• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הזמן רץ ורץ ואני תקוע באותו מקום.

• פותח הנושא פותח הנושא עידו1986
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
איך הגעת לזה? רשמתי המון דברים שהם לא כלכלת בית (אלא אם אכילה, מקלחת, טלפונים בירוקרטים וכיוצ"ב הם כלכלת בית בשבילך).
טלפונים ביורוקרטיים בהחלט נופלים בהגדרה. אכילה זה נגיד שעה ביום, מקלחת זה עשרים דקות? השאלה עדיין בעינה.

מאוד מזדהה איתך.
איך אתה היום? מצאת כיוון?

תודה שעידכנת.

תציץ ביומן מסע שלי, אני גם מרגיש במקום, אפילו הולך אחורה לפעמים. חטפתי מלא כאפות, רובן לא כתובות שם.
תסתכל על הצד החיובי, מה כן יש לך, ולא רק בתחום הכסף.

ובתחום הכסף, כן, יותר חיסכון יותר קל מאשר להרויח יותר.

חזק ואמץ!

תודה שעידכנת.

תציץ ביומן מסע שלי, אני גם מרגיש במקום, אפילו הולך אחורה לפעמים. חטפתי מלא כאפות, רובן לא כתובות שם.
תסתכל על הצד החיובי, מה כן יש לך, ולא רק בתחום הכסף.

ובתחום הכסף, כן, יותר חיסכון יותר קל מאשר להרויח יותר.

חזק ואמץ!
בכיף, תודה על התגובה.
להסתכל על החיובי זה דרך חיים ואני שם..אבל זה לגמרי טבעי להיות מתוסכל מכך שהנושא המקצועי עדיין לא השולם, זה מטריד אותי ברמה היומיומית, אתמול אפילו הייתי בפגישה שנייה ואחרונה אצל פסיכולוג תעסוקתי, כל כמה שבועות אני מנסה להבין מה איתי.
וזה כן משפיע על שאר תחומי החיים כמו זוגיות..כי אין לך באמת חשק להיכנס לזוגיות והקמת משפחה כשאתה מרגיש שהסטטוס התעסוקתי שלך הוא כשל חייל משוחרר

כל הפגישות האלה עם הפסיכולוגים עוזרות לך? זה נשמע שאין לך התקדמות או התמדה בנושא.

כל הפגישות האלה עם הפסיכולוגים עוזרות לך? זה נשמע שאין לך התקדמות או התמדה בנושא.
חח בוא זה לא "פסיכולוגים" זה פסיכולוג תעסוקתי אחד שהחלטתי לתת לו צ'אנס לראות אם אני רואה זיק של התקדמות אבל למרות שתי הפגישות והמבחנים מקיפים שעשיתי דרכו שערכו כמה שעות, לא הרגשתי שזה הולך לכיוון טוב.
אז חתכתי.
כן כן אני יודע שמקובל ללכת להרבה יותר פגישות אצל פסיכולוג, כדי שיוכל יותר להעמיק, נתתי צ'אנס לשתי פגישות כדי לראות את רוח הדברים ואם סבבה אז להמשיך, אבל זה הרגיש לי ממש בזבוז זמן וכסף.

בלי חלילה לזלזל, אני פשוט לא מבין ע"פ מה בחרת שזה לא הולך לכיוון טוב. מה שעשית עד עכשיו הולך לכיוון טוב? אם לא, אז למה אתה עדיין הולך על מה שעובדתית לא עוזר לך?

בלי חלילה לזלזל, אני פשוט לא מבין ע"פ מה בחרת שזה לא הולך לכיוון טוב. מה שעשית עד עכשיו הולך לכיוון טוב? אם לא, אז למה אתה עדיין הולך על מה שעובדתית לא עוזר לך?
תרגיש חופשי הכול טוב..
כדי להסביר לך במדויק מה גרם לי להבין שזה לא מה שייתן ל את הפתרון, זה ארוך וקצרה היריעה, בגדול, המסקנות שאליו הגיע בשתי פגישות האלה, הגישה, שאלת השאילות, ציפיתי לניצוץ ולו הכי קטנטן שירמז לי על התקקדמות וזה לא היה שם, שלא יהיה לך ספק אם אשמע על אדם משכמו ומעלה בתחום לא אהסס לפנות אליו

תראה, רק מקריאה של האשכול הזה יש לך נטייה לשינויים מאוד דרמטיים וויתורים מאוד מוקדמים:
- תואר בתקשורת - ש"לא נתן כלום"
- מאבחן לימודים לפני התואר - ש"לא עזר בכלום"
- אחרי התואר אצל עוד יועץ שגם הוא לא עוזר
- ניסית יזמנות עד שהמסעדה נסגרה (כן, אני מכליל את זה כי כביכול ניסית להיכנס לתחום היזמות/מסעדנות ופרשת אחרי הכישלון הראשון)
- קורס PPC - ש"לא מצאת עבודה"
- למידה עצמאית של "מושן דיזיין" - עד ש-"לא מצאת עבודה" למרות תיק עבודות מרשים
- קורס פול סאטק של *שנה* ואז ה"הייטק קורס" וה-"AI" מוריד לך מוטיבציה
עכשיו היית פעמיים אצל פסיכולוג תעסוקתי, ואחרי כל הבחינות חתכת.
זה נראה שיש לך דפוס התנהגותי שחוזר על עצמו ולא עוזר לך והוא מאופיין בעיקר בוותרנות ותקווה לפיתרון קוסמי שפשוט ייכנס ויתאים לך.

אם אתה לא רוצה ללכת לפסיכולוג אני הייתי קודם כל מנסה לבנות תחביבים פרודוקטיביים ולהפוך אותך להרגלים. זה לא חייב להיות משהו מקצועי, אפילו משהו כמו להפוך לרוכב אופניים ושזה יהיה חלק מהזהות העצמית שלך.

תראה, רק מקריאה של האשכול הזה יש לך נטייה לשינויים מאוד דרמטיים וויתורים מאוד מוקדמים:
- תואר בתקשורת - ש"לא נתן כלום"
- מאבחן לימודים לפני התואר - ש"לא עזר בכלום"
- אחרי התואר אצל עוד יועץ שגם הוא לא עוזר
- ניסית יזמנות עד שהמסעדה נסגרה (כן, אני מכליל את זה כי כביכול ניסית להיכנס לתחום היזמות/מסעדנות ופרשת אחרי הכישלון הראשון)
- קורס PPC - ש"לא מצאת עבודה"
- למידה עצמאית של "מושן דיזיין" - עד ש-"לא מצאת עבודה" למרות תיק עבודות מרשים
- קורס פול סאטק של *שנה* ואז ה"הייטק קורס" וה-"AI" מוריד לך מוטיבציה
עכשיו היית פעמיים אצל פסיכולוג תעסוקתי, ואחרי כל הבחינות חתכת.
זה נראה שיש לך דפוס התנהגותי שחוזר על עצמו ולא עוזר לך והוא מאופיין בעיקר בוותרנות ותקווה לפיתרון קוסמי שפשוט ייכנס ויתאים לך.

אם אתה לא רוצה ללכת לפסיכולוג אני הייתי קודם כל מנסה לבנות תחביבים פרודוקטיביים ולהפוך אותך להרגלים. זה לא חייב להיות משהו מקצועי, אפילו משהו כמו להפוך לרוכב אופניים ושזה יהיה חלק מהזהות העצמית שלך.
במה אתה עוסק אם יותר לי לשאול?

אני מתכנת/אלגוריתמיקאי.

ואתה חושב שלמעשה היצמדות לפעולות שגרתיות יכולות לתרום להתמדה גם בתחומים אחרים אני מבין

ואתה חושב שלמעשה היצמדות לפעולות שגרתיות יכולות לתרום להתמדה גם בתחומים אחרים אני מבין
יש ספר בשם הרגלים אטומיים שזה בדיוק הטיעון שלו. הספר שווה קריאה גם אם אתה לא מסכים עם הטענה

יש ספר בשם הרגלים אטומיים שזה בדיוק הטיעון שלו. הספר שווה קריאה גם אם אתה לא מסכים עם הטענה
כן מכיר, זה לא בדיוק הטיעון שלו, הטיעון שלו בגדול הוא שגם שינויים מינוריים מביאים בטוווח הרחוק לתפוקה גבוהה כל עוד השינוי הוא עקבי, אצלי אומנם יש אי עקביות אבל לא מתוך חוסר רצון אנרגיה או זמן אלא מתוך הבנה שזה לא מוביל אותי לאן שאני רוצה, כנ"ל לגבי כל מה markmr מנה

כן מכיר, זה לא בדיוק הטיעון שלו, הטיעון שלו בגדול הוא שגם שינויים מינוריים מביאים בטוווח הרחוק לתפוקה גבוהה כל עוד השינוי הוא עקבי, אצלי אומנם יש אי עקביות אבל לא מתוך חוסר רצון אנרגיה או זמן אלא מתוך הבנה שזה לא מוביל אותי לאן שאני רוצה, כנ"ל לגבי כל מה markmr מנה
שני הסנט שלי -
לדעתי אתה כבר מבוגר מדי לפסיכולוג תעסוקתי. אני חושב שזה גם לא מועיל לך בשום דבר להתעסק בפסיכולוג/יועץ תעסוקתי שלא עזר לפני 14 שנה, כל זה כבר מים מתחת לגשר וחבל שאתה בכלל חושב על זה. מה שהיה היה.
ניסית כבר כל מיני דברים וזה לא עבד.. יכול להיות שפשוט כדאי להמשיך בעבודה הנוכחית שסה"כ משלמת לך לא רגע ולמצוא את הסיפוק בחיים מדברים אחרים? אתה במרדף בלתי פוסק אחרי משהו אמורפי ולבינתיים שם את החיים האישיים שלך (למשל זוגיות) על הולד.
מציע לך לחסוך עוד קצת כסף ואז לצאת מבית ההורים ולהתמקד בפיתוח החיים האישיים שלך ובמציאת זוגיות. זה שלא מצאת את עצמך במקום שרצית מבחינה מקצועית זה באסה אבל חבל שאתה נותן לזה להרוס לך את ההערכה העצמית (וקצת את החיים אם אפשר להיות כנה). אתה בן 38 מה שהיה היה, לטוב ולרע. יש לך עבודה עם שכר לא רע, בריאות (לא ציינת איזה מוגבלות פיזית וכדומה), חברים ומשפחה שתומכת בך, זה כבר הרבה יותר מהרבה אנשים אחרים.

שני הסנט שלי -
לדעתי אתה כבר מבוגר מדי לפסיכולוג תעסוקתי. אני חושב שזה גם לא מועיל לך בשום דבר להתעסק בפסיכולוג/יועץ תעסוקתי שלא עזר לפני 14 שנה, כל זה כבר מים מתחת לגשר וחבל שאתה בכלל חושב על זה. מה שהיה היה.
ניסית כבר כל מיני דברים וזה לא עבד.. יכול להיות שפשוט כדאי להמשיך בעבודה הנוכחית שסה"כ משלמת לך לא רגע ולמצוא את הסיפוק בחיים מדברים אחרים? אתה במרדף בלתי פוסק אחרי משהו אמורפי ולבינתיים שם את החיים האישיים שלך (למשל זוגיות) על הולד.
מציע לך לחסוך עוד קצת כסף ואז לצאת מבית ההורים ולהתמקד בפיתוח החיים האישיים שלך ובמציאת זוגיות. זה שלא מצאת את עצמך במקום שרצית מבחינה מקצועית זה באסה אבל חבל שאתה נותן לזה להרוס לך את ההערכה העצמית (וקצת את החיים אם אפשר להיות כנה). אתה בן 38 מה שהיה היה, לטוב ולרע. יש לך עבודה עם שכר לא רע, בריאות (לא ציינת איזה מוגבלות פיזית וכדומה), חברים ומשפחה שתומכת בך, זה כבר הרבה יותר מהרבה אנשים אחרים.
אני איתך.
בדיעבד הבנתי שאני יותר מידיי מכיר את עצמי טוב מכדי שפסיכולוג תעסוקתי באמת יוכל לסייע פה ואני לגמרי במיינד סנט שתיארת, פתחתי את עצמי לאחרונה להיכרויות, עוזב בקרוב את בית ההורים וכו' אבל אני עדיין אמשיך לנסות להתמקצע במשהו, שום סיכוי בעולם שאני אמשיך בעולם השירות - מבחינתי זה תחנה זמנית שבינתים דואגת לי לתשלום החשבונות

אני איתך.
בדיעבד הבנתי שאני יותר מידיי מכיר את עצמי טוב מכדי שפסיכולוג תעסוקתי באמת יוכל לסייע פה ואני לגמרי במיינד סנט שתיארת, פתחתי את עצמי לאחרונה להיכרויות, עוזב בקרוב את בית ההורים וכו' אבל אני עדיין אמשיך לנסות להתמקצע במשהו, שום סיכוי בעולם שאני אמשיך בעולם השירות - מבחינתי זה תחנה זמנית שבינתים דואגת לי לתשלום החשבונות
אמנם ציינת שאתה לא מתחבר לעבודה הנוכחית שלך (ניהול/מכירות) אבל אולי כן יש אלמנטים שאתם כן מתחבר אליהם ואז אולי שווה שתתמקד בהם עוד יותר בשביל להתפתח.. בטוח רכשת לא מעט כישורים (אפילו אם זה soft skills) שיקלו עליך להתמקצע עוד יותר באיזה נישה ספציפית אם תחליט להתמקד בזה..
כמו שציינו פה, אתה מרוויח שכר גבוה בכמה עשרות אחוזים מהשכר הממוצע במשק, אני בטוח שלא משלמים לך ככה סתם. בטוח יש אלמנטים שאתה מקצוען בהם, אולי שווה להתמקד בזה איכשהו במקום להתחיל משהו מאפס

כן, אבל בעיקר רציתי לציין שאתה מצד אחד זועק ל"תשובה" לשאלת תחום העיסוק שלך, ומתלונן על שנים של חוסר וודאות בנושא - ומצד שני אתה ממשיך לחשוב שיש לך כבר את התשובות - "מכיר את עצמי טוב מידי מכדי שפסיכולוג תעסקותי יסייע...".
בכל מקרה, כל שבועיים לחשוב "מה אני עושה עם עצמי", ללכת לפסיכולוג ולפרוש אחרי שתי פגישות זאת לא התנהגות הגיונית, בטח בהתחשב בקשיים הקודמים שלך.
למרות זאת, כמו @Tor50 אני לא חושב שיש לך סיבה ללכת לפסיכולוג תעסוקתי. אולי פסיכולוג רגיל, אם תתמיד בזה למשך כמה שנים.

אולי תרצה להסביר מה כלכך רע בעבודה שאתה עושה כרגע? למה היא מערערת את התפיסה העצמית שלך?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן, אבל בעיקר רציתי לציין שאתה מצד אחד זועק ל"תשובה" לשאלת תחום העיסוק שלך, ומתלונן על שנים של חוסר וודאות בנושא - ומצד שני אתה ממשיך לחשוב שיש לך כבר את התשובות - "מכיר את עצמי טוב מידי מכדי שפסיכולוג תעסקותי יסייע...".
בכל מקרה, כל שבועיים לחשוב "מה אני עושה עם עצמי", ללכת לפסיכולוג ולפרוש אחרי שתי פגישות זאת לא התנהגות הגיונית, בטח בהתחשב בקשיים הקודמים שלך.
למרות זאת, כמו @Tor50 אני לא חושב שיש לך סיבה ללכת לפסיכולוג תעסוקתי. אולי פסיכולוג רגיל, אם תתמיד בזה למשך כמה שנים.

אולי תרצה להסביר מה כלכך רע בעבודה שאתה עושה כרגע? למה היא מערערת את התפיסה העצמית שלך?
בשמחה אפרט,
המשרה היא מנהל שירות במוקד שירות טלפוני..
סוג של אחמ"ש, זה על אותו משקל של אחמ"ש במסעדה או בחנות בגדים..למה לעזאזל שארצה להיות בזה?
כל הנ"ל זה תפקידים סתמיים שבדרך כלל עושים אותה תקופה עד שמוצאים משהו יותר טוב.
בלי קשר,
אני לא סובל לנהל אנשים, בטח ובטח נציגים חצי ילדים עם חוסר לויאליות משווע לעבודה,
אני לא סובל לתת שירות לאנשים..ודיי חלאס זה אמור היה להיות תחנת מעבר שעושים בינתיים ואז מתקדמים.
דמיין את עצמך אחמ"ש במסעדה..כמה טוב היית מרגיש עם עצמך?
אני שם כרגע רק כי, שוב, התגלגלתי עם הזמן כי לא התמקצעתי בכלום.
בכלל, אני רוצה שיהיה לי את המומחיות שלי בתחום מסויים, ממש מקצוע אמיתי מה שנקרא, כמו שאר המקצועות: מהנדס, עורך דין, שמאי מקרקעין, רופא, טייס וכו'
לא סתם להיות נציג במוקד טלפוני ועם הפז"ם "להתקדם" להיות אחראי על נציגים, בחיי שזה בדיחה.
אני בחור שמבחינה אינלקטואלית ממוצע ואפילו מעבר, בגרות מצויינת, תואר בהצטיינות, רק פשוט אבדתי בדרך..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ משיכת גמל ופנסיה לפני הזמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
ד דירה אחת למגורים (שמתחלפת עם הזמן) ודירה אחת להשקעה שנותרת קבועה נדל"ן 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1
Ghost הזמן הנכון להשקיע במוסקבה נדל"ן 83
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M רכישת דירה למגורים - האם זה הזמן הנכון? נדל"ן 8
P בעקבות הזמן האבוד יומני מסע אישיים 38
B זה הזמן להכין את גינת ירקות הקיץ אוף טופיק 20
בובין חוט-השני לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
Cat האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
ה הגיע הזמן לתת לכסף לעבוד ! יומני מסע אישיים 6
oferM האם זה הזמן הנכון להשקיע באינדקס(ספציפית הS/P 500) ? שוק ההון 22
S משיכת פקדונות לפני הזמן בוואן זירו צרכנות פיננסית 13
B הגיע הזמן לא? יוצא לדרך יומני מסע אישיים 9
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
מ הגיע הזמן לשתף יומני מסע אישיים 226
A הלאה של ריבית הפריים ל3.5% - האם זה הזמן להחזיר את המינופי משכנתא נדל"ן 15
D הגיע הזמן לעזוב? התפתחות אישית 31
D זה הזמן להקצות יותר לקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 13
mudale222 האם פחות שווה להחזיר הלוואות ככל שעובר הזמן? צרכנות פיננסית 10
The Stoic הלוואות ללא ריבית - למה לא כולכם עושים את זה כל הזמן? צרכנות פיננסית 46
Y קנית 2 נכסים באותו הזמן נדל"ן 1
A האם הגיע הזמן לשדרג את הארי בראון? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
גרהם כשמצחצח הנעליים מדבר איתך על מניות חמות, הגיע הזמן למכור שוק ההון 601
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
ג סגירת משכנתא, השקעות כפויות והערך הכספי של הזמן צרכנות פיננסית 9
anonyshmeger מרחב הזמן אוף טופיק 41
Y האם עכשיו הזמן להחליף רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
A כלל ה3/4 אחוז מתעדכן עם הזמן אחרי פרישה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 84
כ השקעה בבאר שבע - זה הזמן לברוח? נדל"ן 27
T האם זה הזמן להשקעה אגרסיבית במניות? שוק ההון 12
T מינוף ככלי לפיזור התיק הזמן שוק ההון 1
D האם זה הזמן להתחיל להשקיע (לטווח ארוך)? שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה