• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משקיע מתחיל

• פותח הנושא פותח הנושא רונלד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רונלד

משתמש רשום
דירוג
1
אז לכולם
אני סטודנט בן 21, צברתי סכום גדול בבנק, ואחרי תקופת למידה ארוכה מאוד של הנושא אני מעוניין לפתוח תיק השקעה.
כל דבר שאני אומר פה בפוסט מבוסס על ידע שלי, ולכן אם אני טועה במשהו, אשמח אם תתקנו אותי
דבר ראשון רק כדי לתת תמונה כללית: אני גר עם ההורים ואין לי הוצאות קבועות, כך שבגדול ההוצאות שלי שואפות ל-0 (מלבד אולי איזו רכישה חריגה פעם בהרבה זמן, בחריגה אני מתכוון כמה מאות שקלים פעם בחצי שנה)
מבחינת נכסים, יש לי 145 אלף בחשבון הבנק כאשר רוב מוחלט של הסכום מצוי בפיקדונות, אמנם יש עכשיו ריבית גבוהה אבל זה לא יהיה לנצח (כבר ירד פעם אחת).

התלבטתי בין שני מוצרים: קופת גמל להשקעה, ופתיחת תיק השקעות בבית השקעות.
מאחר ואני גם ככה מעוניין באופן השקעה פסיבי, אני לא רואה סיבה להשקיע בקופת גמל (אני לא חוסך לפנסיה, אלא לתקופה של 5-7 שנים), מאחר והעמלות שם יותר גבוהות. אני רואה יותר לנכון לפתוח תיק השקעות, בפגישה אחת עם מי שינהל את התיק שלי להסכים על החלוקה הרצויה בין הנכסים השונים, ואז להציץ בתיק פעם בכמה חודשים.

אני חדש לחלוטין בתחום, ולכן אשמח לשמוע מאלה שכבר עשו את הצעד הראשון איך זה מתבצע:
אני מבין שעלי להתקשר לנציגויות בתי ההשקעות ולברר פרטים, אשמח אם מישהו יעזור לי להתמקד במה לשאול, מאחר ומלבד לברר על העמלות אני לא באמת יודע כיצד לבחור בין בתי ההשקעות השונים (אני מבין שיש הרבה דברים שאפשר לשאול על תיק ההשקעות , אבל אלו דברים לשאול כבר בפגישת בניית התיק פנים אל פנים)

לאחר שכבר בחרתי בבית ההשקעות הרצוי, וקבעתי פגישת היכרות, כיצד הדבר יתבצע?
אני מבין שתערך שם שיחה לבירור תקופת ההשקעה שלי, סכום ההשקעה ומידת הסיכון בה אני מעוניין (תקנו או תוסיפו אם אני טועה) כיצד עלי להתכונן לשיחה זו? אני מסוגל לתאר לעצמי אות אופי תיק ההשקעה שאני מעוניין בו (בתקופה זו: 30-35 מניות חו"ל (מדדים), 65-70 אג"ח חצי מזה ממשלתי חצי קונצרני) אבל אני מניח שאני לא אמור לבוא אליו עם תכנית מוכנה, זה תפקידו. אני שואל כי אני לא רוצה לבוא לשיחה שבה אני לא באמת אהיה מסוגל לענות על שאלות כי לא התכוננתי ובכך אני לא אשיג את המירב מהייעוץ

תודה לכל העונים, מעריך את זה מאוד

אני לא באמת יודע כיצד לבחור בין בתי ההשקעות השונים
אין הבדל ממשי בין בתי ההשקעות.

ראה למעלה קישור "הסולידית ממליצה" עבור אקסלנס, שהם בסדר.

אני מבין שתערך שם שיחה לבירור תקופת ההשקעה שלי
לא תערך שום שיחה. אתה אומר להם באיזה ניירות אתה רוצה להשקיע. ראה למשל דוגמאות פה:

לא תערך שום שיחה. אתה אומר להם באיזה ניירות אתה רוצה להשקיע. ראה למשל דוגמאות פה:
אם כך, אני מבין שאני אמור לפני הפגישה להפגש עם יועץ השקעות שהוא יעזור לי לבנות את התיק? האם בבית ההשקעות עצמו יש לי אפשרות לייעוץ כזה?

אם כך, אני מבין שאני אמור לפני הפגישה להפגש עם יועץ השקעות שהוא יעזור לי לבנות את התיק? האם בבית ההשקעות עצמו יש לי אפשרות לייעוץ כזה?
אתה צריך לבחור את התיק בעצמך.
קרא בפורום את הפוסטים של מייק ואייק.

