• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרנות מחלקות/צוברות אשמח לעזרה בבקשה

• פותח הנושא פותח הנושא Soundofsilence
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Soundofsilence

משתמש רשום
דירוג
2
שלום אני חדש פה, אני בן 23 סטודנט פתחתי היום תיק השקעות (בברוקר זר, העולמית IB) ואשמח להתייעץ איתכם.
אני מעונין להשקיע לטווח של 20-30 בצורה פאסיבית בקרנות מחקות מדד (אחריי שאסיים את התואר ואקבל משכורת להזרים סכום משמעותי כל פרק זמן מסוים חודש? רבעון?), (נכון לרגע זה 100%) אני מאוד מתלבט בין קרנות איריות לאמריקאיות. (צוברות/מחלקות)
כיוון שאני חוסך להרבה מאוד זמן יש לי חשש הגיוני כלפיי מס הירושה שנתקלים בו כאשר מוכרים את המנייה.
לפי המחקר שעשיתי כפל המסר בקרנות האיריות לא כזה נוראי כיוון שאפקט ריבית דריבית מאוד משמעותי לטווח הארוך.
במידה ורובכם מסכימים איתי שבמקרה שלי יש לבחור את הקרן האירית (ואם לא אשמח מאוד לעזרה זה רק מהמחקר שלי)
איזה קרן הייתם בוחרים? אני סבור כי ב20-30 הכלכלה האמריקאית תמשיך להוביל לכן אני מעוניין להשקיע בspy.
אני חושב שהבחירה הכי מתאימה לי היא Cspx
אשמח לשמוע דעות, ואם אתם חושבים שאני עושה שטוח אשמח גם לשמוע אני חסר ניסיון וכמובן שאקשיב לכל דעה.

גוגל: הסולידית מייק

גוגל: הסולידית מייק
מה הרקע שלך שמאפשר לך את הקביעה הזו?

+ @לארוצה הקדים אותי בשנייה
היי, תודה על המענה המהיר מעריך.

קראתי שמה את הפוסט, הייתי שמח אם הייתי יכול לקבל מענה פרטני בהתאם לנתונים שציינתי פה (כמובן לא המלצה)

לגביי הרקע אני סטודנט לכלכלה חשבונאות בלבד, אין לי שום רקע מרשים זאתי רק דעתי בלבד יכול להיות מאוד שאני טועה כמובן.

קראתי שמה את הפוסט, הייתי שמח אם הייתי יכול לקבל מענה פרטני (כמובן לא המלצה)
ברגע שבחרת להשקיע רק בשוק האמריקאי, כפרת בעקרון השוק היעיל.
הרי כל אותם טריליארדי דולרים שמושקעים מחוץ לארה"ב אינם כסף טיפש.

אם יש לך סתירה לעקרון השוק היעיל, זה מינימום פרס נובל בכלכלה.
עד שלא פיתחת הוכחה כזו, רצוי לפזר את ההשקעה.

ברגע שבחרת להשקיע רק בשוק האמריקאי, כפרת בעקרון השוק היעיל.
הרי כל אותם טריליארדי דולרים שמושקעים מחוץ לארה"ב אינם כסף טיפש.

אם יש לך סתירה לעקרון השוק היעיל, זה מינימום פרס נובל בכלכלה.
עד שלא פיתחת הוכחה כזו, רצוי לפזר את ההשקעה.
מבין את דברייך בהחלט אשקול שוב, במקרה כזה אוכל להשקיע במדד העולמי וישנה הקרן האירית של בלאקרוק iwda שגם עליה שמתי עין, כנראה ש80 אחוז ממנה מורכבת מחברות אמריקאיות בכל מקרה. (אבל לא בדקתי לעומק אז אולי אני מדבר שטויות)

מבין את דברייך בהחלט אשקול שוב, במקרה כזה אוכל להשקיע במדד העולמי וישנה הקרן האירית של בלאקרוק iwda שגם עליה שמתי עין, כנראה ש80 אחוז ממנה מורכבת מחברות אמריקאיות בכל מקרה. (אבל לא בדקתי לעומק אז אולי אני מדבר שטויות)
מצויין. בכל מקרה להרחבה

גוגל: הסולידית מדד אמריקאי או עולמי

תמצא שם מספיק חומר קריאה.

מצויין. בכל מקרה להרחבה

גוגל: הסולידית מדד אמריקאי או עולמי

תמצא שם מספיק חומר קריאה.
תודה רבה לך אני אקרא שוב אולי פספסתי דברים חשובים.

אני אשמח לשמוע עוד דעות לגבי כל מה שנאמר פה, תודה רבה לכולם.

איזה פרטים מבדילים אותך ממייק שרוצה להשקיע רק בשוק האמריקאי?
אני לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו דבר, אבל הפוסט שאני ראיתי זה בחור אומר לי בדיוק מה להשקיע ולא מסביר למה בכלל, אז לא התרשמתי מהעניין.

ואני הייתי שמח שבחור/ה עם ניסיון היו יכולים להגיד לי כן לדעתי זה רעיון טוב/לא טוב, והייתי שמח בהתחשב לכל הנתונים שציינתי (גילי, טווח השקעה של 20-30 שנה, השקעה פאסיבית עם תוספות של פעימות בקצב מסוים) אם קרן אירית מחקה מדד זה באמת פיתרון טוב בשבילי.

איזה פרטים מבדילים אותך ממייק שרוצה להשקיע רק בשוק האמריקאי?
אם מייק אינו מעוניין להשקיע דרך בית השקעות ישראלי ומעדיף את הברוקר האמריקאי ******************* (להלן, IB) בגלל סיבות שיוזכרו בהמשך:

א. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בכל העולם, אך חושש ממס ירושה:
יקנה את VWRA העולמית הצוברת של וונגארד (דמי ניהול 0.22%).

אופציה מעט פחות פופולרית היא שילוב של צמד הקרנות האיריות הצוברות של וונגארד VHVE (קרן על שווקים מפותחים) ו-VFEA (קרן על שווקים מתפתחים) ביחס של 1:9 לטובת VHVE (דמי ניהול משולבים: 0.13%~).

ב. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בכל העולם, ואינו חושש ממס ירושה:
יקנה את הקרן האמריקאית VT של וונגארד (דמי ניהול: 0.07%) או שילוב של VTI ו-VXUS (דמי ניהול משוקללים: 0.045%~).

ג. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בארה"ב בלבד, אך חושש ממס ירושה:
יקנה את הקרן האירית הצוברת VUAA של וונגארד או את הקרן האירית הצוברת CSPX של בלאקרוק, שתיהן בדמי ניהול של 0.07%. אין טעם להתלבט בין השתיים.

ד. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בארה"ב בלבד, ואינו חושש ממס ירושה:
יקנה את הקרן האמריקאית VTI של וונגארד (דמי ניהול: 0.03%).

אתה מדבר על זה?

בדיוק. את ההסבר מדוע, תוכל לקרוא בדיון שם, ואם יש שאלות תוכל גם להצטרף לדיון באותו השרשור. בינתיים אני לא חושב שזיהיתי איזשהו נתון שמבדיל אותך ממייק.
שוב שלום, באמת שקראתי עשרות עמודים שמה.
חשבתי לעצמי מה מייק היה עושה:
60 אחוז - cspx
40 אחוז - vwra
ככה מייק בעיקר שם את רוב כספו במה שהוא מאמין בו אך יחסית מפזר את כספו, מייק עושה בשכל?

חשבתי לעצמי מה מייק היה עושה:
60 אחוז - cspx
40 אחוז - vwra
ככה מייק בעיקר שם את רוב כספו במה שהוא מאמין בו אך יחסית מפזר את כספו, מייק עושה בשכל?
האלוקציה של VWRA לארה"ב היא 60%~, כלומר החלוקה שציינת יוצרת אלוקציה של 84%~ לארה"ב ו-16%~ לשאר העולם.
אם זה מה שאתה מחפש לך על זה. האם זו החלטה נכונה? אף אחד לא יוכל לומר לך מהסיבה הפשוטה שלא ניתן לקבוע מראש מי ייתן תשואה גבוהה יותר ב-20-30 שנים הבאות (מדד שעוקב רק אחרי ארה"ב או מדד שעוקב אחרי כל העולם). יש כאן אנשים שמאמינים שארה"ב תמשיך להיות דומיננטית ויש כאלה שמאמינים בדיוק להיפך :)
כל שנותר לך לעשות זה להחליט במה אתה מאמין, לבנות את התמהיל בהתאם ולהשקיע בעקביות ע"ס ההחלטה שלך.

אם זו הקצאה שתוכל להתמיד בה לאורך זמן, אז כן.
סלח לי על הבורות, למה שלא אוכל? האם זה מסובך?
האלוקציה של VWRA לארה"ב היא 60%~, כלומר החלוקה שציינת יוצרת אלוקציה של 84%~ לארה"ב ו-16%~ לשאר העולם.
אם זה מה שאתה מחפש לך על זה. האם זו החלטה נכונה? אף אחד לא יוכל לומר לך מהסיבה הפשוטה שלא ניתן לקבוע מראש מי ייתן תשואה גבוהה יותר ב-20-30 שנים הבאות (מדד שעוקב רק אחרי ארה"ב או מדד שעוקב אחרי כל העולם). יש כאן אנשים שמאמינים שארה"ב תמשיך להיות דומיננטית ויש כאלה שמאמינים בדיוק להיפך :)
כל שנותר לך לעשות זה להחליט במה אתה מאמין, לבנות את התמהיל בהתאם ולהשקיע בעקביות ע"ס ההחלטה שלך.
תראה, האיום הכי גדול על ארהב היא סין, אני לא רוצה להשקיע בסין כי היא מדינה דיקטטורית שיכולה לעשות מה שבא לה להעלים חברות וכו, אולי אני מדבר מעל הפופיק אבל ככה אני רואה את הדברים נכון לרגע זה.

סלח לי על הבורות, למה שלא אוכל? האם זה מסובך?
מכיוון שיהיו שנים שבהן אירופה תוביל. ואז אתה תאכל את עצמך על הטעות ותעבור להקצאה ההפוכה, בדיוק לפני שהמגמה תתהפך...
בקיצור, גם תחיה במתח וגם תשיג תשואה נמוכה יותר.
בגלל זה הכי פשוט להקצות לפי משקל כלל השוק ולשכוח מהעניין.

מכיוון שיהיו שנים שבהן אירופה תוביל. ואז אתה תאכל את עצמך על הטעות ותעבור להקצאה ההפוכה, בדיוק לפני שהמגמה תתהפך...
בקיצור, גם תחיה במתח וגם תשיג תשואה נמוכה יותר.
בגלל זה הכי פשוט להקצות לפי משקל כלל השוק ולשכוח מהעניין.
תראה, לא משנה איזה קרן סל אני אבחר (או שילוב) אני אלך עם האסטרטגיה עד הסוף, לא אמכור לא אקנה אני אאבד את אפקט ריבית דריבית.
בגלל זה כל כך מתלבט ולא רוצה לישות טעויות.
האמת הפתעת אותי עם אירופה, אפילו לא עלה בדעתי שדבר כזה באמת עלול לקרות.

היסטורית בוודאי שהיו תקופות עם תשואות גבוהות יותר מחוץ לארה"ב.

ולגבי העתיד, מה אתה מסיק מנתוני החוב של ארה"ב על הצפוי למדינה? אתה לא רואה פה סיכון?
נכון ארהב היא המדינה עם החוב הגדול ביותר בעולם, אבל היא גם המדינה היחידה שמדפיסה דולרים, וכמעט כל העולם מתנהל בדולרים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A קרנות איריות מחלקות לעומת איריות צוברות שוק ההון 5
Jane Doe קרנות צוברות/מחלקות - תקציר מנהלים שוק ההון 2
Yevgeny גליון השוואת תשואה - קרנות צוברות מול מחלקות שוק ההון 21
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
ה איך מנתחים קרנות מחלקות ? שוק ההון 9
W קרנות אמריקאיות מחלקות, לעומת קרנות איריות שוק ההון 2
ז קרנות מחקי מדד מחלקות דיבידנד שוק ההון 5
ramiv מחיר קרנות לא מחלקות שוק ההון 3
T הבדלי תשואות בין קרנות מחלקות לצוברות שוק ההון 11
E קרנות סל ETF שאינן מחלקות דיבידנד שוק ההון 1
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20
ק קרנות כספיות כשרות לחילונים? שוק ההון 5
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
ב קרנות ישראליות מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
D אם אני רוכש דרך ********* קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
D קרנות שמחלקות אולטרה דיבידנדים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
ע קרנות סל עוקבות מדד צוברות שוק ההון 11
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 2
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
C פער בשיעור השינוי היומי של קרנות ETF שוק ההון 6
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
D איך עובד העקרון של קרנות סל דואליות כשבורסה אחת סגורה? שוק ההון 10
S מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות שוק ההון 28
S קניית קרנות איריות *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
S קרנות דיבידנד לא אמריקאיות שוק ההון 1
IronMan התייחסות למאמר - קרנות איריות OUT, קרנות ישראליות IN שוק ההון 7
א קרנות איריות או ישראליות שוק ההון 10
A קרנות מחקות אירופה שוק ההון 3
U קרנות כספיות שקליות (או משהו אחר?) הזמינות ב IBKR שוק ההון 5
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
ש קרנות אגח. שוק ההון 2
Y קרנות דיבידנד שנסחרות בתל-אביב, או השקעה בוולסטריט שוק ההון 2
B האם בכל קרנות הפנסיה הכיסויים ביטוחיים זהים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
אוגורן קרנות חו"ל בתסריט של דה-ליברליזציה של מט"ח שוק ההון 7
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
ד ביצועי קרנות גמל להשקעה אלטשולר שחם שוק ההון 10
P קרנות כספיות - מה גרם לירידה ב-3/2020? שוק ההון 9
D העברות קרנות סל הנסחרות בישראל למקבילות שלהםם בבורסה אחרת שוק ההון 4
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y קרנות נאמנות שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה