלוק זריז והמשך נסיעה עוד רחוקה.
ובכל זאת, צמצום מסוים של הפער יהפוך את זה לחסרון קטן מאוד.

אני מאוד סקפטי שסוללה כלשהי שורדת מעל 25 שנה, גם בלי שימוש הם עדיין מתקלקלות, לפי מה שאני רואה באינטרנט האחריות של טסלה על הסוללה היא ל8 שנים או 250K קילומטרים (המוקדם מבניהם), אז אני מניח שהסוללה יכולה להחזיק קצת יותר.
זה שאלה מעניינת בהחלט ההשפעה של דגרדציה כתוצאה משימוש לעומת כתוצאה ממעבר של זמן.
הסיבה שטסלה רוצים סוללה של מליון מייל זה בשביל הרובוטקסי, הוא צפוי לנסוע הרבה כל יום, ויכול לכלות את כל טווח החיים שלו לכאורה הרבה לפני שיחלפו 25 שנים.
מוקדם לדעת מה יקרה לרכב טסלה אחרי 25 שנים של שימוש, בייחוד שהכימיה ושיטות הייצור של הסוללות כל הזמן משתנות, אז הרכב שיוצר ב-2017 זה לא הרכב שמיוצר היום.
אני לא חושש מזה בכלל, וכמו שאורי ציין מחיר הסוללות ממשיך לרדת כל שנה.

טסלה בונים את הרכב הכי טוב שאתה יכול לקנות
התמורה למחיר של טסלה טובה מאוד אבל הרכב הכי טוב שכסף יכול לקנות? תעשה לנו טובה..
בייחוד כשמדובר במוצר שאמור להחזיק עשרות שנים.
אתה באמת חושב שהטסלה שלך תחזיק עשרות שנים? מישהו בכלל קונה אישהו רכב היום (שהוא לא סירה או מטוס) לעשרות שנים?

אני חושב שלא משנה כמה טובה תהיה התשתית, עדיין מי שאין לו חנייה פרטית עם שקע מתחת לבית יסבול בהשוואה לתדלוק בנזין\סולר. זאת כיוון שדרושים "תדלוקים" דחופים יותר וכל אחד מהם לוקח הרבה יותר זמן. אני מניח שלרוב הגדול של משקי הבית בישראל אין כיום חנייה פרטית לפחות לרכב אחד. כל עוד זה המצב, אני מאמין שרבים יעדיפו רכב שאפשר לתדלק פעם בשבועיים על הדרך. לפחות כרכב שני..

אני חושב שלא משנה כמה טובה תהיה התשתית, עדיין מי שאין לו חנייה פרטית עם שקע מתחת לבית יסבול בהשוואה לתדלוק בנזין\סולר.
מסכים בהחלט, זה רעיון גרוע ביותר לרכוש רכב חשמלי ללא עמדת טעינה מסודרת.
התמורה למחיר של טסלה טובה מאוד אבל הרכב הכי טוב שכסף יכול לקנות? תעשה לנו טובה..
זו באמת התמורה הטובה ביותר לכסף בארץ לדעתי.

היי, לא בטוח שדובר בשרשור. שקלתי ברצינות לעבור לחשמלית. יש "פיל בחדר" שכמעט אף פעם לא מדברים עליו בהקשר של חשמליות.

כל עניין עלות הסוללה + עבודה יכול להגיע לסכומים מטורפים. בתור מי שרוכש רכב לאחר 3-5 שנים ממועד עליה לכביש ולתקופה של עד 5 שנים זה שיקול משמעותי.

רשימת מחירי הסוללות שלפניכם היא לפי סדר של "סביר עד לא ייאמן":

– יונדאי איוניק: 17,800 שקלים

– יונדאי סונטה (לא ברור אם חדשה או יוצאת): 24,300 שקלים

– קיה נירו: 21,402 שקלים

– מיצובישי אאוטלנדר PHEV (היברידי נטען): 42,911 שקלים

– MG ZS EV החשמלית: 40,000 שקלים (תיקון שהתקבל מהיבואן לאחר פרסום הכתבה)

– סקודה/VW (דגמי PHEV שתיכף יוצגו): 94,000 שקלים

– אאודי ETRON החשמלית: 222,425 שקלים

– ניסן ליף: 206,000 שקלים

– יגואר iPace החשמלית: 305,370 שקלים כולל מע"מ (תיקון שהתקבל מהיבואנית לאחר פרסום הכתבה).

מדברים עליו והתייחסתי אליו בפוסט הזה:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/החלפת-רכב-נוכחי-לרכב-חשמלי.21524/post-479363

ברור לך שאם סוללה לניסן ליף וסוללה לאאודי etron שגדולה ממנה פי שלוש עולות אותו דבר, מדובר על מחירים פיקטיביים(בלי בכלל להזכיר את העובדה שלפי ניסן סוללה בלי רכב עולה יותר מסוללה עם רכב :)). כל הסוללות מקבלות 8 שנות אחריות והמחירים הנ"ל הם רק לחברות ביטוח. טסלה מתמחרת את הסוללות שלה בארץ למודל 3 בין 37000 ל 50000 לפני מע"מ ועבודה וזה תואם למחירי סוללות שלה בארה"ב והמחיר הזה לא שונה מעלות מנוע או גיר חדש ברכב בנזין, ובניגוד למנוע או גירים של רכבי בנזין שבגלל הטכנולוגיה שהם נדרשים לה כל הזמן עולים במחיר, מחירי הסוללות הם בירידה.
מעבר לכך, בארה"ב(וגם לפחות 2 מקומות בישראל) כבר משפצים סוללות בעלות של רבע עד חצי מעלות סוללה חדשה.
לא נראה לי שטסלה מתאימה היום למי שרוצה מינימליזם, כלומר למלא צורך אובייקטיבי (למשל להגיע לעבודה) בעלות מינימלית
אני סתם מקטר על זה שיש דיון צרכני בפורום אנטי-צרכנות.
נשמע שזאת דרך טובה מאוד עבורך כדי להוציא את הכסף שלך, כלומר החלטה צרכנית מצוינת

ראה את החישוב שלי בפוסט הזה.
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/החלפת-רכב-נוכחי-לרכב-חשמלי.21524/post-479363
שטסלה חדשה עולה לתפעול כמעט כמו רכב בנזין משומש עם הרבה יתרונות, כך שזה ללא ספק חסכון. אבל אכן ניתן להשיג רכבים חשמליים זולים יותר שיתנו חסכון דומה.

אכן רכב חשמלי דורש תכנון כאשר נוסעים לטיול ארוך(והתכנון הזה הולך ונהיה קל מיום ליום בגלל תחנות טעינה שנפתחות כל הזמן), אבל חוסך את כל נושא מתי ואיפה לתדלק בחיי היום יום שהם רוב חיינו בסופו של דבר.

ולסיום רשימת רכבי חשמל מעודכנת בתמחורים הוגנים(מחירים דומים לחו"ל בתוספת הובלות ומיסים בלי מס אוליגופולי גדול) מהזול ליקר :
פיאט 500e
Mg zs - רק בגרסת כניסה אבל עדיף לחכות למתיחת פנים שתגדיל את הטווח.
ג'ילי גאומטרי c - מחיר אטרקטיבי, אבל עם נורת אזהרה. הרכב לא עבר וכנראה לא יועד לעבור מבחן ריסוק. כך שיש לקחת את זה כשיקול עם שווה לחסוך עליו.
יונדאי קונה - טווח קצת מוגבל אבל רכב מערבי מודרני
אייוייז u5 - רכב גדול מאוד במחיר טוב עם חסרון של 3 כוכבי בטיחות ביורונקאפ(עדיף על חוסר מבחן לדעתי)
יונדאי איוניק 5 - לא להתבלבל עם האיוניק הרגיל.
סקודה אניאק - רכב ענקי ומאוד שימושי
טסלה מודל 3 - רכב ספורט סדאן חזק מאוד.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שלא משנה כמה טובה תהיה התשתית, עדיין מי שאין לו חנייה פרטית עם שקע מתחת לבית יסבול בהשוואה לתדלוק בנזין\סולר
אתה משווה תשתיות וטוען שלא משנה כמה תשתית הטעינה תהיה טובה היא תהיה גרועה מזו של בנזין?
אתה סותר את עצמך לא?

יהיו בסדרי גודל יותר תחנות טעינה חשמליות בישראל בעתיד. הרבה מהן יהיו מהירות מאד, ואף יותר מהירות ממה שהיום נחשב מהיר (250 kWh), וכבר מפתחים 350 kWh. אין סיבה להניח שבעתיד לא יהיו תחנות עם קצב טעינה מהיר יותר.
הטכנולוגיה של הסוללות מתקדמת כל הזמן ודחיסות האנרגיה עולה, משמע תוכל לשים סוללות קטנות יותר ברכב בעלות משקל קטן יותר, ועם שיפורים אחרים במשקל הרכב כל המשקל של הרכב יורד מה ששוב מצריך סוללות קטנות יותר ושניתן להטעין מהר יותר. דמיין רכב קומפקטי עם סוללה של 20 kw שנטענת במטען של 250 kWh, זה פחות מ-5 דק לטעינה של 0-100% וריאלית אתה לא תעשה את זה אף פעם, טעינה סבירה זה 20-80% וזה יכול לקרות ב-2-3 דק. מה שנדרש בארץ זה הרבה הרבה יותר תחנות עם יותר עמדות בתחנה ויותר קצב טעינה, אמינות של העמדות ותשתית מידע אחודה ופתוחה שמאפשרת לכל אפליקציה להציג איפה יש עמדות ומה העומס עליהן.
האם זה יקרה מחר? לא. בסופו של דבר? כן. לעבור לרכבים חשמליים זה נצחון נטו לכולם, צרכנים, יצרנים, ממשלות. והסביבה גם, אבל למי אכפת…

אתה משווה תשתיות וטוען שלא משנה כמה תשתית הטעינה תהיה טובה היא תהיה גרועה מזו של בנזין?
כתבתי שכל עוד תדירות הטעינה וזמן הטעינה יהיו לרעת הרכב החשמלי. יתכן שהניסוח שלי לקה בחסר.
בוודאי שאם זה יקח 2-5 דקות אז לא תהיה שום בעיה אבל אנחנו כאמור לא שם עדיין.

רכב קומפקטי עם סוללה של 20 kw שנטענת במטען של 250 kWh,
סליחה על הנודניקיות - אתה מתכוון סוללה של 20kWh ומטען של 250kW.
kW היא יחידת הספק, אנרגיה\זמן, שימושית לקצב טעינה.
kWh היא יחידת אנרגיה, קילוואט במשך שעה (ולא קילוואט לשעה), שימושית לקיבולת סוללה.

הטכנולוגיה של הסוללות מתקדמת כל הזמן ודחיסות האנרגיה עולה, משמע תוכל לשים סוללות קטנות יותר ברכב בעלות משקל קטן יותר, ועם שיפורים אחרים במשקל הרכב כל המשקל של הרכב יורד מה ששוב מצריך סוללות קטנות יותר ושניתן להטעין מהר יותר. דמיין רכב קומפקטי עם סוללה של 20 kw שנטענת במטען של 250 kWh, זה פחות מ-5 דק לטעינה של 0-100% וריאלית אתה לא תעשה את זה אף פעם, טעינה סבירה זה 20-80% וזה יכול לקרות ב-2-3 דק
יחידת המדידה השימושית באמת היא קמ"ש - כמה ק"מ נסיעה אתה מקבל בשעת טעינה.
זה הרבה יותר מעניין מהזמן שלוקח לטעון כמות מסויימת של אנרגיה, או להגיע לאחוז טעינה מסויים.
מודל 3 משמשת ב-34kWh ל-100 מייל, כלומר 0.2kWh לקילומטר. מטען של 200kWh נותן מהירות טעינה של 1,000 קמ"ש.
רכב בנזין חסכוני נוסע 20 ק"מ לליטר. קצב התדלוק הוא, להערכתי, בערך 20 ליטר לדקה. כלומר 400 ק"מ לדקה או 24,000 קמ"ש.
כדי לסגור את הפער צריך או טעינה מהירה יותר או רכב חסכוני יותר. יש התקדמות בשניהם, אבל אני לא מאמין שהפער יסגר במהרה.

לדעתי יש לזה שתי תוצאות:
1. כמו שאורי אמר, בשביל רכב חשמלי צריך מטען בבית. תדלוק בדרך מ\אל העבודה הוא לא הגיוני, ולא יהיה הגיוני בעתיד הקרוב.
2. מי שנוסע נסיעה ארוכה צריך לתכנן היטב את הטעינה. למשל למצוא מקום לתדלוק + ארוחת צהריים.

לעבור לרכבים חשמליים זה נצחון נטו לכולם, צרכנים, יצרנים, ממשלות. והסביבה גם, אבל למי אכפת…
מסכים.
רכב חשמלי לא צריך לנצח את הבנזין בכל הפרמטרים כדי להיות הבחירה הטובה ביותר.

סליחה על הנודניקיות - אתה מתכוון סוללה של 20kWh ומטען של 250kW.
kW היא יחידת הספק, אנרגיה\זמן, שימושית לקצב טעינה.
kWh היא יחידת אנרגיה, קילוואט במשך שעה (ולא קילוואט לשעה), שימושית לקיבולת סוללה.
תודה, אני תמיד מתבלבל ביחידות (קילוווט לשעה נשמע הרבה יותר הגיוני אינטואיטיבית).

ספציפית לגבי הרכב עם 20kwh סוללה, זה גישה לרכבים עירוניים שבהינתן תשתיות הטענה נרחבות כמו שיש בארהב ואירופה, אפשר יהיה להטעין תוך כמה דקות, מה שהופך אותו לשקול לרכב בנזין קומפקטי ולא מחייב טעינה ביתית (אם כי זה נכון שנגישות לטעינה ביתית זה תמיד יותר טוב).

ף

טסלה מודל 3 זה לא הרכב החשמלי הכי זול שאתה יכול לקנות. זה לעולם לא יהיה, טסלה בונים את הרכב הכי טוב שאתה יכול לקנות, במחיר הכי נמוך שהם יכולים למכור אותו באופן רווחי. רכבים אחרים יספקו לך מוצר נחות. וגם לא תמיד לקנות את המוצר הכי זול זה החלטה כלכלית משתלמת בטווח רחוק, בייחוד כשמדובר במוצר שאמור להחזיק עשרות שנים.

מעולם לא נסעתי על גיר רציף אז לא יכול להשוות, שמעתי על החיה הזאת. זה עדיין חלק מכני מורכב שלא נחוץ ברכב חשמלי (פחות דברים שיכולים להתקלקל).

כמה פרקטי זה לנסוע בתוך העיר עם רכב שמאיץ כמו רכב ספורט?

ואיך הולך הקטע של הבלימה ? כשאתה מוריד רגל מהגז הרכב מתחיל בלימה במקום לשייט?

כמה פרקטי זה לנסוע בתוך העיר עם רכב שמאיץ כמו רכב ספורט?
יש הגדרה ברכב שמאפשרת לך לבחור בין chill / normal, כאשר הרגיל זה תאוצה מלאה (אתה עדיין צריך למחוץ את הדוושה עד הסוף כדי לקבל תאוצה מכסימלית), ובמצב chill התאוצה המכסימלית היא כמו של רכב רגיל, טובה מאד אבל לא תדביק אותך לכסא.

נכון. לוקח יום להתרגל לזה ולאחר מכן אתה לא רוצה לחזור אחורה.
וגם זה הגדרה, אפשר לבחור שבשחרור הגז הרכב ישייט לא יבלום.

ובמצב chill התאוצה המכסימלית היא כמו של רכב רגיל, טובה מאד אבל לא תדביק אותך לכסא.
איני מסכים, רוב חיי נהגתי במכונית ספורטיביות, אני במצב CHILL והרכב מטוס.
בנורמל הוא תזזיתי לי מדי.
בדיוק, די נדיר שנוגעים בבלמים בכלל.

איני מסכים, רוב חיי נהגתי במכונית ספורטיביות, אני במצב CHILL והרכב מטוס.
בנורמל הוא תזזיתי לי מדי.
יכול להיות שזה עניין אישי\הרגל. אני נוהג על נורמל ואין לי שום בעיה עם זה. פעם אחת נהגתי על chill בטעות (כאשר מגבילים מהירות מכסימלית זה אוטומטית עובר ל-chill) וכאשר ניסיתי להדביק מישהו לכסא זה היה אכזבה.

סחתיין על השיתוף המפורט @adamshalev! יהיה נחמד לקרוא עוד סיפורי רכב של רכבים חשמליים אחרים (בבדיקה מהירה ג'ילי ו-MG החדשה נראות המעניינות ביותר למשפחתית עם טווח טוב ברמת מחירים 140K~).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יכול להיות שזה עניין אישי\הרגל. אני נוהג על נורמל ואין לי שום בעיה עם זה. פעם אחת נהגתי על chill בטעות (כאשר מגבילים מהירות מכסימלית זה אוטומטית עובר ל-chill) וכאשר ניסיתי להדביק מישהו לכסא זה היה אכזבה.
תשים לב שהauto pilot הרבה יותר רגוע במצב chill. אם מעצבן מדי בפקק במרחק 1, אז תעביר ל chill. חבל שלא מפצלים הגדרות, הייתי משאיר אותו תמיד על chill.
במצב chill האוטו בערך כמו הסקודה 1800 שהיתה לי. חזק, אבל ממש לא רכב ספורט. בעיר זה עוד אפשרי, מחוץ לעיר מרגיש כבד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
I החלפת רכב ביש ברירה צרכנות פיננסית 11
א החלפת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
Blue החלפת רכב - התלבטות בין כמה חלופות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
ב החלפת דרכון חירום אמריקאי בדרכון רגיל התפתחות אישית 1
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
ל החלפת קרן מחקה שוק ההון 5
מ החלפת ארנק קר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M החלפת פריים במשתנה לא צמודה נדל"ן 17
M החלפת מסלול קבועה צמודה למסלול קבועה לא צמודה נדל"ן 19
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 15
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
M החלפת דולרים ישנים לשקלים / דולרים חדשים צרכנות פיננסית 3
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11