• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מיומנו של משקיע מתחיל

peanuts

משתמש רשום
דירוג
3
בתחילת שנות ה-30, גר בשכירות עם בת הזוג (אבל הפוסט מדבר עלי בלבד), בעל תואר שני מדעי, עובד על התואר השלישי במקביל לעבודה. עם היסטוריית תעסוקה יציבה ורצופה של מספר שנים בה הצלחתי לחסוך הון צנוע שאפרט עליו למטה. מתלבט מה לעשות עם הכסף (גם זה שכבר יש לו ייעוד וגם זה שעדיין לא). אחת ה'בעיות' היא שאין לי ממש מטרה שלשמה אני חוסך, אז קשה לי להגדיר יעד קונקרטי. אמנם קיבלתי חינוך כלכלי נכון ואני נוטה לחסכנות, אבל אני עדיין חדש בעולם ההשקעות. בנוסף, מקווה שפרסום הפוסט יעודד אותי לעקוב באופן תדיר אחרי הכסף שלי.

הכנסות:

משתנה מחודש לחודש אבל בממוצע כ-17 אלף נטו, ולא צפויה לגדול משמעותית אם לא אחליף עבודה. בנוסף להכנסה הזו יש לי הכנסה נוספת של 4 אלף. ישנן הטבות נוספות בעבודה שלא מתבטאת בשכר ברוטו, אך כן מתבטאות בהקטנת ההוצאות החודשיות. סה"כ כ-21 אלף שקל נטו בחודש בממוצע.

הוצאות:

הוצאות שוטפות (שאינן כוללות חופשות וקניות חד פעמיות) מסתכמות בכ-3.5 אלף שקל בחודש. מאמין שישאר ככה בעתיד הקרוב ולא כל כך רואה דרך ריאלית לצמצם את זה.

בממוצע על 3 השנים האחרונות הוצאתי (כולל הכל - חופשות וקניות חד פעמיות אך לא כולל רכב) כ-5.3 אלף שקל בחודש. הסיבה להפרש הגדול הוא בעיקר שהייה בחו"ל (אמנם חלקן על חשבון המעסיק) – כ-9+ פעמים בשלוש השנים האחרונות.

סה"כ חסכון ריאלי ממוצע בחודש:

כ-16 אלף שקל בחודש.
כדי לשנות את המספר הזה נדרשים שינויים רבים בחיים שאני לא מתכנן לבצע כרגע.

נכסים:

רכב שקניתי ב-44 אלף, אני לא מתכוון למכור אותו בקרוב ולכן לא יודע כמה הוא שווה היום.

פנסיה:

מקיפה, צברתי כ-260 אלף. משלם 0.15% מהצבירה ו-0.9% מהפקדה.

משלימה, צברתי כ-27 אלף. משלם 0.4% מהצבירה ו-0% מההפקדה.

אולי יש דרך לשפר את דמי הניהול פה.

סה"כ כ-287 אלף שקל.

קופת גמל להשקעה:

התחלתי להפקיד באלטשולר שחם ב-2018 ולאחר קריאה בפורום לא בטוח מה דעתי על המוצר היום.

מאז הפקדתי סה"כ כ-210 אלף, כיום בקופה כ-219 אלף שקל. כ-65% במסלול מנייתי וכ-35% במסלול כללי.

דמי ניהול 0.39% מהחסכון. מסלול שנשארתי בו מהצבא. אם אשאר מתלבט אם יש מה לשפר מבחינת דמי הניהול.

קרן השתלמות:

מנוהלת על ידי אלטשולר, לא לגמרי מרוצה בגלל דמי הניהול ושוקל לעבור לניהול פרטי. כ-87 אלף שקל.

דמי ניהול 0.75% מהחסכון.

השקעות:

התחלתי משתמש חדש במיטב דש והלכתי על משהו בכיוון של מייק. מושקע כ-81 אלף במחקה snp , כ-43 אלף ב-iShares MSCI ACWI UCITS ETF וכ-16 אלף בiShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR. סה"כ מושקעים במניות כ-140 אלף שקל. עוד כ-3 אלף יושבים לא מושקעים בינתיים.

עו"ש:

פה המבוכה הגדולה, כי אני עוד מתלבט מה לעשות עם הכסף. כ-360 אלף שקל בעו"ש.

הייתי רוצה להשאיר כ-100 אלף להוצאות עתידיות.

אשמח לתובנות, הערות וקצת עידוד :)

ברוך הבא לפורום.

פה המבוכה הגדולה, כי אני עוד מתלבט מה לעשות עם הכסף. כ-360 אלף שקל בעו"ש.
חבל קצת. לא כדאי "להחנות" את הכסף בינתיים בפיקדון בנקאי או קרן כספית? לפחות שלא יישחק או הוא לא מושקע.

לא ממליץ....

חבל קצת. לא כדאי "להחנות" את הכסף בינתיים בפיקדון בנקאי או קרן כספית? לפחות שלא יישחק או הוא לא מושקע.

לא ממליץ....
לגמרי.
זו אחת הסיבות לכתיבת הפוסט

לדעתי כדאי לחשוב על מטרות לטווח הקצר והבינוני ולפי זה לגזור מה לעשות עם הכסף
לדוגמא - חתונה עם בת הזוג עוד x זמן - כמה כסף תצטרך לאירוע הזה
קניית דירה? אם כן אז מתי וכו'
חוץ מזה מצב החסכון החודשי שלך פנטסטי וראוי להערכה. הפוטנציאל בשמיים

פנסיה:

מקיפה, צברתי כ-260 אלף. משלם 0.15% מהצבירה ו-0.9% מהפקדה.

משלימה, צברתי כ-27 אלף. משלם 0.4% מהצבירה ו-0% מההפקדה.
איך היא מושקעת?

נקודה למחשבה - להעלות כאן פילוח כלל הנכסים לפי אפיקי ההשקעה באחוזים (מניות/מזומן/אחר…) , זה ירחיב את הראייה הכוללת

ברוך הבא לפורום

הוצאות שוטפות (שאינן כוללות חופשות וקניות חד פעמיות) מסתכמות בכ-3.5 אלף שקל בחודש. מאמין שישאר ככה בעתיד הקרוב ולא כל כך רואה דרך ריאלית לצמצם את זה.
לצמצם? זה ממש נמוך. איפה אתה גר? הלוואי והייתי מצליח להוציא ככ מעט.

תודה לכולם על התגובות!

רכב זה לא נכס, זה התחייבות
בדיעבד מסכים שכנראה לא נכון לכתוב תחת נכס. אבל למה התחייבות? במה שונה מכל רכוש אחר שיש לו תחזוקה וכו'?

לצמצם? זה ממש נמוך. איפה אתה גר? הלוואי והייתי מצליח להוציא ככ מעט.
גר בפריפריה, אבל יותר חשוב זאת העובדה שמקום העבודה משלם על חלק מההוצאות שלי ולכן מקטין אותם (לדוגמא ביטוחים אישיים וביטוחי רכב, ארוחות, ...).
השכירות, שמתחלקת ביני לבין בת הזוג, מהווה כחצי מההוצאות המשותפות שלנו (שוב, לא כולל חו"ל וקניות חד פעמיות גדולות). שורה תחתונה ההוצאות הריאליות שלי הן יותר בסביבות ה-5 אלף בממוצע בחודש.

איך היא מושקעת?

נקודה למחשבה - להעלות כאן פילוח כלל הנכסים לפי אפיקי ההשקעה באחוזים (מניות/מזומן/אחר…) , זה ירחיב את הראייה הכוללת

ברוך הבא לפורום
אני לא לגמרי סגור איך מושקעת, צריך לברר. ולגבי הפילוח, רעיון טוב, אעדכן בעתיד אחרי שאחליט מה לעשות את הכסף שבעו"ש.

בדיעבד מסכים שכנראה לא נכון לכתוב תחת נכס. אבל למה התחייבות? במה שונה מכל רכוש אחר שיש לו תחזוקה וכו'?
שונה מהרבה פרטי רכוש בהיקפי התחזוקה וביכולת לשמר שווי
למשל:
בית - עלויות תחזוקה גבוהות אבל משמר שווי (ואפילו עולה בשווי, סטטיסטית)
שעוני יוקרה / פרטי אומנות - תחזוקה שוטפת ״סבירה״, בערך שומר על שווי
מוצרי חשמל בבית - תחזוקה שוטפת נמוכה, מאבד שווי מהר
רכב - תחזוקה גבוהה, מאבד שווי מהר (למעט, נניח רכבי אספנות / יוקרה, אבל התחזוקה גבוהה יותר בהתאם)

רכב זה לא נכס, זה התחייבות
זה נכס לא מניב(אפילו מפסיד).
אבל זה עדיין נכס ששווה כסף.
אני חושב שזה דווקא כן אמור להיות כחלק מהשווי הנקי שלך.

ברוך הבא לפורום!

כל הכבוד על יחס הוצאות:הכנסות, זאת בהחלט הדרך הנכונה וישרת אותך היטב בעתיד.

אני גם מרגיש במצב דומה שההוצעות הקבועות והידועות הן די נמוכות אבל לכל חודש יש מטרת קנייה חדשה למשהו חד פעמי אז אין לזה באמת סוף. פעם זה רהיט שצריך, פעם ביגוד, פעם זה חופשה, פעם זה אירוע וכו וכו אז פשוט השלמתי עם זה שתמיד יש משהו חד פעמי. יכול להיות שבגלל שזה נמוך אז אני מחפש כל חודש מה לקנות אבל בסוף אלה באמת דברים צריך(כמעט תמיד) אז אולי עדיף שזה נפרס ככה כל פעם על חודש אחר, העיקר שהממוצע נמוך.

אני גם בteam ״רכב זה לא נכס״, בסוף כשמדברים על פרישה זה לא משנה מה ערך הרכב שיש לך בחניה(רכב סטנדרטי) לכן אני רואה בו מוצר צריכה שהערך שלו משנה רק כשרוצים להחליף את הרכב.

דמי הניהול בפנסיה ובהשתלמות חשובים אבל מסלול ההשקעה חשוב לא פחות. אמנם יש לך פחות שליטה לעומת תיק השקעות עצמאי אבל העקרונות נשארים זהים, כשההעדפה היא לקרן מחקה מדד גם שם.

יש לתחום הזה עולם שלם של אופטימיזיות ואפשרויות אבל להתחלה הייתי בודק איזו חברה מציע מסלול מחקי מדדים בדמי ניהול הכי משתלמים ובפיזור הכי רחב. במשכורות גבוהות יותר קל לקבל דמי ניהול טובים אבל גם אלה שיש לך עכשיו הם אחלה.

האם יצא לך לקרוא בפורום לגבי קופת גמל להשקעה? בגדול זה נחשב מוצר נחות שעדיף להימנע ממנו אלא אם אתה ממש סולד משוק ההון או שיש לך כוונות מיוחדות למינוף. כבר פתחת חשבון עצמאי ואתה סהכ בעניינים אז פשוט חבל לשלם דמי ניהול יקרים כ״כ על אותו מוצר שיש לך בתיק עצמאי.

האם אתה מודע לכפילות שיש לך בתיק העצמאי?
למה אתה משקיע בקרן עולמית ACWI וגם בקרנות שעוקבות אחרי ארהב ואירופה בנפרד עם משקל עודף מאוד לארהב?

לגבי הכסף בעו״ש, כמו כל השקעה, צריך קודם כל להציב מטרה, להגדיר טווח זמן ואז תוכל לדעת איך להשקיע.

המון בהצלחה, אני יכול להעיד שלי מאוד עוזר השיתוף ומאחל לך שתמשיך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ETL מיומנו של משקיע אקטיבי אוף טופיק 35
חתול לילה מיומנו של משקיע בינוני שוק ההון 0
א מיומנו של הזאב הסולידי יומני מסע אישיים 12
waskindalost מיומנו של נרקומן ליסינג - נקי שנה וארבעה ימים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד מה דעתכם על החוב של ארה"ב ? פוסטים מאיכות נמוכה 2
A השפעות של חריגה מהמסגרת אשראי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ג לבטים של בן 22 יומני מסע אישיים 4
Y איפה להשקיע או איך לפצל השקעה של תיק גדול שוק ההון 15
Lamur קרן השתלמות של פנסיונר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S נזק לרכב כתוצאה מרשלנות של עובד - האם ישנה עילה לתביעה? אוף טופיק 13
S איך לבחור פרמטרים של משכנתא נדל"ן 3
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר השקעות אלטרנטיביות 16
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
O קרן/פוליסה של בלאקרוק דרך הפניקס שוק ההון 17
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
ד כיצד קרן סל של ביטקוין משמשת כ"זהב דיגיטלי" ? השקעות אלטרנטיביות 8
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 31
B התלבטות בין S&P500/כספית/העברה מט״ח שקל לדולר - לטווח של כחצי שנה שוק ההון 7
ד מה מיוחד בניסיון של בלקרוק לאשר קרן סל של ביטקוין ? השקעות אלטרנטיביות 5
S תמחור של עוסק פטור למפגשים כולל נסיעות? אוף טופיק 3
H האם זה אפשרי להשכיר יחידת דיור ב3000+- ש"ח ממשכורת של 6200? צרכנות פיננסית 22
SwingMan חלופות להשקעה באג"ח של מדינת ישראל שוק ההון 1
Z אתר שמציג אחוזי IV לאופציות של מניות באופן מרוכז שוק ההון 3
U תשואות היסטוריות של הבורסה בישראל וארה"ב שוק ההון 14
N נישואין של אזרח אמריקאי עם אזרחית ישראלית מיסים 4
ptom יומנו של Late Bloomer יומני מסע אישיים 13
ה האם קרן הסל השקלית של בקלרוק מגודרת? שוק ההון 9
יבגני וולף אינדקס עולמי של מניות שמחלקות דיבידנד לפי DGI שוק ההון 13
ח טעות של בית ההשקעות צרכנות פיננסית 2
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
K שאלות של מתחיל שוק ההון 25
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
341Omer אפשרות לשימוש בפלטפורמת המסחר של Interactive Brokers דרך IBI ומיטב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ריש-לקיש קניה של אותה קרן במטבעות שונים שוק ההון 2
ריש-לקיש קרן אושר אישית - סטייל העיזבון של בנג'מין פרנקלין אוף טופיק 13
341Omer מידע חסר בדוחות הכספיים של Bank Of America ?! שוק ההון 5
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
amit הורדת דירוג האשראי של ארה"ב פוסטים מאיכות נמוכה 20
א תשואה פנימית מול מחיר כניסה לetf של אגחים שוק ההון 13
U פרעון חלקי של משכנתא ע"ח קרן השתלמות נדל"ן 0
E דוגמאות להטעיות/משחקים של מנהלים אקטיבים השקעות אלטרנטיביות 25
R ג'ק בוגל (ז"ל, 2017) - "מה שיוביל לתשואה שנתית בשיעור של 4% עבור שוק ההון האמריקאי" שוק ההון 3
epk קרנות מעין-נדל"ניות של גלובלנט השקעות אלטרנטיביות 15
N הצמדה לדולר של קרנות כמו 1159235 שוק ההון 9
מ מס יסף על רווח הון של ידועים בציבור מיסים 15
א בנקאות פרטית? פמילי אופיס? הכל לבד? צרות של עשירים? שוק ההון 48
נ ומה אם מאדים כחול? משל על אשמתו של המנהיג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 13
חובב_פנסיה2022 שברי יחידות של קרנות ישראליות ומניות ישראליות שוק ההון 3
Y מכירה של נייר הפסדי וקניה מחודשת שלו לצורך מגן מס שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה