• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתחיל מאפס

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
5
בעוד שנה כאשר אשתחרר מהצבא אהיה בגיל 21.

ההון העצמי שלי יהיה כ-100k.כרגע 30k מושקעים בשוק ההון לטווח הארוך מה שישאיר אותי עם 70k של כסף נזיל שאוכל להשתמש בו.

לאחר כמה חודשים של עליות בשוק ההון הגעתי למסקנה שגם אם "אפול" על התקופה הכי טובה בטווח הארוך במניות, זה לא יקדם אותי כמעט מכיוון שאני מתחיל מכלום.כלומר גם תשואה גבוהה על הון נמוך כמו שלי לא ממש תעזור לי. (לדוגמא תשואה של 10% על 30K בשנה זה 3000 ש"ח.זה יוצא 250 ש"ח לחודש וזה עוד גם החישוב ללא מיסוי רווחי הון.)

לכן הגעתי למסקנה שאני חייב מינוף,וכשחקרתי את העניין הבנתי שמינוף בשוק ההון זה בעייתי (צריך להוסיף סכום כסף כל פעם שיש ירידה מעל אחוז מסויים ובנוסף אני משקיע לטווח הארוך והריבית על ההלוואה "תאכל" לי את הרווחים).
מה שהוביל אותי לרעיון של השקעה בדירה.התחלתי להבין שמחירי הדירות רק עולים ולכל אין לי טעם לחכות אלא להשקיע בדירה ברגע שאני משתחרר מהצבא.כאשר אני לוקח 75% משכנתא ומשלים את החלק של ההון העצמי שאני צריך לשים עם הלוואה מהבנק לכל מטרה.
(לא מעוניין להשקיע בנדלן בחו"ל מכיוון שאני רק מתחיל).

האסטרטגיה שלי היא שדמי השכירות החודשיים יכסו את ההחזר החודשי של המשכנתא+ההחזר השנתי על ההלוואה המשלימה מהבנק לכל מטרה.כלומר אני מעוניין בהשקעה בנדלן מניב.( לא מעוניין בנדלן מסחרי לאור רמת הסיכון הגבוהה).
מתזרים המזומנים שייכנס אלי כל חודש (גם משכר דירה וגם ממשכורת עבודה עתידית) אני אשקיע בעוד דירה על פי אותו עיקרון וכך האלה.

לאור אסטרטגיה זאת אני מאמין שרוב תמהיל המשכנתא שלי צריך להיות מורכב מריבית קבועה ולא צמודה כך שלא אסתכן בזה שהריבית\מדד המחירים יעלו ואז החזר המשכנתא החודשי יעלה על דמי השכירות החודשיים כך שבכל חודש אני אפסיד כסף.

התחלתי בהשוואות:
בדקתי מחירי דירות באיזורים מסוימים ואז חישבתי במחשבון משכנתא את ההחזר החודשי שלי. (בחרתי בעיקר דירות זולות שעוד יש לי סיכוי לקנות לאור ההון העצמי הנמוך שלי).
השוואתי את שכר הדירה שמקבלים על אותה סוג דירה באותו איזור.
בכל המקרים יצא לי שהאסטרטגייה שלי פגומה- שכר הדירה לא עולה על החזר המשכנתא החודשי (וזה בלי לדבר על החזר ההלוואה המשלימה).
אני מניח שזה בגלל הריבית הגבוהה שיש היום וגם התחלתי להבין שנדלן מניב בישראל הוא לא ממש "מניב".

ובכל זאת אני לא מעוניין ללכת לתחום של עסקאות בבתים שהמניע העיקרי לעסקה הוא פוטנציאל לעלייה בערך (לאור פינוי בינוי הוספת תחנת רכבת באיזור ועוד...) , או רכישת קרקעות המיועדות להפשרה או בעצם כל תחום אחר שיש בו ספוקלציות לגבי עליית מחירים ספציפית בעתיד.
שלא תבינו אותי לא נכון:
ברור שאם כבר אשקיע בדירה מניבה אז אני אבחר באיזור שיש בו פוטנציאל לעליית מחירים נוספת בעתיד (בלי קשר למגמת עליית מחירי הדירות הכללית בארץ).
אבל זה אף פעם לא יבוא בחשבון על התשואה המניבה שאני מקבל משכר הדירה.כלומר תשואה זאת מבחינתי היא רשת ביטחון שאומרת לי:"לא משנה מה יקרה לשווי הדירה אתה מוגן מכיוון שאתה יכול להחזיק אותה כמה זמן שאתה רוצה בלי למכור ועדיין להרוויח כל חודש סכום מסויים".
אני יודע שבפועל זה לא 100% עובד ככה אבל זה לדעתי הבטחה יותר טובה מאשר הבטחת עליית מחירים ספציפית עתידית ולכן זה עומד ראשון בסדר העדיפויות שלי להשקעה בדירה.

כעת השאלות שאני שואל את עצמי הם:
האם בכלל הרעיון של להשקיע דירה בגיל 21 עם הון עצמי של 70K הוא משהו ריאלי? האם בנק יאשר בכלל משכנתא בתנאים שלי? (מוסיף פרט: בעת ההגשה לאישור לקיחת המשכנתא לא בטוח שיהיה לי עבודה קבועה מכיוון שהתכנון הוא המשך לימודים לתואר שהתחלתי כבר בזמן הצבא ולכן לא בטוח שיהיה לי מספיק זמן לשלב עבודה).

נניח והרעיון הוא ריאלי.האם עלי לשנות את האסטרטגיה שלי מכיוון שכרגע היא לא עובדת ?או שפשוט אני צריך לחכות שהריבית תרד ואז היא תעבוד?

אם הריבית תרד אני מניח שמחירי הדירות יעלו ואז הרעיון של השקעה בדירה בהון העצמי שלי לא יהיה ריאלי בשום צורה.

איפה אני יכול ללמוד כמה שיותר על תחום הנדל"ן בארץ כדי להגיע מוכן בעוד שנה כאשר ארצה להתחיל? (בדרך כלל כאשר אני רוצה ללמוד נושאים מסויימים אני מתחיל בקריאת ספרים שנכתבו על ידי סופרים אמריקאים או קורא בלוגים בארצות הברית מכיוון שכמות התוכן שם היא גבוהה ולרוב חינמית אך הפעם שהתחלתי לעשות את זה הבנתי שיש יותר מדי דברים שונים בין ישראל לארצות הברית בתחום:מבחינת חוקי מיסוי,הטבות ובעיקר הרבה דברים שעובדים לטובה בארצות הברית אך לא בארץ.כשחיפשתי תוכן למידה בעברית לא נתקלתי בערך מוסף אלא רק תוכן בסיסי של דברים שכבר ידעתי.אולי זה בגלל שחיפשתי רק תוכן חינמי)

נערך לאחרונה ב:
לכן הגעתי למסקנה שאני חייב מינוף
המסקנה שגוייה.

מה שאתה חייב זה להגדיל את יכולת ההשתכרות שלך, למשל לעשות תואר ראשון.

המסקנה שגוייה.

מה שאתה חייב זה להגדיל את יכולת ההשתכרות שלך, למשל לעשות תואר ראשון.

מסכים (במקרה אני גם בדרך לתואר ראשון בזמן הצבא), אבל למה לא לשלב את שני הדברים:
כלומר מה הבעיה עם מינוף? אני חושב שזה כלי טוב שיכול לקצר תהליכים משמעותית אם משתמשים בו כמו שצריך

בוא נניח שאכן הכל הסתדר וקנית דירה. מה אז? מה אתה מתכנן לעשות?

תפיק ממנו תואר (ריאלי) ותעשה אלפי אחוזים.
אני בדרך לתואר כבר אבל עד שאני אסיים את התואר ואשיג עבודה עם שכר טוב יעברו כמה שנים.בזמן השנים האלו אני רוצה להפיק משהו רציני ממה שכבר יש לי ולא לחכות ולפספס הזדמנויות.והדרך היחידה שאני יכול לעשות את זה כרגע ,זה עם מינוף.

בוא נניח שאכן הכל הסתדר וקנית דירה. מה אז? מה אתה מתכנן לעשות?
הרעיון הוא לחסוך כמה שאפשר את הכסף שאני מקבל מהשכר דירה+משכורת עבודה עתידית וככה לכוון להשקעה בדירה שנייה מאותו סוג (דירה מניבה) עם 50% מימון משכנתא מהבנק.

לכן הגעתי למסקנה שאני חייב מינוף
אתה צודק, בהינתן שיש לך מעט כסף ויש לך רק 24 שעות ביום כדי להרוויח באמת הרבה צריך להשתמש במינוף והרבה ממנו.
גם לעשות תואר זה מינוף, אתה בונה על ידע שנבנה במשך עשרות שנים.
וכשחקרתי את העניין הבנתי שמינוף בשוק ההון זה בעייתי
לא רק בשוק ההון, כל מינוף גדול מידי הוא מסוכן.
תמיד יכולים להיות תרחישי קיצון (בהינתן שעשית את העבודה הנדרשת) שיכולים למחוק את המשאבים אותם סיכנת.
בדיוק ככה הפסיד Bill Hwang סכום דמיוני של 20 מיליארד דולר ביומיים.
במילים אחרות מינוף בריא הוא מינוף בו אתה מסכן משאבים שלא שלך אלא אם אתה באמת מוכן להפסיד באופן אמיתי את מה שסיכנת וזה יכול להיות גם את כל הסכום.
האם בכלל הרעיון של להשקיע דירה בגיל 21 עם הון עצמי של 70K הוא משהו ריאלי?
כן, גם ראלי להשקיע בלבנות דירות ללא הון עצמי למשל אם אתה חברת בניה ומישהו מוכן לקחת את הסיכון ולהשקיע בך.
איפה אני יכול ללמוד כמה שיותר על תחום הנדל"ן בארץ כדי להגיע מוכן בעוד שנה כאשר ארצה להתחיל?
אם כל מה שאתה יודע להביא למשחק זה 70K אז לצערי אתה לא מביא ערך לשולחן.
כנראה מקום טוב להתחיל בתחום הנדל"ן הוא עבודה בחברת גדולה שמתעסקת בזה.

נערך לאחרונה ב:
בזמן השנים האלו אני רוצה להפיק משהו רציני
הדבר שאתה צריך להפיק בשנים האלו הוא ללמוד מסביב לשעון, כמה שיותר, ולקראת סוף הלימודים להתחיל לצבור ניסיון מקצועי. הכסף שיש לך צריך בעיקר לאפשר לך את הזמן לעשות את זה בלי דאגות כלכליות, ומה שנשאר יכול להיות מושקע פאסיבית.
לא אמור להיות לך זמן פנוי להתעסק בהשקעות אחרות.
יתרה מכך, התואר הוא לא דבר בוליאני - השקעת זמן בתואר מתרגמת לידע וציונים שיאפשרו לך למצוא משרות הרבה יותר מכניסות. ההבדלים האלו מגמדים בסדרי גודל לאורך חייך כל השקעה אחרת שאתה יכול לעשות עכשיו.
תשקיע בעצמך ותלמד. כל דבר אחר כרגע הוא השקעה גרועה.

אחד העקרונות המרכזיים של השקעה הוא סבלנות. זה נכון שבעתיים במצב שלך, גם אם "מוח הלטאה" שרק רוצה כסף ונכסים מוחשיים כרגע אומר אחרת.

נערך לאחרונה ב:
אתה צודק, בהינתן שיש לך מעט כסף ויש לך רק 24 שעות ביום כדי להרוויח באמת הרבה צריך להשתמש במינוף והרבה ממנו.
גם לעשות תואר זה מינוף, אתה בונה על ידע שנבנה במשך עשרות שנים.
אני כבר בדרך לתואר
לא רק בשוק ההון, כל מינוף גדול מידי הוא מסוכן.
תמיד יכולים להיות תרחישי קיצון (בהינתן שעשית את העבודה הנדרשת) שיכולים למחוק את המשאבים אותם סיכנת.
בדיוק ככה הפסיד Bill Hwang סכום דמיוני של 20 מיליארד דולר ביומיים.
במילים אחרות מינוף בריא הוא מינוף בו אתה מסכן משאבים שלא שלך אלא אם אתה באמת מוכן להפסיד באופן אמיתי את מה שסיכנת וזה יכול להיות גם את כל הסכום.
כן אני מסכים.לפי דעתי אם מדובר בהשקעת דירה בארץ אז אני לא אגיע למצב של מינוף בריא לפחות ב-5 שנים הקרובות.
בהערכה גסה המחיר הכי נמוך לדירה סבירה ומניבה שאני יכול למצוא הוא 700K.מה שאומר שאני מקבל משכנתא של 525K ועוד הלוואה משלימה של 105K. זה לא סכומים שבעוד שנה אני איהיה מוכן להפסיד.
האם כדאי לי לחכות רק למצב שאני אגיע למינוף בריא בשביל להשקיע בדירה או להשקיע בדירה בעוד שנה גם אם המינוף לא בריא? הסיבולת סיכונים שלי גבוהה אבל רק אם מדובר בסיכונים מחושבים ולא סתם סיכונים ספוקלטיביים.
כן, גם ראלי להשקיע בלבנות דירות ללא הון עצמי למשל אם אתה חברת בניה ומישהו מוכן לקחת את הסיכון ולהשקיע בך.
אתה בעצם נותן דוגמא למצב דומה לשלי בו מתבצעת פעולת השקעה ללא הון עצמי?
אם כל מה שאתה יודע להביא למשחק זה 70K אז לצערי אתה לא מביא ערך לשולחן.
כנראה מקום טוב להתחיל בתחום הנדל"ן הוא עבודה בחברת גדולה שמתעסקת בזה.
לא כל כך הבנתי את הקשר בין סכום הכסף לתהליך הלמידה.אתה אומר בעצם שתהליך למידת הנדלן מתבצעת תוך כדי שמשקיעים בנכסים שונים ומכיוון שאין לי סכום גבוה מספיק לעשות זאת אז לא אוכל ללמוד בדרך הזו?

זה לא סכומים שבעוד שנה אני איהיה מוכן להפסיד.
אף פעם לא מסכנים סכומים שלא מוכנים להפסיד.

אתה בעצם נותן דוגמא למצב דומה לשלי בו מתבצעת פעולת השקעה ללא הון עצמי?
לא, אני טוען שניתן להרוויח גם בלי הון עצמי אם למשל מישהו אחר מוכן לקחת את הסיכון.
בדר"כ כדי שזה יקרה צריכה להיות סיבה מספיק טובה.

לא כל כך הבנתי את הקשר בין סכום הכסף לתהליך הלמידה.אתה אומר בעצם שתהליך למידת הנדלן מתבצעת תוך כדי שמשקיעים בנכסים שונים ומכיוון שאין לי סכום גבוה מספיק לעשות זאת אז לא אוכל ללמוד בדרך הזו?
ממש לא אמרתי את זה, טענתי שאתה צריך להביא משהו לשולחן אם אתה רוצה להרוויח.

הרעיון הוא לחסוך כמה שאפשר את הכסף שאני מקבל מהשכר דירה+משכורת עבודה עתידית וככה לכוון להשקעה בדירה שנייה מאותו סוג (דירה מניבה) עם 50% מימון משכנתא מהבנק.
אני מתכוון, במה אתה מתכוון לעבוד? ומה המטרות שלך?
ניכר שחסר לך עוד הרבה ידע (ואני לא מתכוון לזה בקטע רע, אתה עוד סופר צעיר והדרך עוד ארוכה), 70 אלף זה סכום זעיר (בטח לדירה במחירים ובריבית של היום ובטח אם אין לך משכנתא לשלם איתה את הדירה, הבנק לא נותן משכנתא על סמך שכירות עתידית של דייר, ה70 אלף גם בקושי יכסו את עלויות ביצוע העסקה וגם אתה צריך לחיות ממשהו, איך אתה מתכוון לממן את עצמך אחרי השחרור?) ולפני שנכנסים להשקעות צריך לוודא שיש לך הרבה כסף בצד ליתר ביטחון למקרה שדברים משתבשים (ודברים ישתבשו) ולכן הכי חשוב כרגע לבנות את עצמך, את ההשכלה שלך ואת הקריירה, ההשקעות זה שלב מאוחר יותר (עם זאת אתה יכול להיכנס כבר עכשיו לבורסה בסכומים קטנים אם כי עדיף לעשות את זה אחרי למידה משמעותית אחרת סתם תפסיד את הכסף, ואולי בכל מקרה עדיף להשקיע את הסכומים האלה בעצמך ובהשכלה שלך ואחרי שתהיה לך עבודה "נורמלית" ותזרים חיובי להתחיל לחשוב על השקעות)

עריכה: רואה שרשמת שאתה "בדרך לתואר", תרחיב- מה הכוונה, מה זה בדרך, איזה תואר?

הדבר שאתה צריך להפיק בשנים האלו הוא ללמוד מסביב לשעון, כמה שיותר, ולקראת סוף הלימודים להתחיל לצבור ניסיון מקצועי. הכסף שיש לך צריך בעיקר לאפשר לך את הזמן לעשות את זה בלי דאגות כלכליות, ומה שנשאר יכול להיות מושקע פאסיבית.
לא אמור להיות לך זמן פנוי להתעסק בהשקעות אחרות.
יתרה מכך, התואר הוא לא דבר בוליאני - השקעת זמן בתואר מתרגמת לידע וציונים שיאפשרו לך למצוא משרות הרבה יותר מכניסות. ההבדלים האלו מגמדים בסדרי גודל לאורך חייך כל השקעה אחרת שאתה יכול לעשות עכשיו.
תשקיע בעצמך ותלמד. כל דבר אחר כרגע הוא השקעה גרועה.
כרגע אני בצבא והתואר שאני עושה הוא דרך קורסים שאני לוקח באוניברסיטה הפתוחה ואני מסתדר ומקבל ציונים מעולים ומרגיש שיש לי עוד זמן פנוי.אז עוד שנה שאני אשתחרר מהצבא יהיה לי עוד הרבה יותר זמן פנוי.אני לא מרגיש שהתעסקות בהשקעות תפגע בתואר שלי בגלל שאני עושה את זה על חשבון הזמן הפנוי שלי.
אחד העקרונות המרכזיים של השקעה הוא סבלנות. זה נכון שבעתיים במצב שלך, גם אם "מוח הלטאה" שרק רוצה כסף ונכסים מוחשיים כרגע אומר אחרת.
אני לא לחוץ לכסף ולנכסים מוחשיים.פשוט יש לי הרבה זמן פנוי שאני יכול לנצל וחבל לי לבזבז אותו.ובנוסף לכך סכום כסף פנויי שחבל לי שישב בצד.

ממש לא אמרתי את זה, טענתי שאתה צריך להביא משהו לשולחן אם אתה רוצה להרוויח.
פשוט ציטטת שאלה שבה אני שואל איך אני יכול ללמוד על נדלן בארץ.
התכוונתי להמלצות לספרים,בלוגים,קורסים שיעזרו לי להבין יותר על עולם הנדלן.

כרגע אני בצבא והתואר שאני עושה הוא דרך קורסים שאני לוקח באוניברסיטה הפתוחה ואני מסתדר ומקבל ציונים מעולים ומרגיש שיש לי עוד זמן פנוי.אז עוד שנה שאני אשתחרר מהצבא יהיה לי עוד הרבה יותר זמן פנוי.אני לא מרגיש שהתעסקות בהשקעות תפגע בתואר שלי בגלל שאני עושה את זה על חשבון הזמן הפנוי שלי.

אני לא לחוץ לכסף ולנכסים מוחשיים.פשוט יש לי הרבה זמן פנוי שאני יכול לנצל וחבל לי לבזבז אותו.ובנוסף לכך סכום כסף פנויי שחבל לי שישב בצד.
בתור סטודנט לשעבר בפתוחה, אם אתה לומד בפתוחה ויש לך זמן פנוי למה שלא תיקח עוד קורס ותסיים מוקדם יותר? שוב, אין השקעת זמן וכסף יותר כדאית עבורך.
כסף שאתה לא צריך בזמן הזה אתה יכול לשים בקרן מנייתי פאסיבית. היסטורית התשואה הצפויה לא רחוקה מנדל"ן, ובכל מקרה בסכום ההשקעה הנוכחית שלך ההבדלים בתשואה ממש לא חשובים.

אני מתכוון, במה אתה מתכוון לעבוד? ומה המטרות שלך?
ניכר שחסר לך עוד הרבה ידע (ואני לא מתכוון לזה בקטע רע, אתה עוד סופר צעיר והדרך עוד ארוכה), 70 אלף זה סכום זעיר (בטח לדירה במחירים ובריבית של היום ובטח אם אין לך משכנתא לשלם איתה את הדירה, הבנק לא נותן משכנתא על סמך שכירות עתידית של דייר, ה70 אלף גם בקושי יכסו את עלויות ביצוע העסקה וגם אתה צריך לחיות ממשהו, איך אתה מתכוון לממן את עצמך אחרי השחרור?) ולפני שנכנסים להשקעות צריך לוודא שיש לך הרבה כסף בצד ליתר ביטחון למקרה שדברים משתבשים (ודברים ישתבשו) ולכן הכי חשוב כרגע לבנות את עצמך, את ההשכלה שלך ואת הקריירה, ההשקעות זה שלב מאוחר יותר (עם זאת אתה יכול להיכנס כבר עכשיו לבורסה בסכומים קטנים אם כי עדיף לעשות את זה אחרי למידה משמעותית אחרת סתם תפסיד את הכסף, ואולי בכל מקרה עדיף להשקיע את הסכומים האלה בעצמך ובהשכלה שלך ואחרי שתהיה לך עבודה "נורמלית" ותזרים חיובי להתחיל לחשוב על השקעות)

עריכה: רואה שרשמת שאתה "בדרך לתואר", תרחיב- מה הכוונה, מה זה בדרך, איזה תואר?
אני כרגע בצבא, לוקח קורסים בתואר כלכלה וניהול באוניברסיטה הפתוחה .כשאני אשתחרר (עוד שנה) אני אסיים 60% מהתואר והתכנון שלי הוא להמשיך את ה-40% הנוספים ישר אחרי השחרור (כלומר בלי הפסקה) ולסיים את התואר.מאמין שאם הכל ילך כמו שצריך אסיים את התואר בגיל 23.
לגבי עבודה אני עדיין לא בטוח.פיננסיים ועסקים תמיד עניינו אותי אבל אין לי כיוון ספציפי בטוח (יש מחשבה לעבוד בתחום הנדל"ן).
לגבי מטרות: להגיע למצב שבו יש לי מספיק דירות שדמי השכירות שלהם יניבו לי סכום שיכסה את ההוצאות החודשיות הקבועות שלי פלוס מרווח בטוח.לא קובע גיל מסויים שאני רוצה לממש את המטרה על מנת לא להגיע למצב של קיצורי דרך שיכולים לסכן אותי יותר מדי.

אני מודע לזה שזה סכום זעיר.פשוט ראיתי כמה כתבות על צעירים שהשתחררו מהצבא והשקיעו בדירה כאשר היה להם סכום דומה לשלי.יכול להיות שזה בגלל שזה היה לפני כמה שנים כאשר המחירים היו נמוכים יותר אבל עדיין זה פתח לי מחשבה לזה שזה קצת יותר ריאלי ממה שחשבתי.

ציינתה שאני צריך עכשיו להשקיע בעצמי.
יש המלצות לגבי איך אני יכול להתפתח וללמוד בתחום הנדלן ובתחום הפיננסי בכלל? מרגיש שהתואר מלמד הרבה דברים תיאורטיים ולא פרקטיים.ואני לא מוצא ערך מוסף באינטרנט אלא רק דברים שכבר ידעתי.

בתור סטודנט לשעבר בפתוחה, אם אתה לומד בפתוחה ויש לך זמן פנוי למה שלא תיקח עוד קורס ותסיים מוקדם יותר? שוב, אין השקעת זמן וכסף יותר כדאית עבורך.
חשוב לי להבהיר - זה סביר (וחשוב) לחלוטין שיהיו לך פעילויות פנאי ותחומי עניין. אם ללמוד את תחום הנדל"ן בארץ זה תחום העניין הזה - תהנה, אבל זו כנראה לא השקעה כלכלית נכונה שלך הכסף והזמן שלך כרגע מהפן הכלכלי.

התואר שאני עושה הוא דרך קורסים שאני לוקח באוניברסיטה הפתוחה ואני מסתדר ומקבל ציונים מעולים ומרגיש שיש לי עוד זמן פנוי.אז עוד שנה שאני אשתחרר מהצבא יהיה לי עוד הרבה יותר זמן פנוי.
מצוין!
אפשרות: כשתשתחרר - תגור אצל ההורים, תעבוד ותמשיך ללמוד, תחסוך את הרוב המוחלט של ההכנסה ותוך שנתיים-שלוש יהיה לך הון עצמי מספק כדי לקנות דירה במחיר תואם ליכולת המינוף שלך. ואולי גם ההורים ישמחו להוסיף לך חלק מההון העצמי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 8
2 המסע שלי לשקט מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 17
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
ו מתחיל באיחור יומני מסע אישיים 6
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
W משקיע מתחיל - תיק השקעות שוק ההון 2
ר משקיע מתחיל- נושא האג"ח שוק ההון 11
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 6
ר משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 30
S שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
י יעוץ בנושא קניית מדדי אג"ח - מתחיל שוק ההון 1
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
F המסע שלי מתחיל באירופה: 15 אבני דרך להשלמת המטרה יומני מסע אישיים 37
K שאלות של מתחיל שוק ההון 25
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
P מיומנו של משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 26
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
S סוחר מתחיל - תיק עצמאי חוות דעת. שוק ההון 12
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
A מעקב הוצאות חודשיות - שאלות של מתחיל צרכנות פיננסית 4
amit הקמפיין מתחיל ,ריבית המשכנתא נדל"ן 22
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
A Vanguard vs Interactive Brokers עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
מ התייעצות של מתחיל יומני מסע אישיים 12
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
S הייטיקיסט מתחיל יומני מסע אישיים 35
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
י למה לא להשקיע בקרן ריט, המחלקת 12% דיבידנד? מה כבר יכול להשתבש? שאלת מתחיל שוק ההון 17
T דירה על הנייר - שאלות של מתחיל נדל"ן 25
צ משקיע מתחיל ב1159235 שוק ההון 8
Y משקיע פאסיבי מתחיל - עצות לגבי פתיחת קופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T תיק השקעות למשקיע מתחיל שוק ההון 4
א קופת גמל להשקעה- שאלות מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
T כמה שאלות של מתחיל שוק ההון 2
W מתחיל ללמוד בבר אילן במקום בעברית (מדמ"ח), האם זאת טעות? התפתחות אישית 25
Y עזרה למשקיע מתחיל שוק ההון 4
T תיק השקעות מתחיל- סטודנט שוק ההון 19
A מתחיל בשוק ההון שוק ההון 3
חתול לילה סקר: האם זה תיק טוב למשקיע מתחיל? שוק ההון 78
נ גן עדן אקולוגי או אסון כלכלי, מתחיל בשוק ההון ומבקש עצה יומני מסע אישיים 11