באופן כללי אני ממליץ להיזהר מיעוץ שתקבל בבנק/בית השקעות מכיוון שהאינטרס שלהם שונה משלך. הם רוצים בעיקר למקסם את העמלות שהם יקבלו מפעולות שלך ואת עמלת ההפצה שהם מקבלים.

ברוך הבא
מאחר ואני גם ככה מעוניין באופן השקעה פסיבי, אני לא רואה סיבה להשקיע בקופת גמל (אני לא חוסך לפנסיה, אלא לתקופה של 5-7 שנים), מאחר והעמלות שם יותר גבוהות.
קופת גמל להשקעה זה מוצר לא מומלץ גם לפנסיה בגלל בעלות היקרה
אני רואה יותר לנכון לפתוח תיק השקעות, בפגישה אחת עם מי שינהל את התיק שלי להסכים על החלוקה הרצויה בין הנכסים השונים, ואז להציץ בתיק פעם בכמה חודשים.
אז אתה רוצה תיק מנוהל או תיק בניהול עצמי?
אני חדש לחלוטין בתחום, ולכן אשמח לשמוע מאלה שכבר עשו את הצעד הראשון איך זה מתבצע:
אני מבין שעלי להתקשר לנציגויות בתי ההשקעות ולברר פרטים, אשמח אם מישהו יעזור לי להתמקד במה לשאול, מאחר ומלבד לברר על העמלות אני לא באמת יודע כיצד לבחור בין בתי ההשקעות השונים (אני מבין שיש הרבה דברים שאפשר לשאול על תיק ההשקעות , אבל אלו דברים לשאול כבר בפגישת בניית התיק פנים אל פנים)
בתי השקעות שהם ברוקרים ישראלים הם כמעט זהים בעלויות, אלא הבנקים ששוחטים בעלויות. אני בחרתי באקסלנס דרך הקישור של הסולידית כדי להוקיר תודה.

הפתיחה מתבצעת דרך האתר ואז יש שיחה טלפונית לאימות. מקבלים קישור, שם משתמש וסיסמא וזהו אתה יוצא לדרכך

אין פגישה, לאף אחד לא אכפת מה תקנה ומה רמת הסיכון שאתה רוצה. בקיצור אין יועץ אתה עצמאי.
בבנק יש ״יועץ״ שבעיקר מייעץ לך לקנות דברים שהבנק ירוויח.

לאחר שכבר בחרתי בבית ההשקעות הרצוי, וקבעתי פגישת היכרות, כיצד הדבר יתבצע?
אני מבין שתערך שם שיחה לבירור תקופת ההשקעה שלי, סכום ההשקעה ומידת הסיכון בה אני מעוניין (תקנו או תוסיפו אם אני טועה) כיצד עלי להתכונן לשיחה זו?
אין שיחה כזאת בניהול תיק עצמאי, תקרא את השרשור של מייק ותרכיב לעצמך תיק בהתאם לרמת סיכון
אני מסוגל לתאר לעצמי אות אופי תיק ההשקעה שאני מעוניין בו (בתקופה זו: 30-35 מניות חו"ל (מדדים), 65-70 אג"ח חצי מזה ממשלתי חצי קונצרני) אבל אני מניח שאני לא אמור לבוא אליו עם תכנית מוכנה, זה תפקידו. אני שואל כי אני לא רוצה לבוא לשיחה שבה אני לא באמת אהיה מסוגל לענות על שאלות כי לא התכוננתי ובכך אני לא אשיג את המירב מהייעוץ
נשמע שאתה מאוד רוצה ייעוץ, בשביל זה אתה צריך מכשיר אחר שנקרא תיק מנוהל בסגנון videa של לאומי (יש עוד מקבילים). אבל אתה לא בוחר קרנות בכלל רק מגדיר לו רמת סיכון וכמובן משלם על זה עמלות יקרות

אתה צעיר, תמשיך לקרוא ותתחיל בקטן עד שתרגיש בטוח שהבנת מה אתה עושה. למשל ציינת שאתה רוצה להשקיע לטווח של 5-6 שנים, אתה בסדר עם זה שעוד 5 שנים יש סיכוי שתפסיד חלק מהכסף ? מה תעשה אם יהיה לך פחות ממה שציפתה לו ?

אחרי תקופת למידה ארוכה מאוד של הנושא אני מעוניין לפתוח תיק השקעה.
איפה קראת? בטח לא את הפוסטים של הסולידית...
אני לא רואה סיבה להשקיע בקופת גמל
צודק
אני לא חוסך לפנסיה, אלא לתקופה של 5-7 שנים
אז ירד מהפרק מדדי מניות, לא? מדובר על תקופה קצרה מדי.
מה אתה מתכנן לעשות עם הכסף עוד 5-7 שנים?
והאם אתה ממשיך לצבור חסכון גם כיום?
אז מה נשאר? לבחור אג"ח, קרן כספית או פק"מ.
בפגישה אחת עם מי שינהל את התיק שלי להסכים על החלוקה הרצויה בין הנכסים השונים
אתה מתאר פתיחת תיק שינוהל ע"י בית ההשקעות. בשביל מה אתה צריך את הניהול שלהם? כדי שיקנו וימכרו ויקנו כדי להרוויח ממך עמלות?
יש לי 145 אלף בחשבון הבנק כאשר רוב מוחלט של הסכום מצוי בפיקדונות
מצוין, תמשיך לאגור כסף.
בהצלחה וברוך הבא!

ראיתי כמה (2) תיקים שיועץ השקעות של הבנק בנה ללקוח, סתם דחף שטויות שבאופן לא מפתיע הובילו לתשואת חסר, אתה לא רוצה את זה. כל עוד הבנק / בית ההשקעות משלם לו משכורת, אתה לא יכול לסמוך על העצה שלו, אם כבר יועץ אז אך ורק כזה שאתה משלם לו מכספך (ולא אחוזים מהתיק שלך או משהו כזה, רק תשלום פר שעת ייעוץ).

עם זאת, אתה כולה בן 21, אל תמהר להכניס כסף לפני שאתה מבין על מה מדובר. גם אם יועץ בנה לך תיק "מושלם" שתפור למידותייך, הוא לא יהיה שם כשתאכל סרטים כשהשוק יורד 30% והוא לא יהיה שם כדי לעצור אותך מלהכניס כסף להרפתקה כלכלית טיפשית שחברים שלך ממליצים לך שהיא הדבר החם הבא והוא לא ילמד אותך את כל מה שאתה צריך לדעת.
יש לך את כל הזמן שבעולם לשבת וללמוד איך לעשות את זה נכון, ואתה גם במקום הנכון, תקרא את הבלוג של הסולידית ותמשיך משם. תחפש בגוגל "90 שאלות הסולידית", אני אישית תמיד מפנה לשם אנשים שרוצים להתחיל.

אתה צריך לבחור את התיק בעצמך.
קרא בפורום את הפוסטים של מייק ואייק.
מישהו יכול בבקשה לצרף קישור ל"פוסטים של מייק"? כבר כמה אנשים פה ציינו את זה אבל אני לא מוצא את זה פה בפורום

תודה מראש

ותודה גדולה לכל מי שמגיב!

מישהו יכול בבקשה לצרף קישור ל"פוסטים של מייק"? כבר כמה אנשים פה ציינו את זה אבל אני לא מוצא את זה פה בפורום

תודה מראש

ותודה גדולה לכל מי שמגיב!

[מצטרף לפות"ש אם זה בסדר]
חבר עוזר לי לפתוח תיק השקעות, בתנאים שבעלת הבית ציינה.
לתקופה ארוכה, משער שזה יהיה רק סנופי או MSCI.

א. האם בהייטקזון זה שונה (לזוגתי יש כזה)
ב. מה צריך להדליק נורות אדומות בתנאים ששולחים לי? שזה אחוז מהנייר ערך ולא כמה שקלים למשל ?
ג. זה סביר שאני צריך להפקיד 20K ראשוני ?
ד. נייר ערך ספציפי?

ב. מה צריך להדליק נורות אדומות בתנאים ששולחים לי? שזה אחוז מהנייר ערך ולא כמה שקלים למשל ?
הדבר הכי חשוב זה עמלת העברת תיק למקרה שלא תהיה מרוצה. אפשר להשיג 100 ש"ח לכל התיק.

ג. זה סביר שאני צריך להפקיד 20K ראשוני ?
כן.

ד. נייר ערך ספציפי?
גוגל: הסולידית מייק

הדבר הכי חשוב זה עמלת העברת תיק למקרה שלא תהיה מרוצה. אפשר להשיג 100 ש"ח לכל התיק
כלומר לעבור מבית השקעות X ל Y ?
להעביר תיק לא מצריך מימוש אם כך נכון ?

כן, עמלות סבירות.
משיכה = ניוד של התיק למקום אחר ?
פדיון = מימוש התיק ?

לא הבנתי מה זה אומר. 10$ לכל נייר. אם יש לי תיק שמורכב מסנופי/אג"ח וכו' וכו' אז אני מכפיל כל נייר ערך*10 ?

שלומי, תעשה הפרדה בין ני"ע ישראליים שאתה קונה בש"ח, לבין ניירות חוץ כדוגמת מה שחתול לילה ציין שאתה קונה בדולרים.

לסנופי/ acwi יש קרנות איריות, שרשומות ונסחרות בבורסה הישראלית בשקלים. אם אני לא טועה חל עליהן הכלל של ה-99 ש"ח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W משקיע מתחיל - תיק השקעות שוק ההון 2
ר משקיע מתחיל- נושא האג"ח שוק ההון 11
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
P מיומנו של משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 27
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
צ משקיע מתחיל ב1159235 שוק ההון 8
Y משקיע פאסיבי מתחיל - עצות לגבי פתיחת קופה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י משקיע מתחיל שוק ההון 10
מ התייעצות של משקיע מתחיל וסולידי שוק ההון 0
Y משקיע מתחיל לקראת גיוס שוק ההון 22
ד משקיע מתחיל שוק ההון 11
Emmanuel משקיע מתחיל, מתלבט בין ברוקרים שוק ההון 4
I חוויה של משקיע מתחיל בזמן הקורונה - 16% על ת"א 125 וקצת מדד הבנקים שוק ההון 95
D משקיע מתחיל - אשמח לשמוע דעות שוק ההון 12
O משקיע מתחיל - עשיתי את שיעורי הבית שלי אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 16
D yet another משקיע מתחיל שוק ההון 5
T משקיע מתחיל - המלצות לתיק השקעות שוק ההון 20
ו שאלות של משקיע מתחיל שוק ההון 11
T משקיע מתחיל, זקוק ל2 הבהרות שוק ההון 10
F תיק השקעות של משקיע מתחיל+מספר שאלות שוק ההון 10
M משקיע מתחיל עם תיק חדש שוק ההון 2
I רק משתף בתחושות לאור מה שקורה בשווקים לאחרונה - משקיע מתחיל שוק ההון 62
Sulla משקיע מתחיל ושאלותיו המרובות לאחר קריאה מעמיקה שוק ההון 15
G משקיע מתחיל - צריך עזרה לבניית תיק שוק ההון 10
N משקיע מתחיל - קופ"ג להשקעה מול תיק בניהול עצמי שוק ההון 34
F מספר שאלות של משקיע מתחיל שוק ההון 23
ג משקיע מתחיל בסכומים נמוכים שוק ההון 10
Chase משקיע מתחיל - שאלה אוף טופיק 12
Emmanuel כיצד משקיע שאינו כשיר יכול להחשף לעולם הלא סחיר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
K משקיע אמריקאי המתגורר בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T יש צורך בדיווח אם אני משקיע ב ibit מיסים 1
Y חיסכון מקסימלי- משקיע לטווח ארוך שוק ההון 4
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
T צורך בהגשת דו״ח שנתי על דיבידנדים משקיע דרך IB מיסים 8
Y מה חשוב ברו"ח עבור משקיע בחו"ל מיסים 2
M משקיע לטווח הארוך, מעוניין להוסיף גם טווח קצר שוק ההון 23
O רכישת מניות דיבידנד לתיק משקיע פסיבי שוק ההון 59
K השקעה במדד שמחלק או משקיע חזרה דיווידנד, איך מבצעים? שוק ההון 4
T פשיטת רגל של בנק שבו אני משקיע פוסטים מאיכות נמוכה 30
E אמאזון - למה אני משקיע שוק ההון 376
H משקיע חדש - לטווח הארוך שוק ההון 4
אוגורן משקיע בשקלים, אבל קיבלתי סכום בדולרים - להמיר או לא להמיר? שוק ההון 8
adamshalev פלח הקריפטו של משקיע פסיבי [aka, למה כל חברי הפורום הם משקיעי אקטיביים] קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
S עצה עבור משקיע בתולי לקראת כניסה ראשונה לשוק ההון שוק ההון 6
כ 2 שאלות של משקיע חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S כדאיות של קופת גמל ומייק משקיע לראשונה צרכנות פיננסית 7
T היתרון במינוף עבור משקיע פסיבי לטווח ארוך שוק ההון 6
א יש לי כ-3 מיליון ש"ח. איך אני משקיע אותם לקבלת רנטה חודשית, במקום בית ושכ"ד תמורתו. פוסטים מאיכות נמוכה 21
S סיווג משקיע/סוחר בורסה לצרכי מס שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה