Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
בסיכום ביצועים בib מופיעים לי שני המושגים הבאים:
Realized & Unrealized Performance Summary
Mark-to-Market Performance Summary
פירוש יבש של המושגים לא הבהיר מספיק מה השוני.
אשמח להסבר על ההבדלים בינהם.
כן, אבל מחשב את הרווחים לפי השכבות שבהן נרכשו ובהתאם לבחירת סוג המיסוי (LIFO, FIFO, MAX_LOSS וכו) ומתאים את עצמו לפי פעולה אקטיבית (מתי קנה וכמה)
ב MTM הוא פשוט השווי שיקבל המשקיע אם ימכור עכשיו את התיק שלו, בדרך כלל מחושב לצרכי ביטחונות, כאילו בסוף היום מכרת הכל ולמחרת קנית הכל מחדש
אתה מתכוון ש-IB מציגים רווח/הפסד בניכוי מס? אם כן, אני מניח שעבור ישראלים זה לא רלוונטי (כלומר, אני מניח ש-IB לא מחשבים לכל לקוח את המס הזר שהוא ישלם בעצמו), כך שבפועל זה אמור להיות זהה ל-MTM?
זה לא שכתבתי את המושגים אבל אנסה להסביר רק את התירגום של המושגים כפי שאני מבין אותם
MTM הוא מדידת הביצוע כאילו מכרת הכל בסוף תקופת הבדיקה, בלי קשר לאילו פוזיציות פתוחות בסוף תקופת הבדיקה
Realized\UN מתחשב במכירות שעשית בפועל עם הנייר, חלקם מכרת וחלקם השארת וזה מתחשב בפוזיציות הפתוחות וגם הסגורות
אני לא באמת יודע אם יש משמעות ל MTM מול Unrealized בנכס כמו מניה
כנראה זה כמו ההבדל בין IRR ל TWR, האחד תלוי בהפקדות משיכות (במקביל מכירות\קניות) והשני תלוי בסכום בלבד בסוף תקופת המדידה