• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אתם מביאים טיפ לשליח פיצה?

• פותח הנושא פותח הנושא 4461vegeta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גישה אחרת, אולי זה פשוט לא משנה?
אם לא היינו נותנים טיפים, היה פחות משתלם להיות שליח, בשביל להתמודד עם דיפלציה של שליחים הפיצריה הייתה צריכה לשלם להם יותר, הפיצה הייתה עולה יותר, והיינו משלמים יותר, רק שהפעם יותר מה5 שקל האלה כי עכשיו יש גם מיסים ואולי תנאים סוציאלים.
כלומר המאבק האידיאולוגי של מי שלא נותן את הטיפ, הוא לשלם את אותו סכום אבל לא כטיפ, והוא עושה את זה ע"י מנגנון הערבות ההדדית של עולם הטיפים שהשליח ימשיך לקבל טיפים משאר המזמינים, ועל הדרך מעצבן את השליח. מאבק ראוי.

ג.נ. תומך במיסוד הטיפים כחלק מעלות המנה ומבין שזה לא ישתנה ממרדנות פרטנית. ועד שזה לא ימוסד, נותן טיפ למי שנהוג לתת לו טיפ.

אני חייב להודות שסיפור הטיפים במשלוחים הביתה + משבר הקורונה דחף אותי מהר מאוד לויתור כמעט מלא על משלוחי אוכל הביתה.
ברור שהיתרון של החיסכון בזמן ההכנה מתבטל כשמפסיקים עם ההזמנות, אבל בשבילי היתרון של הגילוי מחדש של הכנת רוב המזון בבית עלה על החסרון.
וכשזה מגיע לפיצה (מזון האלים) אין מקום להתפשר - תכינו לבד!
תכינו כמות כפולה בכל הכנה של פיצה ותקפיאו.
הפשרה וחימום במחבת - סיפור של 15 דקות מרגע ההחלטה עד רגע האכילה. זהו, שברתם את שוק הפיצריות (:

טיפ:
ההרגשה שחייבים לתת טיפ היא גורמת שלא נרצה לתת אותו, אז אם השליח נחמד ולא נותן הרגשה שחייבים לו, יתנו לו יותר טיפים.

התצורה הראשונה של טיפ הייתה מעולה, תחשבו על זה ככה, תמריץ שנועד לתגמל עובד לתת לך שירות טוב.

נניח וישלמו שכר מינימום למלצרים, מבטיח לכם שאף אחד לא יעבוד במלצרות , אבל נניח ומלצרים יקבלו 45 לשעה, מה היה קורה אז? סביר להניח שהייתם מקבלים מלצרים שמתנהגים כמו פקידות במס הכנסה וזורקים עליכם כי אין להם שום מוטיבציה להיות טובים, המחירים היו עולים בצורה לא פרופורציאנלית כי ברוב המסעדות מלצרים עובדים 4-5 שעות שבהם הם מקבלים 80 שח לשעה או סכום מופרך כזה או אחר ואז מלצרים לא היו מסכימים להגיע לעבודה בשביל 4 שעות והמעסיק היה חייב להביא אותם ל7-8 שעות מינימום שחצי מהם הם מגרבצים ומקבלים על זה כסף שכמובן יגולם במחירים בתפריט פלוס מיסים והפרשות ככה שמכאן יוצא מצב שטיפ הוא טוב לשני הצדדים.

הבעיה היא שפה מלצר יכול להתנהג איך שבא לו כמעט ועדיין לצפות לטיפ, ככה שפשוט אם המלצר לא התנהג בצורה ראויה תשאירו בין 0-5 אחוז ונגמר הסיפור.

האם התזה הזו מתוקפת באמצעות מחקר שמשווה בין רמת שביעות הרצון ממלצרים במדינות בהן נהוג לתת טיפים לבין רמת שביעות הרצון ממלצרים במדינות בהן לא נהוג לתת טיפים?
למיטב ידיעתי לא.

הבעיה בפקידי ממשל היא שיש להם קביעות ובאופן כללי למשרד בו הם עובדים אין מתחרים.
זה לא המצב אצל מלצרים.

האם התזה הזו מתוקפת באמצעות מחקר שמשווה בין רמת שביעות הרצון ממלצרים במדינות בהן נהוג לתת טיפים לבין רמת שביעות הרצון ממלצרים במדינות בהן לא נהוג לתת טיפים?
למיטב ידיעתי לא.

הבעיה בפקידי ממשל היא שיש להם קביעות ובאופן כללי למשרד בו הם עובדים אין מתחרים.
זה לא המצב אצל מלצרים.
בדיוק
בעיטה בתחת ובעבודה הבאה המלצר (הגרוע והמפוטר) ישרת פי 2 יותר טוב

למיטב ידיעתי לא.

אני פשוט בגיל שבו רבים מחברי מלצרים ואני מכיר את התנאים, בנוסף מחקר שמשווה שביעות רצון במדינות הוא גם לא מדד טוב כי הוא לא לוקח בחשבון אחוזי אבטלה, לפני הקורונה היה יותר ביקוש למלצרים מאשר היצע, משמע שוק של עובדים ולא של מעסיקים, אם תפטר מלצר גרוע לא בטוח שתמצא חדש, תוריד לו את המשכורת והוא פשוט יעבור לענף אחר, גם טענתי למה שיטת הטיפים משתלמת יותר מאשר שהמשכורות יגולמו דרך התפריט

גם טענתי למה שיטת הטיפים משתלמת יותר מאשר שהמשכורות יגולמו דרך התפריט
ככה שמכאן יוצא מצב שטיפ הוא טוב לשני הצדדים.
הבעיה היא שפה מלצר יכול להתנהג איך שבא לו כמעט ועדיין לצפות לטיפ, ככה שפשוט אם המלצר לא התנהג בצורה ראויה תשאירו בין 0-5 אחוז ונגמר הסיפור.
יש בעסק הזה שנקרא "נתינת טיפים" 3 צדדים.
צד אחד זה הלקוח - הוא בהכרח מפסיד כסף מהשיטה, הוא בהגדרה תורם אותו למלצר.
צד שני זה הבעל עסק - הוא בהכרח מרוויח כסף מהשיטה כי הלקוח הפראייר מסבסד עבורו את עלות השכר של המלצר.
צד שלישי זה המלצר - המצב כאן קצת פחות ברור כיוון שלא בטוח האם המלצר באמת מרוויח מהסיטואציה או לא.

המלצר הוא עובד שעתי שעושה חישוב קר כמה באמת יוצא לו בסוף(שעתי + טיפים)
במידה ולא יהיו טיפים ייתכן שהמעסיק יצטרך לעלות את השכר השעתי שהוא נותן למלצר,
ייתכן שהמשכורת החדשה לא תפצה על הפער שאותם טיפים יצרו וייתכן שכן תפצה.

ואגב לדעתי מאז ששינו את השיטה שבה הטיפים משולמים
לדעתי יהיה נכון לאזרחי ישראל לעשות חרם על הטיפים לגמרי.
לפי איך שזה עובד כרגע זה ממש גזל וזה אפילו לא הולך ישירות למלצר כפי שהיה נהוג פעם.

Wave
אין ספק שביטול מוסד הטיפים בשחור יוריד מיידית את ההכנסה נטו של המלצרים. ובמצב שבו אין אבטלה זה יאלץ את בעלי המסעדות להעלות להם את השכר ואולי להעלות את מחיר המנות ואז סביר שהביקוש ירד וחלק מהמסעדות יסגרו.

אך מזה לא נובע המסקנה שלך שללא מוסד הטיפים המלצרים שישארו בתחום יתנהגו כמו פקידי ממשל עייפים ועצלנים עם קביעות.
גם ההכרות שלך עם המלצרים הנוכחיים (שבאמת אולי מתומרצים לעבוד היטב בעיקר בגלל הטיפים) לא מהווה ראיה לכך. בהחלט סביר שחבריך המלצרים המאפענים שלא רוצים לתת שירות טוב ללא טיפים יוחלפו בעובדים מתחומים אחרים שהם 'שירותיים' מטבעם. אפשרות אחרת היא שבעלי המסעדה יפתחו מודלים אחרים לתמריץ כמו סקרי שביעות רצון ובונוסים למלצרים הטובים / פיטורים לגרועים.

@Wave
דמיין לך עולם שבו אתה מגיע לרופא ואם אתה לא מביא לו טיפ, אז וואלה, אין לו מוטיבציה לטפל בך.

@Captain Sparo
האם לדעתך אנשים במקצועות עם שכר נמוך, כמו קופאי בסופר/מוכר בפיצוציה, עובדי רשתות מזון כמו ארומה ומקדונלדס, ושאר אנשים שמרוויחים מינימום, מפגינים מוטיבציה גבוהה בעבודה? לדעתי לא. ההפך.

אם הייתה להם אפשרות להגדיל את שכרם ע״י טיפ מהלקוחות, האם הם היו מנסים להשתפר, ולהסביר פנים ללקוחות? לדעתי כן.

ג.נ - מתפרנס בין היתר גם מטיפים.

@Captain Sparo
האם לדעתך אנשים במקצועות עם שכר נמוך, כמו קופאי בסופר/מוכר בפיצוציה, עובדי רשתות מזון כמו ארומה ומקדונלדס, ושאר אנשים שמרוויחים מינימום, מפגינים מוטיבציה גבוהה בעבודה? לדעתי לא. ההפך.

אם הייתה להם אפשרות להגדיל את שכרם ע״י טיפ מהלקוחות, האם הם היו מנסים להשתפר, ולהסביר פנים ללקוחות? לדעתי כן.

הגילוי נאות אומנם נחמד, אך היה ניתן להבין זאת כבר מהגישה לטיפים לפי צורת ניסוח ההודעה.
בכל אופן, גם אני אענה, כי כולנו "מחויבי לתת טיפים" ולא רק הקפטן, אז -
זו שאלה טריקית. היא מראש נוסחה ככה.

הרשה לי להציע ניסוח:

האם כל אדם בעולם היה נותן לך יחס טוב יותר לו היית משחד אותו?

זה ניסוח של אחד ללא גילוי נאות, ללא זיקה או נגיעה להתפרנסות מטיפים.

יבוא יום ואנשים לא יחששו לתת טיפים. 2
1 נותנים מהלב.
2 הקבוצה השניה חוששת.

יבוא יום יבינו שאין מה לחשוש (ברור שמי שמתפרנס מטיפים יגיד "ממה לחשוש" אבל זה לא סוד, יש מי שנותן סוג של "שוחד"; אל תירק לי במנה, אל תעשה לי פרצוף זועם, אל תמרח אותי יותר מדי זמן, הכי חשוב - אני יושב פה פעמיים בשבוע, מי יודע איך יהיה היחס אם אפול שוב על אותו מלצר... אז דמי חסות, פרוטקשיין => שוחד, טיפ
אני אשלם לך (המלצר) אתה מתחייב (באוויר, לא בכתב, הסכם לא כתוב) שאני אקבל שירות טוב

שמת לב איך מישהו עם נגיעה לעולם (אתה) התנסח, לעומת מישהו לא עם נגיעה התנסח? אני בהחלט רואה בזה סוג של דמי חסות. על אחת כמה וכמה במקום שאתה מבקר בו בקביעות (בית קפה קבוע, מסעדה קבועה, פיצירה קבועה שאותו שליח מגיע פעם אחר פעם וזוכר אותך ואת הכתובת שלך)
טיפ זה פשוט שם יפה ומכובס יותר לדמי חסות. אני אפילו לא רואה שוני בין הגדרת דמי חסות בויקי להגדרת טיפים
כפי שאני רואה אותה: שלם למלצר/לשליח, תהיה בטוח שיהיה בסדר (עם המנה/הזמנה)

מ-wikipedia:
"דמי חסות, המוכרים גם בשם "פרוטקשן" (Protection, "הגנה" באנגלית), הם שיטה לסחיטת כסף, לרוב מבעלי עסקים קטנים שכונתיים אך גם מאנשים פרטיים (כאן אני מוסיף לקוחות/מזמיני אוכל מהיר/יושבי מסעדות בתי קפה) המופעלת לרוב על ידי אנשי פשע מאורגן (כאן אני מוסיף מלצרים/נותני שירות/שליחים/מובילי דירות/סבלים/טכנאים). לפעמים דמי החסות נגבים גם בידי גורמים מדיניים כגון משטרה (כאן אני מוסיף בתי קפה ומסעדות שמראש מחייבות אותך בטיפ כבר בקבלה ודוחפות לך את זה בתור חובה בלי אפשרות בחירה)."

@Captain Sparo

בוא. גם רוב המלצרים היום נותנים שירות בינוני ביותר ומצפים לטיפ כי זה "נהוג"- בלי קשר לשירות שנתנו או לחוויה של הלקוח.

כבר קרה לי שקיבלתי שירות לא טוב במסעדה שהאוכל בה סופר יקר. המלצרית הייתה לא פנויה אלינו בעליל, לקח רבע שעה לקבל את החשבון והסתבר שעשו שם טעות של 150 שקל (מזל שבדקתי הייטב למרות שרק רציתי לעוף משם). לתקן לקח עוד איזה עשר דקות כמובן. השארתי בערך עשרה שקלים טיפ (על חשבון של סביבות 350). יצאנו החוצה, המלצרית רדפה אחרינו אל מחוץ למסעדה, עד לכביש כדי להגיד לי שנהוג להשאיר לפחות 12 אחוז. אמרתי לה שאני יודעת ואז היא גם שאלה למה לא השארתי ופשוט עניתי לה "ככה".
פעם אחרת, בתור נערה (גיל 13-14), יצאתי לאכול עם חברות וחלקן הלכו מוקדם. נשארנו שם אני ועוד חברה כדי לסגור את החשבון והמלצרית איימה עלינו שאם לא נשאיר לה את ה-10% אחוז טיפ שלה, היא תקרא למשטרה. גם אז, קיבלנו שירות בינוני ביותר.

לנושא- אני משאירה טיפ למלצרים רק כשיש שירות טוב בצורה יוצאת דופן, או לשליחים, אם יורד גשם חזק.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי, יש אנשים שמקבלים שכר מינימום ולכן עושים מינימום. כמו כן, יש אנשים שמקבלים שכר מינימום ועושים את המיטב, כי מבחינתם, לא מתקבל על הדעת לעשות את העבודה שלהם בצורה אחרת.
אם לעובד יש בעיית מוטיבציה ודבר היחידי שיכול לפתור את זה, היא תוספת שכר, זאת בשום פנים ואופן לא בעיה של הלקוח אלא של המעסיק.
זה בזוי שעובד מצפה \ דורש \ צריך \ תוספת שכר כדי לעשות את המיטב. זה לא משנה אם העובד הוא מאבטח בכניסה לסופר או שופט בבית משפט וזה לא משנה איך תקרא לזה - טיפ, דמי מוטיבציה או שוחד.

זה בזוי שעובד מצפה \ דורש \ צריך \ תוספת שכר כדי לעשות את המיטב.
זה ברור!
ברוב התעשיות עובדים דורשים תוספת בגלל עבודה טובה בעבר (והגדלת תחומי אחריות, נסיון וכו' ולא כתנאי מקדים לעבודה טובה.

לנושא- אני משאירה טיפ למלצרים רק כשיש שירות טוב בצורה יוצאת דופן, או לשליחים, אם יורד גשם חזק.
אני הפוך משאיר טיפ איפה שנהוג,אבל במידה ומרגיש שקבלתי שרות גרוע לא משאיר כלום,במידה והשרות היה ממש מעולה אז קצת יותר.

במידה ומרגיש שקבלתי שרות גרוע לא משאיר כלום
טעות, נותן השירות יחשוב ששכחת לכן על שירות חרא משאירים 1 שקל והמסר יעבור...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@Wave
דמיין לך עולם שבו אתה מגיע לרופא ואם אתה לא מביא לו טיפ, אז וואלה, אין לו מוטיבציה לטפל בך.
תשובה דמגוגית, אנשים רוצים להיות רופאים בגלל היוקרה והסטטוס, כי זה מעניין אותם, בגלל אמא ואבא, מלצרים רוצים לעשות מקסימום כסף במינימום שעות כדי לממן את הלימודים שכר דירה וכו וכו.

דרך אגב גם ברפואה כדי לקבל בונוס של שירות אדיב יותר וטיפול טוב יותר משלמים יותר, פשוט קוראים לזה רפואה פרטית.

לא טענתי שהרעיון של טיפ או מוסרי או לא, פשוט אמרתי שלדעתי כולם מרוויחים ממנו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א אתם עובדים שעתיים או חודשיים? פוסטים מאיכות נמוכה 28
ב מה אתם הייתם עושים נדל"ן 7
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 47
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה