**ארוך אבל בטוח שיעניין רבים**
היי אחרי כמה שנים של לימוד ובעקבות המשבר הנוכחי בשווקים אני מעוניין לרענן את תיק ההשקעות שלי.
קצת רקע: התכנון הוא תיק לטווח ארוך מאוד (10+ שנים) כשכל רבעון אוסיף בין 15-20 א' שקל.
התכנון בגדול הוא להיצמד לקרנות איריות הנסחרות בארץ בלבד (מטעמי עצלנות בעיקר) כשהאלוקציה בתיק היא:
40% CSPX
15% SMEA
10% EIMI
10% מניות ספיציפיות (בשביל הלימוד בעיקר)
10% איביאי מחקה REIT US SOL (בשביל החשיפה לנדל"ן)
5% אג''ח (טרם נקבע איזה ואשמח להמלצות ונימוקים)
10% קרן סל של מניות קטנות (משהו כמו Msci USA small caps value index רק רצוי בסחירות בישראל)
מספר שאלות שאשמח לעזרה כאן:
סליחה על אורך הפוסט ותודה מראש לעוזרים !!
היי אחרי כמה שנים של לימוד ובעקבות המשבר הנוכחי בשווקים אני מעוניין לרענן את תיק ההשקעות שלי.
קצת רקע: התכנון הוא תיק לטווח ארוך מאוד (10+ שנים) כשכל רבעון אוסיף בין 15-20 א' שקל.
התכנון בגדול הוא להיצמד לקרנות איריות הנסחרות בארץ בלבד (מטעמי עצלנות בעיקר) כשהאלוקציה בתיק היא:
40% CSPX
15% SMEA
10% EIMI
10% מניות ספיציפיות (בשביל הלימוד בעיקר)
10% איביאי מחקה REIT US SOL (בשביל החשיפה לנדל"ן)
5% אג''ח (טרם נקבע איזה ואשמח להמלצות ונימוקים)
10% קרן סל של מניות קטנות (משהו כמו Msci USA small caps value index רק רצוי בסחירות בישראל)
מספר שאלות שאשמח לעזרה כאן:
- מה דעתכם על האלוקציה בתיק (יודע שיכול להיות כפילויות כאלו ואחרות ושלא חכם לחפש מניות ספציפיות אבל זה מאוד מעניין אותי אז אני זורם על זה קצת)
- שווקים מתעוררים - לאחרונה קראתי בכמה מקומות (ביניהם גם הסולידית צייצה את זה בטוויטר) שזה היה עשור אבוד למי שהשקיע בשווקים המתועררים - זה נכון? בהתחשב בעובדה גם שסין היא נתח גדול מאוד מהמדד זה לא מסוכן?
- אשמח להמלצה לחלק האג''חי בתיק (התחלתי לקרוא אבל די הולך לאיבוד שם במיוחד עם שינויי הריבית בתקופה הקרובה)
- אשמח לדעתכם על קרן הREIT שבחרתי (עד כה עשתה יופי של עבודה אבל גם פה הולך לאיבוד)
- אשמח להמלצה לקרן סל של מניות ערך קטנות שנסחרת בארץ
- כמו שרואים לא הכנסתי פה את ישראל בכלל למרות שאני מאמין בשוק המקומי מאוד. מה דעתכם?
סליחה על אורך הפוסט ותודה מראש לעוזרים !!