• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם

• פותח הנושא פותח הנושא GNUS
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

GNUS

משתמש רשום
דירוג
1
אהלן :)
אני אוהב את הפורום ומעריך את הכותבים כאן, ולכן אשמח לשתף אתכם בסוג של "משברון" שחוויתי לאחרונה ויותר מאשמח לשמוע את דעתכם.
אז ככה, בן 25, סטודנט להנדסת תוכנה במכללת בראודה ( בצפון ), באוקטובר מתחיל את הסמסטר הרביעי של התואר, גר עם ההורים וכרגע לא עובד.
לאחרונה תקף אותי סוג של משברון על המסלול שבחרתי בו, בקטע של, אני כן אוהב תוכנה וקוד, אבל מאוד מתבאס על המקום שאני לומד בו ( האמת שמבחינה לימודית לא כל כך, אבל יותר מבחינה של המקום דיי מת, אין הוואי סטודנטיאלי ואני מרגיש ש"השנים היפות" שלי מתבזבזות במקום שהוא דיי אפור ולא מה שאני מחפש ).
אם אקח את זה לפרקטיקה - כרגע זה נראה שהמסלול שלי הוא לסיים את התואר ( במקרה הטוב בגיל 27 ), בדרך למצוא משרת סטודנט בתחום ולהישאר באותו מקום ועדיין להישאר באיזור שלי ( לגור עם ההורים ולא להתפתח ).

אני מרגיש שנכנסתי לאיזהשהוא פלונטר שאין לי איך לצאת ממנו, הרי ללמוד מדעי המחשב במקום יותר נחשב לא רלוונטי ( למרות פסיכומטרי גבוה שקיבלתי, זה ידרוש ממני לשפר בגרויות מה שיקח לפחות עוד שנה במקרה המצוין ), ומסלול אפיק המעבר למוסד אחר דיי פסול ( למרות ממוצע יחסית גבוה רוב המקומות שבדקתי לא מקבלים (באר שבע, בר אילן וכו' ) ), קשה לי לראות את עצמי נשאר ככה.

מה אתם הייתם עושים?

באופן אישי? הייתי מתמקד בעיקר. כלומר לסיים את התואר ולהשיג משרת סטודנט.

אני חושד שאתה סובל מתסמונת הדשא הירוק של השכן. תזכור שאלפי אנשים היו מתים להתחלף איתך, אולי זה יעזור. אתה במקום מצוין בחיים בדרך לעתיד נפלא.

כן, עדיף להיות בוגר אוניברסיטה. מצד שני, אם אתה טוב, כנראה שזה יהיה חסר משמעות בעוד 4-5 שנים.

תתמקד בלהצטיין, כל השאר זה רעש רקע.

"השנים היפות" שלי מתבזבזות
אלו לא השנים היפות שלך.

תתמקד בלעבוד, לא בלהצטיין.

+1

אלו לא השנים היפות שלך.
מניח שאתה טוען זאת משום סטודנט עדיין אינו עצמאי לחלוטין ולכן שנותיו היפות עוד לפניו.
יפות - אין זה אומר ללא אתגרים ומכשולים כמובן.
במבט לאחור, מהן השנים היפות שלך? מה הפך אותן ליפות בעיניך?

הייתי יוצא מהבית. מה עם לשכור דירה (אולי עם שותפים) נניח בחיפה? אתה לא חושב שבתסריט כזה תוכל לחוות יותר?
סתם מסקרנות, בראודה זה לא מקום די גדול? אין שם סטודנטיות/ים אחרים שאפשר להכיר בקורסים? בהפסקות? אין מעונות? אם כן, אז אולי זה יותר עניין של גישה שלך.
יכול להיות שתעבור לאוניברסיטת תל אביב וגם שם פשוט תלך הביתה בסוף היום בלי לתקשר עם אחרים. זה לא שזה מגיע עם חבילת בילויים מובנית.

אם אקח את זה לפרקטיקה - כרגע זה נראה שהמסלול שלי הוא לסיים את התואר ( במקרה הטוב בגיל 27 )
רק פרקטיקה. בכל מקום בו תהיה, לא משנה אם זה מוסד לימודים או מקום עבודה, לא הכל יהיה בדיוק כמו שאתה רוצה ותמיד יהיה משהו אחר שניראה יותר טוב, זה רק רעש. השורה מעל היא החשובה ביותר, יש לך מטרה, תגיע אליה ותתקדם הלאה. לסיים את התואר ולצאת לשוק צריכה להיות המטרה שלך.

מניח שאתה טוען זאת משום סטודנט עדיין אינו עצמאי לחלוטין ולכן שנותיו היפות עוד לפניו.
אני לא כזה הרבה יותר מבוגר מפותח השרשור, כן?
אבל עד כה מדובר בפונקציה מונוטונית עולה. ולפחות כל עוד נשאר בריא פיזית אני לא רואה סיבה למה שהיא תתחיל לרדת.

מה גורם לאנשים לקרוא לתקופה הזו, גילאי 21-25, "השנים היפות" אם לא המחשבה שיש להם איזו מחוייבות להתמסר בסופו של דבר לאיזשהו לייף-סטייל שהם מתעבים? לרדוף אחר קריירה וכסף, לעבוד 9 שעות ביום במשך 40 שנה, להתחתן עם מישהי שלא מתאימה לך, לקנות בית, להביא 2.1 ילדים לעולם וכו'.
אם אתה חיי לפי המצפון שלך ולא הולך בצורה עיוורת עם העדר, אז האם יש סיבה למה שלא כל שנה בחייך תהיה יפה יותר מקודמתה?

הקונספט הזה שיש תקופה של כמה שנים שהיא הכי יפה בחיים נשגב מבינתי.
אני צעיר(22) אבל אם החיים שלך מדרדרים אחרי גיל מסויים, אולי אתה עושה משהו לא נכון?
נשמע לי עצוב להניח שיותר מחצי מהחיים הם ״פחות יפים״..

*כמובן שלא לכולם יש את הפריווילגיה הזו..

אם אתה חיי לפי המצפון שלך ולא הולך בצורה עיוורת עם העדר, אז האם יש סיבה למה שלא כל שנה בחייך תהיה יפה יותר מקודמתה?
מבלי להכנס יותר מדי לדיון פילוסופי, לחיות על פי צו מצפונך זה לא דבר של מה בכך וייתכן וזה מסע שאורך חיים שלמים.
למשל, אעיד על עצמי שהמציאות שבה עליי למכור מזמני עבור כסף היא לעיתים בלתי נסבלת, קושי קיומי מהותי. עם זאת, אני עדיין משתדל לחיות על פי צו מצפוני עד כמה שניתן. למדתי, פיתחתי קריירה, השקעתי זמן ומאמץ רב בדרך הזו והיא למעשה ניגוד מוחלט מכל המהות שלי.
דווקא ללכת עיוור עם העדר הוביל אותי לרכוש מקצוע שאני יכול להשתכר בו הרבה מעל הממוצע במשק אם אבחר.

אדם צריך להתבגר, להתחשל, להשכיל, לגבש אישיות ולהבין מהם הערכים שהוא רוצה לפעול על פיהם. כל אלו לוקחים זמן ובהחלט שאין איזו נקודה שבה אומרים סטופ. הגעתי ליעד.
יש המשכיות תמידית.
אבל עד כה מדובר בפונקציה מונוטונית עולה. ולפחות כל עוד נשאר בריא פיזית אני לא רואה סיבה למה שהיא תתחיל לרדת.
קשה לבנות קו מגמה של שיפור לפרמטר ״יפה יותר מקודמתה״. זה לא גרף יפה של SP500.
אבל אתה טוען שזו פונקציה מונוטונית עולה אני יכול רק לשער שהגעת למדרגה בפירמידה שבה יש לך פנאי להרהורים ומחשבות ואין לך שום איום פיננסי או קושי כלכלי להמשיך להתקדם במעלה הפירמדה לדרגות חופש גבוהות יותר.

אני יותר חושב שזה צורת ביטוי/ התבטאות שמפשיטה את המושג. קצת נוסטלגית. קצת רומנטית והופ יש לך ״השנים הכי יפות״.
אני לא מסכים עם ההלך רוח הזה וישנן תקופות טובות יותר, תקופות פחות טובות ואפילו גם תקופות קשות.
מה שכן יכול להתפס כנכס נדיר הוא רוח הצעירות. וזה נכס יקר מאד שלרוב יש לו נטייה להשחק.
ציינת יפה שזו גם פריבילגיה ואני חושב שהכרה בכך ומודעות לכך יכולה לתרום לפיתוח אישי ויצירת חוסן. שבתורו יהפוך אותך למשקיע נבון יותר.
מקוה שהתיאוריה הזו שלי תתברר כנכונה.
נשמע לי עצוב להניח שיותר מחצי מהחיים הם ״פחות יפים״..
בהחלט.
צריך להשקיע מאמץ אדיר כדי שלא כך יהיה.
למשל, לעבוד.

מבלי להכנס יותר מדי לדיון פילוסופי, לחיות על פי צו מצפונך זה לא דבר של מה בכך וייתכן וזה מסע שאורך חיים שלמים.

אדם צריך להתבגר, להתחשל, להשכיל, לגבש אישיות ולהבין מהם הערכים שהוא רוצה לפעול על פיהם. כל אלו לוקחים זמן ובהחלט שאין איזו נקודה שבה אומרים סטופ. הגעתי ליעד.
יש המשכיות תמידית.
וזה בדיוק למה אתה הולכים ונהיים יפים יותר ככל שאתה מתבגר, כי אתה לומד איך לחיות.
אם לא הייתה כאן עקומת למידה אז ההנאה בחייך לא הייתה פונקציה עולה, אלה פונקציה עם שיפוע 0.

קשה לבנות קו מגמה של שיפור לפרמטר ״יפה יותר מקודמתה״. זה לא גרף יפה של SP500.
אבל אתה טוען שזו פונקציה מונוטונית עולה אני יכול רק לשער שהגעת למדרגה בפירמידה שבה יש לך פנאי להרהורים ומחשבות ואין לך שום איום פיננסי או קושי כלכלי להמשיך להתקדם במעלה הפירמדה לדרגות חופש גבוהות יותר.
הנושא הוא לא חופש. זה עניין אחר (שהוא גם מעניין, אבל לא קשור לדיון)
השאלה רק הייתה האם תרגיש תמיד שהווה הוא התקופה היפה בחייך או שתמיד תרגיש געגוע לצעירותך. וזה לא כזה מובן מאליו שאתה חייב להיות בשליטה על החיים שלך כדי לאהוב אותם.
אפשר להמשיל את החיים לסדרה, שאנחנו שואלים האם תסיים אותה עם תחושה שהיא הייתה מעניינת ושווה צפיה או שרק הפרק פיילוט היה טוב והשאר משעמם. זה שאין לך השפעה על ההתקדמות של העלילה זה לא אומר שהסדרה לא שווה צפיה.

מה לגבי התסריט הזה:
1. אתה עובר ללמוד בפתוחה
2. אתה מחפש במקביל משרת סטודנט
3. אתה עובר לגור בסמוך לעבודה ומתחיל לחוות את החיים

אני חושד שאתה סובל מתסמונת הדשא הירוק של השכן. תזכור שאלפי אנשים היו מתים להתחלף איתך, אולי זה יעזור. אתה במקום מצוין בחיים בדרך לעתיד נפלא.

כן, עדיף להיות בוגר אוניברסיטה. מצד שני, אם אתה טוב, כנראה שזה יהיה חסר משמעות בעוד 4-5 שנים.

יכול להיות שזאת תסמונת של הדשא הירוק של השכן ואולי אני חיי באשליות שבמקומות אחרים יש חיי חברה יותר טובים, אבל להעביר ככה עוד שנתיים וקצת?
אלו לא השנים היפות שלך.

תתמקד בלעבוד, לא בלהצטיין.

