אני לא כל כך יודע איך לענות. מה הכוונה לא בעיה של הלקוח? בסופו של דבר אתה רוצה ללכת למסעדה ליום הולדת של אמא שלך ואתה רוצה שהכל יהיה מתוקתק ונעים. אז זאת לא בעיה שלך (הלקוח) אם המלצר מחמיץ פנים?
אם המלצר לא מרוצה מתנאי העסקתו, זאת לא הבעיה שלי, פשוטו כמשמעו. איך אני קשור לחוזה והתנאים שמלצר סיכם וחתם עליהם, מרצונו החופשי, עם המעסיק שלו?
המצב שאתה מתאר היה נכון בעבר, אבל החל מה1.1.19 הטיפים ממוסים, ומעסיק שאינו ממסה, עובר על החוק.
עד כאן החלק השכלתני,
החלק הרגשי שבי, אומר לי ש90% מהמלצרים הם או סטודנטים, או אחרי צבא. כלומר - הדור הצעיר, זה שיילך ללמוד באוניברסיטה, ויתרום למדינה בעתיד.
קודם כל זה מעולה, כי זה שלב אחד קדימה ללכלול את הטיפ בארוחה של המנות ולהעלים את הזוואה הזאת מהעולם. עם זאת, קשה לי להאמין שכסף שלא נרשם בקבלה ממוסה. הטענה השניה, אני מניח שאתה בעצמך מבין שהיא לא רלוונטית להעלמת מיסים ועבירה על החוק.
בתור אחד שעבד בשתי סוגי המסעדות שתיארת,
הבדל עצום, לטובה, בשירות של מסעדה של ה200 ש"ח למנה. הסטנדרטים שמצופים ממך כמלצר הם גבוהים.
ברור ש the plural of anecdote is not data אבל כך אני מתרשם באופן כללי.
האם במסעדה של אייל שני, המלצרים שווים ברמתם/יכולתם למסעדת חומוס פועלים?
במסעדה עם מנות של 200 ש"ח, תוכל לנהל עם המלצרית שיחה על איזה יין להתאים למנה שלך.
המלצר יידע לפרט לך לפרטי פרטים על כל המרכיבים במנה, ומה אפשר לעשות במידה ותרצה להחליף.
הצוות ידאג לפנות לך את השולחן כל הזמן, שתרגיש בנוח. ידאג שלא תחסר לך שתייה.
בתור אחד שמבקר ב2 המסעדות שתיארתי, המלצרים ידעו לפרט מה נכנס לכל מנה, יותר מכך במסעדת 200 שקל - ארוחה ידעו לי לספר על הרטבים של הפסטות ואיך להכין אותם בבית. פה אנחנו נכנסים לדיון, מה התפקיד הבסיסי של מלצר? ומה האקסטרה? האם התפקיד של מלצר במסעדת יוקרה הוא לדעת להמליץ על יין או שזה אקסטרה? אני לא יודע.
וארשה לעצמי להגיד עוד משהו - אם אדם יכול להרשות לעצמו לצאת למסעדת יוקרה עם מנות ב200 ש"ח,
הוא יכול להרשות לעצמו לשלם 100 ש"ח עבור השירות. (שוב: בהנחה והשירות טוב!)
אני גם יכול לקנות דירה ב 2 מיליון ש"ח, אני יכול לקנות דירה ב 2.1 מיליון ש"ח, אבל אני לא רוצה לפזר כסף סתם וזה לא קשור לסכומים. אני יכול לשלם 100 שקל על שירות, אבל אני לא צריך, כי המלצר לא עובד בחינם, המעסיק כבר משלם למלצר על השירות.
מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל, מי שמצפה לשלם שכר נמוך לעובד שלא יצפה לקבל הרבה מאותו עובד,
לא. זה לא מה שאתה משלם מה שאתה מקבל. זה הסכם דו צדדי, המעסיק ומועסק
מסכימים על העבודה והתשלום.
איכות התוצר שלי היא לא פונקציה של כסף, אלא של זמן וניסיון. יצא לי לעבוד ב 0 ש"ח בחודש ויצא לי לעבוד בעשרות אלפים ש"ח בחודש, תמיד עשיתי כמיטב יכולתי.
ושוב אתה משתמש בדמגוגיה, מי אמר שמלצר שתשלם לו מינימום לא יעשה את העבודה שלו? הוא פשוט יעשה את המינימום זה לא שהוא לא יתן לך שירות, אבל למה לו לתזז בין 10 שולחנות ולהיות שירותי לכולם, להסביר על המנות, לייעץ, המינימום זה לקחת הזמנה ולהביא אותה אלייך, את זה גם מלצר גרוע יעשה השאלה בכמה זמן ובאיזה דרך, מה אתה חושב ששליח פיצה שיקבל מינימום יעשה, הוא יעצור בתחנת דלק לעשן סיגריה ולשתות קפה ואתה תקבל את הפיצה שלך אחרי 40 דקות, מה אתה מציע שנחליף אותו? אתה כנראה לא מבין שבתחומים האלה יש אבטלה שלילית וזה עוד כשהמשכורות גבוהות.
לגבי הטענה על המלצר - המלצר עובד בשביל המעסיק, לא בשביל הלקוח. המלצר צריך לעשות מעל ומעבר כדי שהבוס שלו יראה שזה מלצר מעולה וצריך לתת לו בונוס ויום חופש על חשבון העבודה ושווה לעלות את המשכורת ולקדם אותו ולעשות הכל כדי שהוא ישאר במידה וירצה לעזוב.
לגבי הטענה על השליח - ברגע שאני מבצע הזמנה, המסעדה מתחייבת לזמן אספקה מסויים. מבחינתי, השליח יכול לעצור לתדלק, לשתות כוס קפה ולתפוס תנומה בדרך, כל עוד האוכל מגיע בזמן. בנוסף לכך, אם הוא לא עמד בזמנים, אני לא אגיד לו מילה. אני אצור קשר עם המסעדה ואפתור את זה מולם. מודל תקין לגמרי ולא בזכות הטיפים.
ועכשיו רוב הדברים שרשמת פשוט לא נכונים.
1.טיפים ממוסים כבר כמה שנים טובות.
שים לב שאתה מוריד את רמת הדיון. אתה רושם עובדה לא מדוייקת כדי לחזק את הטענה שלך.
רק מס' הודעות מעל נרשם שהטיפים ממוסים קצת יותר מחצי שנה.
4.לא הצלחתי להבין איך השולחן הנדיב יותר יקבל את השירות היותר טוב? מתי היית במסעדה פעם האחרונה? טיפ נותנים בסוף הארוחה ולא בתחילתה מה שנותן למלצר מוטיבציה לתת שירות טוב יותר.
גם פה אתה מוריד את רמת הדיון. אתה תוקף את הטוען ולא הטענה.
אם זה באמת מעניין אותך, אני אוכל במסעדה \ מזמין אוכל כמעט כל יום.
מצב פשוט - לקוח קבוע שידוע בנדיבותו לעומת לקוח מזדמן, או מצב אחר, באירועים - הסבא האצל דוחף 200 שקל כדי שהשולחן שלו יקבל יותר יחס.