• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

סוחר מתחיל - תיק עצמאי חוות דעת.

simplemoney

משתמש רשום
דירוג
2
אהלן חברים,
אפיינתי עבורי תיק השקעות ואני אשמח לחוות דעת, הערות והארות.
ראשית, רוצה לפני הכל להגיד שרכשתי ידע פיננסי שלא יסולא מפז בעקבות שיטוט עקבי בפורום אז תודה!

רקע כללי: בן 23,בת זוג בגילי, גרים ברמת גן עם ההורים ואין ציפייה מסוימת לעזוב לפחות ב3-4 שנים הקרובות (השיקול הכלכלי גובר על המצב הנפשי ועל הצורך בפרטיות).
מתחיל באוקטובר הקרוב את חיי הסטודנטיאלים באוניברסיטה קרובה לביתי ומעוניין לפתוח תיק השקעות מפוזר ביחידת סיכון גבוהה.

מטרה: הגדלת ההון, שמירה על הכסף מאינפלציה, יצירת סיסטם כלכלי יציב.

משכורת: כ8K נטו (סיבוס וחדר כושר שמגדילים באופן משמעותי את יכולת החיסכון האישית), עבודה יציבה שמאפשרת משרת סטודנט, ככה שיש אופק יחסית יציב מבחינת הכנסה וקרן חירום בצד שמספיקה לארבעה חודשי מחייה.

טווח זמן השקעה: 12-15 שנים

להלן פיזור התיק: 80% מוקצה לחלק המנייתי

50% - iShares Core S&P 500 Ucits ETF קרן אירית מחקה מדד S&P של בלאקרוק. דמי ניהול - 0.07 %
20% - iShares Core MSCI Europe Ucits ETF eur (acc) קרן אירית מחקה מדד אירופה של בלאקרוק דמי ניהול - 0.12 %
10% - iShares Core MSCI em imi Ucits ETF קרן אירית שווקים מתפתחים של בלאקרוק דמי ניהול - 0.18 %

20% אג"ח
10% - קסם KTF תל גוב צמודות 2-5 5113329 דמי ניהול - 0.25%
10% - אי.בי.אי מחקה תל גוב שקלי 5113022 דמי ניהול - 0.15%

סהכ דמי ניהול : 0.112%.

במהלך כתיבת הפוסט עלתה לי שאלה נוספת שאשמח שתשתפו בדעתכם - בהנחה ויכולת החיסכון שלי היא 4K בחודש, מהי תדירות ההשקעה האופטימלית - האם אחת לחודש או אחת לרבעון?
פתחתי חשבון מסחר עצמאי שבו דמי ההפקדה הם 0.07% על קרנות מחקות ו0.06% על אג"ח.
ואשמח לדעתכם על תמהיל התיק.
תודה לכולם!

נערך לאחרונה ב:
למה? מה התפקיד של החלק הזה?
נשמע לגיטימי בשביל משקיע שעדיין לא חווה נפילות בשוק ולא יודע מה סיבולת הסיכון שלו. אחרי שיחווה כמה נפילות יש היגיון בהעלאת אחוז המניות ל90 ואף ל100%.

נשמע לגיטימי בשביל משקיע שעדיין לא חווה נפילות בשוק ולא יודע מה סיבולת הסיכון שלו. אחרי שיחווה כמה נפילות יש היגיון בהעלאת אחוז המניות ל90 ואף ל100%.
זה הגיוני אם שמים 50% באג"ח. 20% לא ישנו יותר מדי.

אגב, מפולת זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות למשקיע צעיר שרוב חסכונותיו עדיין לא בתיק.
כל כסף שייכנס מאותו רגע ייתן תשואה יפה.

זה הגיוני אם שמים 50% באג"ח. 20% לא ישנו יותר מדי.

יש בזה משהו. אבל אולי ההשפעה שלהם תספיק כדי לעזור להגן על המשקיע המתחיל ממכירה בהפסד.

בחישוב מפית 20% אג"ח יוכלו להפחית ב10% את הירידה בשווי התיק. אם נניח שהאג"ח עולה במקביל לירידה במניות ההשפעה משמעותית יותר.

אנשים נוטים להעריך ביתר את סיבולת הסיכון שלהם כשהשמים בהירים והבורסה גואה. לחברי הפורום ברור ש
מפולת זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות למשקיע צעיר שרוב חסכונותיו עדיין לא בתיק.
כל כסף שייכנס מאותו רגע ייתן תשואה יפה.
אבל אנשים "בחוץ" נכווים במפולות כאלו ועשויים להדיר את רגליהם מהבורסה לשנים רבות. הנזק ממצב כזה גדול בהרבה מהתועלת שעוד 20% מניות יתנו.

למה? מה התפקיד של החלק הזה?
קודם כל תודה רבה על התגובה.
פעלתי לפי אחד הפוסטים שקראתי פה בפורום שאומר חסרו את גילכם בשנים מהמספר 100. התוצאה היא הנתח מתיק ההשקעות שלכם שיש להשקיע במניות.
בנוסף, זאת פעם ראשונה שאני משקיע באופן עצמאי בשוק ההון ולא רוצה להעריך יתר על המידה את סיבולת הסיכון שלי ומצד שני לשמור על נתח מנייתי יחסית גדול מתוך תמהיל ההשקעה.

קודם כל תודה רבה על התגובה.
פעלתי לפי אחד הפוסטים שקראתי פה בפורום שאומר חסרו את גילכם בשנים מהמספר 100. התוצאה היא הנתח מתיק ההשקעות שלכם שיש להשקיע במניות.
בנוסף, זאת פעם ראשונה שאני משקיע באופן עצמאי בשוק ההון ולא רוצה להעריך יתר על המידה את סיבולת הסיכון שלי ומצד שני לשמור על נתח מנייתי יחסית גדול מתוך תמהיל ההשקעה.
חשוב שתכיר שיש גרסאות שונות של כלל האצבע הזה.

לדוגמה 120 פחות גיל
או 110 פחות גיל

ההיגיון הוא שעם העלייה בתוחלת החיים משקיעים צעירים צריכים לבנות תיקים אגרסיבים יותר שיחזיקו להם לשנים רבות יותר.

אבל הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת הוא פשוט להתחיל. אל תתן לרצון לבנות "תיק מושלם" לשתק אותך

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 5
T שאלה כללית בנוגע לרכש ETF-ים בתור סוחר עצמאי שוק ההון 3
א הגשת טופס 1325 למס הכנסה בתור סוחר יומי מיסים 16
shirbi סוחר הים - משחק שכתבתי לאנדרואיד אוף טופיק 38
S סיווג משקיע/סוחר בורסה לצרכי מס שוק ההון 0
א זכרונותיו של סוחר המניות מוול סטריט אוף טופיק 15
O סוחר יומי שוק ההון 20
R סוחר יום וניהול העסק מול מס הכנסה שוק ההון 29
ג האם זה נכון שמס ירושה לא חל אם אתה סוחר דרך IBI ? שוק ההון 46
aeh סוחר נוסטרו שוק ההון 2
D IB הפסידה בתביעה נגד הרשות לניירות ערך, תצטרך לקבל רישיון זירת סוחר שוק ההון 110
J אני קווה שזה בסדר שאני שואל, מישהו פה סוחר דרך פסגות טרייד? שוק ההון 3
Matias Katz בנק הפועלים - מי סוחר דרכו ? שוק ההון 18
yossik משקיע או סוחר? השאלה שווה המון כסף מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
F המסע שלי מתחיל באירופה: 15 אבני דרך להשלמת המטרה יומני מסע אישיים 30
K שאלות של מתחיל שוק ההון 25
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
ס מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 63
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
P מיומנו של משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 11
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
A מעקב הוצאות חודשיות - שאלות של מתחיל צרכנות פיננסית 4
amit הקמפיין מתחיל ,ריבית המשכנתא נדל"ן 22
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
A Vanguard vs Interactive Brokers עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
2 המסע שלי לשקט מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 14
מ התייעצות של מתחיל יומני מסע אישיים 12
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
S הייטיקיסט מתחיל יומני מסע אישיים 35
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
י למה לא להשקיע בקרן ריט, המחלקת 12% דיבידנד? מה כבר יכול להשתבש? שאלת מתחיל שוק ההון 17
T דירה על הנייר - שאלות של מתחיל נדל"ן 25
צ משקיע מתחיל ב1159235 שוק ההון 8
Y משקיע פאסיבי מתחיל - עצות לגבי פתיחת קופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T תיק השקעות למשקיע מתחיל שוק ההון 4
א קופת גמל להשקעה- שאלות מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
T כמה שאלות של מתחיל שוק ההון 2
W מתחיל ללמוד בבר אילן במקום בעברית (מדמ"ח), האם זאת טעות? התפתחות אישית 25
Y עזרה למשקיע מתחיל שוק ההון 4
T תיק השקעות מתחיל- סטודנט שוק ההון 19
A מתחיל בשוק ההון שוק ההון 3
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 76
נ גן עדן אקולוגי או אסון כלכלי, מתחיל בשוק ההון ומבקש עצה יומני מסע אישיים 11