+1
כשאני אומר שנים יפות - אלו שנים שאין בהן יותר מידי מחויבויות ולכן אפשר לחיות בצורה מיטבית.
זה דיון עמוק יותר שאני לא יודע אם שווה להיכנס אליו, אבל ככה לפחות אני חושב.
הייתי יוצא מהבית. מה עם לשכור דירה (אולי עם שותפים) נניח בחיפה? אתה לא חושב שבתסריט כזה תוכל לחוות יותר?
סתם מסקרנות, בראודה זה לא מקום די גדול? אין שם סטודנטיות/ים אחרים שאפשר להכיר בקורסים? בהפסקות? אין מעונות? אם כן, אז אולי זה יותר עניין של גישה שלך.
יכול להיות שתעבור לאוניברסיטת תל אביב וגם שם פשוט תלך הביתה בסוף היום בלי לתקשר עם אחרים. זה לא שזה מגיע עם חבילת בילויים מובנית.
כן הכרתי חברים במכללה, אבל איך לי איך להסביר את זה חוץ מזה שזה "פשוט לא זה", ברור לי שזה לא באר שבע, אבל יש תחושה אפרורית כזאת במכללה, אין לי איך להסביר את זה.
בנוגע לפיתרון שהצעת - אשקול זאת, חיפה כמובן היא לא תל אביב אבל היא מתפתחת מאוד לאחרונה, זה כן יקשה עליי בנסיעות אבל זה יהיה שווה את זה.
רק פרקטיקה. בכל מקום בו תהיה, לא משנה אם זה מוסד לימודים או מקום עבודה, לא הכל יהיה בדיוק כמו שאתה רוצה ותמיד יהיה משהו אחר שניראה יותר טוב, זה רק רעש. השורה מעל היא החשובה ביותר, יש לך מטרה, תגיע אליה ותתקדם הלאה. לסיים את התואר ולצאת לשוק צריכה להיות המטרה שלך.
מסכים, ברור לי שהמטרה שלי היא לסיים את התואר - אבל מה אם הדרך למטרה היא לא מה שרציתי?
מה לגבי התסריט הזה:
1. אתה עובר ללמוד בפתוחה
2. אתה מחפש במקביל משרת סטודנט
3. אתה עובר לגור בסמוך לעבודה ומתחיל לחוות את החיים
אני לא חושב שזה יתן מענה בנוגע לפן החברתי לא?
זה כן נשמע משהו שהוא פרקטי ( חוץ מזה שזה יעלה לי סמסטר אבל מוכן לשלם את המחיר הזה )

תודה רבה לכל המגיבים, תמיד כיף לשמוע נקודות מבט אחרות וזאת הסיבה שפתחתי את הפוסט הזה

כשאני אומר שנים יפות - אלו שנים שאין בהן יותר מידי מחויבויות ולכן אפשר לחיות בצורה מיטבית.
בעיניי זה אמירה נכונה. כלומר יש יופי והנאה גם בשלבים אחרים בחיים, אבל הכיף והחופש של שנות ה20 זה לא משהו שחוזר, הבילויים, ההיכרויות, זה משהו אחר. (לפחות לא כרגע בעשור הבא עבורי... אם יחזור אעדכן :))
קראתי פעם תיאור פשטני אך די נכון, לפחות מהפרספקטיבה שלי: בשנות ה20 אתה עסוק בלהכיר בנות, בשנות ה30 בלעשות כסף.
בקיצור לא הייתי זורק לפח את הלימודים בשביל לנסות ליצור איזו סביבה דמיונית מושלמת, אבל אם אתה מרגיש שאתה עם חיי חברה מוגבלים, שווה לקחת את זה בחשבון, זה הזמן לפעול בהקשר הזה.

משרת סטודנט. צא מהבית, לגמור את התואר.
לפי הסדר.

מעניין כמה כסף הרווחתי מלהכיר את בת הזוג שלי בגיל 18
עונה קונקרטית: תלוי אם/מתי עשיתם ילדים, ממתי חייתם יחד (ולא רק הייתם "חברים") וכמה עשירה היא. אבל בגדול חסכת לא מעט כנראה.

נשמע דיון מעניין. אולי שווה לפתוח שרשור ייעודי?
(לא עקיצה, באמת נשמע נושא מעניין שראוי לדיון משלו :))

נערך לאחרונה ב:
נראה שזאת האופציה הכי ריאלית שיש כרגע
לגמור את התואר - מטרה ראשונה ועיקרית. זו התקופה החשובה ביותר שבה אתה יכול לעשות את זה. כל השאר - הסחות דעת ודברים שתוכל לעשות במשך עשרות שנים אחר כך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A לא יודע לאן להמשיך מכאן התפתחות אישית 22
V צעיר שלא יודע לאן התפתחות אישית 17
N השקעה דרך IB - כשלוקחים בחשבון המרת מט"ח, איך אני יודע אם אני מורווח או מופסד (שקלית)? שוק ההון 8
I איך אני יודע אם להורים יש מספיק כסף לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס רו״ח להגשת דוח שנתי של עוסק מורש שגם יודע מה ההבדל בין קרן אירית צוברת לקרן מחלקת מיסים 2
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
I איך אני יודע באיזה שלב הפינוי בינוי נמצא? נדל"ן 5
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
O איך אני יודע כמה דיבידנד התגלגל בתעודה iShares Core S&P 500 UCITS ETF 1159250 שוק ההון 4
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
Y אז מה היא אינפלציה? הנה הסבר לכל מי שלא יודע... שוק ההון 164
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
E אני מבולבל ולא יודע איפה ללמוד על שוק ההון שוק ההון 115
A טעות בטופס 867 או שאני לא יודע חשבון? מיסים 5
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
A מישהו יודע איזה השקעות צמודות מדד יש היום? שוק ההון 10
amidar תיקון קונסולת game gear... מי יודע איפה יש מקום שאפשר לסמוך עליו...? אוף טופיק 0
M בן 27 לא יודע מה ללמוד ? התפתחות אישית 16
Y חברת "סלייס" - מישהו יודע מה קורה שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D לא יודע מה לעשות עם עצמי התפתחות אישית 5
ה מישהו יודע איך אפשר להגיע לDB שמדלן עובדים איתו ? נדל"ן 6
L פער מחירי דירות באריאל - מישהו יודע להסביר בבקשה נדל"ן 3
E פספסתי הזדמנות גדולה, לא יודע איך אני ממשיך הלאה אוף טופיק 73
O כישורים רבים - בעיה שאני לא יודע למנף אותם התפתחות אישית 18
ט מישהו יודע אם ואיך אפשר לצפות במשחקי היורו (בתשלום כמובן) דרך המחשב? פוסטים מאיכות נמוכה 0
נ MEXI? ARCA? מי יודע להסביר שוק ההון 3
always.smile מישהו יודע מה הטיקר של iSFF101 במערכת המסחר של לאומי? שוק ההון 2
A אני לא יודע לעשות קניות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
R איך אני יודע אם עוקבת S&P500 צוברת דיבידנדים? שוק ההון 8
בייניש הצבתי מטרות ואני יודע מה אני מחפש, אבל אני לא יודע איך להרים את הכפפה ולהשקיע את כספי שוק ההון 3
N מישהו יודע מה העונש היום על אי שיתוף פעולה עם סוקר של הלמ"ס? אוף טופיק 48
ב לא יודע מאיפה להתחיל אוף טופיק 2
S מישהו יודע איזה טופס צריך למלא כדי לקבל את המענק שהמיסים שלנו ממנים לנו? פוסטים מאיכות נמוכה 5
M WeCheck מול Diffe-rent - דיפרנט מול וייצ'יק - מישהו ניסה? מישהו יודע? נדל"ן 3
R פסיכומטרי נמוך מדי -לא יודע מה לעשות , אשמח להצעתכם התפתחות אישית 73
G מישהו יודע מה אני אמור להזין ב-Foreign Tax ID בהרשמה ל-AMERITRADE? שוק ההון 2
flower שאלות שגוגל לא יודע לענות לי אוף טופיק 136
א מישהו יודע מה זה "Cash update" במערכת IBI ? שוק ההון 7
L מישהו יודע אם יש דרך לוותר על פוזיציה או לעשות מכירה רעיונית ב-IB? שוק ההון 9
ס מי יודע מה ההבדל בין IBTA ל-CBU3 שוק ההון 0
ש מישהו יודע איך מתקנים קומקום חשמלי שלא מחמם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
D מישהו יודע מה קורה עם מיטב דש טרייד? שירות לקוחות לא זמין, פלטפורמה לא תקינה. צרכנות פיננסית 4
T שיקולים משניים, אני יודע, אבל בכל זאת - חצץ בנעל שוק ההון 49
O מישהו יודע למה בכלכליסט הם מתארים את סדר היום בשוק ההון - אחורה ולא קדימה ? אוף טופיק 7
M מעסיק חדש שלא יודע מה זה קופת גמל שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה