• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלות של מתחיל

• פותח הנושא פותח הנושא Kurt Godel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kurt Godel

משתמש סולידי
דירוג
12
שלום,
אני בן 20 ורוצה להתחיל להשקיע לטווח הארוך (עם סכום התחלתי של 50k-100k)
עשיתי את בדיקת העמלות הרגילה אצל בתי השקעות וקיבלתי את ההצעות הרגילות של ibi ואקסלנס. בדקתי גם את האפשרות של ib אבל ההבדל בעמלות נראה לי די זניח ואין לי חשק להתחיל להתעסק עם מס הכנסה.
מצד שני, אני מתכוון כנראה לחיות מחוץ לישראל ולכן אני תוהה האם בית השקעות ישראלי זה הבחירה הנכונה. להבנתי כל עוד יש לי אזרחות ישראלית זה לא משנה באיזה מדינה אני גר. זה נכון?
מה יקרה כאשר ארצה לשלם מסים במדינה שבה אתגורר במקום בישראל? האם בשביל לעשות זאת אצטרך להעביר את האחזקות מחוץ לישראל ולשלם את עמלת ההעברה הרגילה?

בנוסף, יש לי את ההתלבטות הרגילה בין מייק לאייק ואני נוטה כרגע להתחיל בלי אג"ח במיוחד כדי לבדוק עד כמה תנודות גדולות משפיעות עלי, ובנוסף יש לי הרבה זמן לספוג נפילות של השוק.
בכל מקרה, מצאתי כמה מקומות באינטרנט שטוענים ש60/40 מניות - אג"ח נותן את התשואה פר סיכון הגבוה ביותר אבל לא מצאתי את הבסיס המתמטי לזה, אשמח להפניה למקור שמדבר על זה.

תודה

אני מתכוון כנראה לחיות מחוץ לישראל
ההשלכות הכלכליות של מהלך כזה הן הרבה יותר גדולות מאופטימיזציית המס שאתה מנסה לעשות עכשיו.
ובלי להעליב, התיק שלך הוא די קטן. במקרה הכי גרוע תממש אותו ותעביר לאיזה ברוקר שתרצה.

ש60/40 מניות - אג"ח נותן את התשואה פר סיכון הגבוה ביותר
אבל זה באמת מה שאתה רוצה למקסם? תשואה פר סיכון?
אני בגילך הייתי מנסה למקסם תשואה.

אגב, אני די מתרשם מהיכולות של bard, בעיקר בעברית.
השאלה שלך סקרנה אותי, אז הנה דוגמה:

איזה מחקרים מדברים על יחס הסיכון-תשואה הטוב ביותר?

ישנם מספר מחקרים שבדקו את הנושא של יחס הסיכון-תשואה. מחקר אחד, שפורסם ב-Journal of Finance בשנת 2011, מצא שיחס הסיכון-תשואה הטוב ביותר עבור תיק מניות הוא 60/40. מחקר אחר, שפורסם ב-Journal of Portfolio Management בשנת 2012, מצא שיחס הסיכון-תשואה הטוב ביותר עבור תיק מניות תלוי בפרופיל הסיכון האישי של המשקיע. המחקר מצא שמשקיעים שמרנים צריכים לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות גבוה יותר, ואילו משקיעים ספורטיביים יותר צריכים לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות נמוך יותר.

תודה! אפשר קצת יותר פרטים על המאמר שפורסם ב- 2011 ?

בטח. המאמר, שנקרא "The 60/40 Portfolio: Is it Still the Best Way to Invest?", נכתב על ידי רוברט ג'ונס והוא פורסם ב-Journal of Finance בשנת 2011. במאמר, ג'ונס טוען שיחס האג"ח מול המניות הטוב ביותר עבור תיק מניות הוא 60/40. ג'ונס מבסס את טענתו על מחקרים רבים שבדקו את נושא יחס הסיכון-תשואה. המחקר מראה שיחס 60/40 מספק איזון טוב בין סיכון לתשואה. הוא גם מספק יציבות גבוהה יותר לתיק המניות, מה שהופך אותו לבחירה טובה עבור משקיעים רבים.
עם זאת, חשוב לציין שיחס 60/40 אינו מתאים לכל משקיע. משקיעים שמרנים עשויים לרצות לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות גבוה יותר, ואילו משקיעים ספורטיביים יותר עשויים לרצות לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות נמוך יותר. חשוב להתאים את יחס האג"ח מול המניות לפרופיל הסיכון האישי שלך.
הנה כמה מהממצאים העיקריים של המאמר:

• יחס 60/40 מספק איזון טוב בין סיכון לתשואה.
  • יחס 60/40 מספק יציבות גבוהה יותר לתיק המניות.
  • יחס 60/40 הוא בחירה טובה עבור משקיעים רבים.

