• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500

• פותח הנושא פותח הנושא RandomTempo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

RandomTempo

משתמש רשום
דירוג
1
קראתי את הספר "השקעות לעצלנים", קראתי דיי הרבה פוסטים של הסולידית ואני חושב שהמוח שלי מתחיל לגבש תמונה מנטלית של מה זה אומר להשקיע בשוק ההון.

אני מבין ש"קרן סל מחקה מדד" זה בעצם סוג של מניה שהתשואה שלה מנסה לחקות את המדד שהיא מייצגת, נניח, קרן סל מחקה מדד S&P500 תנסה לחקות את התשואה הקולקטיבית של 500 החברות הכי עשירות בארה"ב.

מה שחסר לי זו הפרקטיקה... אני לא כל-כך מבין איך אני קונה קרן סל, והאם שמישהו אומר לי "חביבי, תשקיע בS&P500 ותשכח ל10 שנים", הוא בעצם אומר לי לקנות קרן סל מחקה מדד S&P500?
אני יודע שיש משהו שנקרא ETF, האם זו קרן סל? האם כל הקרנות סל בחברות כמו: Vanguard, Blackrock שונות זה מזו?
איך אני קונה את זה בארץ? ואיך אני "משקיע בS&P500"?
יש לי קופת גמל להשקעה שמושקעת בS&P500 בהפניקס, האם זה בעצם אומר שהכסף שאני מפריש לשם מאחורי הקלעים מושקע בETF שמחקה את המדד של S&P500? ואני מחפש לחקות בדיוק מה שהם עושים בשבילי?

תודה, וסליחה על הבורות.

גוגל: הסולידית מייק

גוגל: הסולידית שאלות

קודם כל המון המון בהצלחה בדרך החדשה! עולם חדש נפתח לפנייך. כמובן שתתחיל להשקיע רק אחרי שלמדת ואתה בטוח בצעדך!

זה בעצם סוג של מניה שהתשואה שלה מנסה לחקות את המדד שהיא מייצגת
חברות כמו אלוו שציינת קונות פיזית ניירות ערך של חברות שנמצאות במדד לפי פרמטר מסויים ו"אורזות" לך את זה במניה בודדת. יש כל מיני דרכים לעקוב אחר המדד.פיזית, סינטטית..
לקנות קרן סל מחקה מדד S&P500?
כן
אני יודע שיש משהו שנקרא ETF, האם זו קרן סל?
ראה כאן
ראה כאן
דרך כל חבר בורסה בארץ ובחול
תוכל להכנס לגיליון הנכסים של אותו מסלול בו אתה נמצא ולראות בעצמך

מה שחסר לי זו הפרקטיקה... אני לא כל-כך מבין איך אני קונה קרן סל, והאם שמישהו אומר לי "חביבי, תשקיע בS&P500 ותשכח ל10 שנים", הוא בעצם אומר לי לקנות קרן סל מחקה מדד S&P500?
אין מה להתנצל, רק ככה לומדים.
יחידת השתתפות של קרן סל (או באנגלית ETF) היא כמו מניה של חברה. במקרה של S&P500, מדובר בהחזקה פיזית במניות של 500 החברות הגדולות בארה"ב. לכן, מחירה של הקרן עולה ויורד בהתאם למדד ה-S&P. מכאן שהחיים עבורך פשוטים, במקום לרכוש באופן עצמאי 500 מניות במשקלם היחסי כדי לעקוב אחר המדד, אתה פשוט רוכש יחדות השתתפות של הקרן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3
B שאלה של מתחיל - בלאקרוק בישראל שוק ההון 1
D שאלה של מתחיל על השקעה במניות דרך הבנק שוק ההון 63
M שאלה של מתחיל - מסחר במט"ח לבד שוק ההון 6
י שאלה של מתחיל לחלוטין 2 שוק ההון 24
K שאלה של מתחיל על פיזור שוק ההון 35
י שאלה של מתחיל לחלוטין שוק ההון 50
A קרן הנאמנות תכלית TTF סל מניות חו"ל (5121322) - שאלה של מתחיל שוק ההון 6
K שאלה על ביצועים של iShares Core S&P 500 שוק ההון 4
ס שאלה של טרום התחלה שוק ההון 28
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
ש העברה בנקאית - שאלה של טירון בתחילת דרכו צרכנות פיננסית 14
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
Shekel Hadash שאלה של המשקיע המתחיל שוק ההון 9
ה שאלה על הרווח של הבנקים אוף טופיק 3
TheOneTech שאלה על כרטיס אשראי של חבר מחו"ל צרכנות פיננסית 6
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
O שאלה בנושא תשואות של מק"מ שוק ההון 0
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
R שאלה של מתחילים על עמלות ותשלום מס על רווחים מיסים 6
F שאלה לגביי impact של מיסוי ריאלי צמוד למדד המחירים לצרכן \ צמוד למטבע זר שוק ההון 8
9 שאלה של מתחילים לגבי עמלות בהשקעה בקרן מחקה מדד S&P 500 שוק ההון 9
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
נ אלדורדו Eldorado, המרדף אחרי הגביע הקדוש, או איך לא להפסיד אף פעם בבורסה - שאלה על פסיכולוגיה של משקיעים. אוף טופיק 9
N שאלה בנוגע לאופן הגביה של העמלות בבית השקעות שוק ההון 7
T שאלה לגבי קניית כמות של יחידות באיגרת חוב ממשלתית לפני השלב הרציף בבורסת תל אביב שוק ההון 0
N יחס חוב הון שאלה של מתחילים שוק ההון 8
E שאלה של מתחילים לגבי מכירה של ETF שוק ההון 2
E שאלה על מיסוי דיבידנד של חברה קנדית שנסחרת בניו יורק לאזרח ישראלי מיסים 1
בייניש שאלה של מתחילים - למה אני לא מוצא קרנות ISHARES באתרים כמו funder? שוק ההון 4
ג שאלה לגבי מכירה של ניירות ערך שוק ההון 5
H שאלה לגבי ishares s&p information technology של בלקרוק שוק ההון 5
N שאלה לגבי איכוני השב"כ של הסלולרים שלנו אוף טופיק 93
M שאלה לגבי תשואה של אג"ח ספציפי שוק ההון 0
ש שאלה על קפיטליזציה של מדד ושווי המדד שוק ההון 0
ד שאלה בקשר לקרן השתלמות של מגדל שוק ההון 2
O שאלה פרקטית של מתחילים בעת ניסיון קניה של קרן סל במערכת + שאלת הבנה על מוצרי ISHARES הנסחרים בארץ שוק ההון 3
S שאלה למי שעובד בהייטק בשכר של 18+ ברוטו, כמה שעות אתם עובדים ביום אוף טופיק 31
T שאלה קצת מביכה על הקרנות של בלאקרוק שוק ההון 5
O שאלה לגבי יחידות מינימום בפקודת מכירה של מניה שוק ההון 1
S שאלה בנוגע לקביעת היחס של EIMI+IWRD שוק ההון 39
S שאלה לגבי קרנות הסל של VANGUARD שוק ההון 1
S שאלה לגבי BUYBACK של חברות שוק ההון 27
R סדר בנושא עמלות/דמי ניהול בתיק השקעות - שאלה של מתחילים צרכנות פיננסית 4
לא חשוב שמות שאלה טכני לגבי קרנות נאמנות של אג"ח ישראלי שוק ההון 2
Y שאלה של מתחילה שוק ההון 12
ד קניית ני"ע ראשון- שאלה של מט"ח שוק ההון 9
M שאלה היפותטית: מה קורה אם מחיר הקנייה של מניה הוא 50 ש"ח... שוק ההון 9
M שאלה בנושא חובת דיווח של ברוקר על שינויים בקרן שוק ההון 0
yuvalnsn שאלה של חייל משוחרר שרוצה להשקיע שוק ההון 3