בתחילת שנות ה-30, גר בשכירות עם בת הזוג (אבל הפוסט מדבר עלי בלבד), בעל תואר שני מדעי, עובד על התואר השלישי במקביל לעבודה. עם היסטוריית תעסוקה יציבה ורצופה של מספר שנים בה הצלחתי לחסוך הון צנוע שאפרט עליו למטה. מתלבט מה לעשות עם הכסף (גם זה שכבר יש לו ייעוד וגם זה שעדיין לא). אחת ה'בעיות' היא שאין לי ממש מטרה שלשמה אני חוסך, אז קשה לי להגדיר יעד קונקרטי. אמנם קיבלתי חינוך כלכלי נכון ואני נוטה לחסכנות, אבל אני עדיין חדש בעולם ההשקעות. בנוסף, מקווה שפרסום הפוסט יעודד אותי לעקוב באופן תדיר אחרי הכסף שלי.
הכנסות:
משתנה מחודש לחודש אבל בממוצע כ-17 אלף נטו, ולא צפויה לגדול משמעותית אם לא אחליף עבודה. בנוסף להכנסה הזו יש לי הכנסה נוספת של 4 אלף. ישנן הטבות נוספות בעבודה שלא מתבטאת בשכר ברוטו, אך כן מתבטאות בהקטנת ההוצאות החודשיות. סה"כ כ-21 אלף שקל נטו בחודש בממוצע.
הוצאות:
הוצאות שוטפות (שאינן כוללות חופשות וקניות חד פעמיות) מסתכמות בכ-3.5 אלף שקל בחודש. מאמין שישאר ככה בעתיד הקרוב ולא כל כך רואה דרך ריאלית לצמצם את זה.
בממוצע על 3 השנים האחרונות הוצאתי (כולל הכל - חופשות וקניות חד פעמיות אך לא כולל רכב) כ-5.3 אלף שקל בחודש. הסיבה להפרש הגדול הוא בעיקר שהייה בחו"ל (אמנם חלקן על חשבון המעסיק) – כ-9+ פעמים בשלוש השנים האחרונות.
סה"כ חסכון ריאלי ממוצע בחודש:
כ-16 אלף שקל בחודש. כדי לשנות את המספר הזה נדרשים שינויים רבים בחיים שאני לא מתכנן לבצע כרגע.
נכסים:
רכב שקניתי ב-44 אלף, אני לא מתכוון למכור אותו בקרוב ולכן לא יודע כמה הוא שווה היום.
פנסיה:
מקיפה, צברתי כ-260 אלף. משלם 0.15% מהצבירה ו-0.9% מהפקדה.
משלימה, צברתי כ-27 אלף. משלם 0.4% מהצבירה ו-0% מההפקדה.
אולי יש דרך לשפר את דמי הניהול פה.
סה"כ כ-287 אלף שקל.
קופת גמל להשקעה:
התחלתי להפקיד באלטשולר שחם ב-2018 ולאחר קריאה בפורום לא בטוח מה דעתי על המוצר היום.
מאז הפקדתי סה"כ כ-210 אלף, כיום בקופה כ-219 אלף שקל. כ-65% במסלול מנייתי וכ-35% במסלול כללי.
דמי ניהול 0.39% מהחסכון. מסלול שנשארתי בו מהצבא. אם אשאר מתלבט אם יש מה לשפר מבחינת דמי הניהול.
קרן השתלמות:
מנוהלת על ידי אלטשולר, לא לגמרי מרוצה בגלל דמי הניהול ושוקל לעבור לניהול פרטי. כ-87 אלף שקל.
דמי ניהול 0.75% מהחסכון.
השקעות:
התחלתי משתמש חדש במיטב דש והלכתי על משהו בכיוון של מייק. מושקע כ-81 אלף במחקה snp , כ-43 אלף ב-iShares MSCI ACWI UCITS ETF וכ-16 אלף בiShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR. סה"כ מושקעים במניות כ-140 אלף שקל. עוד כ-3 אלף יושבים לא מושקעים בינתיים.
עו"ש:
פה המבוכה הגדולה, כי אני עוד מתלבט מה לעשות עם הכסף. כ-360 אלף שקל בעו"ש.
הייתי רוצה להשאיר כ-100 אלף להוצאות עתידיות.
אשמח לתובנות, הערות וקצת עידוד
הכנסות:
משתנה מחודש לחודש אבל בממוצע כ-17 אלף נטו, ולא צפויה לגדול משמעותית אם לא אחליף עבודה. בנוסף להכנסה הזו יש לי הכנסה נוספת של 4 אלף. ישנן הטבות נוספות בעבודה שלא מתבטאת בשכר ברוטו, אך כן מתבטאות בהקטנת ההוצאות החודשיות. סה"כ כ-21 אלף שקל נטו בחודש בממוצע.
הוצאות:
הוצאות שוטפות (שאינן כוללות חופשות וקניות חד פעמיות) מסתכמות בכ-3.5 אלף שקל בחודש. מאמין שישאר ככה בעתיד הקרוב ולא כל כך רואה דרך ריאלית לצמצם את זה.
בממוצע על 3 השנים האחרונות הוצאתי (כולל הכל - חופשות וקניות חד פעמיות אך לא כולל רכב) כ-5.3 אלף שקל בחודש. הסיבה להפרש הגדול הוא בעיקר שהייה בחו"ל (אמנם חלקן על חשבון המעסיק) – כ-9+ פעמים בשלוש השנים האחרונות.
סה"כ חסכון ריאלי ממוצע בחודש:
כ-16 אלף שקל בחודש. כדי לשנות את המספר הזה נדרשים שינויים רבים בחיים שאני לא מתכנן לבצע כרגע.
נכסים:
רכב שקניתי ב-44 אלף, אני לא מתכוון למכור אותו בקרוב ולכן לא יודע כמה הוא שווה היום.
פנסיה:
מקיפה, צברתי כ-260 אלף. משלם 0.15% מהצבירה ו-0.9% מהפקדה.
משלימה, צברתי כ-27 אלף. משלם 0.4% מהצבירה ו-0% מההפקדה.
אולי יש דרך לשפר את דמי הניהול פה.
סה"כ כ-287 אלף שקל.
קופת גמל להשקעה:
התחלתי להפקיד באלטשולר שחם ב-2018 ולאחר קריאה בפורום לא בטוח מה דעתי על המוצר היום.
מאז הפקדתי סה"כ כ-210 אלף, כיום בקופה כ-219 אלף שקל. כ-65% במסלול מנייתי וכ-35% במסלול כללי.
דמי ניהול 0.39% מהחסכון. מסלול שנשארתי בו מהצבא. אם אשאר מתלבט אם יש מה לשפר מבחינת דמי הניהול.
קרן השתלמות:
מנוהלת על ידי אלטשולר, לא לגמרי מרוצה בגלל דמי הניהול ושוקל לעבור לניהול פרטי. כ-87 אלף שקל.
דמי ניהול 0.75% מהחסכון.
השקעות:
התחלתי משתמש חדש במיטב דש והלכתי על משהו בכיוון של מייק. מושקע כ-81 אלף במחקה snp , כ-43 אלף ב-iShares MSCI ACWI UCITS ETF וכ-16 אלף בiShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR. סה"כ מושקעים במניות כ-140 אלף שקל. עוד כ-3 אלף יושבים לא מושקעים בינתיים.
עו"ש:
פה המבוכה הגדולה, כי אני עוד מתלבט מה לעשות עם הכסף. כ-360 אלף שקל בעו"ש.
הייתי רוצה להשאיר כ-100 אלף להוצאות עתידיות.
אשמח לתובנות, הערות וקצת עידוד