אגב, אני די מתרשם מהיכולות של bard, בעיקר בעברית.
השאלה שלך סקרנה אותי, אז הנה דוגמה:

איזה מחקרים מדברים על יחס הסיכון-תשואה הטוב ביותר?

ישנם מספר מחקרים שבדקו את הנושא של יחס הסיכון-תשואה. מחקר אחד, שפורסם ב-Journal of Finance בשנת 2011, מצא שיחס הסיכון-תשואה הטוב ביותר עבור תיק מניות הוא 60/40. מחקר אחר, שפורסם ב-Journal of Portfolio Management בשנת 2012, מצא שיחס הסיכון-תשואה הטוב ביותר עבור תיק מניות תלוי בפרופיל הסיכון האישי של המשקיע. המחקר מצא שמשקיעים שמרנים צריכים לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות גבוה יותר, ואילו משקיעים ספורטיביים יותר צריכים לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות נמוך יותר.

תודה! אפשר קצת יותר פרטים על המאמר שפורסם ב- 2011 ?

בטח. המאמר, שנקרא "The 60/40 Portfolio: Is it Still the Best Way to Invest?", נכתב על ידי רוברט ג'ונס והוא פורסם ב-Journal of Finance בשנת 2011. במאמר, ג'ונס טוען שיחס האג"ח מול המניות הטוב ביותר עבור תיק מניות הוא 60/40. ג'ונס מבסס את טענתו על מחקרים רבים שבדקו את נושא יחס הסיכון-תשואה. המחקר מראה שיחס 60/40 מספק איזון טוב בין סיכון לתשואה. הוא גם מספק יציבות גבוהה יותר לתיק המניות, מה שהופך אותו לבחירה טובה עבור משקיעים רבים.
עם זאת, חשוב לציין שיחס 60/40 אינו מתאים לכל משקיע. משקיעים שמרנים עשויים לרצות לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות גבוה יותר, ואילו משקיעים ספורטיביים יותר עשויים לרצות לשקול תיק עם יחס אג"ח מול מניות נמוך יותר. חשוב להתאים את יחס האג"ח מול המניות לפרופיל הסיכון האישי שלך.
הנה כמה מהממצאים העיקריים של המאמר:

• יחס 60/40 מספק איזון טוב בין סיכון לתשואה.
  • יחס 60/40 מספק יציבות גבוהה יותר לתיק המניות.
  • יחס 60/40 הוא בחירה טובה עבור משקיעים רבים.
אימתת את מה שבארד אומר?
בלי להעליב את כל הגוגלרים שפה חלילה, אבל המודלים האלה ידועים בשקרים שלהם

אימתת את מה שבארד אומר?
בלי להעליב את כל הגוגלרים שפה חלילה, אבל המודלים האלה ידועים בשקרים שלהם
בתור מתמטיקאי, הדיונים האלה תמיד נראים לי מפוקפקים בגלל זה אני רוצה לראות מאיפה זה מגיע. בעיקר מסקרנות

שלום,
אני בן 20 ורוצה להתחיל להשקיע לטווח הארוך (עם סכום התחלתי של 50k-100k)
עשיתי את בדיקת העמלות הרגילה אצל בתי השקעות וקיבלתי את ההצעות הרגילות של ibi ואקסלנס. בדקתי גם את האפשרות של ib אבל ההבדל בעמלות נראה לי די זניח ואין לי חשק להתחיל להתעסק עם מס הכנסה.
מצד שני, אני מתכוון כנראה לחיות מחוץ לישראל ולכן אני תוהה האם בית השקעות ישראלי זה הבחירה הנכונה. להבנתי כל עוד יש לי אזרחות ישראלית זה לא משנה באיזה מדינה אני גר. זה נכון?
מה יקרה כאשר ארצה לשלם מסים במדינה שבה אתגורר במקום בישראל? האם בשביל לעשות זאת אצטרך להעביר את האחזקות מחוץ לישראל ולשלם את עמלת ההעברה הרגילה?

בנוסף, יש לי את ההתלבטות הרגילה בין מייק לאייק ואני נוטה כרגע להתחיל בלי אג"ח במיוחד כדי לבדוק עד כמה תנודות גדולות משפיעות עלי, ובנוסף יש לי הרבה זמן לספוג נפילות של השוק.
בכל מקרה, מצאתי כמה מקומות באינטרנט שטוענים ש60/40 מניות - אג"ח נותן את התשואה פר סיכון הגבוה ביותר אבל לא מצאתי את הבסיס המתמטי לזה, אשמח להפניה למקור שמדבר על זה.

תודה
אני בן גילך ומשקיע 25 אחוז באגח והשאר במדדים
פלוס פנסיה וקה״ש במניות
משום שאני חושב שבכזה גיל צריך חשיפה גדולה למניות

ההשלכות הכלכליות של מהלך כזה הן הרבה יותר גדולות מאופטימיזציית המס שאתה מנסה לעשות עכשיו.
ובלי להעליב, התיק שלך הוא די קטן. במקרה הכי גרוע תממש אותו ותעביר לאיזה ברוקר שתרצה.
אתה יכול לתת לי דוגמה להשלכות כלכליות משמעותיות?

אבל זה באמת מה שאתה רוצה למקסם? תשואה פר סיכון?
אני בגילך הייתי מנסה למקסם תשואה.
אז אתה במקומי היית הולך על 100 אחוז מניות?

בתור מתמטיקאי, הדיונים האלה תמיד נראים לי מפוקפקים בגלל זה אני רוצה לראות מאיפה זה מגיע. בעיקר מסקרנות
תזכור שעם כל המאמרים והמספרים אנחנו דנים כאל על תחום ממדעי החברה, ולכל הגרפים היפים (שאני לא חולק עליהם כעקרון) יש גבולות ומגבלות.
זה לא פיזיקה או מתמטיקה שכל כדור שתזרוק עם כח מסוים ינחת בנקודה מסויימת במרחק והנקודה הזאת תהייה נכונה גם מחר ומחרתיים וגם אם מישהו אחר יפתור את משוואות התנועה. אנחנו בני אדם שונים זה מזה שפועלים בחברה אנושית דינמית ומשתנה כל הזמן.

אני מצטער שאני שואל שאלה שכבר נשאלה פה כמה פעמים אבל אני לא בטוח עד כמה התשובות מעודכנות.
אקסלנס נתנו לי הצעה טיפה יותר טובה אבל אני די בטוח שibi יסכימו לאותה הצעה. בכל מקרה ההבדל ממש זניח.

האם יש מסקנות לגבי ההבדלים פלטפורמות המסחר במחשב ובאפליקציות, והבדלים בשירות הלקוחות?

אתה יכול ללמוד את הבסיס של תורת המימון.
תיאוריה שנקראת modern portfolio theory. יש אלפי מאמרים בתחום של אופטמיזציה של השקעה. בתור התחלה אתה יכול לקרוא את המאמר הקלאסי של מרקוביץ:
Markowitz, H.M. (March 1952). "Portfolio Selection". The Journal of Finance. 7 (1): 77–91. doi:10.2307/2975974. JSTOR 2975974.
ולהתרשם באופן בלתי תלוי,
או לחלופין להסתפק בחרטוטים של בארד.
ספר רלוונטי שמאוד אהוב עלי נקרא:

A Mathematician Plays The Stock Market by John Allen Paulos

נניח שלא אכפת לי ממס ירושה, והחלטתי שאני סוחר דרך בית השקעות ישראלי, האם עדיין יש לי טעם להשקיע בקרן השקלית של blackrock ולא במדד אמריקאי כלשהו שמחקה s&p500?
האם מה שאני צריך להסתכל עליו זה בעיקר עמלת המרת מטח לעומת דמי ניהול של blackrock?

אני הלכתי על ibi כי יש להם את המבצע חבר מביא חבר הכי שווה, וישר הבאתי כמה חברים. גובר בהרבה על פער עמלות זניח ככל שיש בינם לבין בית השקעות אחר.

נניח שלא אכפת לי ממס ירושה, והחלטתי שאני סוחר דרך בית השקעות ישראלי, האם עדיין יש לי טעם להשקיע בקרן השקלית של blackrock ולא במדד אמריקאי כלשהו שמחקה s&p500?
האם מה שאני צריך להסתכל עליו זה בעיקר עמלת המרת מטח לעומת דמי ניהול של blackrock?
בלאקרוק היא חברה אמריקאית שמנהלת קרנות, ביניהן מחקות S&P500. היא אחת האפשרויות למי שרוצה "מדד אמריקאי כלשהו".
ההבדל בינה לבין רוב המתחרות היא שהיא נסחרת בשקלים ולכן חוסכת המרות מט"ח. מכיוון שאין לה חסרונות משמעותיים מול המתחרים, למשקיע בבית השקעות ישראלי היא פתרון טוב.
אז כן - זה בעיקר המרת מט"ח.

בלאקרוק היא חברה אמריקאית שמנהלת קרנות, ביניהן מחקות S&P500. היא אחת האפשרויות למי שרוצה "מדד אמריקאי כלשהו".
ההבדל בינה לבין רוב המתחרות היא שהיא נסחרת בשקלים ולכן חוסכת המרות מט"ח. מכיוון שאין לה חסרונות משמעותיים מול המתחרים, למשקיע בבית השקעות ישראלי היא פתרון טוב.
אז כן - זה בעיקר המרת מט"ח.
והאם יש פתרון טוב כמו אותה קרן מחקה S&P500 אבל עבור מניות מכל העולם ולא רק ארה"ב?
אני יודע שיש MSCI ACWI אבל דמי הניהול שלהם יחסית גבוהים (0.32% לעומת 0.07% של מחקה S&P), לא? או שאני מפספס משהו?

בלאקרוק היא חברה אמריקאית שמנהלת קרנות
חברת האם אומנם אמריקאית, אבל בד"כ כשמדברים על קרנות בלקרוק בארץ הכוונה לקרנות של חברת הבת האירית שלהם (כלומר קרנות שהתושבות שלהן היא אירלנד) ולא לקרנות האמריקאיות שלהם (כלומר קרנות שהתושבות שלהן אמריקאית).
היא אחת האפשרויות למי שרוצה "מדד אמריקאי כלשהו".
אני מניח שכשהוא אמר אמריקאי כלשהו שמחקה סנופי" הכוונה היא לקרן אמריקאית (בניגוד לאירית), ולא לקרן שמחקה מדד אמריקאי.
ההבדל בינה לבין רוב המתחרות היא שהיא נסחרת בשקלים ולכן חוסכת המרות מט"ח.
זה לא ההבדל היחיד. יש המון הבדלים אחרים בין הקרנות האיריות לבין המקבילות האמריקאיות שלהן.
החל מדמי ניהול גבוהים יותר בגרסאות האיריות, דרך הבדל גדול בצורת הדיבידנד (קרן אירית יכולה להיות צוברת, אמריקאית לא), ובמיסוי על הדיבידנד, האירית נחשבת PFIC למי שאמריקאי, ועוד המון הבדלים.
מכיוון שאין לה חסרונות משמעותיים מול המתחרים,
יש לא מעט. רובם אולי לא רלוונטים לך, אבל זה לא אומר שהם לא רלוונטים לאנשים אחרים.
אני יודע שיש MSCI ACWI אבל דמי הניהול שלהם יחסית גבוהים (0.32% לעומת 0.07% של מחקה S&P), לא?
לא. הם 0.2%
יש כמובן המון אלטרנטיבות אחרות אם אתה לא מחפש רק אירית שנסחרת בש"ח.

לא. הם 0.2%
נכון, הדמי ניהול שכתבתי היו לא נכונים. אבל 0.2% זה עדיין זה גבוה. מה שלא מסתדר לי זה שהמרות שמט"ח בבתי השקעות בישראל אפסיים כך שמשתלם להמיר ולקנות למשל קרן אמריקאית עם דמי ניהול נמוכים. זה גורם לי לחשוב שאולי אני מפספס משהו בעלות של המרת מט"ח ושהם לא אפסיים כמו שאני חושב שהם

האם הגיוני להחליף אותה בVXUS (ביחד עם blackrock שקלית מחקה S&P500)? נראה שעדיף להמיר מט"ח ולשלם את דמי הניהול הנמוכים של VXUS

זה גורם לי לחשוב שאולי אני מפספס משהו בעלות של המרת מט"ח ושהם לא אפסיים כמו שאני חושב שהם
בבתי השקעות ישראלים? הם באמת לא אפסיים.
הם לא גבוהים בהסתכלות ארוכת טווח, אבל הם לא אפסיים.
לקנות למשל קרן אמריקאית
אתה מודע להבדלים בין קרנות איריות לאמריקאיות?
זה הבדל הרבה יותר חשוב מאשר עוד כמה עשיריות אחוז בדמי ניהול או בעמלות המרה.
האם הגיוני להחליף אותה בVXUS (ביחד עם blackrock שקלית מחקה S&P500)? נראה שעדיף להמיר מט"ח ולשלם את דמי הניהול הנמוכים של VXUS
למה לא להחזיק VT וזהו? או VXUS בשילוב עם VTI?
אתה צריך להחליט קודם אם אתה רוצה קרן אירית (צוברת או לא) או קרן אמריקאית.
אחרי שתבחר כיוון תוכל לבחור קרן ספציפית ואח"כ תוכל לבחור איפה הכי משתלם לך לקנות אותה.

בבתי השקעות ישראלים? הם באמת לא אפסיים.
הם לא גבוהים בהסתכלות ארוכת טווח, אבל הם לא אפסיים.

אתה מודע להבדלים בין קרנות איריות לאמריקאיות?
זה הבדל הרבה יותר חשוב מאשר עוד כמה עשיריות אחוז בדמי ניהול או בעמלות המרה.

למה לא להחזיק VT וזהו? או VXUS בשילוב עם VTI?
אתה צריך להחליט קודם אם אתה רוצה קרן אירית (צוברת או לא) או קרן אמריקאית.
אחרי שתבחר כיוון תוכל לבחור קרן ספציפית ואח"כ תוכל לבחור איפה הכי משתלם לך לקנות אותה.
כי נראה שיש את החיסרון של מס ירושה (גם אם יש סיכוי קטן שאצטרך לדאוג לגבי זה) ולא יותר מדי חסרונות בקרן האירית שמחקה את S&P500. לעומת זאת אם אני רוצה לשלב מניות של חברות לא אמריקאיות , גם ככה זה הולך להיות חלק יחסית קטן מהתיק ככה שאני חושב שהחסרון של מס ירושה לא נורא לעומת דמי ניהול גבוהים של הקרן האירית שמחזיקה במניות כאלה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
A מעקב הוצאות חודשיות - שאלות של מתחיל צרכנות פיננסית 4
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
T דירה על הנייר - שאלות של מתחיל נדל"ן 25
T כמה שאלות של מתחיל שוק ההון 2
R תיק השקעות פסיבי - שאלות של מתחיל שוק ההון 79
ו שאלות של משקיע מתחיל שוק ההון 11
A שתי שאלות של מתחיל שוק ההון 0
Y שאלות של מתחיל נדל"ן 3
F תיק השקעות של משקיע מתחיל+מספר שאלות שוק ההון 10
ג שאלות של מתחיל - אג"חים וקרנות מחקות אג"ח שוק ההון 32
א ניהול תיק השקעות עצמאי- שאלות של מתחיל שוק ההון 3
דוג שוב שאלות של מתחיל פנסיה צרכנות פיננסית 12
י שאלות של מתחיל: דמי ניהול של ני"ע שוק ההון 1
אמירב מספר שאלות של מתחיל בIRA שוק ההון 0
Oziris שאלות מקדימות של מתחיל להרכבת ובחינת תיק שוק ההון 40
F מספר שאלות של משקיע מתחיל שוק ההון 23
T מספר שאלות של מתחיל. שוק ההון 6
Mike מספר שאלות של מתחיל שוק ההון 3
C שאלות של מתחיל שוק ההון 7
M יעילות מס בקרנות של VANGUARD? + שאלות על פילוסופיה למתחילים מאוחר כמוני מיסים 4
M על חווית המגורים במתחם "מגדלים" חדש - כמה שאלות של מה מקובל נדל"ן 9
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
M כמה שאלות על תוכנית העלת מסים של האוצר למימון מלחמה מיסים 4
S שאלות שנובעות ממחזור המסחר של Invesco MCSI השקלי שוק ההון 7
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
אייקiן שאלות של משקיעים מתחילים שוק ההון 3
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
A קופת גמל להשקעה - שאלות של טרום משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ע כמה שאלות של חדש בתחום נדל"ן 0
כ 2 שאלות של משקיע חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M שאלות על סיכון של מניות בודדות אל מול מדד עולמי שוק ההון 12
M התיק של MR-Y + שאלות שוק ההון 80
T שאלות של משקיע צעיר בנושא אג"ח שוק ההון 3
ברזילרו שאלות של נוב, ברכה על ראש העונים צרכנות פיננסית 5
י קרנות של בלאקרוק - שאלות על העקיבה שוק ההון 3
Y שאלות של צעיר על קרן השתלמות וביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 52
S שאלות של מתחילה שוק ההון 11
E שאלות של חייל משוחרר צרכנות פיננסית 6
לא חשוב שמות שאלות של בגינרים על קרן השתלמות שוק ההון 64