• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

התייעצות של מתחיל

מאמין בהתפתחות

משתמש רשום
דירוג
4
שלום פורום, אני עושה את צעדיי הראשונים בעולם ההשקעות וכותב פוסט ראשון בפורום זה. אני בעיקר רוצה להתייעץ על הצעדים הראשונים, מקווה שזה המקום הנכון בפורום לשם כך.
אז אנחנו זוג לקראת גילאי 40 עם ילדה בת 10, מתכננים ילד נוסף בקרוב. גרים בשכירות ואין בבעלותנו דירה.
אנחנו עצמאיים- מנהלים יחד עסק של קורסים. מושכים מהעסק 20 אלף בחודש לחשבון המשפחתי, מה שמספיק לשוטף + טיפה חוסכים, ובנוסף מפקידים כל חודש 3000 ש"ח לפנסיה. לעסק אין חובות.
יש לנו 230 אלף בגמל והשתלמות, ומיליון ש"ח בעובר ושב.
ההתלבטות העיקרית כרגע היא איך להשקיע מיליון ש"ח שיושבים כרגע בעובר ושב (כסף שמורכב מכ 700 אלף שח שקיבלנו בירושה לפני כ9 חודשים +300 אלף חסכונות).
אנחנו מעוניינים לגור בבית משלנו, אך עדיין לא יודעים היכן וגם רוצים לגור בבית קרקע ולא בדירה, ונראה שאם נקנה כרגע בית נצטרך לקחת משכנתא של 75% וההחזר החודשי יהיה גבוה מידי.
אז הבנו שאנחנו מעדיפים להשקיע את הכסף ובעוד מספר שנים לקנות את הבית בו אנחנו מעוניינים. (זה מעט בעייתי כי השקעה נכונה בעיני היא לכל הפחות ל7 שנים, והיינו רוצים בית משלנו מוקדם יותר, אבל אני לא רואה דרך אחרת).

אז לפני כחצי שנה נפגשנו עם מתכנן פיננסי שבנה לנו תכנית השקעות. ההמלצות שלו היו
להשקיע את כל המיליון בפוליסה פיננסית של כלל במסלול כללי, דמי ניהול של 0.75%
לקחת הלוואה מהפוליסה של 80%, כלומר הלוואה של 800 אלף, בריבית צמודה לפריים, כרגע הריבית המוצעת בהלוואה ל 5 שנים ה 3.2% ול7 שנים ב3.4%.
את ה800 אלף להשקיע בחלוקה הבאה:
עם 500 אלף להשתמש כהון עצמי למשכנתא של 75%, ולקנות דירה להשקעה. (זו תהיה דירה ראשונה אז יש פטור ממס)
150 אלף להשקיע בקרן חוב בשם הורייזן
ו-150 אלף לשמור למקרה שנצטרך השקעה בעסק של עצמנו/לשמור למקרה חירום.

אניחושש ממינוף גבוה מידי ומחוסר הבנה של הסיכונים. ומצד שני זו נשמעת כמו תוכנית עם פיזור רחב (ואחד היתרונות שחלק מהכסף יוצמד למחירי הדיור), אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

מבחינת דמי הניהול/ניהול אקטיבי.
אני מכיר פחות או יותר את הגישה הכללית כאן בסולידית לגבי השקעות (ניהול אקטיבי לא מצליח להשיג ביצועים טובים יותר ממדדי מניות רחבים ודמי הניהול הם בזבוז כסף) וגם מתחבר לגישה הזו, אבל המציאות היא שאני לא מגיע ולא צפוי להגיע ללמוד את זה לעומק בקרוב, והעלות של חוסר קבלת החלטה גבוה יותר מדמי הניהול, אז דווקא לשלם דמי ניהול זה בסדר מבחינתי. הכסף יושב כבר כמעט שנה בעובר ושב, לא מושקע וערכו נשחק. אני מטבעי אדם שאוהב ללמוד לחקור ולהשוות (והחיסרון של זה שיש לי נטייה להתמהמה ולא להכריע בהחלטות), אך כבעל עסק לצערי אני לא מגיע להתעסק עם זה. בת זוגתי מעוניינת שנעשה פעולה, שנתקדם לאנשהו, העיקר שתהיה תנועה גם היא לא מושלמת, למרות שקשה לי עם זה אני חושב שזה נכון.

אתמול שוחחתי עם יועץ נוסף, סוכן הביטוח שלנו, בעיניו מינוך כזה מסוכן מידי וגם בעיניו ממש לא כדאי לקנות דירה להשקעה כרגע. הייתה לנו רק שיחה ראשונית אז עוד לא קיבלנו ממנו המלצות מלאות, אבל הוא המליץ לנו בגדול להשקיע כ 600 אלף בפוליסה פיננסית של הפניקס במסול blackrock מניות, global allocation funds. ו400 אלף על קרן חוב. ואולי לקחת הלוואה של כ 20% כנגד הפוליסה הפיננסית להשקעה נוספת.

אולי יצא לי פוסט קצת מבולגן... זה קצת משקף את איך שאני מרגיש כרגע :), מבולבל מהאפשרויות :( ...
אז אשמח מאוד לשמוע את דעתכם...
(ואגב, האם יש כאן אפשהו רשימה של מתכננים/יועצים פיננסים מומלצים?)
תודה רבה והמשך מסע מוצלח לכולנו

ההמלצות שקיבלת מסוכנות בעיני (ונראה שעובדות בעיקר עבור הסוכנים).

אתה יכול להתחיל פה:

גוגל: הסולידית מייק

או פה:

אולי יצא לי פוסט קצת מבולגן... זה קצת משקף את איך שאני מרגיש כרגע :), מבולבל מהאפשרויות :( ...
היי
אני חושב שאתה צריך יותר מיקוד וקביעת יעדים,
היעד הראשון צריך להיות גידור מלא או חלקי של עלויות הדיור החודשיות באמצעות הכנסה פסיבית או נכס במחיר הגיוני למגורים,
היעד השני גידור של כל עלויות המחיה, זה בולט כאשר אתה בעל עסק עצמאי, יש יותר חוסר ודאות וחשיפה לשינויים,
טרנדים, פיתוחים טכנולוגיים ותחרות לאורך השנים.

מכאן תצטרך לבחור בדרך והשקעות שיתנו לך מענה ויביאו אותך להשגת היעדים.

בת זוגתי מעוניינת שנעשה פעולה, שנתקדם לאנשהו, העיקר שתהיה תנועה גם היא לא מושלמת, למרות שקשה לי עם זה אני חושב שזה נכון.
על זה נאמר שהאויב של הטוב מאד הוא מצוין. לפרפקצוניזם אכן יש חסרון של תקיעות והתמהמהות.
גם בעיניי. לא הצלחתי לראות שום יתרון בהצעותיהם עם דמי הניהול הגבוהים.
אז הבנו שאנחנו מעדיפים להשקיע את הכסף ובעוד מספר שנים לקנות את הבית בו אנחנו מעוניינים. (זה מעט בעייתי כי השקעה נכונה בעיני היא לכל הפחות ל7 שנים, והיינו רוצים בית משלנו מוקדם יותר, אבל אני לא רואה דרך אחרת).
אם זו המטרה שלכם, קניית בית/דירה תוך שנים ספורות - השקעה במדדי מניות עלולה לא להתאים. מצד שני, נכון להיום אני לא מכירה שום כלי בישראל שנותן הצמדה למדד עם ריבית נורמלית (לא יודעת למה רשות ההון או בנק ישראל לא דורשים מהבנקים להציע תכנית כזאת).
אז בהנחה שתתקשו למצוא תשואות טובות בזמן קצר, אולי שווה לכם לקנות דירה כבר היום.
אם יש לכם מיליון ש"ח חסרי שימוש בעו"ש, אפשר להשתמש ב-800K כהון עצמי כדי לקנות דירה בסביבות 2M ש"ח. אגב, לא ציינת מהו האזור המועדף עליכם למגורים.
אם אתם מעדיפים את המרכז דווקא (העסק שלכם מאפשר מגורים בכל מקום, לא?) אז אפשר לקנות דירה להשקעה מחוץ למרכז בינתיים בסכום הזה.
אבל אני רואה בעיה אחרת:
אנחנו עצמאיים- מנהלים יחד עסק של קורסים. מושכים מהעסק 20 אלף בחודש לחשבון המשפחתי, מה שמספיק לשוטף + טיפה חוסכים, ובנוסף מפקידים כל חודש 3000 ש"ח לפנסיה. לעסק אין חובות.
1.כעצמאים אתם צריכים חגורת בטחון עבה יותר משכירים. בגלל זה צריך להשאיר חלק נכבד מההון בעו"ש לבלת"מ.
2. לדבריך, העסק מאפשר לכם הוצ' קיום של בערך 20K ש"ח. מה יקרה כשיתווסף עוד ילד למשפחה? וכאשר יתווספו תשלומי משכנתא על הדירה?

האם יש באפשרותכם להגדיל את הכנסות משק הבית שלכם כדי לאפשר לכם גם תשלומי משכנתא וגם גידול עוד ילד? ומה עם להקטין הוצאות, זה אפשרי?
אני פשוט לא מצליחה לראות עפ"י הנתונים שהבאת איך יתאפשר לכם לקנות דירה (על בית אין מה לדבר בכלל) אלא אם צפויה עזרה מההורים.

אתה יכול להתחיל פה:

גוגל: הסולידית מייק

או פה:

תודה רבה! נראה שיש שם מידע חשוב עבורי.

ושאלה, האם יש כאן אפשהו רשימה של יועצים פיננסים מומלצים? או דרך לקבל ליווי מקצועי כלשהו, לפחות להתחלה?
אולי לא סוכן (שמקבל אחוזים ולכן מוטה) אלא יועץ שאפשר לשלם לו פר שעת עבודה ושיעזור לי לתכנן את העתיד הפיננסי שלנו.
זה פשוט ממש קשה להתחיל לבד, העצות וההכוונה הנפלאות כאן עוזרת (ושוב תודה על זה) אבל אני צריך מישהו שאני יכול לסמוך עליו, שיישב איתי ושיסביר לי שלב שלב, ובעיקר יעזור לי לבנות תכנון שמותאם לצרכים שלנו.

כמה עולה בערך הדירה שאתם רוצים?

את ה800 אלף להשקיע בחלוקה הבאה:
עם 500 אלף להשתמש כהון עצמי למשכנתא של 75%, ולקנות דירה להשקעה. (זו תהיה דירה ראשונה אז יש פטור ממס)
150 אלף להשקיע בקרן חוב בשם הורייזן
ו-150 אלף לשמור למקרה שנצטרך השקעה בעסק של עצמנו/לשמור למקרה חירום.
אם יש לכם מיליון למה לקחת הלוואה להון עצמי למשכנתא ?
לכסף אין ריח , אז בעצם הוא מייעץ לכם לקחת הלוואה בריבית פריים משתנה לטובת השקעה בקרנות . מסוכן ומיותר .

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ התייעצות של משקיע מתחיל וסולידי שוק ההון 0
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
M התייעצות לגבי קרן סל נאסדק של אינבסקו שוק ההון 5
R התייעצות לגבי חובות דיווח של משקיעים ב- Interactive brokers (ללא מתווך) מיסים 36
א התייעצות לגבי אינטרס של מנהלי תיק ההשקעות בבנק שוק ההון 47
אמירב התייעצות לגבי מרווח המרה של דולרים שוק ההון 0
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T התייעצות - סגירת הלוואה או המשך חיסכון צרכנות פיננסית 4
M התייעצות - קניית דירה להשקעה בפסגת רמות ב"ש נדל"ן 8
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ז אבטחת מידע - התייעצות התפתחות אישית 8
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
צ התייעצות לגבי קניית נדל"ן בחו"ל נדל"ן 2
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
R התייעצות שוק ההון 0
O התייעצות לחיסכון פנסיוני לבני 60+ שוק ההון 4
T התייעצות לגבי השקעה בשוק ההון בישראל לתושב חוץ שוק ההון 3
C התייעצות בנושא מיחזור משכנתא קיימת (צמודה להחריד) נדל"ן 27
E התייעצות לגבי הון פנוי, סגירת הלוואת פריים או השקעה באפיקים אחרים נדל"ן 9
dudde162000 התייעצות בנוגע פיצול חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T התייעצות לגבי קרן מנוהלת שוק ההון 7
D התייעצות על דמי ניהול בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A התייעצות לגבי פנסיה ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F התייעצות מחיר למשתכן כפר קאסם נדל"ן 12
ה התייעצות על פיזור תיק ופיזור השקעה בהתחשב במצב שוק ההון 13
K התייעצות , חושב לעבור למקום אחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
צ התייעצות לגבי משכנתא ראשונה נדל"ן 39
וינסנט התייעצות לגבי 2 קרנות נאמנות אג"חיות שוק ההון 9
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
A התייעצות בנוגע לקרן השתלמות ובית ספר פרטי שוק ההון 5
T התייעצות מיסוי, קנייה ומכירת דירה בזמן קצר נדל"ן 10
A התייעצות לגבי חלופות להשקעה ב ETF לאג"ח ארה"ב שוק ההון 6
R התייעצות בנוגע לרכישת דירה להשקעה נדל"ן 22
P התייעצות ביטוח תאונות אישיות. צרכנות פיננסית 3
L התייעצות עם אנשי ההייטק כאן? התפתחות אישית 13
stamEhad לוקחים משכנתא פעם ראשונה - התייעצות, תהיות ושאלות נדל"ן 14
פיש התייעצות בנוגע לאסטרטגיית השקעה ב CS פוסטים מאיכות נמוכה 2
R התייעצות בנוגע לשיפוץ דירה קומפלט נדל"ן 10
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
ש התייעצות לגבי כסף נזיל שוק ההון 7
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
M התייעצות לגבי לימודי Devops התפתחות אישית 8
א התייעצות על אסטרטגיית השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ התייעצות - דירה ראשונה נדל"ן 0
O התייעצות לגבי משרת סטודנט ראשונה - מדמ"ח התפתחות אישית 3
K התייעצות בנוגע לפיתוח מוצר התפתחות אישית 6
N קופת גמל להשקעה-התייעצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א התייעצות בחירת בית השקעות ישיר או דרך יועצים פנסיונים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה