• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אני אזרח אמריקאי והשקעתי בני״ע במיטב טרייד PFIC. אשמח לעזרה

• פותח הנושא פותח הנושא barshemesh
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

barshemesh

משתמש רשום
דירוג
0
שלום חברי הפורום :)
אני אזרח אמריקאי וגיליתי את עניין הPFIC. אני חושב שאני בבעיה. סקירה קצרה של המצב שלי:
אני בן 22, השתחררתי לפני כחצי שנה.
בשלוש השנים האחרונות הכנסתי כסף להשקעות במיטב דש טרייד. חתמתי שם על W9.
אני לא מדווח לרשויות ארה״ב דוח שנתי.

במיטב טרייד אני מושקע:
כ120 אלף בקרן מחקה S&P של אלטשולר שחם.
כ30 אלף בתא 25.

חוץ מזה יש לי קופת גמל שסבתי פתחה לי לפני המון שנים על שמי בפסגות (שהפכו לאלטשולר) ושם כרגע ישנם:
כ26 אלף (לא חתמתי שם על W9).

הבעיה:
ההשקעות האלה למיטב הבנתי הן PFIC כך שאם אתחיל לדווח לארה״ב אצטרך לשלם מס של כ38% על הרווחים.

אולי אתם שואלים את עצמכם:
למה אתה מוטרד מPFIC אם אתה לא מדווח לרשויות ארה״ב?
אני מחפש אסטרטגיית יציאה מההשקעות שהאמריקאים לא אוהבים. לאחר שכל ההשקעות יועברו ולא יהיו PFIC, אתחיל לדווח לרשויות האמריקאיות ללא דיווח אחורה

דיווח אחורה הוא חובה. מה אתה מבלבל את השכל?
לדעתי אני לוקח פה סיכון מחושב. בארה״ב לא מסתכלים פעמיים על מישהו בן 22 שמדווח פעם ראשונה, לצורך העניין בעבודה הראשונה שלו אחרי הקולג׳. הבנתי שעל פניו זה אפשרי.

השאלות שלי הן:
1. האם נכון שכדאי לי להוציא את הכסף ממיטב טרייד מכיוון שהוא נחשב PFIC? גם קופת הגמל באלטשולר?
2. מהן ואיפה האופציות המובילות להשקעה בסגנון קרן סל של S&P שעומדות לפניי? *******************? (ואיך נכון שאעביר לשם את הכסף ממיטב טרייד?)
3. הבנתי שקניית מניות בחברות דרך הבנק בישראל עשויה להיות מאושרת מול הרשויות האמריקאיות ולא להיחשב PFIC. אבל מה קורה אם אני קונה דרך הבנק קרן סל s&p 500?
4. ואם יש לכם ניסיון בנושא: האם אסטרטגיה של לסדר את ההשקעות שלי ואז להתחיל לדווח לרשויות ארה״ב נשמעת סבירה?

לסיום אוסיף: נכון לכרגע, אין לי רווחים בהשקעות במיטב טרייד בגלל המצב של השוק. זה משחק לטובתי באסטרטגיית היציאה שלי?

אעריך משוב בנוגע לכל אחד מהדברים שרשמתי והכוונות בכיוונים שעשויים לעזור.
תודה רבה

האם נכון שכדאי לי להוציא את הכסף ממיטב טרייד מכיוון שהוא נחשב PFIC? גם קופת הגמל באלטשולר?
אין קשר למיקום ההשקעות אלא לתוכנם.
אבל אכן שלושת הדברים שציינת הינם PFIC (קשור לזה שקרנות הסל הם ממנפיקה ישראלית, לא מזה שרכשת אותם במיטב דש או כל מוסד ישראלי).

מהן ואיפה האופציות המובילות להשקעה בסגנון קרן סל של S&P שעומדות לפניי? *******************?
אתה יכול לקנות קרן סל ממנפיקה אמריקאית, גם דרך מיטב דש. לטווח ארוך עדיף לאמריקאיים IB, אבל ללא קשר לPFIC.

הבנתי שקניית מניות בחברות דרך הבנק בישראל עשויה להיות מאושרת מול הרשויות האמריקאיות ולא להיחשב PFIC. אבל מה קורה אם אני קונה דרך הבנק קרן סל s&p 500?
שוב, כל עוד המנפיקה של הקרן אמריקאית, אין בעיית PFIC. כמו כן במניות בודדות אין בעיה בכלל.

ואם יש לכם ניסיון בנושא: האם אסטרטגיה של לסדר את ההשקעות שלי ואז להתחיל לדווח לרשויות ארה״ב נשמעת סבירה?

לסיום אוסיף: נכון לכרגע, אין לי רווחים בהשקעות במיטב טרייד בגלל המצב של השוק. זה משחק לטובתי באסטרטגיית היציאה שלי?
אם אין רווח, למה אתה מודאג ממס של 37% על הרווח? :)

בהנחה ותמכור הכל, ואפילו יהיה לך מגן מס בדוח האמריקאי שלך.

תודה רבה על התשובות המפורטות.

אתה יכול לקנות קרן סל ממנפיקה אמריקאית, גם דרך מיטב דש. לטווח ארוך עדיף לאמריקאיים IB, אבל ללא קשר לPFIC.

מה היתרון ארוך הטווח של לעבור לIB?
אם אני מבין נכון, קניית ני״ע ממנפיקה אמריקאית במיטב טרייד יחסוך לי הפקדה של הכסף חזרה בבנק שלי, ואז העברה שלו לIB.

תודה רבה על התשובות המפורטות.

מה היתרון ארוך הטווח של לעבור לIB?
אם אני מבין נכון, קניית ני״ע ממנפיקה אמריקאית במיטב טרייד יחסוך לי הפקדה של הכסף חזרה בבנק שלי, ואז העברה שלו לIB.
את היתרונות לאמריקאיים של ברוקר אמריקאי על פני ישראלי שטחתי בפוסט בבלוג שלי, אפשר למצוא לינק בדף פרופיל שלי פה.

ספציפית לגבי הטיעון הנוכחי, תצטרך להמיר את השקלים לדולרים בשביל להשקיע בETF אמריקאי. במיטב דש זה יעלה לך 0.3-0.4 אחוז מהסכום. בIB זה יעלה לך $2

את היתרונות לאמריקאיים של ברוקר אמריקאי על פני ישראלי שטחתי בפוסט בבלוג שלי, אפשר למצוא לינק בדף פרופיל שלי פה.

זה החלק שנראה לי שהתכוונת אליו:
```
כל היתרונות של ברוקר זר, והם:

* עמלות המרה אפסיות/מגוחכות
* עמלות מסחר מגוחכות
* יכולת לבצע מכירה בשכבות – זה השוס האמיתי. בישראל בית ההשקעות יכריח אתכם למכור את השכבות לפי הסדר שקניתם אותם. בגלל שהשוק רוב הזמן עולה, המניה שקניתם ראשונה תגלם את המס הגבוה ביותר מכל המניות שלכם. בברוקר זר, תוכלו לבחור את המניה שנקנתה אחרונה, או כל מניה אחרת שהמס המגולם בה הכי נמוך. זה ישאיר יותר כסף אצלכם בכיס, ויותר כסף מושקע לטווח ארוך יותר.
* חוסר ניכוי מס במקור – נכון, חלק רואים את זה כחיסרון, אני אומר הפוך, תן לכסף שלי להמשיך להיות מושקע, אני אשלם את המסים שלי בהמשך השנה. מחישובים שביצעתי דחיית המס הזו שקולה לדמי ניהול של 0.05% לשנה.
```

אהבתי מאוד את ה0.05% בשנה. הם גם נותנים ריבית מהלוואת ני"ע. ברוקרים ישראלים/בנקים עושים את זה?

עוד טיעון שלי, שמתקשר לשרשור אחר על סיכון פשיטת רגל (סיכון נזילות במקרה שהבנק/ברוקר קורס וצריך לקבל את הנכסים, לתת אותם לברוקר חדש כדי למכור ויכול לקחת חודשים/שנים לקבל הכל): ב2020 היה משברון. בנקודה מסוימת מחיר הנפט היה שלילי, הXIV נמחק, כל מיני. היה ברוקר ישראלי שחטף הפסדים קשים, כי הוא לא ניהל נכון את הסיכון של הלקוחות. אז הם ספגו הפסד, טענו שהם כמעט בפשיטת רגל, תבעו את הלקוחות שלהם ועשו הרבה רעש.
לIBKR גם היו הפסדים מחוסר ניהול סיכונים של לקוחות. לא מספיק כדי להפוך את השנה להפסד, ובטח לא מספיק כדי להתלונן בעיתונות שהלקוחות שלהם חייבים להם כסף.

עדיין לא מצאתי ברוקר ישראלי ש ... עושה רושם טוב. ולוקח מעט עמלות. אבל עדיין לא ניסיתי את כולם :)

תודה לכל מי שענה.
בינתיים משכתי את כל הכספים ממיטב דש ואני מתכוון לשים אותם בIB.

בדיוק קיבלתי שיחה מהבנק שבגלל ההפקדה הגדולה שהם ראו אצלי ממיטב יש לי איזושהי הזדמנות ל"חיסכון לשנה וחצי בריבית קבועה".
ההשקעה היא לשנה וחצי בריבית קבועה של 4.62%, סהכ לשנה וחצי 7%. לפני מיסים כמובן.
הבנקאית בטלפון לא היתה מוכנה לתת לי פרטים בכתב וכמובן שיש לי עד מחר להחליט כי אפשר לעשות את זה רק מספר מסוים של ימים אחרי שהכסף נכנס לחשבון ואני כבר העברתי אותו לפני כמעט שבוע...
היא גם הוסיפה שזה לא מוצר רשמי וכדי לא ליצור תחרות בין הבנקים הם לא מפרסמים פרטים על תוכניות כאלה.
א. האם זה נשמע כדאי?
ב. מהאינפורמציה שהיא נתנה לי אני לא יכול לדעת אם זה PFIC. מה לשאול אותה כשהיא חוזרת אליי מחר?
בכל אופן העובדה שיש לי יום להחליט מה לעשות אם הכסף לא עשתה עליי רושם טוב.
תודה רבה

ב. מהאינפורמציה שהיא נתנה לי אני לא יכול לדעת אם זה PFIC. מה לשאול אותה כשהיא חוזרת אליי מחר?
פק"מ זה לא PFIC אבל כן ממוסה במס שולי בארה"ב, אציין שתשלום המס בארה"ב הוא מדי שנה בשנה, גם אם פדיון הכסף או קבלת הריבית היא לא באותה השנה.

מהשאלות בפורום כאן על בעיות של מיסים ואזרחות אמריקאית אני מבין שזה רק עול , ומבין גם את האמריקאים שויתרו על אזרחות בגלל השגעונות והמיסים של הדוד סם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע אזרח אמריקאי - העברת דירה ללא תמורה מאב לבן מיסים 1
N אזרח אמריקאי - האם לדווח? מיסים 22
O אזרח אמריקאי חלק [שליש] מדירה נדל"ן 5
Shamran88 אזרח אמריקאי מושקע שנה וחצי בקרן כספית דרך הבנק ועכשיו גילה על pfic שוק ההון 19
Y מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A השקעות בתור אזרח אמריקאי שוק ההון 3
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
מ השקעות לטווח קצר בשקלים - אזרח אמריקאי שוק ההון 1
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? מיסים 3
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
ת פינוי בינוי אזרח אמריקאי נדל"ן 28
ח חסכון לכל ילד - אזרח אמריקאי חדש שוק ההון 5
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
A איך להקל על יורשים בהוצאת כספים מחשבונות השקעה אמריקאיים של אזרח אמריקאי שנפטר שוק ההון 193
A אזרח אמריקאי - מס שבח במכירת דירת יחיד בארץ נדל"ן 11
A קופת גמל להשקעה- אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y מכירת דירות בירושה בישראל ע"י אזרח אמריקאי מיסים 9
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
Y הוצאת כספים מ401K אמריקאי לאזרח ישראל שאיננו אזרח או תושב ארה"ב מיסים 1
Y אזרח אמריקאי לפתוח חשבון השקעות בארץ או בארה״ב, בעד נגד. שוק ההון 4
B אזרח ישראלי-אמריקאי עובר להתגורר במדינה שלישית - היכן להתחיל? מיסים 1
N נישואין של אזרח אמריקאי עם אזרחית ישראלית מיסים 7
O קרנות כספיות עבור אזרח אמריקאי - pfic בעייתי? מיסים 24
E התנהלות נכונה מבחינת מיסוי לזוג נשוי שאחד מהם אזרח אמריקאי מיסים 7
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
R קרן השתלמות מחקה מדד עבור אזרח אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Echelon טופס 1099 מ-BoA למי שאינו אזרח אמריקאי מיסים 44
K אזרח אמריקאי תושב ישראל - פק״מ בארץ שוק ההון 12
N אזרח אמריקאי שגילה שצריך לשלם מס על כל ההשקעות - מה השלב הבא? מיסים 70
א המרה של שקלים לדולרים - אזרח ישראלי + אמריקאי עם חשבון בנק בישראל ובארה״ב שוק ההון 2
Flex אזרח אמריקאי, שכיר, עצמאי ומשקיע מיסים 11
A אזרח אמריקאי - גידור כנגד שינויים בשער הדולר ושחיקה במונחים שקליים שוק ההון 4
A אזרח אמריקאי - קבלת נכסי PFIC בירושה ומיסוי מיסים 2
יוזר האם אזרח ישראלי יכול לקנות אגח אמריקאי? שוק ההון 12
ח דיווח על IRA - אזרח אמריקאי מיסים 4
M אזרח אמריקאי עם שם שונה - בעיה בפתיחת חשבון בIB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
A דיווח עבור רווחים מניירות ערך - אזרח אמריקאי מיסים 0
א אזרח אמריקאי שרוצה לפתוח תיק השקעות פאסיבי עם מינימום התעסקות שוק ההון 23
A אזרח אמריקאי - דרכי השקעה מומלצות שוק ההון 3
ג הגשת דו״ח מקוצר - אזרח אמריקאי עם דיבידנדים ב IB מיסים 10
אזרח אמריקאי לפני חתונה עם לא-אמריקאית מיסים 39
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5
rotembar העברת כסף ל IB - אזרח ישראלי vs אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ל אזרח אמריקאי ונדלן בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
S דירה להשקעה כאשר אחד מבני הזוג אזרח אמריקאי נדל"ן 4
G סיוע בפתיחת חשבון ב *******************, אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
S חבות מס בארהב - לא אזרח/תושב, כן בנק אמריקאי, מסחר IB מיסים 2
Y השקעה פאסיבית IB אזרח אמריקאי שוק ההון 57

נושאים דומים

Back
למעלה