• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אתם מביאים טיפ לשליח פיצה?

• פותח הנושא פותח הנושא 4461vegeta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם המלצר לא מרוצה מתנאי העסקתו, זאת לא הבעיה שלי, פשוטו כמשמעו. איך אני קשור לחוזה והתנאים שמלצר סיכם וחתם עליהם, מרצונו החופשי, עם המעסיק שלו?

המצב שאתה מתאר היה נכון בעבר, אבל החל מה1.1.19 הטיפים ממוסים, ומעסיק שאינו ממסה, עובר על החוק.
עד כאן החלק השכלתני,
החלק הרגשי שבי, אומר לי ש90% מהמלצרים הם או סטודנטים, או אחרי צבא. כלומר - הדור הצעיר, זה שיילך ללמוד באוניברסיטה, ויתרום למדינה בעתיד.

קודם כל זה מעולה, כי זה שלב אחד קדימה ללכלול את הטיפ בארוחה של המנות ולהעלים את הזוואה הזאת מהעולם. עם זאת, קשה לי להאמין שכסף שלא נרשם בקבלה ממוסה. הטענה השניה, אני מניח שאתה בעצמך מבין שהיא לא רלוונטית להעלמת מיסים ועבירה על החוק.

בתור אחד שעבד בשתי סוגי המסעדות שתיארת,
הבדל עצום, לטובה, בשירות של מסעדה של ה200 ש"ח למנה. הסטנדרטים שמצופים ממך כמלצר הם גבוהים.
ברור ש the plural of anecdote is not data אבל כך אני מתרשם באופן כללי.
האם במסעדה של אייל שני, המלצרים שווים ברמתם/יכולתם למסעדת חומוס פועלים?
במסעדה עם מנות של 200 ש"ח, תוכל לנהל עם המלצרית שיחה על איזה יין להתאים למנה שלך.
המלצר יידע לפרט לך לפרטי פרטים על כל המרכיבים במנה, ומה אפשר לעשות במידה ותרצה להחליף.
הצוות ידאג לפנות לך את השולחן כל הזמן, שתרגיש בנוח. ידאג שלא תחסר לך שתייה.

בתור אחד שמבקר ב2 המסעדות שתיארתי, המלצרים ידעו לפרט מה נכנס לכל מנה, יותר מכך במסעדת 200 שקל - ארוחה ידעו לי לספר על הרטבים של הפסטות ואיך להכין אותם בבית. פה אנחנו נכנסים לדיון, מה התפקיד הבסיסי של מלצר? ומה האקסטרה? האם התפקיד של מלצר במסעדת יוקרה הוא לדעת להמליץ על יין או שזה אקסטרה? אני לא יודע.

וארשה לעצמי להגיד עוד משהו - אם אדם יכול להרשות לעצמו לצאת למסעדת יוקרה עם מנות ב200 ש"ח,
הוא יכול להרשות לעצמו לשלם 100 ש"ח עבור השירות. (שוב: בהנחה והשירות טוב!)

אני גם יכול לקנות דירה ב 2 מיליון ש"ח, אני יכול לקנות דירה ב 2.1 מיליון ש"ח, אבל אני לא רוצה לפזר כסף סתם וזה לא קשור לסכומים. אני יכול לשלם 100 שקל על שירות, אבל אני לא צריך, כי המלצר לא עובד בחינם, המעסיק כבר משלם למלצר על השירות.

לא. זה לא מה שאתה משלם מה שאתה מקבל. זה הסכם דו צדדי, המעסיק ומועסק מסכימים על העבודה והתשלום.
איכות התוצר שלי היא לא פונקציה של כסף, אלא של זמן וניסיון. יצא לי לעבוד ב 0 ש"ח בחודש ויצא לי לעבוד בעשרות אלפים ש"ח בחודש, תמיד עשיתי כמיטב יכולתי.

לגבי הטענה על המלצר - המלצר עובד בשביל המעסיק, לא בשביל הלקוח. המלצר צריך לעשות מעל ומעבר כדי שהבוס שלו יראה שזה מלצר מעולה וצריך לתת לו בונוס ויום חופש על חשבון העבודה ושווה לעלות את המשכורת ולקדם אותו ולעשות הכל כדי שהוא ישאר במידה וירצה לעזוב.
לגבי הטענה על השליח - ברגע שאני מבצע הזמנה, המסעדה מתחייבת לזמן אספקה מסויים. מבחינתי, השליח יכול לעצור לתדלק, לשתות כוס קפה ולתפוס תנומה בדרך, כל עוד האוכל מגיע בזמן. בנוסף לכך, אם הוא לא עמד בזמנים, אני לא אגיד לו מילה. אני אצור קשר עם המסעדה ואפתור את זה מולם. מודל תקין לגמרי ולא בזכות הטיפים.

שים לב שאתה מוריד את רמת הדיון. אתה רושם עובדה לא מדוייקת כדי לחזק את הטענה שלך.
רק מס' הודעות מעל נרשם שהטיפים ממוסים קצת יותר מחצי שנה.

גם פה אתה מוריד את רמת הדיון. אתה תוקף את הטוען ולא הטענה.
אם זה באמת מעניין אותך, אני אוכל במסעדה \ מזמין אוכל כמעט כל יום.
מצב פשוט - לקוח קבוע שידוע בנדיבותו לעומת לקוח מזדמן, או מצב אחר, באירועים - הסבא האצל דוחף 200 שקל כדי שהשולחן שלו יקבל יותר יחס.
גם אתה רשמת עובדות לא מדוייקות..
לא ניסיתי לתקוף אותך, פשוט רשמת דברים שהם לא נכונים או חצי נכונים כדי לחזק את הטענה שלך, ובנוסף השתמשת בצורה דמגוגית בהשוואות בין מלצרים לרופאים, שוב אני חוזר על זה, אני חושב שיש קורולציה בין שכר לבין איכות ביצועים, זה שיש חריגים מן הכלל זה נכון אבל זה לא מייצג, זו זכותך לא להסכים איתי אבל אני חושב שזה משהו שהוא כמעט מובן מאליו.

ונניח ויש לקוח שמשאיר טיפ גבוהה איך זה בדיוק פוגע בלקוח המזדמן? המלצר אמור להניח שהוא לא ישאיר לו טיפ?

לגבי השליח, זה בדיוק מה שדיברתי על לתת את המינימום, נניח והזמנת פיצה והתחייבו אליך לעד 40 דקות, ניקח שני מקרים, באחד השליח מתוגמל על ידי טיפים ובשני הוא מקבל שכר שעתי.
לשליח שמקבל טיפים יש מוטיבציה לעשות כמה שיותר משלוחים ולהגיע כמה שיותר מוקדם, מסכים איתי?
שליח ב' מגיע מתחת לביתך אחרי 24 דקות ורואה שיש לו עוד 16 דקות, מה ימנע ממנו ללכת לקנות קפה ולעשות הפסקה?
יכול להיות שהוא אדם ישר שרוצה לתת עבודה טובה אבל אם לא אז כולם נדפקים, בעיה של המעסיק? לא רק, גם שלך, אז אוקיי נניח ואתה חושב שהמעסיק צריך לפטר עובד כזה ובעולם אידיאלי כולם עובדים טובים, לא יותר פשוט לתת לו תמריץ כלכלי?

נערך לאחרונה ב:
לשליח שמקבל טיפים יש מוטיבציה לעשות כמה שיותר משלוחים ולהגיע כמה שיותר מוקדם, מסכים איתי?
נניח ואתה חושב שהמעסיק צריך לפטר עובד כזה ובעולם אידיאלי כולם עובדים טובים, לא יותר פשוט לתת לו תמריץ כלכלי?
אין רע בתמריץ כלכלי אלא שבענפים אחרים מי שנוהג לתת אותו זה המעסיק. למשל, סוכני מכירות מקבלים משכורת בסיס ידועה מראש ובנוסף עמלות לפי המכירות בפועל. יש גם מקומות שהבונוס הוא צוותי.
איכות התוצר שלי היא לא פונקציה של כסף, אלא של זמן וניסיון. יצא לי לעבוד ב 0 ש"ח בחודש ויצא לי לעבוד בעשרות אלפים ש"ח בחודש, תמיד עשיתי כמיטב יכולתי.
זה משפט מעולה בעיניי, מסכם את ההבדל בין מוטיבציה פנימית לחיצונית.

נו, אם הרבי אומר...
ובכלל, תנסה להביא משהו קונקרטי יותר מאשר המילה "יש".
הוא הראה שעובדים שמקבלים תמריצים כלכליים על פי ביצועיהם, מתפקדים פחות טוב מכאלה שמקבלים תמריצים לא כלכליים (למשל שבחים מהבוס). אחרי בונוס כספי, העובדים חייבים להמשיך לקבל כסף (עריכה: הכוונה מעבר למשכורת ההתחלתית. ברור שמשכורת רגילה הם ממשיכים לקבל), או שביצועיהם ידרדרו לרמה נמוכה מזו שהתחילו ממנה.
משהו כזה.

נכון, ברוב סוגי העבודות זה ככה אבל יש עבודות שזה לא מביא את התפוקה הנדרשת (סוכני מכירות אמרתי כבר?) ונראה לי שבמקומות שבהם משכורת הבסיס היא מאד נמוכה זה קורה כי התמריצים נלקחים בחשבון. זה קורה בחנויות, במוקדי מכירות, וגם אצל שליחים ומלצרים. אגב, זה קורה גם בקצה השני של הגרף - מנכ"לים מקבלים תמריצים רבים מעבר למשכורת הנכבדה שלהם.

הוא הראה שעובדים שמקבלים תמריצים כלכליים על פי ביצועיהם, מתפקדים פחות טוב מכאלה שמקבלים תמריצים לא כלכליים (למשל שבחים מהבוס). אחרי בונוס כספי, העובדים חייבים להמשיך לקבל כסף (עריכה: הכוונה מעבר למשכורת ההתחלתית. ברור שמשכורת רגילה הם ממשיכים לקבל), או שביצועיהם ידרדרו לרמה נמוכה מזו שהתחילו ממנה.
משהו כזה.
אאל"ט מדובר בתמריץ בצורת בונוסים,המחקר לא היה על התשלום השוטף.

נכון, ודן אריאלי הראה שזה פוגע להם בביצועים דווקא כשסכום הבונוס גדול.
אני בטח לא מסוגלת לצטט מה הוא כתב בדיוק אבל להערכתי, ובלי קשר אליו, הביצועים תלויים בסוג התמריץ שהם מקבלים.
חלק מהתמריצים יוצרים מצב שמה שיעניין את המנכ"ל זה הפלאג נמבר שמייצג את הרווח השנתי בשנה הקרובה או את מחיר המניה ואז אין חשיבה לטווח ארוך וזה בהחלט פוגע בביצועים.

המחקר היה: שנתנו לקלוע כדור לסל, ואחרי שהצמידו את סכום הכסף שייקבלו לביצועי ההצלחה, הביצועים עלו, וכשהיה מדובר בסכומים מאד גדולים (משכורת שנתית) הביצועים ירדו.
לענייננו העולה מהמחקר הזה: שטיפ עד רמה מסוימת מעלה את השירותיות, אבל טיפ יותר מדי גדול יגרום לירידה בביצועים. (המלצר ישפוך עליכם את המרק מהתרגשות ...);)

המחקר היה: שנתנו לקלוע כדור לסל, ואחרי שהצמידו את סכום הכסף שייקבלו לביצועי ההצלחה, הביצועים עלו, וכשהיה מדובר בסכומים מאד גדולים (משכורת שנתית) הביצועים ירדו.
לענייננו העולה מהמחקר הזה: שטיפ עד רמה מסוימת מעלה את השירותיות, אבל טיפ יותר מדי גדול יגרום לירידה בביצועים. (המלצר ישפוך עליכם את המרק מהתרגשות ...);)
לדעתי אספו נתונים גם מחברות אמיתיות.

• אהבתי
Reactions: AAA
משהו כזה.
אתה שוכח שזה נכון רק כל עוד אותו אדם מרוויח "מספיק כסף" כדי לחיות ברמת חיים שבעיניו היא טובה. כל המסקנה מהמחקר הזה מדברת על זה שבונוסים כספיים לאנשים שיש להם מספיק כסף לא מובילים לתפוקה טובה יותר...

פה אתה מדבר על שליח פיצה שמרוויח כנראה יותר קרוב למינימום, אז אני לא מבין איך יש קשר בין המחקר שאתה מרפרנס אליו לבין הנתונים.

אם אתה לא רוצה לשים טיפ, אל תשים, אבל לא צריך לשקר בנוגע לזה...

בתור שליח פיצה אני חייב לציין שאם אתם לא רוצים לתת טיפ - אל תעשו משלוח.
אני לא מסכן את חיי ונוסע על 60 קמש בגשם כדי להביא לכם מוצר ו5 שקלים אתם לא מוציאים מהכיס. מעבר לצרכנות מינימליסטית (שכבר סתרתם בהזמנת פיצה), צריכה להיות מידה של אנושיות וכבוד לזולת גם אם זה לא נוח כלכך, אחרי הכל מדובר בכמה שקלים בודדים.
תחשבו שאם לא השליח הייתם צריכים לצאת בגשם באופניים שלכם או באופנוע או במכונית לחפש חנייה ודלק, במקום זה שליח בן 20 מסכן את חייו כדי להביא לכם מוצר, בשביל הכמה שקלים האלה ראו בזה שכר לימוד שאם תעבוד קשה ותיקח סיכונים תרוויח. ולכם זה מייקר פיצה שאתם מזמינים פעמיים בשנה ב-15 שקלים בכולל.

אני לא מסכן את חיי ונוסע על 60 קמש בגשם כדי להביא לכם מוצר ו5 שקלים אתם לא מוציאים מהכיס. מעבר לצרכנות מינימליסטית (שכבר סתרתם בהזמנת פיצה), צריכה להיות מידה של אנושיות וכבוד לזולת גם אם זה לא נוח כלכך, אחרי הכל מדובר בכמה שקלים בודדים.
תחשבו שאם לא השליח הייתם צריכים לצאת בגשם באופניים שלכם או באופנוע או במכונית לחפש חנייה ודלק, במקום זה שליח בן 20 מסכן את חייו כדי להביא לכם מוצר, בשביל הכמה שקלים האלה ראו בזה שכר לימוד שאם תעבוד קשה ותיקח סיכונים תרוויח. ולכם זה מייקר פיצה שאתם מזמינים פעמיים בשנה ב-15 שקלים בכולל.
תפנה למעסיק שלך
מה קשור הלקוחות?
הם לא שכרו אותך ולא הכריחו אותך לעשות כלום
תדרוש את התשלום המגיע לך ממי ששלח אותך

@davidel , ברוך הבא לפורום.
אני מבין אותך, כשהייתי בגילך עבדתי בתחנות דלק, בדקתי שמן, מים וניגוב שמשות.
לא ציפיתי לטיפ ושמחתי כשקיבלתי.
המשלוח הוא חלק מהמוצר. נניח שפיצה עולה 45 ומשלוח 15 אז המוצר המוגמר = 60 ש"ח.
עכשיו, כשאני רואה את שליחי הפיצות או הטייק אווי מגיעים לשכונה, הקטנוע עמוס במשלוחים, נגיד 5-4 משלוחים. ז"א שהשליח ב 15 דקות מרוויח בין 10-20 למשלוח שזה בערך 60 ש"ח. וזה סכום מאוד יפה לשעה.
כן, יש שעות מתות ולא תמיד ניתן לתזמן 4 משלוחים לבניין או 2 בשכונה אבל בסך הכל, ועד כמה שזה נשמע אסבורד - אתה חלק מהמוצר.
בדרך כלל אני מאוד נחמד לחברים חדשים אבל מה שכתבת:
גורם לי להרים גבה ובקטנה גם אמירה מקוממת. אם לא יזמינו פיצה בגלל ה 'חובה' לתת טיפ אז תשאר מחוסר עבודה עם או בלי טיפ.
ועכשיו ג.נ - אני לא מזמין טייק אווי למיניהם ולא עמדתי במבחן הטיפ לשליחים, אבל, כאשר אני מקבל משלוח של מוצרים שדורשים פירוק אריזה והתקנה אני נותן טיפ וגם בנדיבות ע"פ יחס המתקין לסחורה. לשליחי UPS למינהם למשלוחים קטנים אני מסתפק בלהגיד תודה.

אני מקווה שכשאתה יורד מאוטובוס בין עירוני אתה נותן טיפ לנהג שנוסע 100 קמ"ש בגשם על כלי רכב גדול ומסכן את חייו. אם אתה לא רוצה לתת - אל תסע.
הוא לא מסכן את חייו כדי לספק לך מוצר (הגעה ממקום למקום) ו5 שקלים אתה לא מוציא מהכיס. מעבר לצרכנות מינימליסטית (שכבר סתרת כשלא הלכת ברגל), צריכה להיות מידה של אנושיות וכבוד לזולת גם אם לא נוח כלכך, אחרי הכל מדובר בכמה שקלים בודדים.
תחשוב שאם לא הנהג היית צריך לצאת בגשם באופניים שלך או באופנוע או במכונית לחפש חנייה ודלק, במקום זה נהג בן 60 מסכן את חייו כדי להביא לך מוצר, בשביל הכמה שקלים האלה ראה בזה שכר לימוד שאם תעבוד קשה ותיקח סיכונים תרוויח, ולך זה מייקר נסיעה שאתה משתמש בה אולי פעם בחודש.

ג"נ - אני חלש אופי ונותן טיפ לשליח פיצה :)

גורם לי להרים גבה ובקטנה גם אמירה מקוממת. אם לא יזמינו פיצה בגלל ה 'חובה' לתת טיפ אז תשאר מחוסר עבודה עם או בלי טיפ.
אני מקווה שכשאתה יורד מאוטובוס בין עירוני אתה נותן טיפ לנהג שנוסע 100 קמ"ש בגשם על כלי רכב גדול ומסכן את חייו. אם אתה לא רוצה לתת - אל תסע.
לא שאני מסכים עם הנוסח שלו,אבל בגדול יש מוסכמה חברתית לתת למלצרים ושליחים של אוכל טיפ,נכון זה מגוחך בדיוק כמו שעו"ד צריך להגיע בחליפה לבית משפט בחמסין.
אבל....כול עוד יש מוסכמה חברתית כזו זה מגעיל לא לתת טיפ,זה פשוט קמצנות וקצת גועל נפש.
זה שאתה לא חושב שטיפים הם דבר טוב לא אומר שלא צריך לתת אותם במצב הקיים בדיוק כמו שזה שאתה חושב שקרן השתלמות היא הטבה לא טובה לא אומר שאתה צריך לוותר אליה כול עוד היא קיימת.

הדרך הנכונה לדעתי לשינוי היא מלמעלה ע"י שינוי חוקים ו\או חברות שיודיעו ללקוחות שלהם שהטיפ מתומחר במחיר ואסור לשליחים\מלצרים\עובדים שלהם לקבל טיפ בשום צורה.

בדיוק כמו שזה שאתה חושב שקרן השתלמות היא הטבה לא טובה לא אומר שאתה צריך לוותר אליה כול עוד היא קיימת.
לא בדיוק.
קרן השתלמות זו הטבה חוזית, לא מוסכמה חברתית.
גם טיפ לשליח זה לא מוסכמה חברתית, אני לא בטוח בדיוק מה זה.

בכל מקרה, אני בטוח שגם התומכים הכי נלהבים של מתן טיפים, לא יצאו בגשם לכספומט ואז לפרוט בפיצוציה רק כי אין מטבעות בארנק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה המוסכמה החברתית לגבי שליחים מחברות שזהו עיסוקן (וולט, תןביס וכדומה)?
נותנים טיפ בנוסף לדמי המשלוח? אם כן האם טיפ דומה למשלוח "רגיל"?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א אתם עובדים שעתיים או חודשיים? פוסטים מאיכות נמוכה 28
ב מה אתם הייתם עושים נדל"ן 7
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 47
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה