• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

החלטות חשובות, אשמח לעזרה

אריקנבון

משתמש רגיל
דירוג
46
בעקבות השינוי הקיצוני בנסיבות, אני בוחן מחדש את התכניות שלי. ביולי פתחתי חשבון בib עם רוב החסכונות הנזילים שלי, עם אופק השקעה של 5 שנים. התיק חטף מכה משמעותית בתקופה הזו, וירד בקרוב ל10%. עם כמה שזה לא נעים, עד המלחמה לא התכוונתי לעשות שינויים. כרגע, אני מחשב מסלול מחדש. לקחתי את המשפחה לחול, וכל עוד יש סכנה משמעותית למלחמה בצפון אני לא רואה אותנו חוזרים. אין לי אפשרות לעבוד מחול, וזה אומר שריפת חסכונות בקצב גבוה. אם יהיה מדובר בחודש חודשיים אז אני לא חייב לגעת בתיק, יש חסכונות בבנק וכו. אבל לתקופה ארוכה יותר בהחלט יתכן שאצטרך את הכסף שבib, ואני חושש מתסריט של מלחמה משמעותית, שגם יחייב אותי לתקופה ארוכה בחו"ל ולמכירת חלקים מהתיק וגם יפיל חזק את השוק העולמי חזק ויכווץ את התיק. אשמח לדעתכם

וגם יפיל חזק את השוק העולמי חזק
נשמע לי קצת היסטרי. אנחנו גרגר חול ביחס למלחמה באוקראינה.

בלי קשר, מעניין לראות איך השקעה לטווח ארוך הופכת להשקעה לטווח קצר. כנראה יש מה ללמוד מזה.

במקרה של מלחמת העולם השלישית יש מצב שיפיל את התיק אחרת פחות סביר
רק שאלה: יש לך נדלן בארץ?
מה השווי שלו יחסית לתיק בIB?
שווה אולי לשקול לקחת מימון כנגדו?
מה התוכניות שלך לעתיד הלא ידוע?
איך אתה חושב לייצר הכנסה?

קחתי את המשפחה לחול, וכל עוד יש סכנה משמעותית למלחמה בצפון אני לא רואה אותנו חוזרים. אין לי אפשרות לעבוד מחול, וזה אומר שריפת חסכונות בקצב גבוה. אם יהיה מדובר בחודש חודשיים אז אני לא חייב לגעת בתיק, יש חסכונות בבנק וכו. אבל לתקופה ארוכה יותר בהחלט יתכן שאצטרך את הכסף
נראה כמו חשש מוגזם -
הגירה לפי תוכנית מסודרת זה דבר אחד,
ובריחה זמנית ללא אפשרות לעבוד מחו"ל + שריפת חסכונות זה דבר אחר לגמרי...

שווה לדעתי לשקול במקום זה פתרונות אחרים.
למשל שכירות זמנית של דירה עם ממ"ד באיזור בטוח יחסית בארץ.

במקרה של מלחמת העולם השלישית יש מצב שיפיל את התיק אחרת פחות סביר
רק שאלה: יש לך נדלן בארץ?
מה השווי שלו יחסית לתיק בIB?
שווה אולי לשקול לקחת מימון כנגדו?
מה התוכניות שלך לעתיד הלא ידוע?
איך אתה חושב לייצר הכנסה?
יש דירה בארץ והוא שווה פי 3 מהתיק, (מזל שאי אפשר לראות את מחיר השוק שלה בכל רגע ) אבל מה היתרון של לקחת מימון בריבית גבוהה עכשיו? (אם זה בכלל אפשרי)
כרגע אין תכניות מעבר לשבועות הקרובים, אי הוודאות גדולה ואנחנו חושבים מה אפשר לעשות

נשמע לי קצת היסטרי. אנחנו גרגר חול ביחס למלחמה באוקראינה.

בלי קשר, מעניין לראות איך השקעה לטווח ארוך הופכת להשקעה לטווח קצר. כנראה יש מה ללמוד מזה.
אם תתפתח מלחמה אזורית שתכלול את ארה"ב ואירן אני לא רואה איך השווקים לא חוטפים מכה משמעותית.

אתם לא מפחדים מתסריט של מלחמה בלבנון עם אלפי טילים שישמידו את תחנות הכוח, נמלים, מתקני התפלה ושדות התעופה? אני רואה את אוקראינה ומדמיין אותנו

אתה כרגע לא ישן טוב בלילה בגלל מספר סיבות.
על המלחמה אתה לא שולט, על התיק, כן.
הייתי מוריד סיכון גם במחיר של קיבוע הפסד. בסביבת הריבית על אגח היום זה לא כל כך נורא.

אתה מבין את הסיטואציה טוב מאוד.
מצד אחד - השקעת את כל הכסף הנזיל שלך לטווח ארוך, ומן הצד שני לא שמרת קרן חירום ל 3-6 חודשי מחיה שתוכל להתקיים ממנה בתרחיש קיצון.

אני לא מכיר דרך לרבע את המעגל, אם אתה רוצה להישאר בחו"ל ללא הכנסה - תמכור חלקים מהתיק שלך בהפסד או שתייצר הכנסה בחו"ל.

הדבר הכי חשוב (פיננסית) שאתה יכול להפיק מהסיטואציה הוא היכרות טובה יותר עם סיבולת הסיכון שלך במחיר זערורי של 10% מסכום של כמה חודשי מחיה, לדעתי שווה.

לגבי עבודה מחוץ לישראל, מוזמן לחפש בפורום מידע ואולי לפתוח שרשור נפרד.

סיבולת הסיכון נמדדת בדיוק במשברים ולא בשגרה.
כמו שוורן באפט תמיד אומר, כשכולם בורחים, תקנה, כשכולם קונים, תברח.
מאוד קל היה בשגרה להגיד ״אני משקיע בסיכון גבוה לטווח ארוך״.

גם בקורונה חשבו שסוף העולם מגיע.

אתה מבין את הסיטואציה טוב מאוד.
מצד אחד - השקעת את כל הכסף הנזיל שלך לטווח ארוך, ומן הצד שני לא שמרת קרן חירום ל 3-6 חודשי מחיה שתוכל להתקיים ממנה בתרחיש קיצון.

אני לא מכיר דרך לרבע את המעגל, אם אתה רוצה להישאר בחו"ל ללא הכנסה - תמכור חלקים מהתיק שלך בהפסד או שתייצר הכנסה בחו"ל.

הדבר הכי חשוב (פיננסית) שאתה יכול להפיק מהסיטואציה הוא היכרות טובה יותר עם סיבולת הסיכון שלך במחיר זערורי של 10% מסכום של כמה חודשי מחיה, לדעתי שווה.
האמת שכן יש לי קרן חירום, ספציפית 150 אלף ש"ח בקרן כספית (50 מתוכה כבר המרתי לדולר ). אולי זה נשמע מוגזם לחלק מכם - אבל במקרה של מלחמה בפול סקייל, התסריט שלי הוא שזה לא יספיק, ואדרש גם לשנה של מחייה מחסכונות

האמת שכן יש לי קרן חירום, ספציפית 150 אלף ש"ח בקרן כספית (50 מתוכה כבר המרתי לדולר ). אולי זה נשמע מוגזם לחלק מכם - אבל במקרה של מלחמה בפול סקייל, התסריט שלי הוא שזה לא יספיק, ואדרש גם לשנה של מחייה מחסכונות

לא ציינת את זה בהתחלה, אז תתחיל לחיות מזה בינתיים ותראה לאן דברים מתפתחים.

בכל מקרה, אם אתה חושש שגם זה לא יספיק לך אז ההמלצה הקודמת שלי עומדת בעינה - תתאים את הרכב הנכסים שלך לסיבולת הסיכון שלך, עכשיו כשאתה מבין טוב יותר מה זה חירום מבחינתך וכמה כסף אתה צריך.

לדעתי האישית - לברוח מהארץ ללא הכנסה זו לא תכנית טובה, אבל קטונתי.

לא ציינת לאן עברת. אם אתה במזרח אירופה, למשל, זה שונה מאוד מאשר עלויות המחייה במדינות היקרות באירופה.

שנה עם ילדים מחוץ לבית זו היערכות שונה לגמרי תמצא את המדינה הכי זולה שמוכנה לקבל אותך ושאתה מסוגל לדמיין שילדיך יחיו בה ותבדוק כמה עולה לגור בה שנה.
הסכום הזה צריך להיות זמין, לדעתי.

סיבולת הסיכון נמדדת בדיוק במשברים ולא בשגרה.
כמו שוורן באפט תמיד אומר, כשכולם בורחים, תקנה, כשכולם קונים, תברח.
מאוד קל היה בשגרה להגיד ״אני משקיע בסיכון גבוה לטווח ארוך״.

גם בקורונה חשבו שסוף העולם מגיע.
אני לא יודע עם הייתי מגדיר את זה כסיבולת סיכון - כי בניגוד למשבר עולמי שבו השוק קורס אין סכנה לחיים שלך ובמקרה הזה הסיטואציה לא מגיע מכיוון הכלכלי,
זה יותר קשור לקרן חירום

אתם לא מפחדים מתסריט של מלחמה בלבנון עם אלפי טילים שישמידו את תחנות הכוח, נמלים, מתקני התפלה ושדות התעופה?
חיזבאללה זה לא רוסיה וישראל לא אוקראינה. גם אם הם יכולים לשלוח אלפי טילים, המחיר עבורם יהיה כבד מדי אז בשביל מה? הם כבר רואים מה הטיפשות של החמאס גורמת לתושבים ולהם עצמם.
במלחמת לבנון השניה גרנו בגבול הצפון עם שני ילדים בגילאי יסודי-חט"ב. חצי מהזמן בילינו שם וחצי מהזמן גרנו אצל קרובי משפחה בכל מיני מקומות בארץ.
אני מודה שבסביבה שלי אף אחד לא מעלה על דעתו לברוח לחו"ל, אבל גיליתי שיש סביבות אחרות בהן זה כנראה נורמטיבי יותר, אם כי גם שם זה באחוזים קטנים מאד.
אין לי אפשרות לעבוד מחול
שווה לדעתי לשקול במקום זה פתרונות אחרים.
למשל שכירות זמנית של דירה עם ממ"ד באיזור בטוח יחסית בארץ.
לא צויין מה משלח היד של הפות"ש, אבל במבצע ענבי זעם (1996) הבאנו את הילדים (בני 5,2) לקרובי משפחה רחוק מהגבול וכל יום אחד מאיתנו נסע לעבודה בגבול והשני נשאר עם הילדים ולמחרת התחלפנו.
מצד שני, לחרדות אין מוצא. זאת בריחה מתמדת עד שמטפלים בבעיה עצמה. דעתי האישית בלבד.

חיזבאללה זה לא רוסיה וישראל לא אוקראינה. גם אם הם יכולים לשלוח אלפי טילים, המחיר עבורם יהיה כבד מדי אז בשביל מה? הם כבר רואים מה הטיפשות של החמאס גורמת לתושבים ולהם עצמם.
נכון, אבל הטיעון הזה מצלצל לי כמו "חמאס מורתע". הם הוכיחו שהשיקולים שלהם אחרים והם מוכנים להקריב הרבה מאוד בשביל להיפטר מאיתנו. מה גם שהאצבע על הכפתור היא לא 100% לבנונית. האייתולות ישמחו לשלם בדם לבנוני.

לא צויין מה משלח היד של הפות"ש, אבל במבצע ענבי זעם (1996) הבאנו את הילדים (בני 5,2) לקרובי משפחה רחוק מהגבול וכל יום אחד מאיתנו נסע לעבודה בגבול והשני נשאר עם הילדים ולמחרת התחלפנו.
אני עוסק בפיתוח עסקי בחברה גדולה אבל מאוד מקומית. לא משהו שיהיה פשוט לנייד למקום אחר.
.
מצד שני, לחרדות אין מוצא. זאת בריחה מתמדת עד שמטפלים בבעיה עצמה. דעתי האישית בלבד.
אני דווקא חושב שאני הנורמלי וכל היתר משוגעים. אבל ברצינות, אני מודה שאני חרד, אבל בכללי אני ממש לא טיפוס חרד אם כבר להיפך. אבל מלחמת לבנון 3 מפחידה אותי מאוד

נערך לאחרונה ב:
כל אחד צריך להחליט מה מפחיד אותו ולפעול בהתאם. אם אתה מפחד ממלחמה עולמית ופגיעה בכלכלה העולמית, תמיר את התיק כולו, קנה זהב, פיזית או לא פיזית (ובמקרה שלא פיזית, לא דרך מוסדות פיננסיים ישראלים). זה הכי דפנסיבי שאתה יכול להיות. לא המלצה ולא ייעוץ ולא נעליים.
לא כל כך ברור לי איזו עזרה אתה רוצה, כי לא שאלת שאלות. אמרת שאתה מבוהל, וכרגע לא בארץ. אולי תנסה לשאול שאלות יותר קונקרטיות, ואז אפשר יהיה לעזור.
המצב מפחיד, אבל כדאי קודם כל רגע לנשום. ומי שהיה חי בזמן מלחמת המפרץ יוכל להעריך את השורה הבאה: "ולא להזריק אטרופין..."

לא כל כך ברור לי איזו עזרה אתה רוצה, כי לא שאלת שאלות. אמרת שאתה מבוהל, וכרגע לא בארץ. אולי תנסה לשאול שאלות יותר קונקרטיות, ואז אפשר יהיה לעזור.
שאלתי. ההתלבטות שלי היא האם לשנות אסטרטגיה בעקבות המצב ולמכור חלק בהפסד

למכור בהפסד ומה לעשות עם הכסף?
אף אחד לא יודע מה יהיה פה מחר. העולם יכול להעלם והעולם יכול לא. לדעתי, ככל שאתה מצמיד את עצמך לחלקים יותר גדולים בעולם, כך הסיכוי שלך להפסד יורד. לדוגמא, לדעתי, עדיף שוק המניות העולמי מול המקומי. לדעתי, זה תמיד נכון ובטח עכשיו.
האם אתה שואל אם עדיף למכור עכשיו לפני שיהיה לך עוד פחות?
שוב, זה נשמע שאתה מודאג ובחרדה, אז יכול להיות שיהיה לך עדיף לדעת שיש לך סכום מובטח. וזה הסכום שיש לך עכשיו במכירה.
אבל השאלה מה לעשות איתו? זו שאלה יותר מורכבת.
אם אתה לא ישן בגלל מה שקורה בישראל, לא הייתי משאיר את הכסף בישראל.
לא יעוץ וכו' וכו'.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B החלטות בנוגע לביטוח מנהלים וקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
stevexcx החלטות גורליות התפתחות אישית 1
T יוקר המחיה בכלל ומשבר הדיור בפרט והשפעתו על קבלת החלטות של הדור הצעיר ביחס למדינה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 31
J זוג צעיר לפני רכישת דירה, עזרה בכמה החלטות פיננסיות בבקשה נדל"ן 16
י.ג החלטות לשנה החדשה התפתחות אישית 7
O התייעצות עם אנשי מקצוע לפני קבלת החלטות פיננסיות משמעותיות? שוק ההון 11
M קבלת החלטות בתחילת הדרך התפתחות אישית 8
H איך אתם מתגברים על החלטות גרועות? אוף טופיק 8
S קבלת החלטות אוף טופיק 19
רוטב פיצה עת להחלטות חשובות שוק ההון 4
K יציאה לפנסיה בגיל 67 - נקודות והחלטות חשובות שצריך להכיר צרכנות פיננסית 3
לא חשוב שמות נקודות חשובות בחוזה של בית ההשקעות שוק ההון 20
נ משכיר/שוכר - נקודות חשובות בחוזה שכירות משנה נדל"ן 5
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
D אשמח לקבל המלצה על בנק יחסית הוגן ושירותי לחשבון סטודנט צרכנות פיננסית 2
D מרגיש שאני מדשדש בפן השקלי בהשקעות - אשמח לעצה שוק ההון 7
א השקעה התחלתית אשמח להכוונה האם היא נכונה שוק ההון 3
א משוחרר משירות קרבי - אשמח לעצה לעתיד שוק ההון 2
ב אשמח לטיפים בהתנהלות מול מס רכוש אוף טופיק 0
divorce+5 אשמח להציג את עצמי ולהכיר חברים פה יומני מסע אישיים 34
נ אני מתחיל. אשמח לכמה שאלות...=) מיסים 1
E תאונה קלה ברכב לא באשמתי - אשמח להתייעץ אוף טופיק 15
כ הצעת משכנתא לגישור שקיבלתי היום אשמח לחוות דעתכם נדל"ן 7
O קו ראשון למסילת רכבת קלה - אשמח לדיעות נדל"ן 2
Elliott אשמח לעצה, מתוסכל התפתחות אישית 6
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
מ תיק השקעות אישי אשמח לחו"ד שוק ההון 15
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20
N אשמח לחוות דעת - ריביות משכנתא נדל"ן 5
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
ת אשמח לעזרה - פנסיה לאשה בת 53 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O אשמח לסיוע ממי שהתנסה במעבר מחשבון סוג cash לmargin בIBKR? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
O אשמח להכוונה ממי שהתנסה בזה מעבר מחשבון קאש למארגין בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
F אשמח לקבל חוות דעת מה לשפר בפנסיות/השתלמות/גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O אשמח לעזרתכם - השקעה בבת ים נדל"ן 18
הירהורים אשמח לחוות דעתכם על העסקה הזו בר"ג נדל"ן 22
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N לא מסתדרים לי הסכומים במכירת אופציות, אשמח לעזרתכם מיסים 2
מ מחפשת את עצמי בקריירה- אשמח לעזרה התפתחות אישית 6
לב מישקין קושי בעבודה עם קולגה - אשמח לתובנות אוף טופיק 32
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
Homer תיק סולידי חו"ל - אשמח להערות והארות שוק ההון 3
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
S ניהול סיכונים ככל שמתקרבים לגיל הפרשיה - אשמח לשמוע עצות פרקטיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4

נושאים דומים

Back
למעלה