• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סוגיית צביעת דירה לפני יציאה/כניסת דייר - אשמח לתובנות

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

deussex

משתמש רגיל
דירוג
498
שלום חברים,

בדירה גרים דיירים שהולכים להתחלף אחרי כמה שנים שגרו, וקיבלו דירה נקיה אחרי שפכטל, וצבע.
הם ביקשו להקדים לסיים את החוזה, עקב רכישת דירה, ובאתי לקראתם ומצאתי דייר, שנכנס ביום שהם יוצאים.

יש לי סעיף בחוזה שאומר שהדייר אמור לפני יציאתו למסור דירה אחרי שסתם את החורים שיצר, וצבועה (כמובן כמו שקיבלו אותה).

עכשיו אחרי שיצא לי לדבר עם אדם שהשכיר דירות, הוא אמר שהדבר האחרון שאתה רוצה הוא שדייר שלא יודע לצבוע יצבע את הדירה, ויעשה נזק - צבע לא אחיד, צבע על מסילות וכו' וכ'ו.

כמשכירי דירות, תוכלו לומר איך אתם מתנהלים עם הצבע ? צובעים בעצמכם, דורשים מהדיירים לצבוע עם איש מקצוע, מבקשים מהם לצבוע (תוך סיכון שמי שיצבע, נוגע פעם ראשונה במברשת) ?

אם אתם צובעים לבד, האם אתם יוצרים מרווח בין דייר שיוצא לדייר שנכנס, למטרה זו, כדי שיהיה לכם זמן לצבוע את הדירה (תוך הפסד מסויים של כמה הימים הללו ללא שוכר) ?

תודה לעונים.

תציע להם שאתה תביא את השיפוצניק ותתחלקו בעלויות.
אני פחות מחפש פיתרון נקודתי למצב כיום, אלא סקריפט או שיטה איך להתנהל עם הצביעה, עם כל דייר להבא...
איך אתה מתנהל באופן כללי בנושא הזה @חתול לילה ?

עכשיו אחרי שיצא לי לדבר עם אדם שהשכיר דירות, הוא אמר שהדבר האחרון שאתה רוצה הוא שדייר שלא יודע לצבוע יצבע את הדירה, ויעשה נזק - צבע לא אחיד, צבע על מסילות וכו' וכ'ו.
כאילו שזה כל כך שונה עם בעלי המקצוע בארץ.

איך מוצאים את הטובים? אני לא מתקמצן על בעלי מקצוע, הבאתי מישהו ממדרג ועדיין השאיר מלא צבע על הרצפה.
אני יכול להמליץ לך בפרטי על מישהו שעשה עבורי עבודה מעולה בלי להשאיר טיפת צבע אחריו. המחיר שלו גבוה יותר מהמחיר הסטנדרטי לצביעה, אבל בעיניי זה היה שווה את הכסף.

איך מוצאים את הטובים? אני לא מתקמצן על בעלי מקצוע, הבאתי מישהו ממדרג ועדיין השאיר מלא צבע על הרצפה.
כרגיל: המלצות.
מדרג זה משהו שלא הייתי מסתמך עליו.

אם לא כתבת בחוזה שהדירה צריכה להיות צבועה על ידי בעל מקצוע, לא תוכל לדרוש זאת מהשוכרים בדיעבד.
מצד שני אם מישהו שכר דירה לשנה, גם לא סביר בעיניי שיאלץ לקחת איש מקצוע בששת אלפים שקל.

אם חשובה לך איכות הצביעה, תצטרך אתה להיות זה שמזמין את בעל המקצוע. אם השוכר יהיה זה שמזמין בעל מקצוע, הוא ייקח את הזול ביותר.

דווקא נעזרתי בשנתיים האחרונות בכעשרה אנשי מקצוע ממדרג וכולם עשו עבודה מעולה.
לא עומדים בסטנדרטים שלי וגם מניסיוני יקרים, גם בגלל שצריכים להפריש מעשר למדרג.

גם אני עמדתי בפניסיטואציה דומה. ידעתי שאני אשפץ את הדירה לאחר הפינוי של השוכרים, אז הצעתי להם לשלם לי סכום מסויים כתוספת בתשלום השכירות האחרון ולצאת מהדירה ללא עלות נוספת מצידם.
הסכימו, הדירה הייתה במצב לא משהו ולאחר שכירות ממושכת. אכן בוצע השיפוץ לאחר מכן.

גם אני עמדתי בפניסיטואציה דומה. ידעתי שאני אשפץ את הדירה לאחר הפינוי של השוכרים, אז הצעתי להם לשלם לי סכום מסויים כתוספת בתשלום השכירות האחרון ולצאת מהדירה ללא עלות נוספת מצידם.
הסכימו, הדירה הייתה במצב לא משהו ולאחר שכירות ממושכת. אכן בוצע השיפוץ לאחר מכן.
תודה, אז דאגת להכניס את הדייר הבא, אחרי כמה ימים שהם יוצאים, שיהיה לך זמן לעבוד ?

דווקא נעזרתי בשנתיים האחרונות בכעשרה אנשי מקצוע ממדרג וכולם עשו עבודה מעולה.
נעזרת בסיטואציה כפי שתיארתי - של צביעת דירה לאחר שוכר ? אם כן - האם דאגת שיהיה מרווח בין השוכרים ואם כן, כמה ימים ?

תודה, אז דאגת להכניס את הדייר הבא, אחרי כמה ימים שהם יוצאים, שיהיה לך זמן לעבוד ?
השוכרים לא נכנסו גב לגב, כי לא יכולתי לתאם כך (לא גרה בישראל וזה מסובך מרחוק). אז חלפו כמה חודשים בין השכירויות אך זה היה בידיעה מלאה.

נעזרת בסיטואציה כפי שתיארתי - של צביעת דירה לאחר שוכר ? אם כן - האם דאגת שיהיה מרווח בין השוכרים ואם כן, כמה ימים ?
לא, זה היה לפני אכלוס. תיאמתי עם הצבע כמה שבועות לפני על תאריך העבודות.

לאחר 7 שנים יש הגדרה בחוק - מה שנקרא 'בלאי טבעי' וזה כולל צביעת דירה.
ז"א שלאחר 7 שנים לא ניתן לדרוש החזר מהשוכר על צביעת הדירה.
עברתי מספר דירות בחיי. לאחר שהות בדירה הרבה שנים לא שילמתי שום כלום כולל סתימת חורים.
לאחר עזיבת דירה עם חוזה קצר שילמתי סכום זעום סמלי כי לא היו נזקים ובעל הבית רצה רק ליפיף את הדירה.

עברתי מספר דירות בחיי. לאחר שהות בדירה הרבה שנים לא שילמתי שום כלום כולל סתימת חורים.
לאחר עזיבת דירה עם חוזה קצר שילמתי סכום זעום סמלי כי לא היו נזקים ובעל הבית רצה רק ליפיף את הדירה.
אם בחוזה רשום שצריך לצבוע (או לסייד זה קצת שונה אם היה סיד) דירה, אז כפי שהבנתי מעורך דין , זה לא משנה כמה זמן שוכרים דירה.

שילמת, כי היה סעיף כזה, או שזה סוג של לשלם לבעל הדירה על "הצבע" במקום שאתה תצטרך לצבוע ? זה היה מוסדר בחוזה, או שפשוט מרצון טוב ושיחה עם המשכיר ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Shnizelia פינת תסכול מהמין האנושי והפעם סוגיית התחממות כדור הארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
B סוגיית החפיפה בין קרנות הסל שוק ההון 1
ERE בלי ה E סוגיית המטבע של אחזקת ETF שוק ההון 12
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
מ צביעת דירה אוף טופיק 14
de dud צביעת הבית עם ילדים בסגר אוף טופיק 5
R צביעת קצבה מוכרת כשיש תשלום מעסיק על אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 2
ל צביעת דירה אחרי שכירתה אוף טופיק 37
מ "צביעת" הפסדים לצורך החזרי מס עתידיים שוק ההון 1
N צביעת שיער בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
G "צביעת" כספים בהפקדות לאפיקים פנסיוניים צרכנות פיננסית 36
N דירה להשקעה - כלים למשקיע המתחיל נדל"ן 0
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 27
Y מס שבח ומס דירה שניה נדל"ן 3
A מסירת דירה לפני טופס 4- איחור במסירה נדל"ן 0