• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן IJR ו-VOO. אשמח לשמוע את דעתכם

• פותח הנושא פותח הנושא rayzi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rayzi

משתמש סולידי
דירוג
20
פתחתי כאן שאלה מלפני כמה ימים ומפה לשם התיק שלי 100% על VOO.
עכשיו אם להיות כנה, לא מרגיש הכי בנוח עם ההשקעה על הסנופי לטווח ארוך. קשה לי לראות אותו נותן את אותם ביצועים כמו שהוא נתן עד עכשיו, אז חשבתי להקדיש אחוז גדול מהתיק ל-IJR (קרן סל של Small Caps).
אם נסתכל על ממוצע מכפיל הרווח העתידי של S&P 500 ו S&P 600 של הקטנות, אפשר לראות שהפוטנציאל של IJR גדול יותר.
אין ספק שהייתי מעדיף את הSPY כמו שכבר אמרתי, אבל הוא ממש יקר. כלכך הרבה חברות עם מכפילים כלכך גבוהים. אין ספק שכל החברות במדד הן איכותיות, אבל השווי לא מצדיק את זה. תסתכלו למשל על חברות"הערך" שנסחרות במכפילי רווח של 30+ עם צמיחה של אחוז לשנה, זה לא סביר פשוט.
בעיניי ה-BIG BOYS כאן, אתם באמת רואים את המדד נותן בממוצע 10%+- במשך 30-40 שנה מעכשיו עם איך שהוא עכשיו?

לכן חשבתי להקדיש אולי 60% ל-IJR ו40% ל-VOO. מה אתם חושבים על זה?

נערך לאחרונה ב:
אני מציע לך לעשות את התרגיל הבא.

תבחר נקודה שרירותית בעבר. על סמך הנתונים שהיו אז (גרפים, מכפילים, מה שבא לך) תחזה איזה משני מדדים יהיה מוצלח יותר. תבדוק מה באמת קרה ואם השיטה שלך עבדה.

אני מציע לך לעשות את התרגיל הבא.

תבחר נקודה שרירותית בעבר. על סמך הנתונים שהיו אז (גרפים, מכפילים, מה שבא לך) תחזה איזה משני מדדים יהיה מוצלח יותר. תבדוק מה באמת קרה ואם השיטה שלך עבדה.
מאד קשה לבחור נקודה ספציפית כי יש קורלציה כמעט מוחלטת, אבל במקרה של היום אפשר לראות שאין קורלציה בין הסנופי 500 לבין הסנופי 600.
בדיעבד, אם נסתכל על נתונים היסטוריים של שניהם נראה כי,
S&P 500:
הסנופי ב-25 שנה האחרונות: An investment of 1000$, since March 1997, now would be worth 8617.06$, with a total return of 761.71% (9.00% annualized).
הסנופי מאז 1972: An investment of 1000$, since January 1972, now would be worth 160530.50$, with a total return of 15953.05% (10.65% annualized).

S&P 600:
ב-25 שנה האחרונות: An investment of 1000$, since March 1997, now would be worth 11099.24$, with a total return of 1009.92% (10.11% annualized).
מאז 1972: An investment of 1000$, since January 1972, now would be worth 299677.66$, with a total return of 29867.77% (12.04% annualized).

וכמו שכבר אמרתי, אם נסתכל על נתונים סטטיטיים, נראה כי לסנופי 600 יש יותר פוטנציאל, אבל זה רק בעיניי. בגלל זה אני שואל פה כדי לשמוע אחרים כי איו ספק שרוב החברה כאן יודעים הרבה יותר ומנוסים יותר.
באמת שוקל בכובד ראש אם להשקיע את הרוב על ה-S&P 600 מאשר על S&P 500, קשה להחליט אבל.

נערך לאחרונה ב:
נראה כי לסנופי 600 יש יותר פוטנציאל, אבל זה רק בעיניי
לא ביקשתי לראות תשואות היסטוריות. ביקשתי הדגמה שהשיטה שלך עם מכפילים עובדת.

כי יש קורלציה כמעט מוחלטת
נכון מאוד.

קשה להחליט אבל.
ולכן יהיה בסדר גמור לחלק חצי-חצי אם זה מה שמשמח אותך.

מניות קטנות ובמיוחד מניות ערך קטנות הניבו תשואה עודפת בעבר. גם ללא תשואה עודפת זה הגיוני לפזר על מנת להקטין תנודתיות של התיק.
זה מה שאני עושה באופן אישי.
לא ייעוץ.

עכשיו אם להיות כנה, לא מרגיש הכי בנוח עם ההשקעה על הסנופי לטווח ארוך. קשה לי לראות אותו נותן את אותם ביצועים כמו שהוא נתן עד עכשיו, אז חשבתי להקדיש אחוז גדול מהתיק ל-IJR (קרן סל של Small Caps).
אם נסתכל על ממוצע מכפיל הרווח העתידי של S&P 500 ו S&P 600 של הקטנות, אפשר לראות שהפוטנציאל של IJR גדול יותר.
אין ספק שהייתי מעדיף את הSPY כמו שכבר אמרתי, אבל הוא ממש יקר. כלכך הרבה חברות עם מכפילים כלכך גבוהים. אין ספק שכל החברות במדד הן איכותיות, אבל השווי לא מצדיק את זה. תסתכלו למשל על חברות"הערך" שנסחרות במכפילי רווח של 30+ עם צמיחה של אחוז לשנה, זה לא סביר פשוט.
בעיניי ה-BIG BOYS כאן, אתם באמת רואים את המדד נותן בממוצע 10%+- במשך 30-40 שנה מעכשיו עם איך שהוא עכשיו?

חבל על כאבי הראש שלך, small cap תנודתיים יותר גם אם ההשערה שלך נכונה אתה תתחיל לאכול סרטים לצד השני ברגע שתראה את הראסל יורד משמעותית יותר מהסנופי במשך תקופה והמוח יתחיל לשדר לך שאולי טעית בהחלטה (ושאלות כמו "אתם באמת רואים את המדד נותן בממוצע 10%+- במשך 30-40 שנה מעכשיו עם איך שהוא עכשיו?" רק מוכיחות את טענתי, כאילו שיש פה מישהו שיכול לענות על זה)
נשמע לי שפסיכולוגית אתה תהיה רגוע יותר לדעת שיש לך גם סמול קאפ בתעודה ולא 100 אחוז mid ו large , ולזה הפתרון פשוט - VTI (גם אם זה רק 10 אחוז סמול קאפ)

נערך לאחרונה ב:
כמו שכתבו פה מדוע לא לקנות את שני המדדים ראסל 2000 וסנופי 500.
ולמה הניתוח עם מכפילים וכדומה יכול לחזות את העתיד?

אני חושב שאתה עושה overthinking על הנושא, אתה מנסה לעשות אופטימיזציה ללא יותר מידי ידע ומשגע את עצמך סתם. אתה רוצה להבין יותר? הפער בין להשקיע, בהצלחה, בין השקעה בתעודת סל על הסנופי לבין כל פורמט אחר(לפחות בהשקעה בעולם הציבורי ותוך כדי יחס סיכון/סיכוי טוב) הוא ע נ ק. דורש יכולות, טמפרמנט, ידע, ניסיון ועוד ...וכמובן לא מובטח. ואתה מצפה לתשובה מהירה וחותכת על הנושא(הבסת האינדקס) שבהגדרה יש מעט מאד אנשים שיודעים לעשות אותו...ומנסה לעשות את זה בכוח על ידי כמה סטטיסטיקות והנחות.

אתה מנסה לקשור ביחד כמה נושאים מהר בלי באמת להבין אותם ...קפצת בין לקנות ראנדומלית כמה מניות large cap לבין השקעה במדדי small cap? חבל שתשגע את עצמך ותעשה טעויות. אפשר לענות לך כאן על הבדלים במכפילים, על תשואה עתידית צפויה, הרכבי המדד, הסיכונים/סיכויים וכו...אבל זה רק תחילת המסע...מעניין אותך? תתחיל ללמוד...אבל אין כאן שום פתרון קל או מהיר או תשובה שתקבל שתעשה X ותביס את הסנופי.

יש כאן מספיק threadים של אנשים שהשמידו לעצמם את התיק על ידי השקעות לא נכונות, תלמד מטעויות של אחרים ...אין צורך לשלם את הקנס בעצמך...לקנות את "השוק" ולהיות "רק ממוצע" זה להיות מעל(בהרבה) הממוצע של רוב המוחלט של המשקיעים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
L מימוש קרן השתלמות אחת מתוך כמה ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ב ביצועי ת"א 35 לבין ביצועי קרן אירית שוק ההון 18
מ קרן סל קסם ת"א ביומד שוק ההון 0
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 5
Y פקדון דולרי/קרן כספית דולרית שוק ההון 6
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O קיזוז רווח קרן כספית מול ההפסדים האחרונים. שוק ההון 4
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R מכירת קרן כספית וקנית נייר ישראלי באותו יום שוק ההון 33
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
נ השקעה לטווח קצר לא קרן כספית שוק ההון 4
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R קרן השתלמות בסביבת אינפלציה גבוהה לעומת תיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J קרן השתלמות או משכנתא על 400K צרכנות פיננסית 35
O קרן KTF - שער קניה שוק ההון 5
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
ר קרן כספית שוק ההון 4
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
B Sp500 קרן ישראלית שוק ההון 14
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
י קרן המחקה את מדד מניות הטכנולוגיה הסיני שוק ההון 1
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 17
E קרן גידור בנאמנות שוק ההון 0
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Y קרן כספית או פיקדון? שוק ההון 2
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרן נאמנות בגידור שוק ההון 2
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
N מחפשת קרן אירית שלא חשופה לתנודות מטח שוק ההון 3
tonytony בדיקה האם קרן כספית היא מוגבלת שוק ההון 0
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה